4 sätt att kontrollera din Apple-enhets garantitäckning

Om du någonsin har köpt en iPhone måste du komma ihåg hålet den gjorde i dina fickor.

Men som Apple säger, ”Om du inte har en iPhone, har du inte en iPhone”. Inte konstigt, trots att de har galet höga priser i vissa länder är många fortfarande villiga att spendera sina pengar på en ny och glänsande modell.

Tja, om du råkade investera i telefonen kan du lika gärna se till att du inte behöver spendera på underhållet av den. Alla Apple-produkter, inklusive iPhone, iPad och Mac, har en begränsad garanti.

Garantin ger dig sinnesfrid; om något händer med enheten täcks alla dyra delar, och du behöver inte betala någonting för dess reparationer. För att dra nytta av dess fortsatta fördelar måste du få garantin förlängd vartannat eller vartannat år.

Med tanke på det, tror du att garantin fortfarande täcker din telefon? Om inte finns det flera sätt att ta reda på det. Det här inlägget avslöjar några sätt att kontrollera din Apple-enhets garantitäckning.

Fördelar med att känna till din Apple-enhets garanti

Att kontrollera din Apple-enhets garanti är ett måste av flera anledningar.

#1. Sparar dig pengar

Om din garanti har löpt ut och du har glömt att förlänga den måste du betala ur dina fickor för eventuella hårdvaruskador du kan ådra dig. Apple-delar är dyra, så att reparera tillverknings- och materialfel kan kosta dig mycket. Men med en garanti kan du få det gjort gratis inom garantiperioden och spara pengar.

Läs också: Så här fixar du ”Kan inte ansluta till App Store” på din iPhone eller iPad

#2. Återförsäljningsvärde

Du skulle få mycket mer pengar för en Apple-produkt under en garanti. Garantin har ett monetärt värde kopplat till den, så om du kan bevisa för köparen att iPhone är täckt, skulle de vara villiga att betala dig mycket mer.

#3. Täckningsförsäkring

Viktigast av allt, du kan vara lugn genom att veta om något skulle hända med din enhet, du kan få gratis reparationer och byten och spara dig pengarna som annars skulle ha gått till att betala för den ur fickan.

Det bör noteras att garantin för olika Apple-enheter och platser varierar. Du kanske måste kontrollera garantiperioden för din Apple-enhet på din plats för att veta hur många år du har på dig att få den förlängd.

Typer av garantier från Apple

Apple erbjuder olika täckningar, beroende på dina behov och budget. Alternativen är utformade för att säkerställa att du får exakt vad du betalar för när du hanterar de grundläggande garantibehoven. Du kan välja mellan 3 typer av garantier.

#1. Begränsad garanti

Detta är den mest grundläggande täckningen som erbjuds av företaget, som, som namnet antyder, ger dig täckning under en begränsad period. Det är vanligtvis ett år, med 90 dagars kostnadsfri teknisk support.

Den täcker din enhet och tillbehören du får med den i kartongen. Eventuella tillbehör som köps separat, såsom reservkablar, trådlösa laddare, adaptrar eller telefonfodral och skal, inkluderas inte i denna garanti.

Huruvida du kan utnyttja garantin eller inte beror på din skadesituation. Endast defekter i utförande eller material repareras eller ersätts. För resten skulle du behöva betala en avgift.

#2. AppleCare+

AppleCare+ är ett hälsosamt garantiskydd som skyddar dig från obegränsade incidenter av oavsiktlig skada. Eftersom dess stora omfattning är så stor måste du betala en rejäl prislapp. Men det är värt det om du äger en dyr Apple-produkt och kan vara oansvarig.

Den kommer med en månadskostnad på $11,49 och $12,49 för de nyare modellerna. Samtidigt kostar den tvååriga täckningen $249. Dessa priser är för specifika modeller.

För att kontrollera AppleCare+-kostnaden för din specifika enhet, gå till deras AppleCare-produkter sektionen, så får du alla deets. Den täcker reparation och utbyte av delar och arbete från en officiell Apple-tekniker.

Det ger dig 2 års Apple-certifierad service, prioriterad tillgång till teknisk support, obegränsade incidenter av oavsiktlig skada och täckning för batteriservice. I princip allt du kan begära.

