3 nya funktioner du bör prova i Logic Pro 10.8

Viktiga takeaways

  • Logic Pros senaste uppdatering ger en ny Mastering Assistant som kan analysera och justera din mix för att enkelt uppnå professionellt ljud.
  • Sample Alchemy, som tidigare bara var tillgänglig på iPad-versionen, är nu tillgänglig för Logic Pro Mac-användare, vilket möjliggör konvertering av ljudprover till spelbara instrument med dess intuitiva kontroller.
  • Desktopversionen inkluderar nu Beat Breaker, som tillåter användare att dela upp beats i tempojusterade sektioner och tillämpa olika ljudvariationer, vilket ger vitalitet och dynamik till musikaliska element.

Den senaste versionen av Logic Pro har kommit för Mac och iPad, med en ny Mastering Assistant, sample- och syntesplugin, nya ljudpaket och operativa förbättringar. Vi ger dig en översikt över de nya tilläggen, så att du kan dyka direkt in i den banbrytande tekniken som erbjuds.

Apple presenterar stora uppdateringar av Logic Pro för Mac och iPad

Bildkredit: Äpple

Den 6 november 2023, Apple meddelade den senaste versionen av Logic Pro för Mac och iPad med en rad nya innovativa funktioner. Detta inkluderar Mastering Assistant, designad för att göra din låt redo för release på nolltid, och en rad tillägg för att ta ditt ljud till nya höjder.

Om du har macOS Ventura 13.5 eller senare, och iPadOS 17 eller senare, kan du ladda ner uppdateringen nu via App Store. Uppdateringen är gratis för befintliga användare, medan nya användare kan få en gratis 30-dagars provperiod på Logic Pro för iPad eller köpa Logic Pro i App Store.

Kom ihåg att problem med programvarukompatibilitet kan uppstå genom att omedelbart ladda ner de senaste versionerna av DAWs; titta på hur du uppdaterar Logic Pro och när du ska undvika att göra det för att vara säker.

1. Mastering Assistant

Med framväxten av AI-mixning och mastering av onlinetjänster och plugins har Logic Pro försett sin egen Mastering Assistant med en typiskt elegant design.

Den lyser i sin enkelhet och mångsidighet. När den väl är aktiverad på din stereoutgångskanalremsa kan Mastering Assistant omedelbart analysera ditt mixdown-spår (eller dess mest högljudda del) och ge ljudjusteringar av EQ, färg, ljudstyrka och mer. Du kan sedan justera de föreslagna ändringarna för att bättre matcha dina önskade resultat.

Allt detta kombineras för att ge dig ett snabbt och effektivt sätt att omvandla din mix till ett spår av professionell kvalitet redo för release. Om du är osäker på när du ska använda det här verktyget, titta på vår översikt över varje steg i musikproduktionen.

2. Prov på alkemi

Även om det tidigare var tillgängligt på Logic Pro för iPad, kan Sample Alchemy nu användas av Logic Pro Mac-användare.

Sample Alchemy är ett exempel på instrumentplugin som utmärker sig i sin förmåga att konvertera enstaka ljudprov till helt spelbara instrument. Den gör det via sina moduleringskontroller och kombination av olika ljudsyntestekniker, såsom additiv, granulär och spektral syntes.

Dess fyra lägen och upp till fyra ljudkällor ger ett unikt sätt att skapa texturer och utveckla musikaliska sekvenser. Även om syntar och deras verktyg ofta kan vara skrämmande, gör Sample Alchemys enkla layout och kontroller sofistikerade ljuddesignövningar och experiment enklare än någonsin.

3. Beat Breaker

Beat Breaker har också tagit sig till den stationära versionen av Logic Pro efter sin debut på iPad-versionen tidigare 2023. Beat Breaker är en ljudeffekt som liknar stilen step-sequencers. Som namnet antyder delar den upp beatet i flera tempojusterade sektioner där du kan använda en mängd olika ljudvariationer.

Graden av kontroll vid ändringar är exceptionell; aspekter du kan ändra inkluderar timing, hastighet, riktning, volym och tonhöjd. Dessutom är gränssnittet enkelt att förstå och lätt att använda.

Beat Breaker kan göra stor skillnad för statiska basgångar och intetsägande musikaliska element. Det kan omedelbart tillföra en känsla av vitalitet och dynamik som omvandlar det tråkiga till det minnesvärda.

Andra Logic Pro-uppdateringar

Som standard med större Logic Pro-uppdateringar kan en ny samling ljudpaket hittas via ljudbiblioteket. Både desktop- och iPad-versionerna kan ladda ner ljudpaketet Hybrid Textures, medan ljudpaketet Vox Melodics endast är tillgängligt för Mac-användare.

Två nya verktyg har anslutit sig till verktygsuppsättningen Logic, som heter Slip and Rotate-verktygen. De är specialiserade på att flytta innehåll inom ljud- och MIDI-regioner utan att ändra regionens övergripande position. Medan Slip-verktyget kan flytta ljud från vänster till höger inom ett område, har Rotate-verktyget en integrerad looping-funktion.

Du kan nu hitta 32-bitars flytinspelningsfunktioner i Logic för de med lämpliga ljudgränssnitt. Detta ger ökad produktionsflexibilitet och kan hjälpa till att minimera digital klippning och brusgolvet (liknande vitt brus som ligger bakom inspelningar).

MIDI 2.0-kompatibilitet har också integrerats för dem med lämplig hårdvara/mjukvara. För att lära dig mer om detta, titta på vår översikt över MIDI- och MIDI-filer.

Logic Pro för iPad

Bildkredit: Äpple

Några av de senaste ändringarna som tillgodoses specifikt för iPad-versionen inkluderar Split View och Stage Manager. Dessa två verktyg låter dig visa, använda och justera storleken på flera appar samtidigt. Detta låter dig använda inspelningar från till exempel Voice Memo, och du kan enkelt dra och släppa prover från din Files-app till Logic.

Quick Sampler-pluginet har nu Recorder-läget, som låter dig spela in och skapa samplingar och sampelinstrument på rekordtid.

När du har kontrollerat att du har rätt operativsystem och att du inte kommer att stöta på problem med programvarukompatibilitet, uppdatera din Logic Pro och dyka in i dess nya verktyg.

Använd Mastering Assistant för att producera snabba och högkvalitativa mästare, och förstärk dina ljuddesignförmågor med Sample Alchemy och Beat Breaker. Testa sedan de nya redigeringsverktygen, ljudpaketen och inspelningsfunktionerna för att inspirera och höja din kreativitet.