6 AI Shopping Assistant-verktyg som hjälper dig att handla klokt

”Jag vill köpa en bärbar dator som kan hantera AAA-speltitlar. Det skulle vara bra om den också har en stor skärm och massor av lagringsutrymme.” För en sådan fråga kommer ingen sökmotor eller en shoppingwebbplats att hitta rätt bärbar dator för dig, men ett AI-verktyg för shoppingassistent kommer att göra det.

De flesta shoppingverktyg använder förinställda filter och nyckelord för att hitta de varor du kanske vill ha. För en verkligt personlig upplevelse kan ett AI-shoppingassistentverktyg helt förstå dina behov på ett naturligt språk och hjälpa dig att hitta den exakta varan.

Inte bara det, vissa AI-shoppingverktyg kan också hjälpa till med att bestämma vad du ska köpa genom att erbjuda mer information om produkten med hjälp av dess beskrivning och recensioner.

Här är en snabb sammanfattning av de bästa AI-shoppingassistentverktygen jag kommer att diskutera nedan.

Verktyg

Anmärkningsvärda funktioner

Länk

Shop.app AI

Chatt- och shoppingpaneler, smarta frågor, snabba resultat.

Buysmart.ai

Kategoribaserad sökning, detaljerade produktrekommendationer

Claros

Detaljerad Amazon shoppingassistent, frågebaserad sökning

ShopWithAI

Kändisbaserade stilrekommendationer, bildsökning

ShopGuru

Chrome-tillägg för Amazon, AI svarar på frågor

Spendera mindre

Hitta billiga, högt rankade Amazon-produkter, rena rekommendationer

I det här inlägget kommer jag att diskutera fördelarna med att använda en AI-shoppingassistent och de bästa tillgängliga.

Varför välja AI Shopping Assistants?

Det finns många traditionella shoppingverktyg som hjälper dig att hitta billiga erbjudanden på dina favoritprodukter eller hitta produkter som uppfyller specifika krav. Det finns dock inga verktyg som kan förstå dig på ett personligt plan och sedan hitta det du behöver. AI-assistenter erbjuder det och mycket mer. Nedan är några sätt som AI-shoppingassistenter är fördelaktiga på:

  • De förstår naturligt språk.
  • De flesta AI:er ställer ytterligare frågor relaterade till produkten för att bättre förstå dina behov. Dessa kommer också med relaterade förinställda svar, så du behöver inte skriva heller.
  • Du behöver inte ange det exakta produktnamnet eller typen; prata bara om vad du behöver varan till, så hittar den den.
  • Du kan ställa frågor om en viss produkt, och den kommer att svara baserat på information tillgänglig online.
  • De kan lära sig av användarnas beteende och hjälpa till med framtida köp.
  • Du kan enkelt ändra produktkrav utan att starta en ny sökning.
  • Sammantaget snabbare shoppingupplevelse eftersom du inte slösar tid på grundläggande saker som att hantera filter eller manuellt jämföra varor, etc.

Shop.app AI

Shop.app AI av Shopify har en chattpanel på höger sida och en shoppingpanel till vänster. Du kan skriva dina frågor i chatten, och den kommer att visa resultat i den vänstra panelen. Den kommer automatiskt att ställa ytterligare frågor för att begränsa sökningen och erbjuda 3-5 svar som du kan välja mellan. Men du kan också svara manuellt om du vill.

Det gör ett bra jobb med att hänga med i tidigare chattar och göra ändringar i filtret med nya krav. Shoppingpanelen visar produktbild, namn och pris. Du kan favorita en produkt för att se senare (kräver registrering) eller se liknande produkter.

Även om du kan använda en specifik prisklass i chatten finns det även en reglage för att fixa en prisklass om du vill.

Jämfört med andra verktyg visade denna AI resultat snabbast både i chatt- och butikspanelen. Det enda problemet jag märkte är att det börjar visa irrelevanta resultat när du försöker vara för specifik, och ibland visar det 1 eller 2 orelaterade resultat tillsammans med andra resultat.

Buysmart.ai

Buysmart.ai är ett allt-i-ett-verktyg för att hitta rätt produkter och lära dig mer om dem. Förutom ett riktigt snyggt gränssnitt har den ett coolt kategorisystem där du kan välja vad du letar efter för att starta sökningen. Du behöver inte berätta något, välj bara en kategori och sedan en produkt så börjar AI:n ställa frågor för att hitta rätt artikel.

Till exempel valde jag Elektronik > Datorer och den frågade om jag ville ha en bärbar dator, stationär eller surfplatta. När jag valde en bärbar dator började den berätta för mig om det väsentliga som köparna letade efter och listade alla möjliga krav för mig att välja mellan.

Produktrekommendationerna listas i detalj, tillsammans med markerade funktioner. Utöver det skriver verktyget en separat lista över för- och nackdelar för varje rekommenderad produkt baserat på recensioner som finns online.

Den nämner exakt hur många shoppingwebbplatser den sökte igenom och hur många totalt relaterade produkter den hittade innan de kom med rekommendationerna. Även om den slutliga rekommendationen bara består av 3-5 produkter är de väl undersökta. Du kan skapa ett gratis konto för att lagra historiken för dina sökningar.

