5 Resurser för att lära dig Pine Script och skapa Tradingview-indikatorer

Spread the love

Pine Script är för att förstärka din Tradingview-upplevelse. Stanna kvar och kolla resurserna för att lära dig det.

TradingView är en premium plattformsoberoende kartplattform med tillgång till ett antal marknader och börser.

Detta passar både nykomlingar och proffs för att göra livet enkelt med handel. Med utmärkta mäklares tillgänglighet är TradingView partisk för den tekniska analysen av marknadstrender.

Men handel kan vara utmanande utan analysverktyg. Och det är just där anpassade indikatorer kommer in i bilden. TradingView stöder att skapa indikatorer med deras egenodlade PineScript.

Pine Script är ett lätt Tradingview-exklusivt programmeringsspråk. Du kan lära dig Pine Script utan någon kodningserfarenhet. Det kommer dock att hjälpa dig att skjuta i höjden med all tidigare exponering för (Python) programmering.

Syftet med Pine Script är att skapa anpassade indikatorer, strategier och handelsvarningar för att behålla en fördel gentemot andra investerare.

Du hittar många handelsvyindikatorer utvecklade i Pine Script av andra användare.

Till exempel, den här berättar om toppar och dalar under en användardefinierad tidsperiod:

Några av dem är skript med öppen källkod med kod tillgänglig på Tradingview med varje sådant skript.

En av de mer komplexa indikatorerna, som heter VADER, berättar om köp- och säljtrenderna på marknaden:

  Hur man infogar en PDF i Excel

Även om det finns massor av fler anpassade indikatorer på TradingView, skulle det mest fördelaktiga utvecklas av dig själv med Pine Script.

Eftersom språket lovar en förenklad inlärningskurva, låt oss ta en titt på några av resurserna för att börja.

TradingView PineScript-programmering

Detta Pine Script kurs på Udemy är för absoluta nybörjare.

Från och med grunderna går kursen vidare till att utveckla anpassade indikatorer, kombinera flera indikatorer och lära ut färdigheter för att undvika TradingView premiumprenumerationer.

Dessutom hjälper detta dig att automatisera handelslogik och ställa in handelsvarningar för att minimera din skärmtid.

Du kan ta den här kursen med ett gratis TradingView-konto. Du får också livstidstillgång till den här kursen och ett intyg om slutförande i slutet.

Pine Script nybörjarguide

Pine Script nybörjarguide är en gratis Pine-inlärningsresurs från Art of Trading. Du kan dock migrera till deras betalversioner också.

Som framgår av namnet kan det hjälpa dig att bygga upp dina Pine-färdigheter från grunden. Dessutom introducerar den första modulen programmering för nybörjarkandidaterna, följt av Pine-grunderna.

  Hur säkra är lösenordshanterare?

Denna grundkurs avslutas med att du gör ett skräddarsytt Pine Script.

Slutligen kan du också titta på en kortversion av denna gratiskurs på YouTube.

PineScript programmering

Denna premie PineScript programmering Kursen har 5+ timmars videomaterial med 50+ kodexempel för att få dig på rätt spår med TradingView.

Denna regelbundet uppdaterade modul kommer återigen att vara till hjälp för icke-kodare som försöker utveckla sina egna skript.

Efter de nakna grunderna fortsätter kursen med att täcka inbyggda funktioner, variabler och skapa handelsvarningar. Senare kommer du att gå igenom att göra strategier och plotta i PineScript.

Och om du har turen kan du få kursen utan kostnad då författaren ger bort ett abonnemang per månad gratis.

Pine Script kurs

Detta är en gratis, detaljerad textbaserad PineScript-kurs från TradingCode.net.

Från och med Pine-grunderna, fortsätter detta att täcka TradingView-strategier, olika typer av input, indikatorer, strategier och skriptinställningar, diagram, ritning, etc.

Den tekniska analysen utgör en integrerad del av modulen, tillsammans med strategins backtesting. Slutligen avslutas kursen med lektioner om pengahantering.

När detta skrevs fanns det 25 kapitel bestående av 211 lektioner med över 500 bilder för att kompensera för frånvaron av videon.

  Lägg till, ta bort eller fördröj autorun för applikationer vid uppstart

Pine Script (TradingView)

Det här är ännu en texttung PineScript kurs i form av en enda artikel. Kursen börjar med introduktionen, fördelarna och alternativen med Pine Script.

Efteråt inkluderar innehållet strategi backtesting, inställning av handelsvarningar, skriptändringar och skapande av anpassade indikatorer.

Slutligen är detta en introduktionsmodul som du kan ta utan något kodningskunnande.

Slutsats

Att lära sig PineScript är det bästa sättet att få maximalt. Dessutom är Pine utvecklad för att göra mer på mindre, så alla nybörjare kan börja, utveckla och hjälpa andra att få värdefulla insikter.

Men inte bara detta, vi har sammanfattat några kryptohandelsbots för att starta och automatisera dina kryptoinvesteringar.