#3. Förlängd garanti

En utökad garanti ger dig ytterligare två års täckning enligt AppleCare-planen, och den kan tillämpas efter att den ettåriga begränsade garantin löper ut.

Beroende på dina behov och budget kan du välja den bästa planen och njuta av täckningen som Apple tillhandahåller för dessa specifika produkter under en viss tid.

Du kan kontrollera giltigheten av din garanti på flera sätt och se till att du fortfarande omfattas av planen du har betalat för. Här är några metoder för att göra det.

Använda enhetsinställningarna

Ett av de snabbaste sätten att kontrollera din garanti är att gå till inställningarna från din Apple-enhet. Du behöver inte öppna webbläsaren och gå vidare till deras webbplats, vilket kan ta mycket tid. Så här gör du:

Steg 1: Gå till appen Inställningar på din iPhone eller iPad.

Steg 2: Rulla ned till fliken som säger Allmänt och tryck på den.

Steg 3: Tryck på Om och scrolla ner till fliken Täckning.

Du kommer att se din enhet överst, under vilken du kommer att kunna se planen du har prenumererat på. Tryck på enheten så vet du exakt när garantin går ut för din enhet.

Under täckningsdetaljer kan du se om du är täckt för hårdvara och har tillgång till prioriterad chatt och telefonsupport. Du kan också boka ett besök till närmaste Apple-butik direkt från den här menyn och få den support du behöver, både för hårdvara och mjukvara.

För att kontrollera garantin för din Mac från inställningarna, här är vad du behöver göra.

Steg 1: Navigera till Apple-fliken i det övre vänstra hörnet på skärmen.

Steg 2: Gå till systeminställningarna på din Mac och välj fliken Allmänt från sidomenyn.

Steg 3: Klicka på Om och klicka på knappen Detaljer för täckningsinformation.

Apples officiella webbplats

Ett annat sätt att kontrollera garantistatusen är att besöka Apples officiella webbplats. Den har en sida dedikerad till att informera användarna om när deras täckning löper ut och vad de behöver göra för att förlänga den.

För detta behöver du enhetens serienummer, som du kan ta reda på på fliken Om. När du vet enhetens serienummer är det här vad du behöver göra härnäst.

Steg 1: Öppna Safari eller någon annan webbläsare och gå till checkcoverage.apple.com.

Steg 2: Slå in enhetens serienummer.

Steg 3: Ange Captcha som visas på skärmen.

Steg 4: Klicka på Skicka.

Nästa sida kommer att nämna din enhet och dess inköpsdatum högst upp. Under fliken Din täckning vet du om din enhet fortfarande omfattas av den begränsade garantin eller om täckningen har löpt ut. Du får även annan nödvändig information.

Apples supportapp

Apple har också sin supportapp om du inte känner till den. Det är en app som du måste ha för alla ägare av Apple-enheter. Du kan begära hjälp med din telefon med appen, återställa Apple ID-lösenordet och felsöka eventuella maskinvaruproblem.

Dessutom låter det dig kontrollera garantistatusen för din enhet i appen. Så här gör du:

Steg 1: Ladda ner appen från App Store och öppna den.

Steg 2: Ange dina Apple ID-uppgifter om enheten inte registrerar dig automatiskt.

Steg 3: Navigera till fliken som säger Mina enheter och välj den enhet du vill kontrollera garantitäckningen för.

Steg 4: Under enhetens namn trycker du på Enhetsdetaljer.

Detta leder dig till täckningsinformationen. Den ger dig information om typ och garantiperiod.

Det sista sättet att kontrollera garantistatusen är att kontakta Apples kundsupport direkt. Du kan hitta alla olika sätt att kontakta dem via kontaktsida. Alternativt kan du besöka ditt närmaste Apple-servicecenter och få information om din garanti.

Avslutande tankar

Att vara medveten om din garanti har flera fördelar. Att veta varför och hur man kontrollerar statusen kan spara pengar på reparationer och byten. Som ett resultat kan du hålla dina Apple-enheter i gott skick.

Med metoderna som nämns i det här inlägget kan du veta din garantistatus om och när det behövs.

Ta sedan reda på hur du kan komma in i Apples ekosystem billigt.