5 bästa utomhusduksprojektorer från 2024 för roliga kvällar

Ingen kan förneka hälsofördelarna med att vistas utomhus, och alla är överens om att umgänge är bra för både hjärnan och kroppen, så aktiviteter som kan kombinera båda är mer än välkomna.

Ett bra exempel är när du organiserar en utomhusfilmkväll med dina vänner eller familj, eftersom det är det närmaste att vara på bio utan att betala en biljett.

En nyckelkomponent till en perfekt utomhusfilmkväll är dock kvaliteten på din videoprojektor, eftersom den kan göra eller bryta hela kvällen.

Tyvärr är inte alla videoprojektorer bra att använda på utsidan, och även om det inte finns en dedikerad kategori för sådana videoprojektorer, finns det några specifikationer som gör dem bättre på jobbet än andra.

Om du inte har en videoprojektor ännu, eller om du har en som är nära slutet av sin hållbarhetstid, är det troligt att du surfar på Internet efter nya modeller att köpa.

Om du planerar att använda projektorn främst för utomhusaktiviteter, fortsätt att läsa nedan för att se exakt vad du behöver leta efter när du gör ditt val.

Dessutom har vi även inkluderat en lista över videoprojektorer som vi anser vara perfekta för utomhusbruk.

Hur väljer jag en bra utomhusvideoprojektor?

Att veta hur man väljer rätt videoprojektor kan enkelt göras om du tar hänsyn till dessa variabler:

Hur ofta du tittar på film utomhus
Skärmens ljusstyrka och storlek

Projektor skärm

Ljudutgång
Kraftkälla
Videokälla

1. Hur ofta tittar du på film utomhus?

Det finns de som tittar på film på sin bakgård en gång i månaden, och det finns de som gör det varannan kväll, och beroende på vilken kategori du faller i bör du bestämma om din installation behöver organiseras på ett mer permanent sätt eller i ett sätt som gör det enkelt att packa ihop.

Om du är en hardcore bakgårdscinefil är en mer permanent installation det rätta valet för dig, även om vissa förberedelser måste göras för att hålla utrustningen säker, eftersom den kommer att stå utanför 24/7.

På grund av detta är ditt främsta bekymmer att helt väderbeständiga hela din installation, inklusive projektorn, videokällan, ljudsystemet, projektionsduken, eluttag och mer.

Men du behöver egentligen bara lagra de mer skrymmande eller känsliga komponenterna, alltså projektorn, videokällan och alla ljudkomponenter, eftersom resten av dem antingen lätt kan bäras med sig eller är resistenta som standard.

Tyvärr pratar vi om utrustning som kan kosta till och med tusentals dollar när du lägger ihop alla komponenter, så om du vill vara helt säker rekommenderar vi att du får professionell hjälp när du installerar en permanent projektionsuppsättning.

På den motsatta änden av spektrumet, om du sällan gör några filmkvällar utomhus, bär all utrustning inifrån till din trädgård och tillbaka igen maj inte vara en så stor sak.

2. Skärmens ljusstyrka och storlek

2.1. Skärmens ljusstyrka

Det andra som man behöver leta efter när man letar efter en bra videoprojektor är skärmens ljusstyrka och projektionsstorlek som den kan erbjuda, och de av er som redan äger en videoprojektor för inomhusmiljöer kommer gärna att veta att kraven är typ samma sak.

Tänk dock på att det finns skillnader mellan att projicera en film i ett mörkt rum och att göra det utomhus, även under natten.

Till exempel kommer månlösa nätter i ett område som är långt borta från ljusföroreningar, som någonstans på landsbygden där även de minsta stjärnorna är synliga i närheten, att kännas precis som ett mörkt rum med dina gardiner fördragna, så du behöver inte en projektor med för hög ljusstyrka.

Å andra sidan, om du bor i en storstad på en plats där även nätterna bara verkar svaga på grund av föroreningar av omgivande ljus från den lokala staden, behöver du en riktigt kraftfull projektor.

