5 skäl till varför ett Kindle Unlimited-abonnemang inte är värt det

Amazons Kindle-enheter är populärare än någonsin, och dess Kindle Unlimited-tjänst växer i popularitet för att matcha. KU-medlemskapet ger tillgång till många böcker gratis att hyra och för en bråkdel av kostnaden för ett fysiskt exemplar att äga.

Du behöver inte ens en Kindle-enhet för att få ett Kindle Unlimited-medlemskap. Så länge du laddar ner Kindle-appen kan du dra nytta av tjänsten på din surfplatta eller telefon. Men trots några obestridliga fördelar, är ett Kindle Unlimited-abonnemang verkligen värt det? Här är några anledningar till varför det inte är värt investeringen.

1. Kindle Unlimited har begränsningar

Många klassiker, som Harry Potter-böckerna, The Hobbit, Jane Eyre och Frankenstein, finns att hyra och läsa gratis med en Kindle Unlimited-prenumeration. Andra mer samtida hits, som Jeneane O’Rileys How Does It Feel? som tog TikTok med storm, är också tillgängliga gratis med ett KU-medlemskap.

Även om urvalet av val Kindle Unlimited erbjuder sina prenumeranter är omfattande, kommer det med varningar. När du prenumererar på KU får du tillgång till ett stort digitalt bibliotek med böcker, ljudböcker, tidskrifter och serier. Men av dessa miljontals titlar kan du bara låna upp till 20 åt gången.

Naturligtvis kan du köpa hur många Kindle-titlar du vill, men poängen med ett Kindle Unlimited-medlemskap är att betala ett fast pris för tillgång till otaliga gratisböcker. Istället får du 20.

Och det numret gäller för alla titlar som finns att hyra, inklusive digitala böcker, ljudböcker och serier. Kanske tycker vissa läsare att 20 är tillräckligt många, men andra (som jag själv) möter ofta popup-meddelandet att de har nått gränsen för lånade böcker. Och för en tjänst som heter Kindle Unlimited, varför måste dess användare möta begränsningar överhuvudtaget?

2. Kindle Unlimited är dyrt

Även om 9,99 USD/månad kan låta ganska rimligt för allt du kan-läsa e-böcker, är det faktiskt ganska dyrt när du tänker på priset på de tillgängliga titlarna.

Många böcker på Amazon säljs för mindre än $5, andra kostar mindre än $3, och vissa kostar till och med $1 eller mindre. Det betyder att för att göra prenumerationspriset på $10 värt det, måste du läsa en hel del böcker i månaden.

Om du bara läser de dyraste titlarna du kan hitta, kommer du att spara lite pengar genom att läsa två böcker i månaden, men du kommer troligen att behöva läsa tre eller fyra för att spara. Medan många läsare kan ta sig igenom en bok i veckan utan krångel, kommer frestelsen att läsa icke-obegränsade böcker att bli stor.

Om man tittar på utbudet och priserna är det svårt att se många som är väl betjänta av ett Kindle Unlimited-abonnemang. Och glöm inte att det finns massor av ställen att hitta Amazon Kindle-böcker gratis om du vet var du ska leta.

3. Kindle Unlimited kräver en internetanslutning

Många läsare får en Kindle Unlimited-prenumeration för att få tillgång till böcker att läsa när som helst. Du är på bussen – läs din senaste Kindle-titel. Flyger någonstans – läs bort. Det är ett bra sätt att fördriva tiden, och för många är det värt priset.

Men det finns en detalj som du alltid måste komma ihåg med dessa scenarier: innan du går till en plats utan Wi-Fi behöver du tillgång till internet för din Kindle-enhet eller app.

Tyvärr behöver Kindle Unlimited Wi-Fi för att ladda ner de valda titlarna på din enhet. Om du inte har internet kan du inte ladda ner och läsa dina val. Det är en olägenhet som, om du är oförberedd på det, kan kosta dig. Till exempel kan du fastna på en timmar lång flygning utan att ha något att läsa. Även om du kanske kan hoppa på ett plans Wi-Fi-anslutning för att ladda ner en bok eller två, kommer det privilegiet också att kosta dig dyrt.

När du har laddat ner böckerna kan du läsa dem offline, men du kan inte hoppa över det ena steget.

4. Amazon Prime är en bättre affär

Om du är en Amazon Prime-prenumerant har du tillgång till Prime Reading. Du kan bara ta ut en bok i månaden, och katalogen som finns att låna från är mindre än Kindle Unlimited, men om det finns några titlar du vill kolla in utan att betala för dem är det ett bra sätt att göra det.

Amazon Prime har många fördelar, och det kan vara användbart att registrera dig även utan de gratis e-böckerna. Såvida du inte läser igenom Kindle Unlimited-titlar som att det inte finns någon morgondag, kostar en Amazon Prime-prenumeration mindre och erbjuder otaliga andra fördelar som gratis frakt och fantastiska Amazon Prime Video TV-program. Även om du tror att en Kindle Unlimited-prenumeration är något för dig, kan du alltid prova Prime Reading innan du tar ett nytt abonnemang.

5. Det finns så många andra alternativ

Om du letar efter andra alternativ för att ge dig tillgång till en mängd titlar att njuta av, finns det mycket att utforska. Av dem, Scribd tar första platsen.

Liksom Kindle Unlimited erbjuder Scribd sina prenumeranter tillgång till e-böcker, ljudböcker och tidskrifter, men även dokument. Ett abonnemang kostar $9,99 per månad och du får en 30-dagars provperiod. Så du kan se om det är värt månadspriset.

Om du är mer av en lyssnare än en läsare kan du vända dig till Hörbar. Det börjar på $7,95 och har också en 30-dagars gratis provperiod. Men valen slutar inte där. Det finns också Kobo Plus, Google Play Böckeroch Apple Böcker– Alternativen är oändliga.

Kindle Unlimited är knappast det enda eller bästa alternativet som finns.

Kindle Unlimited är bra, men inte bra

Kindles är fantastiska och e-böcker är framtiden. Och även om Kindle Unlimited är ett bra alternativ, är det inte det bästa alternativet. Om du är en ivrig läsare är gränsen på 20 böcker en stor olägenhet. Om du är en avslappnad läsare kanske du inte får något för pengarna. Och om du är någonstans i mitten har du många andra alternativ för att njuta av din eReader.

På pappret är Kindle Unlimited en bra idé. Men det räcker med att säga att det förmodligen inte är värt det för de flesta.