4 skäl att inte köpa iPhone 15 Pro

Viktiga takeaways

  • iPhone 15 Pros baslagring på 128GB kanske inte räcker för proffs som vill dra nytta av kamerans möjligheter, eftersom den snabbt kan fyllas på med högupplösta ProRAW-bilder och 4K-videor.
  • Färgalternativen för iPhone 15 Pro är begränsade och inte lika livfulla som tidigare modeller, troligtvis på grund av bytet till en ram av titan, som är svårare att måla.
  • Standard iPhone 15 erbjuder bra valuta för pengarna med betydande uppgraderingar, såsom en 48 MP huvudkamera och förbättrad skärm, vilket gör den till ett övertygande val framför iPhone 15 Pro, särskilt med tanke på det lägre priset.
  • Om du redan har en ny iPhone kanske det inte finns något behov av att uppgradera till iPhone 15 Pro, eftersom iPhones är byggda för att hålla och få långvarigt programvarustöd. Att byta ut din iPhones batteri kan vara en mer kostnadseffektiv lösning.

Apple presenterade de efterlängtade iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max vid sitt ”Wonderlust”-evenemang i september 2023. Dessa flaggskepps-iPhones har en ram i titan, A17 Pro-chippet, en Action-knapp och mer.

Även om de nya funktionerna är spännande, finns det några anledningar till varför du kanske inte vill köpa iPhone 15 Pro.

1. Baslagringen är fortfarande 128 GB

https://www.apple.com/shop/buy-iphone/iphone-15-pro

iPhone 15 Pro har en 48 MP huvudkamera som kan ta ProRAW-bilder och 4K/60FPS ProRes-video, vilket kan ta mycket utrymme. Telefonen börjar dock fortfarande med 128 GB lagringsutrymme, vilket är otillräckligt för proffs som vill dra nytta av kamerans möjligheter.

Med tanke på att iPhone 15 Pro också kan ta bilder i HEIF med fyra gånger så hög upplösning som tidigare, är det en besvikelse att se att Apple inte erbjuder en högre baslagringskonfiguration för iPhone 15 Pro, som proffs som vill använda telefonens kamera till fullo potentiella kommer att behöva betala extra för mer lagring.

2. Färgalternativen är inte bra

Bildkredit: Apple/Youtube

iPhone 15 Pro-sortimentet kommer i fyra intetsägande färger: naturlig titan, blå titan, vit titan och svart titan. Nästan alla dessa färgalternativ är ganska dämpade och dämpade jämfört med den mer livfulla Sierra Blue iPhone 13 Pro och Deep Purple Phone 14 Pro.

Enligt branschexperter verkar Apples byte till en ram i titan vara orsaken till de intetsägande färgerna. Även om titan är ett mer hållbart och lätt material än rostfritt stål, är det också svårare att måla, vilket kan ha begränsat Apples färgalternativ.

3. Standard iPhone 15 erbjuder bra värde

Bildkredit: Apple/Youtube

Standard iPhone 15 har fått några betydande uppgraderingar, vilket gör den till bra valuta för pengarna. Till att börja med får du en 48 MP huvudkamera och Dynamic Island-utskärningen som debuterade på iPhone 14 Pro. Dess skärm har också förbättrats och kan nu leverera upp till 2 000 nits ljusstyrka utomhus.

Dessa betydande förbättringar gör iPhone 15 till ett övertygande val framför iPhone 15 Pro på grund av dess avsevärt lägre pris, från 799 $, och förlorar bara några få funktioner som ProMotion och ett 5x telefotokamerasystem.

4. Din nuvarande telefon är förmodligen fortfarande tillräckligt bra

iPhones är i allmänhet byggda för att hålla i åratal och till och med få det längsta mjukvarustödet på hela smartphonemarknaden. Det betyder att du kan förvänta dig att Apple kommer att stödja din iPhone fullt ut med större iOS-programuppdateringar i minst fem år.

Om du har en ganska ny iPhone, som iPhone 13 Pro eller till och med iPhone 12 Pro, behöver du inte uppgradera till iPhone 15 Pro. Din nuvarande telefon är fortfarande perfekt kapabel att möta dina behov. Du kan spara dina surt förvärvade pengar och vänta tills Apple släpper en iPhone med mer betydande uppgraderingar.

Jag använder fortfarande en iPhone 11 2023, och den uppfyller fortfarande mina behov bra, förutom batterihälsan, som har försämrats under åren, och jag planerar inte att uppgradera förrän Apple släpper mjukvarustödet för enheten. I de flesta fall bör byte av din iPhones batteri lösa de flesta av dina problem.

Att uppgradera till den senaste iPhone är inte alltid en bra idé

Även om iPhone 15 Pro har en helt ny ram i titan, en Action-knapp, höghastighets-USB-C och ett förbättrat kamerasystem, är de flesta tillägg en lyx snarare än en nödvändighet – speciellt om du redan äger en modern iPhone. I slutändan är det personligt att bestämma sig för om man ska köpa eller uppgradera till iPhone 15 Pro, och det beror på dina behov och budget.