Slutligen finns det enstaka variabler som man måste överväga, till exempel om det finns moln på himlen som gör allt ännu mörkare, eller om det är fullmåne i vilket fall du måste öka ljusstyrkan igen.

Det är därför vi rekommenderar att när det gäller skärmens ljusstyrka väljer du en videoprojektor som har en ljuseffekt på 800+ lumen, eftersom detta är mer än tillräckligt för att hantera svag omgivningsbelysning och ge dig en tillräckligt stor skärmstorlek.

Enbart genom detta kriterium har vi uteslutit de flesta videoprojektorer i fickstorlek eller bärbara, men det kanske inte var det du letade efter någonstans.

Obs: Corey Majeau från Homedit rekommenderar att du skaffar en videoprojektor som går långt över 800 lumen, eftersom de flesta enheter vanligtvis lider av förlust i bildkvalitet när du ställer in den till högsta ljusstyrka.

2.2. Skärmstorlek

Även om skärmens ljusstyrka verkligen är en mycket viktig faktor av de ovan nämnda skälen, glöm inte att du inte får avstå från skärmstorleken, eftersom vilken smutsig videoprojektor som helst kan kasta en bild, även under dagen.

Men för att göra det måste du ha bilden i storleken på en liten PC-skärm.

Om du ska projicera en film på din bakgård är chansen stor att du förmodligen vill ha lite avstånd mellan dig och skärmen, så du behöver någonstans runt 80+ tum i skärmstorlek.

2.3. Kastavstånd

Enkelt uttryckt är kastavståndet i princip det avstånd från vilket din videoprojektor kan kasta bilden på skärmen, och beroende på dina behov är dessa uppdelade i 4 kategorier:

Standard kast – låter dig kasta en 90-tums bild med bra ljusstyrka över en avstånd på ~10 fot
Långt kast – perfekt för dem med stora projektordukar, en stor publik och en enorm bakgård.
Kort kast – perfekt för trånga utrymmen, och ett utmärkt val i allmänhet eftersom din publik kommer att sitta bakom den, och ingen kommer någonsin att blockera bilden om de någonsin reser sig upp
Ultrakort kastlängd – dessa projektorer kan placeras på bara tum för att fortfarande uppnå samma bildparametrar, även om finjustering av positioneringen för att få rätt bildkvalitet, vinkel och storlek kan vara en riktig huvudvärk, vilket gör dem mest användbara för permanent inställningar

3. Projektorduk

Det första som någon gör när de köper en ny projektor är att testa den på den första platta vita ytan som de kan se, och detta inkluderar väggar, hängande lakan, sidan av en byggnad eller till och med sidodörren på en stor skåpbil (bara så länge den inte är blank).

Det finns dock en anledning till att dedikerade projektorskärmar finns, och det är vanligtvis för att de ger den bästa bildkvaliteten och belysningen som finns, speciellt när du köper en som är speciellt gjord för att vara kompatibel med din videoprojektormodell.

Dessutom, eftersom den här komponenten är mycket förenklad och inte har några rörliga eller förbrukningsbara delar (du studsar bara ljus från den), kommer den med största sannolikhet att överleva din videoprojektor några gånger om, så att investera i en högkvalitativ sådan är bra i lång sikt, oavsett om du vill ha en permanent eller en tillfällig bakgård.

På tal om högkvalitativa projektordukar, förutom den uppenbara storleken, är den kvalitet du behöver leta efter något som kallas förstärkning, vilket är något som kan öka skärmens ljusstyrka utan att du faktiskt behöver få projektorn att ha en högre skärmljusstyrka .

3.1. Vad är Gain?

Gain är i grunden vinkeln med vilken duken reflekterar ljuset från projektorn tillbaka till publiken, och det är väldigt viktigt, speciellt om du är typen som organiserar stora filmkvällar med många på besök.

