3 sätt att använda Google Chrome som musikspelare för lokala filer

Vi pratar ofta om hur kraftfulla webbläsare har blivit; från enkla program som låter dig komma åt HTML-sidor har de förvandlats till mycket kraftfulla appar som stöder många andra filformat. Den moderna webbläsaren kan öppna bilder, spela upp videor och låta dig läsa PDF-dokument. Så vad hindrar oss från att dra fördel av de många filtyper som vår webbläsare kan stödja? Typexempel; tänk om du ville lämna din musikspelare och använda Chrome istället? Utan ytterligare appar eller tillägg installerade kan du öppna en MP3-fil i Chrome genom att dra och släppa den på en flik eller genom att använda Ctrl+O-funktionen och välja den från ditt bibliotek och filen spelas upp. Men vi vill ha något bättre; en mer funktionsrik spelare som stöder vårt musikbibliotek och här är tre sätt att få allt det.


Chrome-tillägg

Det är ett av de mest uppenbara och enklaste sätten att spela musik i Chrome även om Chrome Web Store är full av tillägg som spelar musik från Spotify, YouTube och Pandora. Achshar Player är en Chrome-tillägg tillägnad din lokala musik. Det kan inte bara stödja spellistor utan det har också stöd för kataloger, sortering efter artister, låtar och album, en sökfunktion och shuffle och loop-funktioner. Gränssnittet saknar dock lyster och det kan ta något från din upplevelse. Spelaren öppnar i en flik och fliken måste hållas öppen hela tiden.

Ladda ner Achshar Player från Chrome Web Store

Chrome-appen

Om du vill separera musikspelaren från alla Chrome-fönster du har öppna kan du använda en Chrome-app och vi hittade två fantastiska som stöder kataloger, shuffle, loop och mer med ett fantastiskt gränssnitt att starta upp.

Remo finns både som en HTML5-baserad webbapp och som en Chrome-app med en Android-app som låter dig styra uppspelningen. Den spelar inte bara musik utan stöder även texter och en equalizer. Chrome-appen hämtar inga texter utan stöder dem istället om de är inbäddade i musikfilen. Den stöder filer i MP3-format. För att skapa en spellista, öppna en katalog och välj vilka låtar du vill spela. Remo tillåter inte att du sparar spellistan så du måste återskapa den varje gång du använder appen. Om du bestämmer dig för att lita på det, överväg att skapa spellistor genom att sortera låtar i mappar och sedan välja dem.

Ladda ner Remo Music Player från Chrome Web Store

Besök Remo

MP3 Player är en annan Chrome-app som har färre funktioner jämfört med Remo men en mer kompakt design som ger ett rent utseende. Den stöder funktioner för kataloger, shuffle och loop. Alla låtar i en vald katalog kan listas med namnet på artisten och albumet. Tyvärr stöder den här appen inte spellistor.

Ladda ner MP3-spelare från Chrome Web Store

HTML5 webbapp

Du kan använda Remos webbapp för att spela lokala musikfiler och det är den överlägset bästa och mest estetiskt tilltalande webbappen vi hittat för att spela lokal musik. Alternativt finns MP3-spelaren från Antimatter. Den kan ladda hela ditt musikbibliotek och låter dig söka efter låtar efter namn eller artist. Den stöder spårblandning men inte looping.

Besök MP3 Play av AntiMatter

Känner du till en bra musikspelare för Chrome som stöder lokala musikfiler? Låt oss veta i kommentarerna!