6 Bästa iPhone och iPad Backup Tool [iOS Backup Software]

Spread the love

Säkerhetskopiering av data är förmodligen den mest förbisedda aspekten av att använda en digital enhet, men är utan tvekan den viktigaste.

Den främsta anledningen är, utan din data, din enhet är bokstavligen till ingen nytta förutom några förbyggda appar som fungerar offline. Annat än det är det till stor del beroende av din data. Så det är viktigt att säkerhetskopiera data för att säkerställa att om din enhet raderas, har du fortfarande din data sparad någonstans för att få tillbaka den.

Dessutom hjälper det dig:

  • Få snabb åtkomst till dina filer.
  • Överför filer från en enhet till en annan
  • Få sinnesro ✌

Det finns iCloud som gör ett bra jobb med att säkerhetskopiera; det är dock inte det mest avancerade och saknar massor av bra funktioner jämfört med de jag kommer att lista i den här artikeln. Dessa säkerhetskopieringsverktyg för iPhone och iPad låter dig göra mer än att bara lagra dina data.

Så, utan vidare, låt oss hoppa rakt in i listan.

iCareFone

Säkerhetskopiera enkelt dina IOS-data till datorn med iCareFone.

Det låter dig importera, exportera, lägga till och till och med ta bort dubbletter med bara några klick, och det är också gratis. Du kan hantera många saker, inklusive kontakter, meddelanden, foton, videor, appar och bokmärken. Det fantastiska är att du kan överföra mediefiler mellan andra IOS-enheter och iTunes utan några begränsningar.

  Hur man manuellt styr din iPhone-kamera (och varför du skulle vilja)

Bortsett från säkerhetskopierings-/återställningsfunktionerna i iCareFone låter den dig också fixa eventuella oväntade problem med din IOS-enhet, som:

  • Touch ID-fel
  • Snabb batteriladdning
  • Överhettad enhet
  • Återställningsläget fryser
  • Skärmen har fastnat på Apple-logotypen.

För ökad säkerhet kan du kryptera foton med ett lösenord och återställa dem utan dataförlust.

Dr.Fone

Dr.Fone låter dig ta snabba säkerhetskopior av din iPhone/iPad-data till din dator och återställa iCloud/iTunes-säkerhetskopior till din IOS-enhet utan att oroa dig för dataförlust. Allt som krävs är ett klick för att ansluta din enhet och starta säkerhetskopieringen, alltför selektivt. Det betyder att du inte behöver säkerhetskopiera och återställa varenda sak i din enhet. Välj bara de du vill göra så är du igång.

Från anteckningar, samtalshistorik och röstmemon till foton, videor och meddelanden, Dr.Fone låter dig säkerhetskopiera massor av olika dataalternativ. Du kan komma igång gratis med den kostnadsfria provperioden innan du hoppar på en betalplan som börjar på bara $19,99/år.

iMazing

Njut av automatiska och trådlösa säkerhetskopieringar med iMazings fantastisk teknik som ger dig kontroll och lätthet. Du kan göra det på begäran eller schemalägga det dagligen, veckovis eller månadsvis enligt din bekvämlighet.

Var och en av dina säkerhetskopierade data kan lagras säkert, och du kan återställa vilken version som helst inom bara några minuter. Med end-to-end-kryptering och AES-256-kryptering finns det ingen chans att din data kan manipuleras någonstans. Du kan luta dig tillbaka och veta att processen är säker och säker.

Du kan exportera dina säkerhetskopierade data till din Mac, Windows-dator, extern enhet eller till och med NAS-enhet.

  Hur man rensar cache på iPhone med eller utan renare appar

FonePaw

Ytterligare en fantastisk utmanare på listan, FonePaw, låter dig säkerhetskopiera och återställa data från din IOS-enhet. När den är ansluten till din Windows/Mac-dator börjar den med att skanna din telefon efter data, varefter allt du behöver är ett klick för att säkerhetskopiera alla. Det bästa är att du kan skapa flera säkerhetskopior utan att åsidosätta den gamla.

Förutom säkerhetskopiering och återställning kan FonePaw hjälpa dig att hämta dina förlorade filer från iCloud och iTunes. Om du har några mindre problem med din IOS-enhet, till exempel frysning, kan den här tjänsten reparera det också. Snacka om att vara hjälpsam på flera sätt!

Du kan ladda ner denna programvara gratis till att börja med.

iTransor

Med iTransor, kan du säkerhetskopiera, återställa och exportera data effektivt utan att behöva oroa dig för dataförlust under processen. Du kan överföra data från en enhet till en annan och säkerhetskopiera/återställa data från vissa appar, som Whatsapp och WeChat.

En intressant funktion med den här tjänsten är att den låter dig se data innan du återställer den för att vara säker på vad du gör. Dessutom kan säkerhetskopieringsmeddelanden från appar som Whatsapp sparas i flera olika format, inklusive HTML och XLS, medan mediefilerna kommer att förbli i sin ursprungliga form.

iTransor stöds av några av de största varumärkena som Techradar och Tech Advisor, så du kan vara säker på att det inte finns mycket att tvivla på om deras tjänst. 🙂

Acronis

Acronis Cyber ​​Protect har gjort det enkelt att snabbt säkerhetskopiera data för att skydda användaren från cyberhot. Det är en perfekt lösning som möjliggör integration för cybersäkerhet och dataskydd. Verktyget skyddar allt från applikationer till filer, system till foton och gör säkerhetskopior vilket eliminerar kostnaden för komplexitet.

  Hur man sätter tillbaka appen på startskärmen på iPhone

Användare kan enkelt säkerhetskopiera allt till Acronis Cloud och återställa ditt system vid behov. Man kan snabbt återställa ny hårdvara och hela systemet med några få klick. Säkerhetskopiorna från moln till moln görs för Microsoft 365-kontot omedelbart med några få klick.

Den följer 3-2-1-regeln för säkerhetskopiering som lagrar säkerhetskopior lokalt på kopior utanför platsen, nätverksenheter, externa hårddiskar, NAS-enheter, etc. Servrarna och fjärrnätverksdatorerna kan enkelt lagra data som en förebyggande åtgärd mot lokala skada. Det finns olika utgåvor som Premium och Advanced som erbjuder molnlagring till Acronis Cyber ​​Protect Home Office, så att användare kan komma åt data var som helst.

Slutsats

Ovanstående verktyg ska vara tillräckligt med alternativ att välja mellan för att säkerhetskopiera/återställa dina IOS-data utan ansträngning. Om du behöver hjälp med att återställa dina redan förlorade data, se till att kolla in dessa verktyg.