6 bästa onlinesäkerhetsprogramvaran för små till medelstora företag

Spread the love

Malwareattacker är lika sannolikt att drabba små och medelstora företag (SMB) som de är jätteföretag. Mer så eftersom små och medelstora företag inte har en enorm budget för att investera i den bästa onlinesäkerhetsprogramvaran som större företag har.

Faktiskt, Enligt statistiken, ett av fem småföretag i Storbritannien och USA använder inte något endpoint-skydd.

Dessutom lever vi nu i ett samhälle där allt fler anställda arbetar hemifrån och använder sina egna prylar snarare än kontorsdatorer.

Drivkraften för attacker mot små och medelstora företag är ofta pengar. Hackare kan tjäna pengar på olika sätt, inklusive att stjäla och sälja finansiell information eller hålla känsliga uppgifter för lösen.

Som ett resultat har adekvat onlinesäkerhet blivit avgörande för säkerheten i en organisations nätverk.

Det här inlägget kommer att titta på de sex bästa onlinesäkerhetslösningarna för att skydda små och medelstora företag från skadlig programvara.

Avast Business

Avast Business är en komplett slutpunkts- och nätverkssäkerhetslösning utformad för att säkerställa fullt skydd för små och medelstora företag mot sårbarheter och nätverkshot som virus, skadlig kod.

Programvaran är 100 % molnbaserad, vilket innebär att du kan hantera alla dina slutpunkter, policyer och varningar från en integrerad plattform oavsett var du är eftersom du får fjärråtkomst till alla dina enheter i molnet.

Den använder beteendebaserad detektering, maskininlärning och signaturbaserad detektering för att effektivt identifiera och placera skadlig programvara i karantän. Och det är lätt att installera, och dess användargränssnitt är vänligt och lätt att hantera, och det är kompatibelt med alla stationära, bärbara eller servrar.

Fler funktioner och fördelar

VPN och brandvägg

Den levereras med en VPN och inbyggd brandvägg för att ge ytterligare skydd för att hjälpa till att säkra din onlineidentitet och förhindra adware från att spåra ditt digitala fotavtryck.

E-postsköld

En e-postskyddsfunktion hjälper till att upptäcka och ta bort nätfiske-e-post och skräppost från användarnas inkorgar, plus en Data Shredder-funktion som är särskilt användbar för att permanent radera känslig information.

Policybaserad

Policysidorna låter dig ställa in och spara slutpunktspolicyer. Och du kan också enkelt byta enheter mellan policyer från molnportalen.

Bitdefender GravityZone

Bitdefender Gravityzone är en skalbar, omfattande säkerhetslösning som blandar banbrytande och patenterad teknik som heuristik, signaturbaserade tillvägagångssätt, Process Inspector och maskininlärningsalgoritmer för att erbjuda en hög säkerhetslösningar till små och medelstora företag.

Bitdefender fungerar bra med fysiska och virtuella maskiner som kör macOS, Windows, Linux och Microsoft Exchange-servrar för att erbjuda säkerhetslösningar som antivirus, brandvägg, anti-malware, mjukvarubrandvägg, innehållskontroll, enhetskontroll, etc. samt förebyggande mot nätfiske och nolldagsattacker.

Klientens användargränssnitt (UI) – även känd som GravityZone kontrollcenter – är lätt att använda och gör driftsättningen en bris. Och programvaran kan hanteras via ett molnbaserat gränssnitt, eller så kan den finnas på plats.

Med GravityZone kan du använda en enda konsol som ger dig omfattande skydd och visar dig en trendlinje av skadlig aktivitet samtidigt som du håller dig informerad om andra hotfaktorer genom att upptäcka och analysera riskfyllda program och operativsystem (OS) felkonfigurationer. Och när hot upptäcks får du en skildring av attacken.

  iTunes-dator ej auktoriserad fel

Det finns också ett webbgränssnitt som låter dig definiera installationspaketen för slutpunkterna. Du kan välja att installera en brandvägg, avancerad hotkontroll, innehållskontroll och en Power User-modul. Dessutom kan du välja vilka komponenter som ska inkluderas tillsammans med vissa installationsinställningar, som avinstallationslösenord, anpassad installationssökväg och Skanna före installation.

En annan användbar funktion är sidan Policyer, där du kan lägga till och hantera policyer. Du kan till exempel ange vilken typ av webbtrafik som ska tillåtas, om brandväggen ska aktiveras och vilka typer av enheter som ska anslutas till systemet.

