5 saker att kontrollera innan du köper en ny eller begagnad bil för att spara pengar

Viktiga takeaways

  • Konsumentrapporter Bilköpsguide ger omfattande råd om att köpa nya och begagnade bilar, finansiering och försäkring, förhandlingar med återförsäljare och mer. Den ger också recensioner och betyg för varje bilmodell och hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena.
  • Bil och förares köpguider ger tips om att förhandla, provköra och välja en bil som passar dina behov och budget. De erbjuder också en ”Vad är min bils värde”-funktion för att uppskatta värdet på din nuvarande bil.
  • EVCompare är en användbar resurs för att jämföra elfordon, ge information om batterikapacitet, räckvidd, laddningshastighet och mer. Den innehåller också en laddningskalkylator för att uppskatta kostnads- och tidsbesparingar på bränsle.

Att köpa rätt bil kan spara mycket pengar under åren av ägande. En bil är en av de mest använda enheterna i ditt liv, så du vill vara säker på att du får en pålitlig maskin som passar dina behov. Du vill att den ska hålla länge, få bra körsträcka, vara bra på miljön, ha uppvärmda speglar och säten och till och med ansluta Apple CarPlay eller använda Android Auto i bilen.

Men innan du går till återförsäljaren finns det några saker du behöver veta om att köpa en bil. Nedan har vi listat några utmärkta bilköpsguider online som kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

I flera år nu har Consumer Reports väglett generationer av läsare samtidigt som de gör viktiga inköp. Deras omfattande bilköpsguide är ett måste att läsa innan du fattar något beslut om en ny uppsättning hjul.

I en serie artiklar kommer du att lära dig om en mängd olika ämnen som om du ska köpa en ny eller begagnad bil, bilfinansiering och försäkring, vad du ska veta innan du besöker en återförsäljare, förhandlingstaktik och hur du provkör. Consumer Reports kommer in på områden som de flesta andra inte gör, som leasing kontra att köpa och få högsta dollar för ditt inbyte. Du behöver inte ha ett Consumer Reports-abonnemang för att läsa någon av dem.

Du kan också använda den här plattformen för att läsa recensioner om bilen du vill köpa. Och om du inte är säker på vad du vill ha ännu, låter deras interaktiva bilsökverktyg dig filtrera bilar efter kategori, märke, pris och mer. Du kan läsa detaljerade recensioner och betyg för varje bilmodell, som täcker saker som prestanda, tillförlitlighet, säkerhet, bränsleeffektivitet och hur mycket ägare gillar dem.

När du väl har begränsat dina val kan Consumer Reports hjälpa dig att hitta de bästa erbjudandena och undvika bedrägerier. De har en tjänst som förbinder dig med lokala återförsäljare som erbjuder besparingar på nya bilar. Dessutom, om du funderar på att köpa begagnad bil, finns det flera viktiga steg att personligen ta när du köper begagnade bilar online.

2. Bil och förare (Web): Förstå bilköpsprocessen

Car and Driver är din favoritkälla för värdefull information och verktyg för att fatta välinformerade bilköpsbeslut. Deras plattform har ett omfattande avsnitt med köpguider utformat för att guida användare genom bilköpsprocessen.

Dessa guider ger tips om hur du förhandlar med återförsäljare, vad du ska titta efter när du provkör ett fordon och hur du väljer den perfekta bilen som passar både dina behov och din budget. Du kommer också att upptäcka djupgående recensioner av olika bilar på webbplatserna, såväl som sida vid sida jämförelser av liknande bilmodeller, vilket gör det lättare att se hur olika alternativ står sig mot varandra.

Om du funderar på att sälja din nuvarande bil innan du köper en ny, har Car and Driver en praktisk funktion ”Vad är min bil värd”. Ange bara detaljer som körsträcka, fordonets skick och eventuella extra tillval som din bil har. Webbplatsen beräknar sedan din bils värde med hjälp av data från Black Book, som är ett pålitligt namn i fordonsvärdeanalys för bilhandlare. Du får två värden: ett för inbyte och ett annat för en privat försäljning. Inbytesvärdet representerar vad du kan förvänta dig av en återförsäljare om du säljer din bil till dem, medan det privata försäljningsvärdet återspeglar vad du kan förvänta dig när du säljer den till en annan individ.

3. EVCompare (Web): Jämför egenskaper hos elfordon

Naturligtvis, när du köper en bil, kommer du att överväga elfordon som är bra för miljön. Ditt beslut blir lättare när du besöker EVCompare, som bara listar elfordon, inte hybrider eller vanliga bensindrivna bilar.

I en snygg infografik hittar du alla detaljer du behöver om vilken elbil som helst, såsom batteripaketets kapacitet och räckvidd, acceleration och topphastighet, typ av laddningsport och genomsnittlig laddningshastighet, etc. Naturligtvis kan du snabbt jämföra dessa faktorer för flera fordon för att fatta ditt beslut eller använd dem för att filtrera val.

EVCompare har även en cool laddningskalkylator. Med detta kan du uppskatta kostnaden och tiden för att ladda ditt elfordon hemma baserat på dina uttag och strömstyrka. Det är ett bra sätt att se hur mycket du kan spara på bränsle.

CoPilot är en annan plattform med omfattande guider som ger viktig information och tips om hur man väljer, köper, finansierar och underhåller en ny eller begagnad bil. Vad som gör det annorlunda är att den använder AI för att hjälpa dig hitta den bästa bilen för dina behov, preferenser och budget.

Så här fungerar det: CoPilot letar igenom alla återförsäljare i ditt område och genomför en omfattande analys av alla tillgängliga bilar. Det gör det genom att utnyttja data från hela internet och egna databaser för att rangordna fordon efter deras värde, vilket säkerställer att du får ut det mesta av din investering.

Denna plattform har också en praktisk jämförelsefunktion för bilmodeller sida vid sida. Du kan också ta del av användarrecensioner för att få värdefulla insikter från andra bilköpare. En annan funktion som vi gillar är verktyget Price Pulse, som håller dig informerad om eventuella prissänkningar för den specifika bil du är intresserad av, vilket säkerställer att du gör ditt köp vid optimal tidpunkt. På samma sida kommer du dessutom att upptäcka ett avsnitt om marknadstrender i realtid som du kan använda för att hålla koll på den ständigt föränderliga dynamiken i bilköp- och försäljningslandskapet.

5. r/WhatCarShouldIBuy (Reddit): Bilköpsråd för genomsnittliga människor

Reddit har några gemenskaper dedikerade till bilköpsråd för människor som inte kan något om fordon. Av dessa är What Car Should I Buy (WCSIB) den mest aktiva subredditen där du kommer att få svar snabbt.

Du måste skapa ett konto för att ställa en fråga och följa de grundläggande reglerna för Reddiquette. Till skillnad från många forum är nya konton välkomna att lägga upp på WCISB, och anger dina krav tydligt. En snabb sökning kan också visa att en liknande fråga redan har besvarats.

Bortsett från WCISB, kolla in r/Begagnade bilar och r/Bilköp subreddits. Båda dessa har goda råd och tips om att inte bara köpa utan även sälja begagnade bilar och hur man får en bra affär på inbyten.

Beräkna de totala kostnaderna för att äga en bil

Råden från dessa olika bilköpsguider bör hjälpa dig att välja rätt hjuluppsättning för dina behov. Men när du går in på bilmarknaden, se till att du beräknar den totala kostnaden för att äga en bil, inte bara klistermärkespriset. Det finns massor av dolda kostnader som du måste ta hänsyn till om du vill fatta ett beslut du inte kommer att ångra.