5 CV-skannrar du kan använda för att utveckla ett ATS-vänligt CV

Spread the love

Att skapa ett ATS-vänligt CV utan hjälp är en prövande uppgift, så de flesta arbetar med CV-skannrar. Men som alla andra program finns otaliga CV-skannrar tillgängliga online. En dålig CV-scanner kommer sannolikt inte att göra ditt CV så ATS-kompatibelt som det behöver vara, vilket kan påverka dina jobbchanser negativt.

Som sagt, vilka CV-skannrar kan du använda för att förbättra ditt CV och göra det kompatibelt med programvara för sökandespårning? Här har vi sammanställt en lista över de fem pålitliga CV-skannrarna för att utveckla ett ATS-vänligt CV och tips för hur du använder dem. Låt oss dyka in.

Resume Worded är en av de mest populära CV-skannrarna som används idag, och med goda skäl. Detta AI-drivna CV-verktyg, som presenteras i flera publikationer och litar på av över en miljon människor över hela världen, är ett toppval.

Så, vad gör det här verktyget så allmänt hyllat? För det första erbjuder den flera gratis CV-skanningar och returnerar en poäng för att berätta hur ATS-vänligt ditt CV är. Den ger också tips och korrigerande åtgärder för att öka poängen, beroende på dess brister. Dessutom får du gratis ATS-kompatibla mallar, som du kan redigera på MS Word eller Google Docs för att strukturera och skriva ett ATS-vänligt CV.

Dessutom erbjuder CV Worded en sökordsscanner för CV, som ger dig nyckelord som du kan inkludera i ditt CV för din arbetsbeskrivning. Förutom ATS-kompatibilitet vill du se till att ditt CV presenterar dig som den bästa kandidaten för jobbet. Med det här verktyget kan du skanna dina kompetens- och erfarenhetsavsnitt för att jämföra dem med arbetsgivarnas krav och göra justeringar.

Det här verktyget är gratis, men du behöver proversionen för att se fler förslag. Dessutom måste du använda den på rätt sätt för att få de resultat du behöver. Se till att ditt CV är en PDF- eller DOCX-fil under 2 MB och inte innehåller några bilder eller skannade dokument. Detta gör det möjligt för verktyget att göra korrekta utvärderingar och undvika fel. Välj också rätt karriärnivå för dig; Välj till exempel inte utvärdering på mellannivå som nybörjare.

  Hur man gör Word-dokument ifyllbara men inte redigerbara

Jobscan är en webbplats som innehåller flera verktyg som du kan använda för att förbättra dina jobbchanser. Dess CV-sektion innehåller flera resurser för att förbättra ditt CV, inklusive en CV-kontroll, mallar och skrivna guider. I likhet med Resume Worded är det här verktyget flitigt använt, med recensioner från anställda i topprankade företag och integrationer på flera jobbsajter.

Du kan använda det här CV-verktyget för att betygsätta ditt befintliga CV:s ATS-kompatibilitet för din jobbroll och få personliga förslag. Ännu bättre, dess Power Edit-funktion låter dig implementera dessa förslag i realtid på webbplatsen och optimera ditt CV för ATS och jobbsökord. Alternativt kan du redigera någon av de 12 kostnadsfria CV-mallarna för att matcha din jobbroll eller använda Jobscans kostnadsfria CV-byggare för att skapa det perfekta ATS-CV.

Att läsa riktlinjer och resurser är bra, men det finns inget som ett praktiskt exempel som hjälper dig att skapa ditt CV. På Jobscan kan du få tillgång till 72 gratisprover från flera jobbroller som du kan studera innan du skapar din. Utöver dessa prover får du djupgående förklaringar som berättar vad som gör att varje prov sticker ut. På så sätt kan du använda dessa tips i ditt CV.

Observera att även om det finns en gratisversion måste du betala för att få tillgång till vissa funktioner. Gratisversionen ger dig begränsade CV-skanningar och nyckelord varje månad, men du kan betala $49,95 per månad eller $89,95 var tredje månad. Med de betalda versionerna har du obegränsade CV-skanningar, tillgång till ATS-vänliga mallar och andra saftiga förmåner.

