5 skäl till varför 24-tums iMac är den bästa stationära Apple säljer

Viktiga takeaways

  • 24-tums iMac har en elegant design, flera färgalternativ och en högkvalitativ 24-tums 4,5K Retina-skärm, vilket gör den till ett visuellt tilltalande val för moderna skrivbordsinställningar.
  • iMac kommer med en 1080p FaceTime-kamera, ett system med sex högtalare och mikrofoner av studiokvalitet, vilket ger imponerande ljud- och videofunktioner utan behov av externa tillbehör.
  • M3-chippet erbjuder exceptionell prestanda för vardagliga uppgifter och stöder funktioner som hårdvaruaccelererad strålspårning, vilket gör det lämpligt för den genomsnittliga användaren.

Även om potentiella Mac-köpare har flera alternativ att välja mellan, sticker iMac ut från sortimentet som den enda allt-i-ett-datorn. Nedan kommer vi att lista några övertygande skäl till varför 24-tums iMac är den bästa stationära Apple säljer.

1. 24-tums iMac har en fantastisk skärm och design

Bildkredit: Äpple

iMac har alltid varit ikoniskt utseendemässigt, och 2021 fick den en massiv designöversyn som vi inte har sett tidigare från Apple. 24-tums iMac har en mycket elegant design med vita ramar på framsidan. Denna designändring var möjlig på grund av effektiviteten hos Apples kisel. Eftersom iMac blev dramatiskt tunnare är den också förvånansvärt lätt.

Som en återuppringning till regnbågens Apple-logotyp kommer 24-tums iMac i flera färger: silver, blå, rosa, grön, lila, orange och gul. 24-tums iMac har en tvåfärgad design, där baksidan av maskinen är en mörkare färg medan färgen på hakan och stativet är blekare i jämförelse.

Med en mängd olika färger kan du välja en dator som passar din stil och dina preferenser. Sammantaget ser designen bra ut med de flesta moderna skrivbordsinställningar, och du kan välja en färg som passar den miljö du vill placera den i.

När det gäller skärmen har iMac en 24-tums 4,5K Retina-skärm, som stöder 500 nits ljusstyrka och P3-färg. Skärmstorleken ligger mellan de äldre Intel-baserade 21,5-tum och 27-tums iMac, vilket är en bra mellanväg för vanliga användare. Sammantaget är det en högkvalitativ skärm som är lämplig för de användare den riktar sig till.

Även om det kanske inte verkar överdrivet på pappret eftersom det saknar specifikationer som Liquid Retina XDR och ProMotion 120Hz, är skärmen utmärkt för vardagliga datoruppgifter och är en av iMac:s bästa funktioner.

2. Imponerande kamera, högtalare och mikrofoner

24-tums iMac erbjuder tre funktioner som många konsumenter anser vara viktiga för en daglig dator: en inbyggd kamera, mikrofoner och högtalare. FaceTime-kameran i iMac har en upplösning på 1080p, vilket är en fantastisk förbättring från kameran som fanns i den tidigare 21,5-tums iMac.

Dina Zoom- eller FaceTime-samtal kommer att se tydligare och överlag bättre ut än föregående generation. Om du föredrar en bättre kamera kan du även använda din iPhones kamera med din Mac, förutsatt att du har macOS Ventura eller senare installerat. De flesta kommer dock att klara sig bra med den inbyggda kameran.

När det gäller högtalarna har 24-tums iMac ett system med sex högtalare som stöder rumsligt ljud som många andra Apple-enheter. Högtalarna stöder även Dolby Atmos, en utmärkt standard för att förbättra filmupplevelsen.

Trots att det är en relativt liten och tunn dator levererar iMac:s högtalare utmärkt ljudkvalitet som är tydlig även vid höga volymer. De flesta klarar sig bra med de inbyggda högtalarna. Du behöver inte köpa externa högtalare för att få exceptionell kvalitet.

iMac har också vad Apple kallar mikrofoner av studiokvalitet, som företaget först introducerade tillsammans med 2019 16-tums MacBook Pro. Mikrofonerna är perfekta för FaceTime-samtal eller när du behöver göra en enkel röstinspelning.

