24 bästa hälsoappar för att övervaka ditt välbefinnande och hålla dig i form

Hälsoappar är ett sätt att enkelt övervaka din hälsa och hålla dig i avundsvärd form. Dessutom erbjuder de bekvämlighet.

Med världen som rör sig i en överraskande hastighet har människor inget val utan fortsätter också att röra sig. Allt har dock ett pris. Om vi ​​fortfarande är alltför fokuserade på våra dagliga ärenden, försummar vår hälsa, kommer det så småningom att ta en vägtull på vår förmåga att röra oss helt och hållet.

Det är därför det är viktigt att övervaka vår hälsa och hålla oss i form. Och med så många hälsospårningsappar tillgängliga för våra smartphones har det blivit lättare att upprätthålla vårt välbefinnande. Här har vi sammanställt några av de bästa hälsoapparna att prova just nu med en tjuvtitt på deras framträdande egenskaper!

Den ökande betydelsen av hälsoövervakning

Fysiskt och psykiskt välbefinnande är en guldgruva som fortsätter att ge juveler. Om vi ​​inte är vältränade – både fysiskt och psykiskt – kommer vi att hämma det naturliga flödet i vårt dagliga liv.

Genom att spåra våra steg, vikt, hjärthälsa, sömn, kalorier etc. öppnar vi dörrarna till ett mer produktivt liv. Det ger oss också en bättre förståelse för våra kroppar. Som ett resultat blir vi kapabla att fatta mer välgrundade beslut angående vår hälsa och kan spåra hälsosamma vanor.

Oavsett vad ditt träningsmål är – vare sig det är att gå ner i vikt, förbättra din hjärthälsa, räkna ditt kaloriintag eller helt enkelt öka din övergripande kondition – visar sig korrekt hälsoövervakning vara användbar för att uppnå det.

Användning av smartphones för att hålla koll på människors hälsa

Vi lever nu i den digitala tidsåldern där nästan alla har en smartphone med sig. Snabba tekniska framsteg har gjort våra smartphones bärbara hälsoövervakningsenheter.

Utrustade med innovativa sensorer kan smartphones idag effektivt spåra våra steg, sömn, hjärtfrekvens och annat.

De kan också föreslå dietplaner, ge tips för att bränna kalorier, uppmuntra hemmaträning, etc., för att ge användarna ett mer omfattande träningsprogram.

Tack vare dessa banbrytande anläggningar har många appar dykt upp som gör hälsospårning till en tårta.

Låt oss nu lista några av de bästa hälsoapparna som finns tillgängliga i Play Store och App Store:

Övergripande hälsa – Allt-i-ett-appar

Google Fit

Googles idé, Google Fit är en idealisk app för alla dina hälsospårningsrelaterade behov.

Den erbjuder flera praktiska funktioner, inklusive träningsspårning, sömnövervakning, målinställning, kaloriräkning och mer.

Dessutom kan du ansluta Google Fit till dina föredragna enheter eller appar för mer allomfattande hälsoövervakning.

Heart Points – ett aktivitetsmål i samarbete med Världshälsoorganisationen och American Heart Association är kanske dess coolaste inslag. Det driver dig att hålla dig mer aktiv och förbättra din hjärthälsa.

Ladda ner för: Android | iOS

Samsung hälsa

Samsung hälsa är Samsungs egen träningsapp som hjälper sina användare utan ansträngning att övervaka sin vikt, sömnmönster, kost osv.

Den spårar ett brett utbud av aktiviteter, såsom cykling, promenader, simning och mer.

Intressant nog uppmuntrar appen dig att tänja på dina gränser genom att utmana dina vänner med Samsung Health Together.

Du kan också hitta många träningsvideor från professionella tränare för att förstärka din träningsrutin.

Ladda ner för: Android | iOS

Apples hälsa

Apples hälsa hjälper iOS-användare att hålla sig friska genom att tillhandahålla lättillgänglig information om deras hälsa.

Den levereras med många funktioner som sömnövervakning av steg/vitaler, spårning av menstruationscykeln, utvärdering av mental hälsa, interaktiva diagram, trendanalys och så vidare.

Med iCloud kan du synkronisera dina hälsodata mellan alla dina Apple-enheter. Dessutom kan du ansluta appen till Apple Watch, andra träningsenheter eller appar från tredje part.

Ladda ner för: iOS

Fitbit

Använder Fitbit, kan användare skapa fysiskt och mentalt välbefinnande genom ett stort antal användbara funktioner. Dessa inkluderar spårning av hjärthälsa, aktivitetsövervakning, sömnanalys, ljudsessioner för effektiv humörhöjning, inställning av kostmål och mer.

Den visar ett dagligt beredskapspoäng som hjälper dig att veta när du ska intensifiera dina träningspass och när du ska hålla dem avslappnade.

