4 bästa externa SSD:er för Linux-användare att välja 2021

Letar du efter en ny extern SSD-hårddisk att använda på Linux? Kan du inte komma på vad du ska använda för dina lagringsbehov? Vi kan hjälpa! Här är vår lista över de 4 bästa externa SSD:erna att använda på Linux!

SSD-enheter på Linux

Innan du köper en SSD för att använda på Linux, förstå att du måste använda ett Linux-filsystemformat för att få ut det mesta av det. Även om de är utmärkta och kompatibla med Linux, är alla enheter på den här listan formaterade i NTFS, ett Microsoft Windows-format.

För att få ut det mesta av din externa SSD på Linux, kolla in vår guide om hur du optimerar din SSD. Se också till att läsa vår guide om de bästa Linux-filsystemen för SSDS.

Bästa externa SSD:er för Linux-användare (våra val)

Det finns så många externa SSD:er där ute med Linux-stöd. Med det sagt, det finns många mediokra externa SSD:er, och den genomsnittliga användaren kanske inte vet hur man kan skilja det goda från det dåliga. Det är därför vi har gjort den här listan. Här är våra toppval för de bästa externa SSD:erna att använda på Linux.

1. SAMSUNG T7 Bärbar SSD 1TB

SAMSUNG T7 bärbar SSD.

Varför? Till att börja med är T7 en supersnabb SSD med gott om lagringsutrymme, som börjar på 1 TB i utrymme och går upp till 2 TB. För det andra stöder enheten både standard USB-anslutning och USB-C med medföljande kablar, och enheten kan valfritt krypteras med Samsungs mjukvara.

Fördelar

Supersnabb SSD med gott om lagringsutrymme, från 1 TB i utrymme och går upp till 2 TB.
Samsung inkluderar sina egna SSD-enheter i produkten, som är de snabbaste och mest pålitliga enheterna på marknaden.
Trots den omfattande datalagringsstorleken är priset extremt rimligt.
Enheten stöder dataöverföringshastigheter på upp till 1050 MB per sekund, 4,9 gånger snabbare än externa hårddiskar.
Disken kan valfritt krypteras med Samsungs programvara (som är kompatibel med Linux).
Enheten stöder både standard USB-anslutning samt USB-C med medföljande kablar.

Nackdelar

Filsystemet är formaterat i NTFS, vilket är kompatibelt med Linux men inte bra för dem som bara planerar att använda Linux.

2. SanDisk Extreme Portable SSD

Om Samsung inte är din stil är ett annat utmärkt val för en bärbar Linux SSD SanDisk Extreme. Den är mycket mobil, och den har till och med en inbyggd karbinhake för enkel transport. Den kommer också i en mängd olika förvaringsalternativ, vilket säkerställer att du har tillräckligt med utrymme för att förvara alla dina saker.

Sandisk Extreme är utmärkt och supersnabb, också med hastigheter på upp till 1050 MB per sekund, stöd för USB-C, samt en stöttålig design som skyddar din data från att tappa den av misstag.

Fördelar

Designen har en inbyggd karbinhake för enkel transport.
Den externa hårddisken stöder både standard USB-anslutning och USB-C med medföljande kablar.
Den kommer i en mängd olika lagringsalternativ, från 250 GB och slutar på enorma 4 TB.
Den har en blixtsnabb överföringshastighet på upp till 1050 MB per sekund (USB-C).
Stöttålig design skyddar dina data från oavsiktliga fall.

Nackdelar

Enheten är tänkt att vara en USB-C-enhet och inkluderar en USB-adapter snarare än två separata kablar. Detta är en bummer för dem som inte vill använda USB-C och vill ha en kabel av bra kvalitet.
Enheten kommer formaterad i NTFS, Windows filsystemsformat. Linux kan läsa det, men Linux-användare kan behöva formatera om det för att få ut det mesta av det manuellt.

3. WD 1TB My Passport extern bärbar Solid State Drive

Bortsett från Samsung är denna WD 1TB externa SSD inte annorlunda. Utmärkt kvalitet och fungerar perfekt på alla Linux-system.

Linux-användare som letar efter en fantastisk extern bör lägga märke till My Passport, eftersom det är ganska imponerande, från dess supersnabba läs- och skrivhastigheter (1050 Mbps läs och 1000 Mbps skriv) till dess stöd för 256-bitars kryptering och USB-anslutning . Om du behöver en utmärkt extern SSD på Linux, titta på detta WD 1 TB My Passport!

Fördelar

Kapslingen finns i en mängd olika färger, och kunderna kan välja det fodral som matchar deras personlighet bäst.
Enheten inuti är en supersnabb NVMe-chipbaserad SSD som levererar otroliga hastigheter på 1050 Mbps läsning och 1000 Mbps skriv.
Den stöder lösenord 256-bitars krypteringsteknik.
SSD-höljet är stöttåligt och dina data är skyddade från oavsiktliga fall.
Den stöder traditionell USB-anslutning såväl som USB-C. Båda kablarna ingår, så du behöver inte köpa extra tillbehör.

Nackdelar

Det kommer formaterat i NTFS, som fungerar på Linux men är inte ett bra filsystem för att lagra data på ett Linux-system. Användare kan behöva formatera enheten manuellt innan de får ut det mesta av den.
Oklart om krypteringsfunktionen stöds på Linux.

4. Seagate Expansion SSD 500GB Solid State Drive

Har du en budget? Kan du inte skaffa något som kommer att bryta banken men behöver en pålitlig, snabb extern SSD för användning på Linux? Om så är fallet, ta en titt på Seagate Expansion SSD. Den är på 500 GB, och även om den är långsammare än Samsung eller Sandisk, eller WD, erbjuder den utmärkt prestanda och tillförlitlighet.

Seagate Expansion SSD är ganska imponerande. Den kommer med en supersnabb USB 3.0-kabel som ger anständiga läs- och skrivhastigheter över vilken dator som helst (kommer in på 400 Mbps). Den kommer också i ett tåligt, robust stöttåligt fodral som säkerligen skyddar dina data.

Fördelar

Supersnabb USB 3.0-kabel ger en respektabel läshastighet på 400 Mbps och en fantastisk skrivhastighet också.
500 GB-modellen är otroligt prisvärd. De som vill ha en extern hårddisk av hög kvalitet från ett pålitligt märke som Seagate kan skaffa en utan att bryta banken.
Enheten kan fungera på USB-C-enheter och Seagate har en adapter tillgänglig för de som behöver det.
Det tuffa, robusta stöttåliga fodralet betyder att dina data är skyddade under resor.

Nackdelar

USB-C-kabeladaptern ingår inte, och användare måste köpa den separat.
SSD:n, även om den är snabb och mer prisvärd, är en traditionell SATA SSD och levererar mycket långsammare hastigheter än NVMe-portabla från andra märken.

Slutsats

I den här listan gick vi över 4 utmärkta SSD:er att använda med Linux. Det finns dock mer än 4 externa SSD:er på marknaden. Så, vilken är din favorit externa SSD-hårddisk att använda på Linux? Berätta för oss i kommentarerna nedan!