5 väsentliga och gratis konkurrenskraftiga intelligensverktyg

Spread the love

Varje företag har konkurrenter, och det är viktigt att övervaka vad de håller på med och behöver inte vara dyrt eller tidskrävande.

Inlägget nedan visar de 5 stegen för att ställa in en robust konkurrenskraftig intelligensövervakning på mindre än 5 minuter.

Ett av de största hoten mot alla företag är konkurrensen inom branschen. Från nya deltagare till redan etablerade spelare, dina konkurrenter kan vara det enda som hindrar ditt företag från att ta nästa stora steg eller helt enkelt falla i glömska (Yahoo!, MySpace, tänker på dig!).

Företagsledare tänker alltid på konkurrens och blir naturligtvis irriterade när en konkurrent tillkännager en ny release, en kampanj eller när de anställer en fantastisk chef som du hade koll på.

Som sådan är det viktigt att upprätta en grundlig konkurrenskraftig intelligensstrategi, men detta är i allmänhet tråkigt, dyrt och tidskrävande. Men det behöver inte vara så om du använder smart automation.

Vem bör använda Competitive Intelligence-verktyg?

Alla borde ägna sig åt tävlingsintelligens!

När vi tänker på tävlingsanalys är det första man brukar tänka på de stora motståndarna. Som den legendariska rivaliteten mellan Coca-Cola vs Pepsi eller Apple vs. Samsung. Dessa företag förnyar sig regelbundet och släpper nytt marknadsföringsmaterial för att vinna marknadsandelar mot varandra. Och detta skulle inte vara möjligt utan stora konkurrenskraftiga analysteam.

Men oavsett vilken storlek företag du är i, är det viktigt att ha en konkurrenskraftig underrättelseprocess. Den goda nyheten är att du nuförtiden kan automatisera konkurrenskraftig intelligens utan mycket ansträngning och investeringar. Du kan nu övervaka dina konkurrenters priser, nya produktsläpp, anställd personal och kampanjer, förändringar i webbtrafik, konton på sociala medier och allt du vill titta noga på.

Vi har sammanställt nedan fem steg du kan följa för att utnyttja lättanvända onlineverktyg för konkurrenskraftig intelligensautomation på mindre än 15 minuter. Alla verktyg är gratis (med ett premiumabonnemang), och de flesta behöver inte dig för att skapa ett konto för att experimentera med.

  Hur man tar bort ett Badoo-konto

# 1. Använd Visualping för att övervaka dina konkurrenters webbplatser

Visualisering är en onlinetjänst för att övervaka förändringar på vilken webbplats som helst, och du kommer att få ett e-postmeddelande med en skärmdump av sidan du spårar med en höjdpunkt av förändringen.

Enligt dess webbplats används den av mer än 1,5 miljoner användare och 250 000 företag, inklusive 83 % av Fortune 500 för olika användningsområden, inklusive konkurrensbevakning.

Allt du behöver göra är att infoga webbadressen till sidan du vill spåra, välja området på sidan du är intresserad av och låta systemet veta vilken e-postadress du vill bli meddelad till. Systemet kommer att kontrollera målsidorna med den frekvens du väljer: var femte minut (när tiden är avgörande), varje timme, dagligen eller veckovis.

Med Visualping kommer du att ha koll på dina konkurrenters förändringar. Viktiga sidor som vi föreslår att övervaka är startsidan där nyckelfunktioner vanligtvis publiceras, prissidan, produktsidan(erna) och teamsidan. Du kan också övervaka YouTube, Twitter och Facebook-sidor med Visualping samt ändringar i de andra verktygen som beskrivs nedan.

Exemplet nedan visar DropBox-övervakningsboxens prissida. Du behöver bara ange webbadressen till sidan du vill övervaka och e-postmeddelandet som du vill skicka ändringsmeddelanden till.

Tid att ställa in: 10s. Kostnad: Gratis.

# 2. Använd SimilarWeb för att övervaka förändringar i din konkurrents trafik

SimilarWeb låter dig analysera din webbplats trafik och jämföra den med dina konkurrenter.

Det här verktyget tillhandahåller en mängd olika information, från olika trafikkällor och nya konkurrenter till plats- och engagemangsstatistik.

Tjänsten har en riktigt trevlig funktion som gör att du kan välja två webbplatser att jämföra med varandra direkt och jämföra din trafik mot dina konkurrenter och hur den utvecklas. Om din konkurrent har en topp i trafiken, kanske du vill kolla var den trafiken kommer ifrån och om den kommer på din bekostnad. En typisk trafikökning kan komma från en bättre ranking i Google (vanligtvis på din bekostnad om du sjunker i rankningen på några viktiga sökord), ett omnämnande i media eller en marknadsföringskampanj.