De ger inte precis samma kvalitet som en dedikerad mikrofon som du ansluter till en dator, men de är mer än lämpliga för icke-professionellt bruk.

3. M3-chippet är tillräckligt kraftfullt för de flesta användare

Bildkredit: Äpple

Det är ingen hemlighet att Apple silicon iMac är för den vanliga konsumenten, men underskatta inte dess prestanda. Denna iMac kommer med M3-chippet, precis som 14-tums M3 MacBook Pro. Även om M3 inte är lika kapabel som M3 Pro- och M3 Max-chippen, passar den 24-tums iMac:s målgrupp.

I jämförelse erbjuder M3-kretsuppsättningen endast mindre förbättringar jämfört med M2 när det gäller CPU- och GPU-prestanda (20 procent snabbare). M3-processorn levererar dock fortfarande exceptionell prestanda för vad användare älskar att göra på sina iMac, samtidigt som den håller maskinen tyst och strömsnål.

M3-processorn möjliggör också hårdvaruaccelererad strålspårning för spel som stöds, tillsammans med andra funktioner som Dynamic Caching och mesh shading. Därför förlorar du inte någon av dessa funktioner genom att använda basen M3-chip över de mer kraftfulla alternativen.

Om du behöver mer övertygande om huruvida M3 iMac räcker för dig, var den första Apple-kisel-iMac med det äldre M1-chippet kraftfull nog att ersätta Quinn Nelsons—värd av Snazzy Labs—Mac Pro redan 2021.

Du kan också konfigurera M3 iMac med upp till 24 GB unified memory (RAM), vilket är gott för just denna stationära dator, och upp till 2 TB SSD-lagring. Sammantaget är M3-chippets prestanda verkligen mer än tillräckligt för den genomsnittliga användaren som denna maskin siktar på att vinna över.

4. 24-tums iMac kommer med allt du behöver

Bildkredit: Äpple

En viktig aspekt av iMac skiljer den från resten av Apples stationära datorer: den kommer med allt du behöver. iMac är en allt-i-ett-dator, vilket innebär att den tillhandahåller alla komponenter i en stationär dator utan att behöva göra ytterligare inköp eller lägga tid på att undersöka de bästa alternativen.

Med iMac får du en skärm, en dator, mikrofoner, högtalare, en FaceTime-kamera, en mus och ett tangentbord. När du jämför iMac med Mac mini, som inte ger de flesta installationsbehov förutom en enda högtalare, är den extra kostnaden för iMac värt det för vad du får.

5. iMac ger bra valuta för pengarna

Bildkredit: Apple/Youtube

En sak som är underskattad med 24-tums iMac är dess värde. För $1 299 får du en kraftfull dator ihopkopplad med en fantastisk skärm, fantastiska högtalare, en 1080p FaceTime-kamera och utmärkt prestanda, även med basmodellen. Allt i en omöjligt tunn, snygg design som sticker ut på ditt skrivbord.

Även de avancerade konfigurationerna av 24-tums iMac är rimliga, med extra lagring, fler portar och ett Touch ID-tangentbord. Dessutom kommer du sannolikt att kunna hitta maskinen till försäljning från butiker som Amazon eller Best Buy för att få ett ännu bättre erbjudande i framtiden.

Sammantaget är 24-tums iMac en fantastisk dator för sitt utgångspris.

24-tums iMac är svår att missa

Även om resten av Apples stationära datorer är fantastiska produkter, sticker 24-tums iMac ut i sortimentet av de skäl som nämnts ovan. Den erbjuder mycket för det pris som Apple tar, särskilt med tanke på att det är en allt-i-ett-maskin.

Om du vill ha en dator med en fantastisk skärm och kraftfull prestanda som kommer med all kringutrustning du behöver, behöver du inte leta längre än till 24-tums iMac.