5 bästa registerrensare för Windows 10 (gratis verktyg)

Spread the love

Din dator saktar ner med tiden, beroende på hur väl du behandlar den. Till exempel, om du är den typen av användare som ofta laddar ner filer och installerar program, kommer din hårddisk så småningom att bli rörig.

Visst, du kan avinstallera dessa appar och ta bort dessa filer, men ditt system är fortfarande påverkat. En orsak är felaktiga registerposter, som du enkelt kan fixa med en gratis registerrensare för Windows 10.

Windows-registret innehåller inställningar för ditt operativsystem och program, vilket innebär att det kräver ordentlig vård.

Med andra ord bör du använda ett specialiserat verktyg som kallas en registerrensare för att regelbundet skanna ditt PC-register, identifiera eventuella trasiga eller ogiltiga poster och reparera dem. I slutändan kommer du att märka förbättringar av datorns prestanda.

Bästa Registry Cleaner för Windows 10

Innan vi räknar ner de bästa verktygen för registerrengöring för din Windows 10-dator, vill vi påpeka att du inte ska behöva betala för en sådan produkt. Det finns många gratisprogram som fungerar likadant.

Om du stöter på ett premiumprogram som påstår sig vara specialiserat på registerrensning är det bara värt besväret om det kommer med fler funktioner för PC-optimering och underhåll.

1. CCleaner

CCleaner fokuserar främst på att hitta och ta bort skräpfiler, bloatware, oanvända webbläsartillägg och andra onödiga föremål som hindrar din dator.

CCleaner har dock också inbyggt stöd för en gratis registerrensare som fungerar felfritt med Windows 10-datorer.

Det kretsar kring saknade delade DLL-filer, oanvända filtillägg, ActiveX- och klassproblem, typbibliotek, typsnitt, föråldrad programvara, startobjekt och andra registerproblem som hindrar ditt system från att fungera korrekt.

  Hur (och varför) kör man bärbara versioner av Windows

CCleaner har installationsversioner och bärbara versioner med alla nyckelfunktioner upplåsta, inklusive en gratis registerrensare, som du kan använda på din Windows 10-dator hemma under en obegränsad tid.

Var bara uppmärksam när du ställer in CCleaner eftersom det kan erbjuda dig att installera en extra mjukvara om du inte redan har det. Det är säkrare att använda CCleaner Slim eller CCleaner Portable för att undvika detta scenario.

2. Auslogics Registry Cleaner

Till skillnad från CCleaner hanterar Auslogics Registry Cleaner enbart registerfel. Det är otroligt lätt att använda och kan felsöka olika problem i Windows-registret, inklusive trasiga genvägar till Start-menyn, snabbstart, senaste dokument och skrivbordsobjekt.

Du kan be Auslogics Registry Cleaner att endast köra en skanning så att du kan se registerproblem och utesluta de du inte vill fixa. Dessutom skapar den automatiskt registersäkerhetskopior för att hjälpa dig att återställa tidigare inställningar om din Windows 10-dator börjar agera roligt efter att ha använt denna gratis registerrengörare.

Det största problemet med Auslogics Registry Cleaner är att den inte skannar alla stödda områden i systemregistret om du inte köper en professionell licens. Utöver det är dess grafiska gränssnitt lite överväldigande när det kommer till marknadsföring av andra produkter från Auslogics.

Installationsprocessen är också lite knepig, eftersom Auslogics Registry Cleaner erbjuder att installera andra program (som du kan tacka nej till).

3. Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner är en gratis registerrensare för Windows 10 med ett rent gränssnitt och intuitiva alternativ. Det kräver ett mer utarbetat tillvägagångssätt än de två föregående applikationerna på vår lista.

  6 fantastiska funktioner i Windows 10:s nya spelfält

Programmet har tre typer av rengöring: Fast Scan som endast skannar säkra registerposter, Deep Scan som tar hänsyn till allt och Custom Area som låter dig välja vilka delar av registret som helst att skanna och exkludera resten.

Wise Registry Cleaner kontrollerar ogiltiga registerposter när det kommer till ActiveX- och COM-komponenter, sökvägar till programvara, filtyper, brandväggsinställningar, typsnitt, avinstallera delade DLL-filer och annat. Du kan också schemalägga registerrensningsjobb så att de körs automatiskt.

Dessutom stöder det lilla verktyget en registerdefragmenteringsfunktion, som du kan använda för att minska dess storlek och få din dator att gå snabbare. Några systemjusteringsfunktioner ställs också till ditt förfogande för att påskynda PC-start och avstängning, optimera din SSD och nätverksinställningar och mer.

Wise Registry Cleaner har en premiumversion som tillåter dig att rensa registret för flera användarprofiler, men de flesta användare behöver det inte riktigt. Produkten innehåller inga annonser och har en bärbar motsvarighet.

4. Glarysoft Registry Repair

Glarysoft Registry Repair är en enkel registerrensare för Windows 10 som du kan använda gratis. Det är förmodligen den enklaste appen på den här listan eftersom den börjar skanna ditt register så snart du startar det.

Många fel täcks av detta program, inklusive problem relaterade till registrets integritet, adware och spionprogram, föråldrad programvara, anpassade kontroller, filtillägg och så vidare.

Du kan reparera alla problem med ett klick eller se över varje problem. Glarysoft Registry Repair kan ta bort poster, lämna dem som de är eller lägga till dem i en undantagslista för att ignorera dem från alla framtida skanningar. Säkerhetskopior skapas automatiskt innan några ändringar görs.

Registry Cleaner-verktyget är helt gratis, så det finns inga dolda alternativ och konfigurationsinställningar. Tyvärr har den ingen bärbar utgåva.

  Hur man öppnar och anpassar Action Center i Windows 11

Det enda problemet är att du måste vara försiktig när du ställer in Glarysoft Registry Repair eftersom den erbjuder att ladda ner och installera en annan applikation gjord av samma utvecklare.

5. Använda gratis Registry Cleaner

Det sista programmet på vår lista är Eusing Free Registry Cleaner. Även om det fortfarande tar emot uppdateringar ofta, ser dess föråldrade gränssnitt ut som att det tillhör en tidigare gammal Windows-era, oavsett om vi pratar om huvudprogramfönstret eller installationsprogrammet.

Ändå är Eusing Free Registry Cleaner en praktisk registerrensare som gör sitt jobb extremt bra, och det är därför den gör snittet. Den skannar flera delar av ditt systemregister, inklusive filer och mappar, programvaruplatser, typsnitt, ogiltiga hjälpfiler, delade DLL-filer och startprogram.

Du kan hitta alla registerproblem och reparera dem med bara ett par klick. Verktyget skapar säkerhetskopior innan du gör några ändringar på din dator, vilket gör att du enkelt kan återställa tidigare registerinställningar om något dåligt skulle hända.

Den har också en starthanterare som ger dig möjligheten att snabba upp Windows-startsekvensen genom att inaktivera autorun-appar. Eusing Free Registry Cleaner fungerar på Windows 10 utan några problem. Synd att den inte har en bärbar motsvarighet.

Registry Cleaners: Slutsats

Med allt i beräkningen hjälper en registerrensare dig att förbättra din Windows 10-dator genom att rensa systemet och förbättra dess prestanda.

Det finns många premium registerstädare på marknaden. Men vi tycker inte att du ska behöva betala för en eftersom det också finns många gratiserbjudanden som gör jobbet lika bra.

Har vi missat någon av dina favoritregisterrengörare? Vad är din erfarenhet av ett sådant program? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.