Som ett exempel kommer en skärm med 1,0 förstärkning att reflektera ljus lika i alla riktningar över en 180-graders betraktningsvinkel, vilket gör den perfekt för större folksamlingar, medan förstärkningar högre än 1,0 gör bilden ljusare inom den vinkeln och mörkare utanför den, så användare som kommer att vara längst till vänster eller längst till höger på skärmen kommer inte att njuta av filmen i samma kvalitet.

3.2. Skärmupplösning

Få människor vet att det inte är projektorn som dikterar bildkvaliteten den kan kasta, eftersom skärmen också måste kunna stödja 4K-bilder, så om du surfar eller handlar efter en ny skärm, kolla om de uppfylla dessa kriterier eller inte.

Vissa dyrare projektordukar stöder till och med 8K, men vi har redan nämnt att dukprojektorer har en mycket lång livslängd, så du kan lika gärna välja den bästa du har råd med.

3.3. Bildförhållande

Långfilmer har vanligtvis ett bildförhållande på 16:9 medan äldre filmer och sitcoms går för TV-liknande 4:3 så, beroende på vad du kommer att titta på, se till att du får en skärm som kan tillgodose dina behov.

Å andra sidan kan du alltid bara välja en vanlig 4:3-skärm och helt enkelt projicera din 16:9-video på den som en mindre bildstorlek så att den passar, men det vore ett slöseri.

Ljudutgång

En fantastisk filmupplevelse handlar inte bara om videon, det handlar också om ljudet, och om du och dina gäster vill njuta av er till fullo, måste ni vara uppmärksamma på ljudutrustningen som ni har , oavsett vilken inställning du har på din bakgård.

Till exempel kommer många videoprojektorer med sina inbyggda högtalare, men vi vet alla att när du försöker stoppa in så många funktioner i en liten enhet, blir kvaliteten på varje verktyg tveksam.

Detta är fallet med ljudhögtalarna i videoprojektorer, eftersom modellerna blir mindre och mindre, men bakgårdsfilmkvällar kräver att du har ljudhögtalare som verkligen kan släcka en del boom.

Som sagt, ditt bästa val i det här fallet är att få en uppsättning pålitliga utomhushögtalare, bara du tittar på vilken typ av anslutningsmöjligheter din videoprojektor stöder.

Till exempel kommer många videoprojektorer inte med någon typ av ljudport, eftersom designerna maj tror att du kommer att ansluta dina högtalare till videokällan istället för videoprojektorn.

När det gäller vilken typ av högtalare du bör skaffa, förutsatt att du har både analoga eller digitala ljudutgångar eller stöd för Bluetooth-högtalare, bör du alltid välja den trådbundna anslutningen.

Detta beror på att medan Bluetooth-anslutning maj ger dig större frihet att placera din utrustning och färre kablar att hantera, det finns stora skillnader mellan videobehandling och ljudbehandling på olika enheter, vilket kan leda till att synkroniseringen försvinner mellan de två.

Obs: Tänk på att även om ett kraftfullt ljudsystem ger en fantastisk filmkväll inom ramen för ditt hus, kan dina grannar maj inte gillar det, så håll ner volymen till acceptabla nivåer.

Kraftkälla

Eftersom utomhusvideoprojektorer måste ha höga nivåer av ljuseffekt, kommer batteridrivna inte att klippa det, även om de annonseras för att hålla under hela filmens längd, och det beror mest på att många videoprojektorer börjar dämpa ljuset när deras batterinivåer når vissa trösklar.

Mer så, mindre videoprojektorer kommer inte att ha tillräcklig ljusstyrka för en filmkväll på bakgården även när du ansluter dem till nätström, så återigen är alternativen avsevärt reducerade i antal.

Obs: Strömuttag och naturen blandas inte särskilt bra, så om inte kablarna är den enda delen av din projektionsuppställning som du kommer att ta in varje kväll, är det bäst att få ett professionellt installerat utomhusuttag nära utrustningen plats.

Videokälla

Nu när du har din projektor, din skärm, ljudsystem och strömkälla igång, är det enda som saknas i din installation för att få igång utomhusfilmkvällen en videokälla, och detta maj vara en av de viktigaste komponenterna av dem alla.