Claros

Även om det är begränsat till endast Amazon, Claros är en fantastisk AI-shoppingassistent när du föredrar att ha detaljerad information. Det kommer inte omedelbart att visa resultat för din fråga; den kommer att ställa frågor, och när den har tillräcklig kunskap, först då den söker efter föremålen. Vanligtvis tar det 2-3 frågor för att starta sökningen.

Resultaten visas i en bildliknande panel där du kan se produktens bild, namn, pris och betyg. Verktyget visar också sin egen rekommendation från produktlistan, tillsammans med en kort beskrivning av dess funktioner och varför det tycker att det passar dig bäst.

Även efter att ha visat resultat fortsätter den att ställa frågor för att ytterligare begränsa sökningen. Jag försökte begränsa mina sökningar så mycket som möjligt och det gav alltid relevanta resultat.

Den övergripande produktlistan och att skriva sin egen rekommendationssektion är snabb, men sökdelen tar lite tid. För mig tog det 5-10 sekunder att bearbeta varje fråga. Jag gillade också verkligen hur det listar allt i ett rullningsbart fönster så att jag alltid kunde gå tillbaka till tidigare resultat.

ShopWithAI

Även om det inte är begränsat till kläder, är dess huvudfokus att hitta de bästa kläderna som matchar din stil. ShopWithAI låter dig söka efter kläder med hjälp av olika kändisars personligheter, som Justin Bieber eller John F. Kennedy Jr., etc. De AI-genererade kändisarna kommer att prata med dig i sin ursprungliga stil och rekommendera därefter.

Eftersom personligheten också gäller för sökresultaten, se till att du väljer rätt beroende på vad du är ute efter att köpa. Du kan antingen göra en textbaserad sökning eller ladda upp bilder på kläderna du gillar. AI:n ställer dock inga ytterligare frågor, till skillnad från andra verktyg, så du måste följa upp själv.

Shoppingrekommendationerna listas i den vänstra panelen, tillsammans med en bild, namn och pris. Du kan favorita ett föremål eller hitta liknande föremål och till och med ogilla ett föremål för att inte se liknande föremål igen.

Det finns också en väntelista som du kan gå med för dess kommande premiumkontofunktioner, inklusive möjligheten att spara historik och anpassa AI:n.

Alternativt kan du ge InShop app ett försök, som också hjälper till att hitta rätt klädsel med hjälp av AI.

ShopGuru

ShopGuru kommer som ett Chrome-tillägg för att hjälpa dig lära dig mer om produkter på Amazon som använder AI. Med hjälp av produktbeskrivningar och recensioner kommer den att svara på eventuella frågor om produkten om möjligt. Det är inte säkert från falska recensioner men gör ett överlag bra jobb med att svara på frågor med hjälp av vad som är tillgängligt.

Du behöver bara ställa frågor på naturligt språk och det kommer att svara i enlighet med det och kan till och med citera beskrivningen eller en recension för att berätta exakt vad som nämns. Som standard finns det uppmaningar för att lista för- och nackdelar eller sammanfatta alla recensioner. Du kan också skapa dina egna uppmaningar från tilläggsalternativ för framtida användning.

ShopGuru kommer att lägga till en ny knapp på alla Amazon-sidor du besöker. Du kan klicka på den för att öppna en panel där du kan ställa frågor. Det är värt att nämna att det inte sparar någon historik och vid siduppdatering tar det bort alla tidigare konversationer. Men i en session kommer den ihåg den föregående konversationen för att svara därefter.

Jag tyckte att tillägget var väldigt lyhört, med nästan omedelbara svar. Svaren var också mycket detaljerade, och många av dem nämnde de exakta orden som användes i recensionerna.

Spendera mindre

Liksom andra, Spendera mindre hjälper dig också att hitta rätt produkt genom att ha en konversation. Men det fokuserar specifikt på att hitta billiga men högt rankade produkter på Amazon. Vad du än ber om kommer den att försöka hitta en produkt som uppfyller alla krav samtidigt som den är i den billigare delen.

De flesta rekommendationer den gav mig var väldigt solida i kategorin och definitivt bland de billigaste jämfört med liknande produkter. Även om det bara gav 2-3 produkter åt gången, är jag säker på att du kommer att uppskatta de röriga rekommendationerna.

Produkten visar bild, pris, namn, rabatt (om någon) och betyg. Den lägger också till kommentarer om produkten för att framhäva dess tilltalande egenskaper och för att skilja den från andra rekommendationer.

Det största problemet jag hade med verktyget var dess långsamma bearbetning. För varje förfrågan väntade den 5-15 sekunder för att söka efter en produkt. Dessutom håller den en fullständig historik över dina chattar men ger inte en knapp för att radera dem. Jag är inte heller säker på hur det spårar historiken när det inte kräver inloggning och spår även i inkognitoläge.

Avslutning 🛍️

Om jag måste peka ut ett verktyg från den här listan, så är Buysmart definitivt det mest väl avrundade. Det är snabbt, lätt att använda, omfattande och resultaten är tillförlitliga. Jag rekommenderar att du använder dessa tillsammans med traditionella shoppingverktyg eftersom de inte hjälper till med extra saker som att hitta kuponger och cashback-möjligheter.