Sandlådeanalysator är en annan spännande funktion i Bitdefender GravityZone-säkerhet. Det låter dig skicka filer till (till en virtuell säker miljö) detoneras och analyseras innan du kör dem i den verkliga världen. Detta gör att du kan avgöra om en fil är säker eller inte innan du öppnar den.

Fler funktioner och fördelar

Förebyggande och begränsning av ransomware

Begränsning av ransomware inkluderar automatisk och i realtid uppdaterad säkerhetskopiering av filer som kan ha modifierats av skadliga processer. Detta är en viktig funktion eftersom dessa säkerhetskopior kan användas för att återställa alla ändringar i originaldata när hotet har neutraliserats.

Fungerar i nollförtroendeläge

GravityZone körs i ett nollförtroendeläge, vilket innebär att den ständigt övervakar alla pågående processer för misstänkt aktivitet eller onormalt beteende. Detta gör det möjligt för den att upptäcka vanliga attackrutter som att försöka maskera processtypen, exekvera kod och så vidare.

Nätverksattackförsvar

Programvaran kör 11 miljarder förfrågningar varje dag för att upptäcka och skydda mot övergrepp som försöker bryta sig in i systemet genom att utnyttja nätverksbrister.

Denna nätverksbaserade säkerhetsfunktion förhindrar hot som brute-force-attacker, lösenordsstölder, nätverksexploater och sidorörelser från att utföras.

Skiktad skydd för din slutpunkt

Det skyddar dina enheter och servrar med hjälp av olika lager av säkerhetsverktyg som kontinuerlig övervakning, maskininlärning, heuristik, signaturbaserad analys och minnesskydd. De arbetar med att blockera skadlig programvara, desinficera enheter och sätta infekterade enheter i karantän.

Webb- och anti-phishing-moduler

Onlinefiltrering ingår också i programvaran, som skannar webbtrafik (inklusive HTTPS-krypterad trafik) för att förhindra nedladdning av skadlig programvara och blockera åtkomst till nätfiske och bedrägliga webbplatser. Den här funktionen hjälper användare att hålla sig borta från problem med ett anmärkningsvärt minskat antal falska positiva.

ESET Endpoint Security

ESET Endpoint Security är en lätt och mycket anpassningsbar lösning som fungerar med Windows, macOS, Linux och Android operativsystem. Den inkluderar inbyggda iOS och AndroidOS för hantering av mobila enheter.

Säkerhetsmjukvaran är tillgänglig på plats och i molnet. Systemet upptäcker riktad skadlig programvara, ransomware och fillösa övergrepp med hjälp av maskininlärningsalgoritmer och crowdsourced hotintelligens på grund av dess kraftfulla intrångsdetektering.

Det åstadkommer detta genom att kontinuerligt övervaka och utvärdera alla appar som körs för närvarande för skadligt innehåll baserat på deras kända egenskaper.

ESET skyddar även webbapplikationer och webbläsare som används för att komma åt känslig affärsdata både inne i lokalerna och i molnet. En säker webbläsare säkerställer att användare inte laddar ner skadliga filer och ger IT-teamet möjlighet att vitlista och svartlista webbadresser.

Den är tillgänglig på 38 språk och har lokaliserad support, vilket gör den till en lämplig onlinesäkerhetsprogramvara för små och medelstora företag med en varierad arbetsstyrka.

Fler funktioner och fördelar

Ransomware upptäckt

Skydd mot skadlig programvara inkluderar Ransomware Shield, som identifierar skadlig programvara före, under och efter exekveringsfasen av livscykeln för att ge bästa möjliga skyddsnivå.

Flerskiktigt försvar

Eset flerskiktsförsvarsfunktion inkluderar en sandlåda i produkten som kan upptäcka skadlig programvara som försöker fördunkla sig själv för att undvika upptäckt.

Stöd över plattformar

Det fungerar bra med Windows, Mac, Linux och Android. Hantering av mobila enheter är också helt integrerad för iOS och Android.

Oöverträffad prestanda

Det är ett lätt säkerhetssystem för slutpunktsskydd som förbättrar enhetens prestanda.

  7 Active Directory-administrations- och hanteringsverktyg för Sysadmin

Skydd mot nätverksattacker

En annan intressant funktion är att den blockerar exploateringar på nätverksnivå, och därmed förhindrar ransomware från att någonsin infektera ditt företags system.

