31 mest kraftfulla AI-verktygslista att bokmärka för senare [2023]

Spread the love

Om du inte bor under en sten måste du ha hört talas om olika AI-verktyg som DALL-E som kan generera innehåll enligt mänskliga uppmaningar.

Dessa plattformar drivs av AI och kan förse dig med olika typer av innehåll, såsom text, bilder, ljud, presentationer och mer. AI-drivna verktyg sparar inte bara din tid utan hjälper dig också att släppa loss dina dolda talanger.

Vad är generativ AI?

Generativ AI är en paraplyterm som kan användas för att referera till alla automatiserade processer som använder algoritmer för att producera ny data genom att manipulera eller syntetisera. Generativ AI kallas så för att den skapar något nytt. Ett exempel kan vara att skriva uppmaningar till ett AI-verktyg som säger ”Rita mig en brun kanin som dricker te” och få en bild för det.

ELIZA kan vara det första exemplet på generativ AI. Denna chatbot utvecklades 1966 vid MIT, och den kunde simulera att prata med en terapeut. Men en revolution sågs inom generativ AI 2014 när generativa motstridiga nätverk, eller GAN, introducerades.

Denna typ av maskininlärningsalgoritm gjorde det möjligt för generativ AI att skapa övertygande realistiska bilder, musikspår, videor och ljud av riktiga människor.

Denna nya förmåga har öppnat nya dörrar för möjligheter. Nu kan generativa AI-verktyg enkelt skriva en unik uppsats på några minuter av bioinformatik, skapa fantastiska bilder och tillhandahålla voice-overs av filmstjärnor för din digitala annons.

Vi bör dock inte ignorera oron över deepfakes och riskerna för cyberattacker på företag som använder denna teknik.

Hur fungerar generativ AI?

Generativa AI-modeller är designade för att generera nytt och originellt innehåll baserat på befintliga data. För det använder dessa neurala nätverk för att identifiera mönster och strukturer för datamodellerna.

  Klarar Magento 2 Associate Developer-certifieringsproven på ditt första försök [2023]

Generativ AI kräver vanligtvis en mänsklig uppmaning (text, bild, musik, video, design) som AI-systemet kan bearbeta. AI-algoritmer svarar på uppmaningen och genererar nytt innehåll.

Kolla in den här listan över AI-verktyg som kan användas i olika situationer i det personliga och professionella livet.

Innehållsskrivning

Om du lider av writer’s block eller letar efter nya idéer om ett ämne som inte är så bekant, kan du använda AI-verktyg för att skapa innehåll. Även om olika sökmotorer kan straffa dig för att du använder AI-genererade textkopior, kan du alltid använda dessa AI-verktyg för att optimera ditt innehåll och göra ditt mänskligt genererade innehåll mer fyndigt. Några populära AI-baserade plattformar för innehållsskrivande är:

OpenAI API-nyckel

Med OpenAI API-nyckeln kan du komma åt OpenAI-skapade AI-modeller som kan generera svar som matchar det angivna sammanhanget.

Transformator

Transformer kan automatiskt komplettera dina tankar med olika modeller som GPT, GPT-2, XLNet, etc.

Writesonic

Du kan använda Writesonic för att skapa SEO-optimerat och plagiatfritt innehåll för dina annonser, blogg, e-post och sociala medier.

Copy.ai

Copy.ai genererar innehåll av högsta kvalitet för bloggar, digitala annonser, försäljning, e-handel och webbplatser.

Jaspis

Jasper är AI-copywritern som kan generera innehåll för dig enligt din favoritton och stil.

Här är några andra AI-baserade verktyg som kan hjälpa dig att skriva innehåll:

AI Art Designing

AI-konstgeneratorer hjälper dig att skapa fantastiska bilder och bilder, även om du inte vet hur man ritar. Inkludera bara de rätta uppmaningarna för att dela vad du tänker på, så kan följande verktyg förvandla dem till verklighet:

DALL·E 2

DALL·E 2 är förmodligen den mest populära AI-konstgenerativa plattformen i världen som kan skapa realistiska bilder från en beskrivning på naturligt språk.

Pikazo

Pikazo använder algoritmer för överföring av neurala stilar för att skapa anpassade konstverk som kommer att överraska dig.

Deep Dream Generator

Deep Dream Generator är en annan onlineplattform som ger liv åt din fantasi med hjälp av AI och konst.

Förutom listan ovan kan du också använda dessa lösningar för att skapa konstverk av din fantasi:

  En introduktion till utökad verklighet och varför det är viktigt

AI för kodning

Den generativa förmågan hos Ai är inte begränsad till text och bilder. Du kan också använda den här tekniken för att skriva koder. Det finns många AI-drivna plattformar nuförtiden, som de som nämns nedan, som kan autokomplettera koderna och därmed minska din arbetsbelastning.

Tabnin

Tabnine är en kodkompletteringsassistent på alla språk som ständigt lär sig koder och preferenser för ditt team när du fortsätter att använda det.

