5 bästa Microsoft Teams-funktionerna för onlinemöten

Microsoft Teams är ett utmärkt verktyg för möten men för många användare är ett möte helt enkelt ett videosamtal. Det är inte förrän de måste ringa videosamtal, och de möter de olika begränsningarna som kommer med enkla videosamtalsverktyg som de förstår att en mer sofistikerad lösning som Microsoft Teams behövs.

5 bästa Microsoft Teams-funktioner

Om du har hört mycket om Microsoft Teams men inte är säker på vilka funktioner det har som gör det bättre än andra onlinemötesverktyg, gå igenom listan nedan för att ta reda på det.

1. Mötesschemaläggning och inbjudningar

Ad hoc-möten är lätta att hålla i alla onlinemötesverktyg men schemaläggningen är mer avancerad. När ett onlinemöte är schemalagt är tid och datum inte den enda informationen som måste delas. En länk till mötet som användare kan klicka på måste också delas.

I teorin kan du förmodligen dela länken till ett möte när det är dags för det att starta men det är tråkigt och det kommer att ta tid från mötet. Med Microsoft Teams kan du skapa en inbjudan och skicka den till alla. Denna inbjudan kan uppdateras när du behöver och den kommer att innehålla en länk till mötet. Allt användare behöver göra är att klicka på Gå med-knappen.

2. Breakout rum

Breakout rooms är en relativt ny funktion i Microsoft Teams. Breakout-rum skapas från ett möte som redan pågår och deltagarna är en delmängd av alla deltagare i mötet.

Breakout-rum tillåter alla deltagare i ett möte att stanna kvar i mötet men att skapa sina egna separata undermöten under det. De kan flytta mellan olika rum och tillbaka till huvudmötet vid behov.

Se det som att ha ett stort möte där medlemmarna delar upp sig i mindre grupper för att diskutera något och då och då kommer tillbaka för att gå med andra. Breakout rooms är en virtuell version av denna övning.

3. Presentationsläge: skärmdelning och begäran om kontroll

De flesta videosamtalsverktyg tillåter skärmdelning, även de som körs på mobila plattformar men det räcker ofta inte att dela en skärm i ett möte.

Microsoft Teams har ett sofistikerat presentationsläge som låter användare presentera en PowerPoint-presentation, visa sina bildanteckningar och kontrollera vilka bilder en användare kan se och navigera till under presentationen.

Skärmdelningsläget låter användare begära kontroll och fjärrstyra den andra användarens skärm eller appen de delar. Förutom att begära kontroll kan en presentatör också frivilligt överlåta kontrollen till en användare via Grant Access-funktionen.

4. Bakgrunder och bakgrundsoskärpa

Om du inte har ett kontor hemma, eller om du vill blockera andra personer i bakgrunden under ett videosamtal, kommer suddig bakgrund eller lägga till en anpassad bakgrund att göra jobbet.

Microsoft Teams tillhandahåller den här funktionen inbyggt och den är utmärkt. Den kan upptäcka en person exakt, isolera dem från deras bakgrund och göra den suddiga eller ersätta den helt. Funktionen är endast tillgänglig på skrivbordsappar och inte Microsoft Teams webbapp.

5. Inspelningar & utskrifter

Möten som hålls i verkligheten, dvs med medlemmar som alla är fysiskt närvarande i ett rum, organiseras kring agendor och följs upp med möten. Med onlinemöten finns det ingen anledning att sluta använda något av dessa verktyg om det hjälper senare.

Microsoft Teams tillåter inte bara användare att spela in ett möte, det kan också generera en utskrift för mötet. Visst, denna speciella funktion kräver en företagslicens, men utskriften är ganska korrekt och ingen behöver skapa den manuellt.

Slutsats

Det här är en kort lista över Microsoft Teams-funktioner för möten. Möten är bara en del av appen; det erbjuder också schemaläggning av skift, en omfattande samtalslösning och en utmärkt samarbetskonfiguration. Du kan hitta mötesverktyg som erbjuder liknande eller något liknande funktioner som Microsoft Teams, men alternativen är vanligtvis mötescentrerade och har lite annat att erbjuda utanför webbkonferenser.