5 sätt att kontrollera om webbplatsen är nere eller uppe

Spread the love

Så här kontrollerar du om en specifik webbplats är nere för alla eller om det bara är du.

Ibland kanske användare inte kan komma åt din webbplats. Men när du besöker webbplatsen på egen hand verkar allt fungera normalt. Detta kan vara fallet om besökare från olika regioner inte kan komma åt din webbplats. Besökare kan lämna din webbplats om kraschen fortsätter, vilket kan skada trafiken och varumärkesintrycket.

Det är viktigt att regelbundet kontrollera tillgängligheten för din webbplats för att undvika detta problem. Genom att göra det kommer du att kunna diagnostisera eventuella värdserverproblem.

Vad betyder nedtid på en webbplats?

En webbplats sägs vara nere när den är helt otillgänglig eller oförmögen att tillgodose sina besökares behov. Driftstoppet är den tid som störningen varar.

Orsaker till att webbplatser går ner och hur man förhindrar dem

Du bör vara medveten om några kritiska orsaker till att webbplatsen går sönder.

 • Samtidig åtkomst av för många personer till webbsidan (serveröverbelastning)
 • Otillförlitligt webbhotell
 • Felaktigt underhåll av servern
 • DDoS-attacker och DNS-problem

Även om det inte finns något sätt att helt förhindra webbplatskrascher, kan du vidta åtgärder för att öka din webbplats stabilitet.

 • Aktivera automatisk förnyelse för att förhindra att domän och värd förfaller.
 • Välj en ansedd värdleverantör
 • Distribuera endast nödvändiga plugins
 • Använd innehållsleveransnätverk (CDN) för att fördela nätverkstrafikbelastningen över flera servrar.
 • Testa funktionaliteten på din webbplats ofta.
 • Använd webbplatsövervakningstjänster för att minimera driftstopp och förbättra webbplatsens funktionalitet.

Och här är en lista över de bästa onlinetjänsterna för att övervaka webbplatsens drifttid. Du kommer att få varningar när din webbplats är långsam, otillgänglig eller har några fel när du använder dessa verktyg.

  Hur man inaktiverar Motion Smoothing på en LG TV

I den här artikeln visar vi dig hur du snabbt kontrollerar om webbplatsen är otillgänglig för alla eller bara för dig med hjälp av kommandoraden och några bästa onlineverktyg.

Att använda en av de olika internettjänsterna och verktygen är den enklaste metoden för att avgöra om en webbplats är nere eller inte. Vissa av dessa verktyg ger mer information som hur länge webbplatsen har varit offline och fler internetanvändare har framfört sina klagomål om den från vilken kontrollpunkt.

UpTrends

UpTrends är ett kraftfullt och användarvänligt onlineverktyg som snabbt kan hjälpa dig att avgöra om målwebbplatsen är nere eller uppe. Ange ett värdnamn eller webbplatsens IP-adress i inmatningsfältet och klicka på knappen ”start test” för att fortsätta.

Det bästa med det här verktyget är att du kan utföra ett test från flera kontrollpunkter och dela testresultaten med hjälp av en delbar länk. Denna webbtjänst tillhandahåller olika verktyginklusive en CDN-prestandakontroll, CloudCost ROI-kalkylator, DNS-kontroller och många fler.

Webbplats 24×7

De Webbplats 24×7 verktyget är relativt lätt att använda. Ange bara webbadressen eller namnet i inmatningsfältet och klicka på ”Testa nu” för att börja. Från mer än 60 servrar spridda över hela världen kan du utvärdera tillgängligheten för en webbplats.

Den visar också en webbplatss laddningstid, DNS-upplösningstid och övergripande svarstid. Den här webbplatsen tillhandahåller också olika systemadministratörs- och nätverksrelaterade verktyg, inklusive AWS-designer, Traceroute-generator, Timestamp-omvandlare, Heartbleed & Ghostcat sårbarhetskontroll och många fler.