GitHub Copilot

Som en plattform för komplettering av öppen källkod kan GitHub Copilot erbjuda dig förslag med sin kunskap om miljarder kodningslinjer.

DeepCode

DeepCode använder AI-teknik för att hjälpa utvecklare att skriva renare kod och för semantisk kodanalys i realtid.

Jedi

Jedi är ett REPL autokompletterande bibliotek för Python-tolkar som gör jobbet lättare för utvecklarna.

AskCodi

AskCodi är ett effektivt verktyg som kan användas för frontend-syntax, dokumentation, textgenerering och databas.

AI sökmotorer

Moderna sökmotorer använder också artificiell intelligens för att generera anpassade och korrekta resultat. Det här är några av de bästa AI-sökmotorerna du kan använda:

Neeva

Neeva erbjuder personliga och privata sökresultat för dig från prioriterade källor.

You.com

You.com är en annan sökmotor som ger dig personliga resultat från pålitliga källor.

Och jag

Andi är en integritetsfokuserad AI-sökchattbot som delar faktariktiga svar på dina frågor.

AI Voice Generator

Det finns också AI-röstgeneratorverktyg som låter dig välja från en samling röster på olika språk.

Murf AI

I Murf AI får du mer än 110 röster på 15+ språk för att skapa ljud på studionivå.

Play.ht

Play.ht har 570+ AI-röster på 80 språk för text-till-tal AI-röstgenerering.

AI Presentation Maker

Presentationer har blivit en integrerad del av vårt liv eftersom studenter, frilansare, företagsledare, forskare och personer från andra yrken behöver använda dem regelbundet. AI-presentationsverktyg som följande kan minska tiden för att skapa presentationer avsevärt.

Beautiful.ai

Beautiful.ai använder kraften i generativ AI för att skapa professionella bilder som innehåller diagram, innehåll och bilder.

Presentations.ai

Presentations.ai låter dig skapa personliga presentationsbilder från enkel textbeskrivning och dela den med intressenterna.

Wonderslide

Om du vill göra en presentation på kort tid är Wonderslide här för att skapa presentationsdesigner med nödvändig anpassning.

  Hur man slår på startklockan på din nya Mac

Wepik

Wepik är en annan plattform som kan generera presentationer på en minut bara med hjälp av ämnet och mallarna du valt.

Verktyg för AI Music Generator

Om du tycker att det är svårt att skapa royaltyfri musik och spår för din video, film, reklam eller något annat projekt, kan du använda AI-musikgenerator. Genom att använda dessa verktyg blir det en enkel process att skapa musik efter eget val.

Beatoven.ai

Att komponera stämningsbaserad musik är enkelt med Beatoven.ai, eftersom det här verktyget låter dig välja genre och stämning innan du komponerar.

Soundraw

Soundraw är en annan populär plattform för att generera obegränsad royaltyfri musik som kan anpassas efter dina behov.

Ljudfullt

Soundful är en AI-musikgenerator för att skapa royaltyfri bakgrundsmusik för videor, podcaster och strömmar.

Voicemod

Voicemod är ett webbläsarbaserat verktyg där du kan lägga till text, och det kommer att skapa en låt av den.

AI Chatbot-verktyg

AI används också för att utveckla chatbots för webbplatser och sociala mediekanaler som kan generera automatiska svar. Det finns också AI-verktyg för att skapa Facebook-chatbot som automatiskt kan svara på användarfrågor.

BotStar

BotStar är en plattform som kan skapa skalbara och flerspråkiga chatbots för att sömlöst hantera användarfrågor.

Dialogflöde

Dialogflow från Google Cloud använder BERT-baserade modeller för förståelse av naturligt språk (NLU) för att förstå sammanhang och avsikter korrekt.

AI Röstkloning

Det finns också AI-röstkloningsverktyg som kan replikera en röst från provljud och få den att läsa skriptet du angav. Dessa kan användas för voice-over för personliga projekt eller när du har en knapp budget eller saknar den utrustning som behövs för en professionell röstinspelning. Populär programvara för AI-röstkloning inkluderar:

Voice.ai

Med hjälp av djupinlärningsteknik kan Voice.ai producera realistiska AI-röstkloner av din favoritkändis.

Veritone Voice

Veritone Voice skapar AI-genererat ljud med hjälp av samtyckesdrivna klonade anpassade röstmodeller.

Överdubb

På Overdub kan du antingen välja från dess ultrarealistiska röstkollektion eller använda din egen röst som modell för text-till-tal-processen.

Avslutar

AI kan hjälpa dig i ditt personliga och professionella liv på många sätt. Med hjälp av dessa verktyg kan du göra ditt liv enklare och spara din dyrbara tid.

Nu när du känner till några av de mest robusta AI-drivna verktygen kan du börja använda dem direkt eller spara den här artikeln för att använda dem senare. Du kanske också gillar o läsa vår artikel om artificiell allmän intelligens.