4 skäl till varför poddsändare bör välja videopodcasting

Nyckel takeaways

  • Videopoddsändning möjliggör en starkare kontakt med lyssnarna, eftersom de kan se ditt uppträdande, kroppsspråk och ansiktsuttryck, vilket förbättrar äktheten och relaterbarheten.
  • Videopoddsändningar med undertexter är mer tillgängliga än ljudpoddsändningar, vilket gör att du kan nå en större publik, inklusive de med hörselnedsättning och språkbarriärer.
  • Videopoddar är mer delbara på sociala medieplattformar, eftersom sociala medier är optimerade för bild. Textade klipp från din videopodcast har potential att bli virala, vilket ökar engagemanget och lyssnarskapen.

Tack vare plattformar som Spotify och Apple Podcasts tar podcasting världen med storm. Det finns uppskattningsvis 4,7 miljoner podcasts och hundratals miljoner lyssnare bara på den förstnämnda.

Med ännu fler människor som kommer in i utrymmet bör du veta vad som är trendigt för att förbli konkurrenskraftig. Videopodcasting har sett en ökning i popularitet och verkar vara en trend som kommer att stanna kvar. Här är några anledningar till varför du bör hoppa på det.

1. En bättre anslutning mellan podcaster och lyssnare

En av de stora utmaningarna för ljudpoddsändare är svårigheten att skapa en stark koppling till sin publik. Med tiden kan detta problem resultera i en massiv förlust av lyssnare eftersom de flesta människor bara engagerar sig med podcasters de kan relatera till.

Videopoddsändning går långt för att lösa detta problem. Dina lyssnare kan se dig och din medvärd/gäst interagera och diskutera en mängd olika ämnen. De får se ditt uppträdande, kroppsspråk och ansiktsuttryck.

Det blir ännu bättre när du diskuterar ett ämne du brinner för när de får se dig ösa ut dina känslor. Detta kan få din publik att känna att de är en del av konversationen, vilket förbättrar din autenticitet och relaterbarhet.

2. Videopodcaster (med undertexter) är mer tillgängliga

Enkelt uttryckt kan videopodcaster med undertexter nås av praktiskt taget vem som helst, till skillnad från ljudpodcaster med betydande begränsningar.

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO), över 1,5 miljarder människor (20 % av världens befolkning) är drabbade av hörselnedsättning. Så det är inte bra att ha din podcast bara i ljudformat. Ljudpodcaster hindrar dig från att utöka din lyssnarbas eftersom de alienerar en betydande demografi av världen.

Med videopoddsändning kan du lägga till undertexter till dina videor, vilket gör dem tillgängliga för personer med delvis eller fullständig hörselnedsättning. Dessutom kan ljudpodcaster fjärma många potentiella lyssnare på grund av språkbarriärer. Däremot kan du texta dina videopodcaster på olika språk så att människor från olika delar av världen kan konsumera ditt innehåll.

Något att tänka på: sociala medier är mycket mer optimerade för bilder än för fonetisk innehåll. Till exempel är Instagrams ljud avstängt som standard. Detta ger dig en uppfattning om hur missgynnade poddar med endast ljud är när det gäller att dela dem på sociala medier.

Korta, lagom stora klipp från dina videopoddsändningar är bra för att dela sociala medier, särskilt när de är undertextade. Du kan lägga upp dessa klipp på många plattformar för att öka ditt engagemang och upptäckbarhet.

Ännu bättre, ett visst klipp kan bli viralt över hela sociala medier, vilket resulterar i en massiv ökning av ditt lyssnarskap. Se vår artikel om hur du odlar din podcast på Instagram för mer.

4. Videopodcaster kan återanvändas för att öka upptäckten

Det finns hundratals miljoner podcastkonsumenter, och många av dem letar efter sätt att upptäcka nya poddsändningar. Videopoddsändningar kan användas på nytt, vilket gör dem mer upptäckbara än traditionella ljudpoddsändningar.

Vanligtvis är ljudpodcaster begränsade till distributionsplattformar som Spotify och Apple Podcasts. Dessa plattformar har en enorm användarbas, men du kan få ännu mer exponering från videopoddsändningar genom att återanvända dem på flera plattformar.

Det kanske bästa sättet att återanvända din videopodcast för upptäckbarhet är genom att skapa klipp och mashups från din show. Efter det kan du lägga upp dem på olika plattformar som YouTube och Facebook.

YouTube, i synnerhet, är ett bra ställe för att lägga upp korta klipp. Faktum är att den har ett dedikerat medium för det: YouTube Shorts. Med över 2 miljarder aktiva användare varje månad är det lättare för din podcast att bli upptäckt på den här plattformen än någon annanstans.

Du kan skapa en YouTube-kanal för din podcast och ladda upp klipp och teaserinnehåll till den. Ett 30-sekunders klipp, till exempel, från din podcast som lyfter fram en viktig diskussionspunkt kan skapa betydande engagemang.

Du kan också återanvända din videopodcast genom att skapa memes som visar en intressant reaktion från dig eller din gäst. Alla älskar memes eftersom de är roliga och relaterbara; Att skapa några av dem från din podcast kan bidra till att förbättra upptäckbarheten. Memes är väldigt lätta att skapa, allt du behöver är ett mem-genererande program eller programvara som Photoshop eller Canva, och du är igång.

Öka engagemanget med videopodcasting

För de flesta har lyssnandet på en podcast gått längre än bara ljud. Det finns nu en önskan att se människor ha konversationer i realtid eller inspelade. Det är därför du bör hoppa med på videopodden.

Från punkterna vi har listat i artikeln är det ganska tydligt att videopodcasting ökar ditt engagemang. Människor vill känna en känsla av anknytning till dig, och videopoddsändning ger det, åtminstone mer än traditionella ljudpoddsändningar.