6 bästa apparna för att skydda dina personuppgifter på din telefon

Spread the love

Gör din personliga information säker.

Låt oss titta på några viktiga smarta enhetsdata:

  • 62 % av konsumenterna använder internetbank
  • 12% av millennials använder dem för att skapa nya bankkonton
  • 33 % av konsumenterna betalar räkningar via dessa enheter
  • 60% av amerikanerna köper smarta hemprodukter de övervakar på sina smartphones

Med andra ord skickas en bra mängd personligt identifierbar information (PII) genom trådlösa nätverk. I sin tur ökar risken för identitetsstöld på nätet.

Brist på uppdateringar

Resultaten av en Pew Research Survey 2017 avslöjade över en fjärdedel av smartphoneägarna använd inte ett lösenord för att låsa sina telefoner. Dessutom sa 40 % av de tillfrågade att de bara uppdaterar telefonens operativsystem och appar när det är bekvämt.

Att inte vara noggrann orsakar problem med dina personuppgifter och andra individers information. Till exempel kan någon ta din e-post, bifoga skadlig programvara och skicka den till din e-postlista. Och om de öppnar dessa e-postmeddelanden …

Skär ner apparna

Lösenkoder och uppdaterade appar ger fortfarande inte 100 % skydd för en smart enhet. Men att lägga till ett extra lager av skydd via en säkerhetsapp minskar avsevärt försök att stjäla PII eller orsaka infektioner.

Medan vissa appar kräver ett abonnemang är avkastningen på investeringen för att minska dataförlusten värt det. Vissa appar erbjuder också gratisversioner som ger fler alternativ än du tror. Här är några av de bästa säkerhetsapparna för att skydda allas information.

  Hur du säkerhetskopierar dina Kindle-höjdpunkter och anteckningar

IDSeal

IDSeal är det bästa verktyget för kreditövervakning med tre byråer och säkerställer fullskaligt skydd mot identitetsstöld. Det här premiumverktyget håller konstant utkik efter eventuella läckor av personlig information på den mörka webben, inklusive kreditkortsuppgifter, personnummer, etc.

Inte bara detta, varje prenumeration kommer med VPN, antivirus och webbläsarsköldar för att hjälpa dig att hålla dig skyddad i denna ständigt farliga digitala värld.

Dessutom får du lösenordsskydd och dokumentkryptering för att ytterligare stärka försvaret.

IDSeal-användare täcks av en identitetsstöldförsäkring på 1 miljon USD och en fullständigt hanterad identitetsåterställning.

Slutligen handlar IDSeal inte bara om enhetsskydd utan tillhandahåller fullständigt förebyggande av identitetsstöld till sina användare.

Rädda mig

Rädda mig är inte ett konventionellt telefonskyddsprogram eftersom det inte har verktyg som antivirus, VPN, etc.

Istället bygger den på cybermedvetenhet och skannar den mörka webben efter e-postintrång.

Dessutom letar den efter telefonens aktiva funktioner och tilldelar en riskpoäng därefter. Detta uppmanar dig att vidta nödvändiga åtgärder för att skydda din smartphone.

Slutligen kan du anmäla dig till olika kurser som syftar till att säkert använda enheter som bärbara datorer, smartphones och surfplattor baserat på deras operativsystem.

Baddare

Baddare hjälper till att förhindra att appar missbrukar sina behörigheter. Enkelt uttryckt återkallar den de behörigheter som beviljats ​​applikationer som används kort efter att du stänger dem.

  Hur man listar alla program på en Mac

I ett nötskal handlar Bouncer om de appar du vill ha de nödvändiga behörigheterna en gång men inte efter att du är klar med dem.

Jumbo

Jumbo finns där för att hjälpa dig att navigera genom det nuvarande osäkra internetlandskapet utan att påverka dina onlineaktiviteter.

Det primära det gör är att skanna din registrerings-e-postadress efter mörka webbläckor. Dessutom får du ett meddelande i realtid om varje läckage för att vidta förebyggande åtgärder i tid.

Jumbo-användare omfattas dessutom av en identitetsstöldförsäkring på 1 miljon dollar.

På rotnivå blockerar den spårarna som används av applikationerna och hjälper till att hålla din data säker. Det kan också automatiskt radera din sökhistorik på YouTube, Google och Gmail.

Du kan också använda Jumbo för att ta bort dina gamla inlägg på sociala medier.

Det bästa med Jumbo är dock dess prismodell, som har en gratis plan för evigt och går upp enligt användarens krav.

F-Secure

För närvarande, för Android-enheter, F-Secure främjar skyddet av data från identitetsstöld online. Det tar också ett steg längre genom att blockera oönskade telefonsamtal och textmeddelanden. En klar bonus eftersom skadliga webbadresser finns i till synes oskyldiga texter.

09 F Säker

Företaget erbjuder för närvarande en 30-dagars provperiod för att prova alla dess erbjudanden. Om du bestämmer dig för att inte prenumerera, tillhandahåller F-Secure sin stöldskyddsapp gratis. Detta gör att du kan hitta din telefon och torka data vid behov.

Avast Mobile Security

Det finns mycket att gilla i Avast Mobile Security-appen. Till exempel antalet alternativ du får gratis som andra företag tar betalt för. Några av dessa inkluderar spamblockerare, upptäckt av skadliga appar före installation och WiFi-säkerhetsverifiering. Det hjälper också användare att spåra hur lång tid de spenderar på vissa appar, ökar enhetens RAM-minne och kontrollerar appbehörigheter.

  8 DJ-programvara för att liva upp din nästa festspelning

Pro och Ultimate betalalternativ är tillgängliga. Men med antalet tillgängliga gratisverktyg kanske extrafunktionerna inte är nödvändiga.

I slutändan är det ett måste att testa alla dessa säkerhetsappar innan du prenumererar på några betalningsplaner. Även om företag kan säga att deras gratisversioner är robusta, kan det finnas alternativ som inte kan användas utan en plan.

Prata med andra ägare av smarta enheter – i stort sett vem som helst i din krets – för att se vad de använder och hur det fungerar för dem. Genom att samla alla deras alternativ bör du ha en bra uppfattning om var du ska börja. Suck sedan av lättnad när dina uppgifter är skyddade.