Det finns många sätt du kan ansluta en videoprojektor till en videokälla, inklusive:

Bärbara datorer
USB-enhet
Flash-kort
DVD-spelare
Streaming stick
Wi-Fi-anslutning
Trådlösa HDMI-kit etc

Obs: För dig som har videoprojektorer som stöder Wi-Fi-anslutning, överväg att skaffa en bra Wi-Fi-förlängare eller en mesh-nätverksinstallation, eftersom din videoprojektor kommer att stå utanför, långt borta från husets huvudrouter.

Vilken projektor är bäst för mig?

I slutändan handlar allt om personliga preferenser, men om du vill ha kul och få dina gäster att njuta när du ringer dem för en kväll med filmtittande, ta hänsyn till de kriterier som vi har nämnt ovan.

Som nämndes i början av artikeln har vi också satt ihop en liten lista över videoprojektorer som, enligt vår personliga åsikt, skulle vara perfekta för utomhusfilmkvällar.

Dessa videoprojektorer valdes och rankades utifrån deras egenskaper, hur bra de är för utomhusprojektioner, deras prislapp och mer, allt för att du ska kunna fatta ett mer välgrundat beslut om ditt nästa stora köp.

Vilka är de bästa utomhusvideoprojektorerna?

TMY V08 720P Native projektor
ViewSonic X10-4K projektor
BenQ TH685 1080p spelprojektor
ViewSonic PX701HD
DR. J Professional HI-04

Låt oss se hur alla dessa står sig mot varandra och marknaden. Nedan har du korta recensioner av de bästa utomhusvideoprojektorerna:

1. TMY V08 720P Native-projektor

Funktioner:

Topplistan är TMY V08 720P Native Projector, en kompakt videoprojektor som har en mycket kraftfull ljuskälla på 6500 lumen, och som även har fullt stöd för 1080p, vilket innebär att du och dina gäster kommer att kunna se varje detalj i en film på hög tydlighet också.

Den förbättrade 3LCD-färgkalibrerings- och justeringstekniken förbättrar färgkvaliteten hos tidigare modeller och ger mer realistiska och levande färger till din publik.

När det gäller skärmstorlek kan den här modellen hantera allt mellan en 32-tums och en 220-tums projektion innan någon form av kvalitetsförlust inträffar, och den stöder både 4:3 och 16:9 bildförhållande, så båda långfilmerna och tv-sitcoms kommer att vara en fröjd att titta på.

Lampans livslängd uppskattas till någonstans runt 60 000 timmar, och den minimala skärmfördröjningen gör den perfekt för filmer, videor, spel, foton, fester och TV-program. Men det som gör denna videoprojektor till ett riktigt fynd är det faktum att du också får en 100-tums projektionsduk i kartongen, så du behöver inte längre köpa en separat.

Den kommer också med högkvalitativa inbyggda högtalare, och även om de är bra för inomhus, rekommenderar vi ändå att du skaffar separata för din utomhusfilmupplevelse.

En av de största problemen när du använder en videoprojektor av något slag är ljudet som den inbyggda fläkten gör, och hur mycket den fortfarande lyckas värma upp, vilket är något som lätt kan hållas i slutna utrymmen. Däremot är TMY V08 720P Native Projector byggd med högkvalitativa material som enbart reducerar fläktljudet med 80 % jämfört med tidigare modeller.

Anslutningsmöjligheter:

När det gäller anslutningar stöder denna modell följande portar:

VGA
USB-port för hörlurar
TF-kortplats
HDMI
AV

Obs: Boxen kommer också med en AV- och en HDMI-kabel.

Detta breda utbud av anslutningsmöjligheter gör den här videoprojektorn idealisk för i stort sett alla direkta ingångskällor, såsom datorer, surfplattor, TF-kort, bärbara datorer, DVD-spelare, smarta telefoner, spelkonsoler, V Sticks/Boxes och USB-minnen

Dom

Lampan är kraftfull, den kan projicera över en mycket stor skärm, den kommer med sina egna projektionsdukar och materialen är byggda för att hålla, så sammantaget anser vi att TMY V08 720P Native Projector är välförtjänt av vår # 1 plats.