För din information kan kombinationen av appen med en smartklocka som en Fitbit-tracker förbättra dess funktionalitet.

Ladda ner för: Android | iOS

Kaloriräknare

HealthifyMe

Viktminskning blir lättare när du väljer HealthifyMe. Den hjälper dig att spåra din sömn, träning, kalorier, näring, etc. Bortsett från det ger appen personliga dietplaner och viktminskningsförslag.

Fascinerande nog har HealthifyMe introducerat Ria – världens första AI-stödda nutritionist som svarar på alla dina hälsorelaterade frågor och ger tips för snabbare viktminskning.

Dessutom får du en uppsjö av träningspass utan utrustning direkt i appen.

Ladda ner för: Android | iOS

MyFitnessPal

MyFitnessPal spårar din vikt, aktiviteter, glukos, näring, mat, kalorier, träningsaktiviteter och så vidare för att underlätta din träningsresa.

Det ger många alternativ för målanpassning för att tillgodose dina specifika behov. Du kan också spåra din intermittenta fasta.

MyFitnessPal tillhandahåller också över 500 hälsosamma recept tillsammans med 50 träningsplaner. Dessutom finns det möjlighet att få personliga måltidsplaner från registrerade dietister.

Ladda ner för: Android | iOS

Noom

Noom är en unik app som fokuserar på en ofta förbisedd faktor vid viktminskning – den psykologiska aspekten. Den erbjuder tio minikurser förberedda med mänsklig psykologi i åtanke.

Ämnen inkluderar uppmärksam ätande, egenvård, emotionell hälsa, vetenskapen bakom ämnesomsättning och många fler.

Noom ger 1 000+ interaktiva lektioner, massor av hälsosamma recept, 1:1-coaching, matspårning, etc., för att göra ditt liv hälsosammare och mer givande.

Ladda ner för: Android | iOS

Stegspårare

Pacer

Pacer Pedometer & Step Tracker räknar dina steg, kalorier, distans, BMI, etc., utan någon extra smartklocka eller enhet.

Dessutom motiverar det dig genom att ge dig möjligheter att göra vandringsgrupper med dina närmaste eller delta i evenemang.

Dessutom har Pacer en GPS-aktivitetsspårare som övervakar alla dina utomhusaktiviteter som promenader, löpning, cykling, etc.

Användare kan också hitta audiovisuella träningsguider och träningsplaner för experttips.

Ladda ner för: Android | iOS

Leap Fitness Stegräknare

Leap Fitness’ stegräknare använder din smartphones inbyggda sensorer för att spåra varje steg du tar, vilket minskar batteriförbrukningen.

Dessutom spårar den kalorier, kost, vikt, vattenintag, sömnmönster och så vidare. Appen erbjuder tydliga, organiserade rapportdiagram som visar daglig, månatlig och årlig statistik.

Du kan till och med sätta upp mål, och när du slutför dem låser det upp nyare prestationer.

För att hålla användarnas integritet intakt kräver Step Tracker – Pedometer ingen inloggning.

Ladda ner för: Android | iOS

StepsApp

StepsApp förvandlar din vardagliga smartphone till en fullfjädrad stegräknare och erbjuder några anständiga funktioner. Dessa är automatisk stegspårning, dagens widget, kaloriövervakning, aktivitetsregistrering, delning av prestationer i sociala medier, etc.

Det finns också en snabböversiktsfunktion som håller dig uppdaterad om dina dagliga aktiviteter. Du får också vecko-/månads-/årsdiagram som påminner dig om dina framsteg.

Ladda ner för: Android | iOS

Träna

Nike träningsklubb

Om du letar efter rätt hemmaträning, Nike träningsklubb är ett måste. Från effektiva hemmaträningar till mindfulness till HIIT – du kan hitta allt på ett ställe.

Appen tänker på de specifika behoven hos alla fitnessfreaks, och tillhandahåller användbara funktioner som tränarförslag, hälsosamma recept, vilotips, dietplaner, etc.

Dessutom har den olika andra program som yoga, styrketräning, meditation, etc., för att upprätthålla god hälsa.

Ladda ner för: Android | iOS

Leap Fitness Hemträning

Leap Fitness hemmaträning öppnar porten till fitness för alla träningsentusiaster utan utrustning.

Den erbjuder ett brett utbud av övningar för mage, bröst, armar, etc., med fokus på många typer av träningspass, inklusive styrketräning, HIIT, fettförbränning och mer.

Alla träningsplaner som listas i appen kommer från experttränare. Således kan du vara säker på dess effektivitet. Dessutom får du animerad och videoguidning för att göra din träningsresa smidig.

Ladda ner för: Android | iOS

Fitness & Bodybuilding

Som namnet antyder, Fitness & Bodybuilding vänder sig till den hälsomedvetna befolkningen genom att tillhandahålla träningsprogram som omfattar styrketräning, styrkelyft, muskelstärkning, etc.

