5 onlineterapiplattformar att prova

Psykisk hälsa är en avgörande del av välbefinnandet. Ibland kan du behöva bättre stöd för att hantera livets hinder. Oavsett om du har att göra med ångest, depression, trauma eller relationsproblem, kan onlinerådgivning vara ett praktiskt och kostnadseffektivt alternativ för att få experthjälp.

I det här inlägget kommer vi att titta på flera behandlingsplattformar online som tillhandahåller en mängd olika funktioner, tjänster och förmåner för att möta dina specifika krav och preferenser. Dessa onlinerådgivningsplattformar förbinder dig med certifierade terapeuter som kan erbjuda dig individualiserad och expertvård. Alla dessa plattformar erbjuder också iOS- och Android-applikationer.

BetterHelp är en av de största och mest populära onlineterapiplattformarna, med över 30 000 licensierade terapeuter och miljontals användare över hela världen. Beroende på vad du letar efter med onlineterapi, kan du få hjälp på BetterHelp genom dess breda utbud av tjänster, inklusive individuell, par- och gruppterapi, samt specialiserad tonårsrådgivning.

Du får också obegränsade textmeddelanden, livechatt, telefon och videosessioner beroende på dina preferenser och tillgänglighet. Plattformen erbjuder självhjälpsverktyg för att delta i gruppwebinarier om ett antal ämnen.

BetterHelps prissättning varierar från $60 till $90 per vecka (faktureras var fjärde vecka), även om detta kan variera beroende på plats och tillgänglighet. Du kan också ansöka om ekonomiskt bistånd hos dem.

Ladda ner: BetterHelp för Android | iOS (Prenumeration krävs)

Talkspace är en annan framstående onlinerådgivningsplattform som strävar efter att göra terapi lätt tillgänglig och prisvärd för alla. Terapeuter på Talkspace har fått utbildning i evidensbaserade tekniker som kognitiv beteendeterapi (KBT), dialektisk beteendeterapi (DBT) och mindfulness.

Talkspace förbinder dig med en expert baserat på dina val, mål och personlighet. Du kan kontakta din terapeut via text-, röst- eller videomeddelanden. Livevideosessioner och seminarier är också tillgängliga för dig att välja mellan.

Talkspace erbjuder olika planer beroende på vilken supportnivå du behöver, allt från $69 till $109 per vecka. Du kan också få tillgång till ytterligare tjänster som parterapi, psykiatri och tonårsterapi.

Ladda ner: Talkspace för Android | iOS (Prenumeration krävs)

Regain är en onlineterapiplattform som fokuserar på relationsrådgivning och parterapi. Regain arbetar med dig och din make för att förbättra er relations kommunikation, intimitet, förtroende och andra nyckelområden. Den förbinder dig med en certifierad terapeut som har arbetat med par tidigare och kan hjälpa dig med en mängd olika problem som otrohet, skilsmässa, föräldraskap eller blandade familjer.

Du och din partner kan dela ett gemensamt konto och skicka meddelanden till din terapeut tillsammans eller separat. Du kan också ha livesessioner med din terapeut via chatt, telefon eller video. Regain erbjuder också terapi för individer, och dess planer börjar mellan $60 och $90 per vecka, beroende på dina preferenser.

Ladda ner: Återvinn för Android | iOS (Prenumeration krävs)

Pride Counseling är en terapiplattform som tar itu med de psykiska hälsoproblemen i HBTQ+-gemenskapen. Pride Counseling erkänner de särskilda hinder som queer människor möter i sina dagliga liv, såsom diskriminering, stigma, identitetsproblem och andra frågor.

Pride Counseling parar dig med en legitimerad terapeut som är queervänlig och kompetent och har minst tre år och 2 000 timmars expertis. Du kan prata om allt som påverkar din mentala hälsa, inklusive diskriminering, att komma ut, könsövergång, självkänsla och relationer.

Detta är en säker hälsoapp som inte stjäl din data. Du kan kommunicera med din terapeut via en säker kanal och har alternativ för obegränsade meddelanden, livechatt, telefon eller videosessioner. Du kan också få tillgång till en stödjande gemenskap av HBTQ+-kamrater som delar sina erfarenheter och insikter. Pride-rådgivning är prisvärd och inkluderande, med planer som börjar på $60 per vecka.

Ladda ner: Pride Counseling för Android | iOS (Prenumeration krävs)

7 Cups är en online-plattform för peer-to-peer-stöd och professionell rådgivning. Den har över 450 000 utbildade lyssnare som är redo 24×7 för att lyssna och prata om allt du tänker på. Du kan välja en lyssnare baserat på deras profil, språk och betyg, och chatten förblir helt anonym.

Du har också chansen att få kontakt med andra individer som hanterar liknande utmaningar genom att gå med i många chattrum och forum. Bortsett från detta, om du behöver mer professionell hjälp, kan du också registrera dig för onlineterapi hos en legitimerad terapeut.

7 Cups erbjuder olika planer beroende på din budget och behov, allt från gratis till $150 per månad.

Ladda ner: 7 koppar för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Mental hälsa gjorts tillgänglig

Onlinerådgivning kan vara ett utmärkt val för alla som vill förbättra sin mentala hälsa och sitt välbefinnande utan att offra bekvämlighet eller kostnader. Oavsett om du behöver individuell rådgivning, parterapi eller kamratstöd, inkluderar dessa onlineterapiplattformar en mängd olika tjänster och funktioner för att möta dina specifika behov och preferenser. Kom ihåg att du inte är ensam och att hjälp alltid finns tillgänglig.