Du kan köpa TMY V08 720P Native Projector från Amazon, eftersom vi också märkte att den ofta är på rea, så vem vet, kanske får du den bästa videoprojektorn till ett riktigt fynd!

2. ViewSonic X10-4K projektor

Funktioner

Nästa punkt på vår lista är en videoprojektor som betonar bildkvalitet och en tävling för kompakta utrymmen, och även om det fortfarande är en solid utomhusvideoprojektor är det en fantastisk investering om du älskar att titta på film också inomhus. Detta beror mest på hur kompakt den är, dess vikt och det faktum att den har ett handtag, så att det blir lättare att bära fram och tillbaka mellan hus och bakgård.

En annan funktion som gör den perfekt för inomhusbruk är närvaron av högupplösta Harman Kardon-högtalare som ger dig en riktig teaterupplevelse.

Med skarp Ultra HD 3840 x 2160 upplösning (4K) och stöd för både HDR- och 3D-innehåll, med den här videoprojektorn kommer både du och din publik att njuta av den bästa bildkvaliteten som de maj någonsin upplevt, mycket bättre än det från bio.

När det gäller bildkvalitet faller den här videoprojektorn i kategorin korta kast, vilket gör att den kan projicera en 100-tums skärm i 4K-kvalitet på så lite som 6 fots avstånd.

Anslutningsmöjligheter

Det finns i stort sett ingen typ av anslutning som den här videoprojektorn inte har, eftersom den innehåller följande:

HDMI
USB typ-C
USB 2.0/3.0
Blåtand
Röststyrning via Amazon Alexa och Google Assistant
Wi-Fi som låter dig strömma innehåll från i stort sett vilken plattform som helst, som Netflix

Detta breda utbud av alternativ gör produkten idealisk för dem som värdesätter komfort, såväl som de som redan har ett hus fullt av smarta enheter.

Dom

Med ett så brett utbud av funktioner, inbyggda verktyg och anslutningsmöjligheter är det bara naturligt att du förmodligen frågar dig själv varför den här videoprojektorn inte tog vår första plats, och svaret är enkelt:

Alla kan inte fullt ut dra nytta av alla dess funktioner, hälften av dem är ganska värdelösa utomhus (som Wi-Fi-anslutning, om du inte har en Wi-Fi-förlängare), och prislappen är lite hög.

Icke desto mindre, om du har budgeten att förbise dessa nackdelar, skaffa ViewSonic X10-4K-projektorn.

3. BenQ TH685 1080p spelprojektor

Funktioner

Alla som köper videoprojektorer för utomhusbruk har inte film i åtanke, eftersom vissa användare tycker att det är riktigt roligt att spela videospel på den stora skärmen istället, och det är därför dedikerade spelvideoprojektorer har vunnit mycket popularitet de senaste åren.

BenQ TH685 1080p Gaming Projector är en sådan enhet, eftersom den kommer med låg latens på 8,3 ms vid 1080p/120Hz låg ingångsfördröjning, inbyggt spelläge och spelljudläge som finjusterar ljud och bilder, och deras LumiExpert-funktioner hjälper till att skydda dina ögon från ansträngda under långa spelsessioner.

Den är också konsolkompatibel, speciellt med den senaste PS5 vid 1080p med 120Hz och 4K 2160p med 60Hz.

Även den icke-spelande bildkvaliteten förtjänar beröm, eftersom den enkelt kan hantera 1080p 4K HDR-färdigt innehåll, den har en ljusstyrka på 3500 ANSI lumen och har ett standardavstånd, som kan projicera 100-tums bilder från 8,2 fot bort.

Anslutningsmöjligheter

Tyvärr är anslutning något där BenQ TH685 1080p Gaming Projector kommer till kort, eftersom den förutom att vara konsolkompatibel bara har en HDMI-plats.

