6 anledningar till att du bör använda Google Photos på din iPhone

När folk tänker på att säkerhetskopiera foton på en iPhone, tänker många på iCloud innan de tänker på Google Foto. Google Photos är dock en kapabel ersättning för iCloud.

Men varför tänka på det som en ersättning? Du kan använda både iCloud och Google Foton och maximera det bästa av båda. Om du kämpar för att fatta beslutet, läs igenom den här listan med anledningar till att använda Google Foto på din iPhone.

1. Bättre stöd över plattformar

Google är välkänt för hur det inte diskriminerar när det kommer till sina tjänster. Som iPhone-användare kan du dra nytta av det och placera dina bilder på en plats som du enkelt kan komma åt på en annan enhet.

Även om det är möjligt att komma åt iCloud-bilder på en Android-telefon med en webbläsare, kommer du inte att kunna synkronisera eller ladda upp nya bilder från den. Så om du äger en Android-telefon och en iPhone är Google Foton ett bättre alternativ än iCloud när du vill att alla dina bilder ska finnas på ett ställe.

Å andra sidan kan du använda iCloud och Google Photos tillsammans genom att selektivt ladda upp foton till Google Photos. Du kan till exempel säkerhetskopiera foton av ditt pass och ID till Google Photos eftersom det är viktiga dokument som du kan behöva i en handvändning.

2. Säkerhetskopiera dina foton till Google automatiskt

Om du använder Google Drive och Google Photos på skrivbordet och på webben är det dags att göra det officiellt och installera Google Photos på din iPhone. Spara dig själv besväret med att synkronisera bilder samtidigt och gör det automatiskt när du tar ett foto med Google Foto-appen.

Medan iCloud fungerar bra som ett verktyg för säkerhetskopiering av bilder, är det inte idealiskt att förlita sig på en molnlagringsplattform för att lagra allt ditt innehåll. Vad händer om du glömmer ditt lösenord och förlorar åtkomsten till ditt konto?

Om du är hälsosamt paranoid som jag, kan du få mer sinnesfrid genom att använda Google Foto som backup för din iCloud-säkerhetskopia. Det är mycket mindre sannolikt att du förlorar åtkomst till både ditt iCloud- och Google-konto.

3. Använd Google Foto för att få mer molnlagring

iCloud ger dig 5 GB gratis molnlagring och Google Photos ger dig 15 GB gratis molnlagring, som delas med Gmail och Google Drive. Om du kombinerar dem kan du få totalt 20 GB gratis molnlagring vilket är anständigt.

Du kan dela upp dina foton och lägga merparten av dem i Google Foto medan du konsekvent trimmar fotona i appen Foton. Du bör också överväga att frigöra ditt iCloud-lagringsutrymme för att säkerställa att din gräns på 5 GB varar så länge som möjligt.

Men för de som befinner sig i den extrema delen av det här spektrumet kanske du upptäcker att iClouds 2TB-plan är otillräcklig för all din data – och det är möjligt om du är en innehållsskapare. Du kan integrera Google Photos som en kompletterande molnlagringstjänst och få ytterligare 2 TB.

4. Sök bilder med Google Lens

Google Photos kommer med Google Lens inbyggt som en funktion. Tack vare Google Lens kan du söka igenom bilder med nästan perfekt noggrannhet. Den använder maskininlärning för att hitta element och text i foton och videor baserat på dina sökparametrar, och det verkar göra det ännu bättre än standardappen Foton på din iPhone.

Men det är för när du letar efter foton; du kan använda ditt foto som referens för att söka online med Google Lens också. Du kan till exempel ta en skärmdump av en skjorta på Instagram, gå in på Google Foton och söka efter den skjortan. Google kommer att leta efter webbplatser där det är tillgängligt och till och med visa priset för dig.

Du kan identifiera hundraser online, se restaurangrecensioner, undersöka mat på menyer och handla mer effektivt med Google Lens. Det är ett ganska användbart verktyg som du definitivt borde ha på din iPhone.

5. Redigera bilder och videor med Google Foton

Google Photos är också en anständig bild- och videoredigerare. Den är lika bra som appen Foton för redigering, men några redigeringsverktyg är låsta bakom en Google One-betalvägg.

En sak som gör att den sticker ut från Apples Photos-app är att den låter dig skapa filmer och collage. Den har också en AI-funktion som heter Cinematic photos, som kan göra en liten video från en stillbild.

Det kanske inte är häpnadsväckande, men det är värt att överväga som ett extra alternativ när du redigerar bilder på din iPhone.

6. Hantera dina foton med stöd av Google enkelt

Med Google Foto-appen kan du skapa album, dela foton, radera videor och bilder, redigera, etc., allt på din iPhone. Du behöver inte starta ditt skrivbord eller hitta en Android-enhet för att göra allt detta.

Bara av den anledningen kan det vara värt det att ha Google Photos på din iPhone. Appen gör det mycket enklare att hantera dina foton med stöd av Google.

Använd Google Foton och iCloud tillsammans

iCloud är en integrerad del av hur dina Apple-enheter fungerar sömlöst tillsammans. Och det är därför vi inte skulle rekommendera att helt avstå från det och byta till Google Photos på en iPhone. Faktum är att om du hittar dig själv att göra detta, bör du troligen byta till en Android-enhet helt.

Tanken är att synergisera de två och få den bästa upplevelsen för dig själv. Du kan göra det genom att duplicera dina säkerhetskopior eller lämna Google Foton som ett verktyg du skulle vilja använda på din iPhone ibland; det är upp till dig.