  11 Programvara för Business Process Management (BPM) för små och medelstora företag

Att skala arbetsgivarnas ATS-tester räcker inte för att få jobb; du måste också se till att ditt CV rankas högt på ATS-resultaten. För att göra detta bör ditt CV visa de nödvändiga färdigheterna och kraven, och SkillSyncer är ett perfekt verktyg för att hjälpa.

Som namnet antyder utvärderar SkillSyncer dina kunskaper noggrant mot arbetsbeskrivningen för att positionera dig som rätt kandidat. Det här verktyget kontrollerar kraven på din jobbannons, sållar bort de hårda och mjuka färdigheterna och jämför den här listan med innehållet i ditt CV. Sedan matar den ut matriserna för varje, och visar dig var du behöver förbättra, med en kortfattad lista över nyckelord att inkludera i ditt CV.

Förutom nyckelord söker SkillSyncer också efter viktiga funktioner som ökar ditt CV:s synlighet. Dessa inkluderar titlar, antal ord, prestationer, verbval, kontaktinformation och datumformatering. Du måste dock uppgradera till premium för att se några av dessa förslag.

Dessutom ger gratisversionen dig två första skanningar med ett tillägg varje måndag, medan du får obegränsade skanningar med betalversioner. Att uppgradera till premiumversionen kostar $14,95 per månad eller $34,86 var tredje månad.

Ibland kanske du vill skriva ett nytt CV istället för att optimera ett befintligt. Under sådana omständigheter är Zety den CV-granskare du behöver. Det här verktyget fungerar som en CV-granskare och byggare, beroende på vilken uppgift du vill utföra.

Zety är ett fantastiskt CV-verktyg, som innehåller allt från interpunktion och grammatikkontroller till nyckelordsförslag. Efter att ha skrivit (eller laddat upp) ditt CV, jämför det det med jobblistan du är intresserad av och visar dess poäng och ställning med den jobbrollen. Som tur är visar den dig inte bara vad som är fel utan berättar också hur du ska gå till väga för varje problem.

  Slingshot har släppts och det kräver ditt telefonnummer

Skärmdump av Joshua Adegoke – Ingen tillskrivning krävs

Dess ATS-aspekter är lika kraftfulla och utvärderar din kontaktinformation, säkerställer att din sammanfattning är fängslande och föreslår fraser med mätbara resultat till intrigerande arbetsgivare.

En utmärkande funktion hos denna CV-granskare är dess förmåga att jämföra ditt CV med liknande CV i sin databas. På så sätt kan du själv se hur du sannolikt kommer att prestera när du tävlar om en jobbroll med andra kvalificerade kandidater.

Zety kostar $23,70 per månad, men du kan börja med en tvåveckors testversion för $2,70 om du behöver extra övertygande.

Liksom Zety är LiveCareer en CV-byggare med inbyggda kontroll- och skanningsfunktioner. Först importerar du antingen ett befintligt CV eller skapar ett nytt med någon av deras iögonfallande mallar. Efter detta kan du implementera de föreslagna ändringarna med hjälp av din instrumentpanels Fixa/Förbättra återuppta-knapp.

Genom att klicka på den här knappen kan du se misstag i ditt CV och korrigeringar du kan göra för att göra det ATS-vänligt. Skannern kan också föreslå nyckelord för att hjälpa dig att anpassa ditt CV så att det passar jobblistan du anger. Implementera dessa ändringar tills ditt CV-resultat stiger till en acceptabel standard och du blir godkänd av LiveCareer.

Det här verktyget erbjuder liknande tjänster som Zety men till ett mer överkomligt pris på $5,95 var tredje månad.

Att skriva ett gediget ATS-vänligt CV är en av de svåraste delarna av jobbsökandet. Men med moderna CV-verktyg kan du göra detta snabbt. Utnyttja kraften i AI CV-skannrar och -byggare och förbättra dina chanser att få ditt drömjobb.