Som tur är behöver du inte oroa dig för att inte ha en plats att ansluta dina högtalare eller headset, eftersom projektorn kommer med en integrerad högkvalitativ 5-watts högtalare från treVolo som också har en inbyggd equalizer.

Tyvärr kommer dessa högtalare inte att vara lika effektiva utomhus, så överväg att köpa en bra utomhushögtalare ändå.

Dom

Om du gillar spel kommer du att älska den här produkten, och om du vill spela dina spel vid sidan av ditt hus kan du göra det lika bra, bara du kommer ihåg att dina inmatningsmetoder är begränsade, och att ljudet inte blir lika skarpt som i ditt vardagsrum.

Om vi ​​har triggat din inre spelare med den här produkten, gå vidare och kolla BenQ TH685 1080p Gaming Projector på Amazon, och kanske dra nytta av deras säsongserbjudanden.

4. ViewSonic PX701HD

Funktioner

ViewSonic är känt för att skapa fantastiska videoprojektorer, och du kan se det på det faktum att detta är deras andra post på vår lista, även om funktionerna ensamma gör att den förtjänar sin plats.

Bildkvaliteten är utmärkt, den är 1080p-kompatibel och den kan projicera på en skärm på upp till 300 tum innan någon kvalitetsförlust blir märkbar, vilket i praktiken gör den perfekt för människor som kan projicera en film vid sidan av huset.

På tal om det kommer miljöer med svagt ljus inte att vara ett problem tack vare ljusstyrkan på 3500 lumen, och färgerna kommer inte att påverkas heller eftersom denna projektor stöder exklusiv SuperColor-teknik och erbjuder ett brett färgomfång för vacker bildåtergivning på alla ytor och i alla ljusnivåer.

Som med vårt tidigare inlägg, gör ViewSonic PX701HD också en bra spelprojektor tack vare den reducerade 16ms ingångslatensen, vilket gör att du kan fatta snabba beslut baserat på vad du ser på nolltid.

En nackdel med den här projektorn, eller åtminstone är den en nackdel om du jämför den med några av våra populäraste poster, är att den har en lamplivslängd på endast 20 000 timmar, och samtidigt som du behöver många filmer och spelsessioner för att bränna igenom det, vi tänkte att det verkligen var värt att nämna.

Anslutningsmöjligheter

Anslutning är inget problem med den här videoprojektorn, eftersom den fullt ut stöder streamingtjänster och enheter som Roku, Fire TV-sticka och Chromecast, och du kan ansluta den till externa enheter via USB, VGA och dubbla 3D-klar HDMI, det senare som gör att projektorn kan visa 3D-bilder direkt från 3D Bluray-spelare.

Dom

Sammantaget är den här enheten utmärkt om du värdesätter bildkvalitet, höga nivåer av ljusstyrka och exakta färger framför allt., men glöm inte att den är välutrustad för spel eller tv-tittande inomhus tack vare kompatibiliteten med streaming enheter och de inbyggda högtalarna.

Om du bestämmer dig för att skaffa din egen ViewSonic PX701HD kan du gå vidare och besöka Amazon-sidan, och du kan till och med kolla in några av de andra ViewSonic-produkterna medan du håller på.

5. DR. J Professional HI-04

Funktioner

Bara för att DR. J Professional HI-04 är den sista på vår lista betyder inte att den nödvändigtvis är dålig, eftersom den redan är bättre än alla andra poster på marknaden som inte ens kom med på vår lista alls.

Den här modellen är en komplett uppgradering jämfört med den tidigare DR J videoprojektorn, där de förbättrade inte bara ljusstyrkan utan även kontrasten i bilden, och de slänger även nu in en 100-tums projektorduk som en extra bonus.