  Hur man döljer eller tar bort Amazon Order History

SimilarWeb uppdateras under den första veckan i varje månad, så du kanske vill använda Visualping för att automatisera kontroll av om ny trafikdata om din konkurrent har publicerats.

Nedan är ett exempel på förändringar i DropBox vs Box-trafik, totalt antal besök per månad, genomsnittlig besökslängd, sidor per besök och avvisningsfrekvens. Som med det tidigare verktyget behöver du bara webbadressen du vill spåra.

Tid att ställa in: 5s. Behöver skapa ett konto: Nej. Kostnad: Gratis.

# 3. Använd Ahrefs för att upptäcka förändringar i din konkurrents domänbehörighet

Beroende på ditt företag kommer det mesta av din trafik från Google, och sökrankningen beror på ett nyckelmått som kallas Domänmyndighet. Ju högre poäng du har för Domain Authority, desto större chans har din webbplats att rankas högre i sökresultaten. Om du rankar längst ned i en sökning eller visas på den andra sidan är chansen stor att du kommer att se en minskning av trafiken.

Alla företag försöker maximera din SEO-poäng, men eftersom Google rankar din webbplats jämfört med dina konkurrenter måste du också övervaka dina konkurrenters domänauktoritet för att bli varnad för eventuella förändringar i förhållande till din, vilket gör Domain Authority till en annan nyckelvariabel att spåra.

För att använda det här verktyget, börja med att ange webbadressen du vill spåra och tryck på kryssrutan för att se domänauktoritetspoängen. Detta tillvägagångssätt kan vara användbart när du planerar din innehållsstrategi för att säkerställa att du eftersträvar innehåll som kommer att ge positiva resultat.

Nedan är ett exempel på DropBox vs Box-domänauktoritet och antalet domäner och bakåtlänkar till varje webbplats som är huvudkriterierna för att beräkna domänauktoritet. Som med det tidigare verktyget behöver du bara webbadressen du vill kontrollera.

Tid att ställa in: 10s. Behöver skapa ett konto: Nej. Kostnad: Gratis.

# 4. Använd Moat för att övervaka din konkurrents bannerannonser

Vallgrav är ett digitalt marknadsanalysverktyg som låter dig söka efter alla företags bannerannonser, placeringar, datum för visningen etc. Detta verktyg är praktiskt eftersom det gör att du kan hålla koll på vilka typer av meddelanden och annonsmaterial som dina konkurrenter släpper.

  Hur man tittar på Netflix på en icke-smart TV (fullständig guide)

Moat är fantastiskt att få inspiration från dina konkurrenter om vilken kreativ riktning som skulle fungera för ditt varumärke och vad som inte skulle fungera och anpassa din strategi därefter. Biblioteket med bannerannonser uppdateras kontinuerligt, så när dina konkurrenter släpper nya annonser kommer de att vara tillgängliga på Moat omedelbart.

Nedan är ett exempel på DropBox-annonser. Som med det tidigare verktyget behöver du bara namnet på den konkurrent du vill kontrollera.

Tid att ställa in: 5s. Behöver skapa ett konto: Nej. Kostnad: Gratis.

# 5. Använd Mention för att spåra dina (och din konkurrents) medieomnämnanden

Att hålla kontakten med din publik är avgörande för att bygga en solid relation med dina nuvarande och potentiella kunder. Med Mention kan du få aviseringar om nya omnämnanden av ditt varumärke via sociala medier, bloggar, forum och nyheter. Detta gör att du kan utöka din varumärkesmedvetenhet och engagera dig mer meningsfullt med din publik.

Du kan använda Nämna för konkurrenskraftig intelligens också och övervaka vad som sägs om dina konkurrenter, mät dina prestationer mot dem och bestäm deras andel av rösten. Denna strategi låter dig effektivt upptäcka vad din publik gillar och ogillar med dina konkurrenter och fatta mer välgrundade affärsbeslut.

Tid att ställa in: 10s. Behöver skapa ett konto: Ja. Kostnad: Gratis.

Slutsats

Även om stora företag kan ha dedikerade team för att utföra konkurrenskraftiga underrättelseuppgifter, kan dessa verktyg erbjuda dig värdefull information för att hålla koll på dina konkurrenter gratis på mindre än 15 minuter. Alla verktyg som visas har gratisplaner med olika extra betalplaner för att möta dina affärsbehov.