5 dejtingappar för HBTQ+-gemenskapen

Dejting kan vara svåra vatten att navigera, men ännu mer för HBTQ+-gemenskapen. Personer som inte förstår eller accepterar din identitet kan diskriminera, trakassera eller avvisa dig i vissa appar. Den goda nyheten är att det finns specifika dejtingappar som tillgodoser din sexualitet eller könsidentitet och kan hjälpa dig att hitta din idealiska partner.

Här är fem av de mest inkluderande dejtingapparna att kolla in för queer som söker kärlek.

Henne är en av de mest populära dejtingapparna för lesbiska, bisexuella och queer där ute. Det är mer än bara en svepbaserad app. Appen har en inkluderande gemenskap där du kan prata, träffa nya människor och delta i evenemang. Det är ett alternativ till Tinder som specifikt vänder sig till queergemenskapen.

Du kan också begränsa dina matchningar baserat på din sexualitet, könsidentitet, relationspreferenser och mer. Det är gratis att ladda ner och använda, men du kan betala för ett premiummedlemskap för att få tillgång till funktioner som att se vem som gillade dig och att surfa i inkognitoläge.

Ladda ner: Henne för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Hornet är en gay-, bi-, trans- och queer-mäns sociala nätverk och dejtingapp. Den har över 35 miljoner medlemmar globalt och ger en säker och njutbar miljö för människor att interagera. Precis som med Facebook kan du lägga upp berättelser, bilder och interagera med andras inlägg.

Du kan också utforska profiler, prata, skicka klistermärken och gå med i grupper baserat på dina intressen. En funktion som är bra är Hornets nyhetssektion där du kan läsa om HBTQ+-kultur, hälsa, resor och andra ämnen. Människor kan också skapa och gå med i livestreamar, ha ett videosamtal och mycket mer.

Ladda ner: Hornet för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Lex är en annan app för sociala nätverk och dejting för lesbiska, bisexuella, icke-binära, trans-, genderqueer-, intersex-, asexuella och queer-personer. Det var en app designad av och för queergemenskapen.

Med Lex kan du göra inlägg om dig själv och livsuppdateringar, följa andra och till och med starta gruppdiskussioner. Den har fantastiska funktioner som obegränsad rullning, enormt justerbara sökfilter och mer. Den är också designad med en minimalistisk estetik som fokuserar på ord snarare än bilder. Om du börjar dejta igen efter ett uppbrott kan du till och med prata om det och hitta nya sätt att relatera till andra.

Lex är för närvarande endast tillgängligt för iOS-användare.

Ladda ner: Lex för iOS (Gratis köp i appen finns)

Feeld är en dejtingapp för fördomsfria par och singlar till alternativa upplevelser. Det är en inkluderande plats att utforska din sexualitet och fantasier utan att döma eller skam.

En bra sak med Feeld är att det kan gynna par som letar efter en dejtingapp att använda för att ansluta mer. Om du är i ett förhållande som kräver lite återupplivning, eller om du vill hitta andra likasinnade som delar dina kinks och önskningar, är Feeld en säker plats att utforska.

Feeld är också mycket välkomnande och accepterande av alla kön och sexuella läggningar. Du kan också gå med i eller skapa grupper beroende på dina intressen i appens community.

Ladda ner: Känn efter Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Taimi är en dejting- och socialapp för HBTQ+-personer av alla slag, som märker sig som en app ”fri från heterogränser”. Den har över 19 miljoner registrerade användare och har hög säkerhet och verifiering. Du kan skapa din profil, chatta med andra användare, videosamtal, livestreama och gå med i grupper baserat på dina hobbyer och passioner.

Appens unika funktioner som Taimi-kort, Rainbow Likes, Throwbacks och profilförstärkningar gör den till ett enastående värde som garanterar sin plats på den här listan. Dessa funktioner hjälper dig att hitta nya sätt att ansluta och nå din perfekta dejtingpartner.

Ladda ner: Taimi för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Svep åt höger för kärlek

Det här är bara några dejtingappar som är skräddarsydda för HBTQ+-communityt. Oavsett om du letar efter kärlek, sällskap eller något däremellan finns det en app för dig. Se bara till att alltid hålla utkik efter röda flaggor och upptäcka bedragarna innan det är för sent.

Det bör dock inte hindra dig från att lägga ut dig själv eftersom dessa dejtingappar är mer inkluderande än någonsin och har bra säkerhetsåtgärder för att du ska känna dig skyddad och älskad.