Bildkvaliteten är förstklassig, med en upplösning som stöds på 1920×1080, ett bildförhållande på 4:3 och 16:9, ett kontrastförhållande på 2000:1 och en skärmstorlek på allt mellan 32 och 176 tum med ett projektoravstånd på 5 till 15 fot, även om det inte rekommenderas att du använder den här modellen för saker där skarpa bilder behövs, som dokument och bildspelspresentationer.

Materialen är också byggda för att hålla, med en lamplivslängd på långt över 40 000 timmar, och samtidigt maj inte har några inbyggda högtalare, vi har redan konstaterat att du inte kommer att behöva dem för mycket ändå, och eftersom den väger bara lite över 3 pund, bär den in och ut ur huset för filmkvällar inomhus och utomhus blir en piece of cake.

Anslutningsmöjligheter

Anslutning är ett av områdena där just den här videoprojektorn lyser, särskilt eftersom den kan användas för att projicera innehåll från följande enheter:

datorer
TV-box
Tabletter
Bärbara datorer
SD-kort
Chromebook
Smartphones
USB-sticka
Blueray DVD-spelare
Videospelskonsoler

Tack vare detta överflöd av alternativ kan i stort sett alla aktiviteter där en skärm normalt skulle krävas enkelt utföras med DR. J Professional HI-04.

Dom

Stänger av vår lista över bästa utomhusvideoprojektorer, DR. J Professional HI-04 är inte desto mindre ett gediget val för alla som älskar att blanda magin i bio och den friska luften i naturen på en enda natt, och detta är helt enkelt tack vare kvaliteten på bilden, det breda utbudet av anslutningsmöjligheter tillgängligt, och chassit är lättbyggt.

Att köpa DR. J Professional HI-04, besök helt enkelt DR. J Professional Amazon-sida och kolla in priset, liksom de andra modellerna som de har.

Andra användbara enheter för dina utomhusvideoprojektorer

Som vi har nämnt tidigare, trots att många av videoprojektorerna på vår lista redan har en inbyggd uppsättning högtalare, klipper de bara inte av det när du tar ut dem.

Mer så, de av er som vill minimera kabelhantering kanske också går för modellerna som erbjuder Wi-Fi-anslutning, men du behöver fortfarande hjälp av en solid Wi-Fi-förlängare om projektorn kommer att vara långt borta från routern inne i huset.

Hur som helst, fann vi det lämpligt att lägga till en utomhushögtalare och en Wi-Fi-förlängare till vår lista, bara så att du inte slösar bort tid på att leta efter dem själv.

Netgear Wi-Fi Extender AC1200

Funktioner

Kraften hos Wi-Fi-förlängaren som du behöver är starkt beroende av vilken typ av trådlös router du äger, var den är placerad i ditt hus och hur långt bort från huset som videoprojektorn är placerad. Hur som helst kommer du inte att tycka om att välja en förlängare som kommer att uppleva frekventa signalfall, så vi rekommenderar att du skaffar en Wi-Fi-förlängare från en väletablerad tillverkare, där Netgear är en av dem.

Dina filmkvällar kommer att gå smidigt tack vare 1200 MBps toppprestanda som den erbjuder med hjälp av dubbla band och patenterad FastLane-teknik, vilket gör den idealisk inte bara för videostreaming utan även för casual gaming.

Det är enkelt att konfigurera det eftersom det är universellt kompatibelt med alla trådlösa routers, gateways eller kabelmodem med Wi-Fi, och när det gäller åtkomst till det fungerar det bra med Microsoft Internet Explorer 8.0, Mozilla Firefox 20 eller senare, Safari 5.1, eller Google Chrome 25.0 webbläsare eller högre, och att installera det fysiskt är också enkelt eftersom allt du behöver som en förutsättning är ett gratis eluttag för att förse den med ström.

Dom

Allt som allt, om du letar efter en pålitlig Wi-fi-förlängare som kommer att öka din hemsignal så att du kan njuta av oavbrutna timmar av filmprojektioner utanför huset, är den här enheten definitivt vad du behöver.

