4 tydliga tecken på att det är dags att byta ut din iPhones batteri

Precis som vilken laddningsbar enhet som helst är den mest utbytbara delen av din iPhone dess batteri. Batterier är i stort sett ett hopkok av kemikalier som förlorar sin styrka med användning, tid, temperatur och andra miljö- och användningsfaktorer. Och din iPhones batteri är inte annorlunda.

Det finns några tecken som du kan använda för att se när ditt batteri har nått noll återvändo. Vissa av dessa tecken är inbakade i iOS, medan andra kan vara mer fysiska symptom som du kommer att märka när du använder iPhone. Oavsett vilket har vi listat viktiga tips för när det är dags att skaffa ett nytt batteri

1. Minskad batteritid

Det är vanligt att höra folk säga att deras telefon brukade hålla hela dagen, men nu hinner den knappt till lunchtid på jobbet. Och många kanske skyller på mjukvara snarare än hårdvara. Du kanske till och med har provat alla iPhone batterispartips, bara för att fortfarande uppleva en bedrövligt undermålig batteritid.

Vanligtvis betyder detta att ditt batteri har försämrats till en punkt där det inte längre kan hålla en optimal laddning. iPhone-batterier är litiumjonbatterier (Li-ion) och de genererar energi genom kemiska reaktioner. Med tiden och användningen förlorar dessa kemiska reaktioner sin styrka och din telefon kommer inte längre att kunna stödja toppprestanda.

2. Batterihälsa är mindre än 80 %

En av de många fördelarna med iOS framför andra mobila operativsystem är synergin mellan hårdvara och mjukvara. Eftersom Apple tillverkar sin egen hårdvara och mjukvara kan den knyta ihop de två på ett sätt som Android eller andra operativsystem inte kan. Denna synergi sträcker sig till att hantera din iPhones batterihälsa.

Du kan övervaka din iPhones batteritillstånd genom appen Inställningar för att bedöma när det är dags för ett nytt batteri. Gå till Inställningar > Batteri > Batterihälsa och laddning och notera dess maximala kapacitet. Om siffran där är under 80 % kan det vara dags att byta batteri.

Faktum är att du kommer att se ett meddelande högst upp på sidan som varnar dig att ta din telefon till en Apple-auktoriserad serviceleverantör. Dessutom, om du har en AppleCare+-garanti, kommer Apple att byta ut ditt iPhone-batteri endast om dess hälsa är under 80 %.

Men ibland bör du ta figuren dit med en nypa salt. Om siffran är misstänkt låg (eller till och med hög) kan det vara dags att kalibrera din iPhones batteri. Att kalibrera batteriet är i huvudsak att återställa det så att procentsatserna blir mer exakta.

3. Din iPhone överhettas ofta

Även om det kan finnas andra orsaker till att din iPhone överhettas, när du utesluter allt processor- eller mjukvarurelaterat, lämnar det bara batteriet som boven.

När batterier åldras blir de kemiska komponenterna mindre flytande, och det orsakar vad vi kallar en hög intern resistans. Det gör det svårare för din iPhone att hämta energi från batteriet, och detta höga motstånd (liknar friktion) orsakar mer värme än normalt.

Det är inte bara åldrade batterier som kan orsaka onormal värme utan skadade batterier också. Om du har ett defekt batteri skadat av vatten eller ett sticksår ​​kan den kemiska balansen störas, vilket kan leda till överhettning eller till och med hälsorisker.

Så om du märker att din iPhone blir extremt varm medan du gör de mest vardagliga sakerna, kan det vara dags att kontrollera batteriet.

4. Meddelande om oväntad avstängning och prestandahantering

Använde du din iPhone med batteriet laddat och plötsligt stängdes den av? Om detta låter bekant kan det vara dags att byta ut din iPhones batteri.

Denna avstängning åtföljs vanligtvis av ett meddelande om att din telefon inte längre stöder normal toppprestanda. Om du går till Inställningar > Batteri > Batterihälsa och laddning bör du se ett meddelande under Peak Performance Capability som informerar dig om att din iPhone har upplevt en oväntad avstängning och prestandahantering har tillämpats.

En justerad Peak Performance Capability innebär att din iPhone har begränsat sin processor så att du inte möter oväntade avstängningar i framtiden.

Vet när du ska skaffa ett nytt batteri till din iPhone

När det kommer till din iPhones batteri rekommenderar vi starkt att du gör saker ordentligt och undviker förfalskade eller undermåliga ersättningsbatterier. Till skillnad från andra delar av din telefon kan batterier utgöra en säkerhetsrisk. Och dessutom kan ett falskt batteri skada andra komponenter när det läcker eller sväller.

Besök en Apple-auktoriserad serviceleverantör och om det inte är tillgängligt där du bor, se till att teknikern köper ett originalbatteri.