5 gratis onlineverktyg för att skapa nya logotyper eller omdesigna ikoner

Svettas inte om du inte har budget för att anlita en professionell designer för att skapa en anpassad logotyp för ditt projekt eller företag. Dessa gratis onlineverktyg för att skapa logotyper kommer att förstå vad du letar efter och ger dig en rad olika logotyper att välja mellan. Och om du redan har en logotyp finns det AI-appar för att testa hur bra den är eller för att ge den en fräsch makeover.

1. NameCheap Logo Maker (Web): Enkel logotypskapare utan begränsningar

Domänregistratorn NameCheap har ett fantastiskt verktyg för att skapa logotyper som är helt gratis att använda. Det finns inga dolda kostnader, storleksbegränsningar eller vattenstämplar när du vill ladda ner en logotyp som appen skapar. Vi rekommenderar att du registrerar dig för ett konto innan du börjar arbeta med din logotyp eftersom det är ett nödvändigt steg i slutet och tar dig bort från alternativen för din logotypsida.

NameCheap Logo Maker frågar efter ditt företagsnamn och slogan och försöker sedan förstå dina designpreferenser. Det kommer att presentera olika teckensnittsval bredvid varandra och ber dig välja vad du gillar. Sedan visar den olika färgpaletter att välja mellan och ber dig slutligen välja från dess stora samling av ikoner. Du måste välja minst tre ikoner, men du kan välja fler.

När alla dina beslut är tagna visar NameCheap Logo Maker olika logotyper som blandar och matchar dina val. Om du gillar någon av dem, spara den på ditt konto eller ladda ner den gratis. Du kan också göra mindre justeringar av vilken logotyp som helst, ändra färg, text, slogan, ikon och layout på elementen. Den nedladdade zip-filen innehåller kvadratiska och horisontella stilar för logotypen och vektorerna.

2. Adobe Express Logo Maker (Web): Inspirerande logotypdesign genereras slumpmässigt

Det är inte många som vet att bland de många underbara saker du kan göra med Adobe Express, är den kostnadsfria onlinesviten av bildredigeringsverktyg från skaparna av Photoshop en logotyptillverkare. Precis som NameCheap är det helt gratis och anpassningsbart, och du kan göra mycket mer onlineredigering eftersom du kan redigera det med Adobes andra verktyg.

När du har registrerat dig för ett konto, frågar appen för att skapa logotyper efter ditt företagsnamn (eller vad du vill att logotypen ska säga), vilken typ av verksamhet det är och din slogan. Välj sedan en designstil från fyra alternativ: djärv, elegant, modern eller dekorativ. Lägg slutligen till en ikon från biblioteket. Adobe Express kommer sedan att designa en rad logotyper åt dig.

Klicka på den du gillar så kan du anpassa den ytterligare. Du kan växla mellan olika färgpaletter och teckensnitt med ett knapptryck. Om du klickar för snabbt, tryck på Ångra-knappen för att återgå till föregående design. Du är fri att ladda ner denna slutliga logotyp när du vill, eller så kan du anpassa den mer i online Adobe Express Editor, som ger dig flera andra bildredigeringsverktyg.

3. My Free Logo Maker (Web): Skapa logotyper, generera idéer för att anpassa ytterligare

My Free Logo Maker (MFLM) är en gratis logotypgenerator online som liknar NameCheap och Adobe, utan begränsningar och vattenstämplar i den slutliga nedladdningen. Återigen börjar du med frågor om företagets namn och slogan, typ av bransch, färger och vilken typ av ikoner du letar efter. Webbplatsen ber dig också att välja logotyper du gillar från olika design.

När MFLM genererar en mängd olika logotyper kan du spara dem på ditt konto innan du anpassar dem. Du kan också uppdatera den genererade sorten genom att lägga till fler färger eller symboler till dina första val. När du vill redigera eller ladda ner logotypen klickar du på Anpassa.

När du redigerar en logotyp, erbjuder MFLM flera fler idéer för den valda logotypen, till exempel teckensnittspar, färgpar eller att ersätta en av bokstäverna med en symbol. Du kan också ändra layout, palett, bakgrund, namn, slogan, symbol eller former. MFLM lagrar alla dina val och du kan återvända till dem i redigeringshistoriken. Den slutliga nedladdningen inkluderar SVG-, PNG-, EPS- och PDF-filer för användning online eller i tryck.

Och i ett annat coolt drag genererar MFLM också e-signaturmallar. Du kan helt enkelt kopiera och klistra in dessa för att använda som din signatur, komplett med din logotyp och professionella detaljer. Det är verkligen en av de bästa logotyperna online.

Om du redan har en befintlig logotyp men letar efter en ny version av den, är Relogo AI rätt väg att gå. Den använder AI för att ta din befintliga logotyp och rendera den i en ny designstil, så att du inte går för långt från ditt original, men ändå får en ny variant.

Ladda upp din ursprungliga logotyp och välj sedan bland 17 designstilar, som stadsljus, snöiga underland, urban oas, historiskt arv, paradisö, etc. Du kan se en förhandsvisning av Nike-logotypen renderad i alla dessa stilar innan du gör ditt val . Klicka på Rendera och om några sekunder visar Relogo AI dig den nya logotypen bredvid ditt original.

När du registrerar dig för Relogo AI får du tre gratispoäng varje dag; varje nedladdning kräver en kredit. Den nedladdade logotypen har en vattenstämpel, men du kan ta hand om det med onlineverktyg för att ta bort vattenstämplar. Premiumkontot har obegränsade krediter, inga vattenstämplar, fler ljusalternativ innan du renderar och möjligheten att lägga till chattuppmaningar.

Brandmarks huvudapp låter dig skapa nya logotyper från grunden, men kräver betalning för att ladda ner den. Så vi skulle säga att använd ett av de andra verktygen i den här artikeln för det, och använd sedan Brandmarks svit med gratis AI-baserade logotyper online för att se hur bra din logotyp är och justera den för att göra den bättre. Här är vad du får:

  • Logo Rank: Logo Rank betygsätter din logotyp på ett antal objektiva mått, såsom unikhet, läsbarhet och färgkontrast. Du får också ett övergripande betyg och kan se varje aspekts betyg för att förstå var du behöver förbättra dig.
  • Logotyp Crunch: När logotyper krympt till en mindre storlek på telefonskärmar eller faviconer i webbläsarflikar, ser de ibland dåligt ut. Logo Crunch hjälper dig att undvika det genom att göra en logotyp med flera upplösningar så att tunna linjer inte blir oläsliga.
  • AI Color Wheel: Ladda upp din logotyp och AI Color Wheel kommer att återge den i olika färgpaletter. Du kan justera nyans och liv. Klicka på vad du vill för att se hexadecimalkoderna för färgerna som används.
  • Fråga alltid efter Second Opinions

    När du har skapat en ny logotyp med ett av de fyra första ovannämnda verktygen, bör du köra den i Brandmarks Logo Rank för att granska den objektivt. Gör ändringar om det behövs och kör det igen. Men även efter att du fått ett bra Brandmark-poäng, sluta inte där.

    Få en andra åsikt från en designer eller någon vars estetiska sinne du litar på. Genom skapandeprocessen kommer du att lägga till dina egna fördomar och preferenser i logotypen. Att be om fler åsikter är en av principerna för att göra en bra logotyp, och kom ihåg att lägga ditt ego åt sidan för att ta till sig deras feedback istället för att bli defensiv.