Molnbaserad konsol

En enda molnbaserad enhetlig hanteringskonsol låter dig styra alla ESET-slutpunkter – inklusive mobila enheter. Detta, i kombination med automatiska uppdateringar, gör det enkelt att installera och underhålla, utan att ytterligare hårdvara krävs.

Avira Prime

Avira Prime erbjuder ultimat säkerhet för ditt företag genom att se till att dina slutpunkter är helt skyddade. Din integritet skyddas när du är online och din enhet har optimerad hastighet och prestanda.

Den kommer med Avira Protection Cloud, en hybrid av teknologier som artificiell intelligens, multi-scan-motorer, beteendeanalys och svärmintelligens. Genom att kombinera alla dessa funktioner ger Avira det bästa skyddet mot många hot som nätfiskeattacker, ransomware och skadlig programvara.

Säkerhetsmjukvaran är en lösning för flera plattformar och flera enheter som kan hantera alla dina integritetsproblem på upp till 25 av dina enheter, inklusive Windows, Mac, webbläsare, Android och iOS.

Fler funktioner och fördelar

Smart skanning

Du kan skanna hela ditt system efter skadlig programvara, svaga lösenord, oparpad eller inaktuell programvara och nätverkssårbarheter med ett enda klick.

Antivirusskydd

Den upptäcker och skyddar alla dina slutpunkter mot skadlig programvara och onlinehot i realtid.

Obegränsad VPN

Verktyget säkrar dina affärsdata och säkerställer onlinesäkerhet med obegränsad VPN samtidigt som det tillhandahåller avancerade sekretessinställningar för att skydda känslig affärsdata.

PC-rengörare

Avira kan optimera din digitala upplevelse genom att rensa skräpfiler vilket minskar minnet. Detta kan påskynda din starttid, minska fördröjningen och öka din totala prestanda.

Lösenordshantering

Du kan skapa och hantera ultrasäkra lösenord för alla dina företagskonton online.

Acronis Cyber ​​Protect

Acronis Cyber ​​Protect använder artificiell intelligens-baserad statisk, beteendemässigt heuristisk antivirus, anti-kryptojacking, anti-malware och anti-ransomware-tekniker för att skydda dina data i realtid.

Med Acronis Cyber ​​Protect får du kontinuerlig övervakning och aviseringar i realtid om skadlig programvara, sårbarheter, naturkatastrofer och varningar om potentiella globala hot av alla slag som kan äventyra datasäkerheten så att du kan vidta åtgärder.

Dessutom kan du skanna dina enheter efter sårbarheter med Acronis sårbarhetsbedömningsfunktion för att garantera att alla appar och operativsystem är uppdaterade och inte kan utnyttjas av hackare.

En annan användbar funktion är exploateringsförebyggande åtgärder som hjälper till att stoppa och förhindra attacker med hjälp av verktyg som skydd för privilegieeskalering, minnesskydd, kodinjektionsskydd och returorienterat programmeringsskydd.

Fler funktioner och fördelar

Säkerhetskopiering av filer och diskavbildningar

Den säkerhetskopierar automatiskt individuella data eller skyddar hela din organisation genom att säkerhetskopiera hela systemet som en enda fil. Du kan enkelt återställa all information till ny hårdvara i händelse av en datakatastrof.

Kontinuerligt dataskydd

Acronis-agenten gör en lista över viktiga appar som användare ofta ofta använder och säkerhetskopierar kontinuerligt varje ändring som görs i de listade apparna, oavsett var användaren sparar filen, vilket säkerställer att användarna inte förlorar sitt pågående arbete. Om systemet behöver ombildas kan du återställa data från en säkerhetskopia och tillämpa de senaste ändringarna, för att säkerställa att ingen data går förlorad.

Drive hälsoövervakning

Verktyget kan varna dig om ett diskproblem innan det inträffar eftersom det använder olika operativsystemparametrar som varningsrapporter och maskininlärning för att kontinuerligt övervaka din enhets hälsa. Detta gör att du kan vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att säkra dina data, vilket hjälper dig att undvika oavsiktlig dataförlust och samtidigt förbättra drifttiden.

Anti-malware scanning av säkerhetskopior

Den har en inbyggd skanning för skadlig programvara som förhindrar återställning av infekterade filer genom att skanna säkerhetskopior på hela disken på en central plats, vilket säkerställer att du bara återställer en ren säkerhetskopia utan skadlig programvara.

