5 skäl att använda ljusa data för proxy- och webbskrapningsbehov

Spread the love

Bright Data är i grunden en webbdataplattform som gör det möjligt för sina användare att samla in och analysera allmänt tillgänglig data med hjälp av webbskrapning och andra metoder på ett etiskt och juridiskt överensstämmande sätt.

Bright Data erbjuder lösningar som anpassade datauppsättningar och en webbskrapnings-IDE. Tanken bakom anpassade datauppsättningar är att du kan komma åt data när du behöver den. Du kan betrakta det som data som en tjänst.

Kvaliteten, prestandan och leveransen av data hanteras av Bright Data, så du behöver inte oroa dig för det. Du behöver inte heller oroa dig för strukturen på webbsidan, eftersom Bright Data anpassar koden efter ändringarna i sidstrukturen.

Du kan utveckla din egen webbskrapaapplikation med Bright Datas integrerade utvecklingsmiljö (IDE).

Det här var en snabb titt på vad Bright Data är och vad det används till, men låt oss nu titta på varför du ska använda Bright Data för dina webbskrapningskrav.

Proxyhantering

Proxies är ett väsentligt krav för att skrapa data från webben eftersom de tillåter dig att maskera din IP-adress så att du inte blockeras av servern som du hämtar data från.

Genom att använda Bright Data-proxylösningar kan du övervinna IP- och platsbegränsningar från hela världen och få den bästa proxyhanteringen som följer integritetslagstiftningen.

De typer av proxyservrar som erbjuds av Bright Data inkluderar:

 • Anonyma proxyservrar: Dessa proxyservrar maskerar din plats såväl som IP-adress för att förhindra att du blockeras.
 • Roterande proxyservrar: De ändrar ständigt den maskerade IP-adressen så att du inte blockeras för att skicka för många förfrågningar från samma IP-adress. De kan också användas för att skrapa data från var som helst i världen.
 • Delade proxyservrar: Dessa proxyservrar är användbara när du har flera administratörer eller flera personer som gör förfrågningar från samma IP-adress. De kommer med ett livesupportsystem dygnet runt.
 • Dedikerade fullmakter: De kallas ofta för privata fullmakter, vilket innebär att de bara tilldelas en enda användare.
  En omfattande guide om Advanced Design System (ADS)

Sekretess är en viktig sak att tänka på när man hanterar data på webben. Du måste försäkra dig om att de uppgifter du samlar in har tillåtits för allmänt bruk. Det är därför många länder har infört dataskydds- och integritetslagar för att skydda sina medborgare från datastöld.

Bright Data tar hand om sina användares integritet. När en applikation använder Bright Datas SDK, ber den användare om deras samtycke att dela enhetens lediga resurser.

Enligt Bright Data, ”Varje ny Bright Data Residential/mobil kund är noggrant granskad och måste godkännas av en efterlevnadsansvarig för att säkerställa att deras användningsfall uppfyller våra strikta standarder. Bright Datas djupgående introduktionsprocess kräver att kunder delar med sig av sitt nationella ID och undertecknar vår efterlevnadsförklaring bland olika andra identitetsverifieringstekniker.” Dessutom samlas inga personuppgifter in när du väljer att vara en del av Bright Data-nätverket.

  Tar initiering av PS4 bort PSN-kontot?

Dataset & Management

Med anpassade datauppsättningar kan du begära att en datauppsättning ska levereras på begäran, eller så kan du också schemalägga den. Datan du får kan laddas ner i flera format, och du kan lagra data i molnet med hjälp av Google Cloud, Amazon, Azure eller andra molntjänsteleverantörer.

En nyckelfunktion i anpassade datamängder är att du kan underhålla datamängden baserat på den ständigt föränderliga webbsidestrukturen.

Integrerad utvecklingsmiljö

Det som är fascinerande med Bright Data är att det erbjuder en integrerad utvecklingsmiljö genom vilken du kan utveckla din egen webbskrapa på några minuter med hjälp av redan existerande mallar.

Ljusa data IDE-mallar

När du har valt en mall kan du få koden och testa den där. Du kan till exempel ge en valfri ingång och köra koden för att få en förhandsvisning. Jag har använt en YouTube-mall som exempel, men du är fri att välja vad som helst från listan.

Mallinmatning i Bright Data IDE

Du kan också ändra koden enligt dina krav.

SERP Data API

SERP står för Search Engine Results Page. Med hjälp av SERP-data kan du ta reda på vad som rankas på en sökmotor baserat på en sökfråga. Bright Datas SERP API låter dig omvandla SERP-data till användbar information som du kan använda för att analysera och förbättra din befintliga produkt eller tjänst.

Sökmotorerna som stöds av SERP API inkluderar:

 • Google Sök
 • DuckDuckGo Sök
 • Bing Sök
 • Yandex-sökning
 • Du kan prova SERP API med en lekplats från Bright Data.

    Så här fixar du att Google Meet-mikrofonen inte fungerar

  Bright Data SERP API Playground

  Du får också en förhandsgranskning av data du får för en viss sökfråga, tillsammans med koden som behöver köras.

  Bright Data SER API Playground

  Du kan lära dig mer om API-konfigurationsalternativen genom att klicka på fliken ”API Guide” bredvid fliken ”Playground”.

  Sökmotorer förändras mycket under en given tidsperiod så API anpassar sig till förändringarna i strukturen för sökmotorresultaten och omvandlar data till användbar HTML- eller JSON-utdata och det är därför du bör använda ett SERP API istället för att underhålla ditt eget server. Användningsfallen för SERP API inkluderar marknadsundersökningar, sökordsspårning, prisjämförelse, business intelligence, etc.

  Slutsats

  Bright Data är en kraftfull och allt-i-ett webbdataplattform för alla dina webbdatakrav. Det är funktionsspäckat, effektivt, snabbt, pålitligt och lätt att konfigurera och använda. Du kan spara massor av tid genom att använda API och SDK från Bright Data istället för att underhålla din egen server och kod.

  Men om du inte är nöjd med Bright Data kan du kontrollera några alternativ, som Oxylabs.