5 gratis appar för att hitta volontärmöjligheter från din smartphone

Vill du lägga till lite volontäraktivitet till ditt schema? Förutom den känslan av prestation, kan det också erbjuda vissa mentala hälsofördelar att hjälpa andra. Volontärarbete kan hjälpa till att minska stress och ge en känsla av mening, enligt Mayo Clinic.

Volontärarbete är också ett bra sätt att få kontakt med andra i ditt samhälle och få nya vänner. Det är lätt att hitta både personliga och virtuella volontärmöjligheter direkt på en smartphone. För att hitta några nya möjligheter, prova dessa praktiska appar för att hitta volontärarbete.

1. PUNKT – Volontär nära dig

Hitta massor av volontärmöjligheter lokalt – och nästan var som helst annanstans – med POINT-appen. Notera dina favoritsaker vid registreringen, inklusive djurvård, hälsa, vatten och sanitet, bevarande och utbildning.

Se kommande möjligheter på evenemangsskärmen och kolla in evenemangets detaljer, plats och uppgifter. På skärmen Orsaker bläddrar du under tiden genom närliggande organisationer och evenemang som stöder dessa mål.

Slutligen, kolla profilskärmen för att granska arbetade timmar, ge historik och orsakerna och organisationerna du följer. Kommande möjligheter dyker upp här också. Den kostnadsfria, välorganiserade POINT-appen är ett utmärkt sätt att hitta nya volontärmöjligheter.

Ladda ner: POINT–Volontär nära dig för iOS | Android (Fri)

2. Worldpackers reser världen runt

Hitta volontärmöjligheter när du reser med Worldpackers-appen. När du registrerar dig, välj din föredragna typ av resa: arbetsutbyte, ekoprogram eller program för social påverkan.

Arbetsutbytesprogram uppmuntrar dig att byta ut din hjälp mot boende, program för social påverkan inkluderar skolor och icke-statliga organisationer, och ekoprogram fokuserar på gårdar och permakultur. Sök efter platser var som helst runt om i världen.

I avsnittet Värdar, utforska möjligheter för volontärarbete. Donera 25 timmars hjälp per vecka till en konstnärlig gemenskap i New Jersey, eller spendera 20 timmar i veckan på att lära ut engelska i Mepring Village, Kambodja, till exempel.

En robust app, Worldpackers innehåller inte bara information om projekt att gå med i, utan också en akademisektion med utbildningsresurser om att budgetera för resor, få förtroende och skapa resplaner. Kurser förklarar hur du förbereder dig för volontärupplevelsen, samt får certifieringar för att hjälpa dig att bli accepterad som volontär för värdar.

Se videor från WP Life-sektionen för att få en förstahandsbild av vad dessa volontärupplevelser innebär. Oavsett om du letar efter möjligheter hemma eller utomlands innehåller Worldpackers-appen en otrolig mängd information.

Ladda ner: Worldpackers Travel the World för iOS | Android (Fri)

3. Deed App

Använd dina yrkeskunskaper för att gynna andra i nöd med Deed-appen. För att stödja utbildningsmöjligheter, katastrofåterställning, miljöorsaker eller en mängd andra behov erbjuder Deed-appen ett stort antal sätt att stödja många orsaker.

Registrera dig som individ eller som en del av ett team. För närvarande är appen tillgänglig i ett urval av amerikanska städer.

Bläddra på startskärmen för aktuella saker som kräver din tid och resurser. På volontärskärmen utforskar du virtuella möjligheter. Ge översättningsstöd till ideella organisationer, hjälp en matbank eller gå med i styrelsen för en förtjänt organisation – vad som än fungerar för dina mål.

Ladda ner: Handling för iOS | Android (Fri)

4. Idealist

Sök tusentals lokala och avlägsna volontärmöjligheter för ett stort antal organisationer med denna utmärkta app. Även om Idealist är en av de bästa webbplatserna för att hitta jobb på målmedvetna organisationer, är det också en fantastisk resurs för volontärjobb också.

På startskärmen trycker du på knappen Volontärarbete och evenemang. Använd filtren för att sortera efter plats (inklusive fjärralternativ), vilka frågor som intresserar dig, använda färdigheter och start- och slutdatum.

Idealist-appen täcker nästan alla tänkbara färdigheter och erbjuder en imponerande mängd möjligheter för alla blivande volontärer. Och om du gillar idén att hjälpa till från bekvämligheten av en dator, testa då Chrome-tilläggen som hjälper dig att stödja en god sak också.

Ladda ner: Idealist för iOS (Fri)

5. Skräprensning

Plocka upp skräp på din egen tid och håll koll på antalet samlade bitar. Litter CleanUp-appen gör det enkelt att hjälpa till att städa en gemenskap när som helst.

Ta eller ladda upp ett foto av städningen, tillsammans med en räkning av den totala skräp som samlats in. När du väl har skickats in, tackar en högtidlig skärm dig för att du har gjort i ordning den delen av planeten.

Tjäna märken för att plocka skräp, samt hålla uppe en rad. Oavsett om du siktar på att plocka skräp två dagar i rad eller varje dag under ett helt år, är det en motiverande funktion.

För ett enkelt och lättillgängligt sätt att gynna miljön, gör Litter CleanUp-appen det roligt att städa. Om denna orsak ligger dig varmt om hjärtat, kolla in de många apparna som hjälper dig att hålla kustlinjerna rena.

Ladda ner: Litter CleanUp för iOS | Android (Fri)

Gratis appar för volontärarbete gör det enklare att hjälpa till

Om du är intresserad av att vara volontär mer gör dessa gratisappar för volontärarbete det enklare än någonsin att hitta nya möjligheter. Oavsett om du vill hjälpa det lokala samhället eller göra virtuellt arbete finns det många sätt att ställa upp och hjälpa till.