5 AI-verktyg som hjälper dig att skapa enkla serier

Det finns en uppsjö av AI-drivna verktyg tillgängliga online för att skapa skriftligt och visuellt innehåll. När det kommer till att skapa spektakulära bilder och karaktärer kan dessa vara ett bra hjälpmedel.

Men visste du att du kan använda några AI-verktyg för att skapa enkla serier utan att redigera något efter att ha genererat innehållet? Fortsätt läsa för att lära dig om några av de bästa verktygen som skapar enkla AI-serier med bara en uppmaning.

Mage.space är en onlineplattform för AI-bildgenerering med mer än 160 tillgängliga modeller. Verktyget är fantastiskt för att skapa imponerande AI-bilder av alla slag. Med rätt uppmaningar kan du förvandla mage.space till en enkel seriegenerator. Det är dock inte perfekt och kan ge bilder med vissa defekter.

I mitt exempel använde jag följande prompt: ”Calvin och Hobbes, komisk, liknande, flera rutor.” Även om det inte är perfekt, gör det ett bra jobb med att skapa en enkel serie, och genom att justera uppmaningen kan du förmodligen få den att mata ut text ordentligt.

Om du kämpar för att få tillfredsställande resultat kan du prova att använda en ChatGPT Chrome-tillägg för bättre AI-meddelanden som en guide.

Fantoons är en AI-bildgenerator, men den skiljer sig på några sätt från de mer vanliga alternativen. På webbplatsen visas en lista med alternativ att välja mellan. Dessa inkluderar ett fandom, karaktär, stil och universum.

Genom att välja olika alternativ anpassar du uppmaningen för utdata. När du trycker på Generera skapas en bild. Sedan kan du trycka på Nästa för att lägga till och anpassa en bildtext. Klicka slutligen på Publicera för att skapa din bild.

I mitt exempel valde jag Harry Potter, Luna Lovegood, fotorealistisk och cyberpunk. Det är värt att notera att alla skapelser kan betraktas som serier med ett fönster. Du kan använda webbplatsen flera gånger och sedan använda gratis programvara för fotoredigering för att kombinera utdata för att skapa mer komplexa serier.

Storywizard.ai är en webbplats avsedd för att skapa personliga utbildningsupplevelser genom kraften i AI. Med rätt uppmaningar kan du använda den för att skapa ganska långa, men enkla, serier med flera sidor. Nyckelordet här är ”enkelt”.

På webbplatsen klickar du på Skapa en berättelse för att komma igång. Ange sedan några nyckelord, så genererar det en fullständig berättelse åt dig. Jag använde följande uppmaning i mitt exempel: ”MUO, teknisk guru, hjälp läsare.”

Den satte ihop en 15-sidig berättelse om en entreprenör vid namn MUO som var inställd på att hjälpa världen lära sig om teknik. Även om berättelsen var lite fånig i delar, var det en snabb process och resultatet är ganska imponerande.

AI Comic Factory är en webbplats som erbjuder AI-genererade seriepaneler med SDXL. Det är enkelt att skapa uppmaningar för den här webbappen, och du bör alltid hålla dem korta. Du kan använda generiska termer och kan välja från en mängd olika stilar.

Vissa stilar inkluderar:

  • japanska
  • Amerika (modernt)
  • Fransk-belgisk
  • Nihonga
  • 3D-rendering
  • egyptisk

Du kan aktivera eller inaktivera bildtexter och rita om alla paneler som du inte gillar. I mitt exempel använde jag ”Iron Man blir en datorhacker.” Jag är nöjd med resultatet, men det är värt att ge de andra stilarna ett försök.

Plugger.ai erbjuder en mängd olika modeller för att skapa enkla serier. Dess användargränssnitt påminner något om ChatGPT, med ett chattformat istället för ett avsnitt för en uppmaning och en knapp att generera.

Du kan välja mellan olika stilar, inklusive LazrPop XL, Niji Special Edition SDXL, ComicCraft och många fler. Det är värt att notera att du bara får 30 gratis krediter varje månad. Beroende på dina uppmaningar kan detta producera fem till femton bilder i månaden.

Som mitt exempel valde jag ComicCraft och använde uppmaningen ”American, 1950, captain america, standing tall, proud.” Även om mitt exempel inte har en bildtext eller pratbubbla, kan du lägga till det som en detalj i din prompt och få blandade resultat.

Använd generativ AI för att skapa enkla serier

AI-generatorer gör det enkelt att producera otroliga konstverk med även de enklaste uppmaningarna. Vissa online AI-verktyg är dock bättre för vissa typer av utdata. De fem vi tittade på gör det enkelt att skapa serier. Var och en har ett unikt tillvägagångssätt och kommer att passa dig bättre beroende på dina preferenser.