Du kan köpa Netgear Wi-Fi Extender AC1200 från Amazon, och du kommer att bli glad att veta att den officiella Netgear-butiken där erbjuder modeller som är ännu mer kraftfulla, även om vi bara rekommenderar att du köper dem om du verkligen behöver det, annars är det bara kasta ut pengar genom fönstret.

Polk Atrium 4

Funktioner

Under hela vår artikel försökte vi förklara vikten av utomhushögtalare i motsats till de inbyggda högtalarna som videoprojektorer kommer med, och om du har bestämt dig för att köpa ett sådant system, finns det inget sätt att du kan göra det bättre än Polk Atrium 4 vad gäller prestanda/kostnadsförhållandet.

Detta utomhushögtalarsystem har utformats för att installeras var som helst, oavsett om vi pratar om att helt enkelt placera det på din trädgårdsgräsmatta, vid en pool, på uteplatsen eller ett solrum, eftersom det är byggt för att inte bara hålla utan också leverera högsta möjliga ljudkvalitet.

Polk Atrium levererar bredare ljudspridning och en förvånansvärt kraftfull bas, allt tack vare den 4 1/2-tums mineralfyllda Dynamic Balance polymerkonen och en 3/4-tums anodiserad aluminiumkupoldiskant med gummiomslutning, allt samtidigt som den backas upp av 80W ren effekt.

Naturligtvis, om du har en känsla för form och inte bara funktion, kommer du att njuta av högtalarens design eftersom den är så snygg som möjligt utan att ge avkall på ljudkvaliteten.

På tal om design är det också enkelt att installera den här högtalaren, vilket gör den till ett idealiskt val för dig som föredrar flyttbara uppställningar i motsats till permanenta. Allt du behöver göra är att använda ett klick-speed-lock-monteringsfäste, och du kommer att njuta av en enkel anti-halk enhandsinstallation, vilket ger dig en stor grad av flexibilitet när det gäller högtalarplacering.

Sist men inte minst måste du veta att Polk Atrium 4 är byggd för att hålla i stort sett alla väder du kastar på den, från extrem värme till kraftigt regn, särskilt eftersom de överskrider baslinjens industriella och militära specifikationer för miljömässig uthållighet.

Dessutom fokuserar den övergripande konstruktionen av dessa högtalare på hållbarhet, med guldpläterade 5-vägs bindningsstolpar för de säkraste, pålitligaste anslutningarna, och aluminiumgaller och fäste, med rostfritt stål och mässingsutrustning betyder att du aldrig kommer att se en antydan till rostar på dina högtalare.

Dom

Allt som allt, om du vill ha ett utomhushögtalarsystem som är hållbart, snyggt och passar bra med resten av ditt hemmabiosystem, behöver du inte leta längre. Du kan köpa Polk Atrium 4 från Amazon, och de har också annan ljudutrustning också, bara du surfar i Polk-butiken.

Bästa utomhusvideoprojektorer: Slutsats

Som vi har nämnt tidigare i början av den här artikeln finns det många variabler som måste beaktas när du väljer en bra videoprojektor för att titta på film utomhus, och det är därför vår lista innehåller så många olika produkter.

Vissa av er kanske letar efter en videoprojektor som är bra för spel, medan andra vill ha en videoprojektor som erbjuder bästa möjliga bildkvalitet. Å andra sidan, vissa användare maj leta efter projektorer som har så många funktioner inbyggda som möjligt, medan andra letar efter den mest budgetvänliga lösningen hittills.

Oavsett vilket är en sak säker: den perfekta videoprojektorn för dig finns definitivt där ute, och i slutändan spelar det ingen roll om en bild är lite grynigare än du skulle vilja, eller om fläkten är lite bullriga, bara du och dina vänner och familj har det bra i slutändan.

Vilka videoprojektorer använder du för att titta på film utomhus? Låt oss veta vilka modeller du tycker förtjänar en plats på vår lista genom att lämna oss din feedback i kommentarsfältet nedan, så ser vi över dina förslag och lägger till dem i vår lista så snart som möjligt.