Nerinspektör

Nerinspektör är ett annat gratis och fantastiskt verktyg för att kontrollera tillgängligheten för en webbplats. Ange bara webbadressen eller namnet på webbplatsen du vill testa och klicka på ”Kontrollera”. Jämfört med andra enkla ping-sajter erbjuder den fler funktioner.

  Hur fungerar McDonald's Pickup

Det här verktyget har också en live-tjänstavbrottskarta så att användaren kan se vilka delar av världen som nu inte kan komma åt sidan. Dessutom kan besökare rapportera problem med tillgängligheten till vilken webbplats som helst på internet.

Är det nere just nu?

Ett av de mest populära onlineverktygen för att kontrollera webbplatsens tillgänglighetsstatus för en webbplats är Är det nere just nu. Skriv bara in webbadressen och klicka på knappen ”kontrollera” för att utföra testet för webbplatsens tillgänglighet.

Den ger också lite mer information. Du kan till exempel se en lista över relaterade webbplatser och ett användarbetyg. Dessutom ger det en djupgående historisk registrering av webbplatsens drifttid.

Doj.me

Doj.me är en webbaserad tjänst och ett enkelt verktyg att använda. Med hjälp av detta online-webbplatskontrollverktyg kan du snabbt kontrollera om en webbplats för närvarande inte är tillgänglig för alla eller om problemet är med din anslutning.

Webbplatsens URL måste anges i det angivna utrymmet och sedan måste du klicka på knappen ”Kontrollera nu” för att fortsätta.

Kommandoterminal

Alternativt kan du använda kommandoradsverktyget ping i terminalen för att kontrollera om webbplatsen fungerar korrekt eller inte. Den är tillgänglig på Mac, Windows och alla distributioner av Linux.

I terminalen skriver du helt enkelt följande kommando.

ping <address>

Du kan ange webbadressen till en webbplats eller IP-adress här. Till exempel,

C:Userswriter>ping adminvista.com.com

Pinging adminvista.com.com [104.26.10.88] with 32 bytes of data:
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=91ms TTL=57
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=85ms TTL=57
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=38ms TTL=57
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=36ms TTL=57

Ping statistics for 104.26.10.88:
  Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
  Minimum = 36ms, Maximum = 91ms, Average = 62ms

Om mindre än en minut kommer pingresultat att visas. Om du får ett svar i gengäld som börjar med ”Svara från…”, betyder det att webbplatsen är igång och fungerar. Men om du ser några fel som ”Destination Host Unreachable” eller ”Request timeout” är webbservern offline.

  Disney Plus laddas inte? Så här åtgärdar du Disney Plus-buffringsproblem

Felsökningstips

När du försöker komma åt någon webbplats på Internet men istället omdirigeras till en felsida finns det två möjliga orsaker: antingen är webbplatsen eller värden nere, eller så är det ett problem med anslutningen mellan ditt system och värdservern. Dessa enkla och snabba procedurer kan utföras för att identifiera problemet och åtgärda det.

 • Verifiera webbadressen en gång till.
 • Försök att komma åt en annan webbplats för att säkerställa att din nätverksanslutning fungerar korrekt. Om du kan komma åt andra webbplatser finns det ett problem med själva värdservern.
 • Försök att komma åt målwebbplatsen med ett annat system för att se till att problemet inte är hos ISP.

Dessutom, om du använder någon proxyserver eller VPN, sluta använda den och försök ladda om webbplatsen igen eftersom många VPN IP-adresser passivt svartlistades av de flesta av de bästa webbplatserna på internet.

Slutsats

Jag hoppas att du hittar dessa verktyg till hjälp för att avgöra om målwebbplatsen är nere eller uppe. Om du behöver hjälp med att hitta DNS-posterna för någon webbplats, kolla in vår guide om de bästa onlineverktygen för att kontrollera DNS-poster.