Forensisk datainsamling

Det finns också ett inbyggt rättsmedicinskt läge för att samla in digitala bevis – såsom minnesdumpar och processinformation – från säkerhetskopior på disknivå. Att samla in digitala bevis hjälper dig att förenkla framtida analyser.

  Vad är filmskaparläge på en TV, och varför vill du ha det?

Fjärrtorka enheter

En annan fantastisk funktion är att den möjliggör fjärrspolning av hackade eller saknade Windows-enheter. Detta innebär att du framgångsrikt kan förhindra att data raderas av oseriösa anställda eller nås av cyberbrottslingar genom förlorade eller stulna enheter.

Malwarebytes Endpoint Protection

Malwarebytes Endpoint Protection använder:

  • signaturbaserad upptäckt — som jämför ett hot med en databas med kända skadliga signaturer
  • heuristisk upptäckt — som analyserar egenskaper som vanligtvis används i skadlig programvara och
  • realtidsskydd på ditt skrivbord och i din webbläsare för att skydda mot ransomware och potentiellt oönskade program (PUP).

Malwarebytes webbläsarskydd och integritetsfunktioner fokuserar på att säkra din webbläsare med bedrägeriupptäckt, en annonsblockerare och dataspårningsskydd från tredje part. För att säkra din anonymitet online kan du också använda programvaran för att ansluta till ett VPN med servrar på över 30 platser.

Programvaran har en helt förnyad molnhanteringskonsol som är intuitiv, mer informativ och enkel att använda. Användargränssnittet möjliggör snabb installation och ger snabb och enkel synlighet och rapportering om status och hälsa för dina enheter, vilket håller dig informerad och före cyberbrottslingar. Molnhanteringspanelen låter dig också isolera och analysera problem, skydda servrar, vända angrepp mot ransomware och hantera din säkerhet.

Malwarebytes Katana Engine

Katana Engine (lanserade 27 januari 2020) är hjärtat i Malwarebytes Endpoint Protection, och den förbättrar hotdetektering, reaktionstid och prestanda. Den har signaturlös beteendedetektering, som hittar de senaste varianterna av skadliga skadliga programfamiljer som försöker undvika standardsignaturer genom runtime-paketering, fördunkling och kryptering, vilket ger snabbt skydd mot nya hot som traditionellt antivirus har problem med att upptäcka.

Den använder också en kombination av automatiserad maskininlärning och anti-ransomware-teknik för att skydda ditt företags datorer från avancerade attacker som ransomware. Eliminering av hot med några få klick tar bort skadlig programvara från enheter och håller din organisation igång smidigt.

Fler funktioner och fördelar

Förbättrad hastighet

Programvaran minskar upp till 50 procent av systemresursförbrukningen under skanningar, och testresultat från tredje part bevisar detta utom tvivel.

Förstärkt säkerhet

Attackisoleringsfunktionen har uppgraderats, vilket gör att programvaran kan upptäcka och blockera den mest sofistikerade skadliga programvaran och låsa infekterade enheter för att stoppa hot i deras spår. Vad mer är, om ett sofistikerat hot som ransomware undviker upptäckt och krypterar data, har du upp till 72 timmars återställning av ransomware för att återställa dina system till ett hälsosamt tillstånd.

Förbättrad nolltimmarsdetektering

Malwarebytes snabbare hotdefinitionsprocess minskar tiden det tar att skydda dig från nya hot genom att effektivisera postningen av nya definitioner. Enkelt uttryckt identifierar den nya hot när de dyker upp, vilket förhindrar dem från att orsaka förödelse på din enhet.

Utmärkt kundsupport

Det är en lätt, billig säkerhetslösning som kan skydda upp till 20 enheter. Dessutom är deras supportteam fantastiskt och tillgängligt 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan via telefon, chatt och e-post.

Sista ord 👩‍🏫

Cyberattacker har blivit mer sofistikerade, och av denna anledning är det viktigt att veta att du investerar i den bästa onlinesäkerhetslösningen för ditt små eller medelstora företag.

Var och en av de onlinesäkerhetslösningar som diskuterats ovan erbjuder lite olika funktioner, inklusive varierande hotupptäckts- och skyddsnivåer, mobilenhetskompatibilitet och patchhantering. Ändå är de alla lämpliga för skydd mot skadlig programvara för små och medelstora företag.