Appen är känd för att utföra exakt övervakning av aktiviteter som är lika bra som en konventionell coach.

Anmärkningsvärda funktioner i Fitness & Bodybuilding är förstklassig foto-/videovägledning, träningsdagböcker, personliga träningsplaner och interaktiva grafer för organiserad statistik, bland annat.

Ladda ner för: Android | iOS

kult.fit

Använder sig av kult.fitkan du ta de nödvändiga stegen mot en hälsosammare framtid.

Den erbjuder allt som krävs för att hålla dig i form – hem-/gymträning, yoga, gruppövningar, meditation, viktminskningsplaner och så vidare.

Oavsett vilken typ av träning du föredrar – vare sig det är styrketräning och kondition, danskondition, konditionsträning eller till och med boxning – kan cult.fit vara din idealiska träningskompis i tunt och tjockt.

Ladda ner för: Android | iOS

Löpning

adidas löpning

Löpning, jogging eller träning – adidas löpning rankas bland de bästa hälsospårarna där ute. Den kan spåra över 90 atletiska aktiviteter, distans, förbrända kalorier, viktminskning och mer.

Appen förlitar sig på din smartphones inbyggda GPS för att noggrant övervaka tempo, kadens etc. För att hålla dina tävlingsjuicer flytande erbjuder den till och med virtuella lopp och tävlingar.

Som en bonus kan du integrera adidas Running med Garmin, Wear OS, etc för att få ut det mesta av ditt löppass!

Ladda ner för: Android | iOS

Strava

Strava håller ett register över 30+ av dina aktiviteter, såsom promenader, löpturer, vandringar och yoga.

Det som är intressant med Strava är att det smart föreslår populära rutter till användare genom att analysera deras preferenser.

Plattformen har en stödjande community som hypar upp varandra och ger motivation.

Du kan också integrera Strava med andra appar och enheter som Fitbit, Wear OS och Garmin och smidigt synkronisera din data.

Ladda ner för: Android | iOS

Fitness 22:s löptränare

Fitness 22:s löptränare är för alla som brinner för löpning. Den övervakar ditt avstånd, kalorier och ditt tempo med hög noggrannhet.

Appen har ett förenklat men fantastiskt användargränssnitt som även nybörjare enkelt kan navigera.

För din information låter Running Distance Tracker + dig komma åt din löphistorik när som helst, var som helst och se hur mycket du har förbättrats.

Dessutom erbjuder den röstfeedback under dina löpningar för att meddela dig om dina framsteg.

Ladda ner för: Android | iOS

Nike Run Club

Nike Run Club är din personliga löpcoach. Med många praktiska funktioner som guidade löpningar, träningsplaner, träningstips etc. – appen har allt.

Förutom att spåra kilometer, GPS-rutt, tempo och hjärtrytm, erbjuder den olika löputmaningar för att ta dig till nyare höjder. Spring tillsammans med Nike-communityt eller tävla mot dem för att ta fram den bästa versionen av dig.

Google Fit-integrationer är också tillgängliga för bekväma synkroniseringar och ett mer holistiskt förhållningssätt till din träning.

Ladda ner för: Android | iOS

Hjärtmonitorer

Kardiogram

Kardiogram är en hjärtslagsmätare som inte bara spårar din hjärthälsa utan också bedömer dina stressnivåer som påverkar ditt liv.

Dessutom tillåter det användare att spåra sin sömn, viktminskning, livsstil och mer. Det coolaste med Heart Monitor måste vara dess inbyggda EKG/EKG-funktion som verkligen är unik.

Dessutom ger Cardiogram stöd för flera smartklockor som Fitbit, LG, Polar, Garmin, Tiswatch, etc.

Ladda ner för: Android | iOS

Welltory

Att kontrollera puls, EKG, EKG, stressnivåer, blodtryck etc. blir en enkel uppgift med hjälp av Welltory. Den innehåller också en HRV-tracker och symptomanalysator för att öka ditt hälsospel.

Appen stöder andra träningsapplikationer och wearables, som Garmin, MiFit, Mi Band, Google Fit och Lifesum, och synkroniserar dina data problemfritt.

Genom att registrera dina dagliga träningsaktiviteter som promenader, joggingturer, löpningar, cykling etc. hjälper Welltory dig att hålla dig i form.

Dessutom ger Welltory förslag på att hantera stress, panikattacker, sömnlöshet etc. för en mer väl avrundad träningsrutin.

Ladda ner för: Android | iOS

FITIV Puls

Från dess namn kan man förstå vad FITIV Pulspulsmätare handlar om. Det kan mäta din puls såväl som träningspass exakt.

Den kan också övervaka din kroppsvikt, fettprocent, skelettmuskelmassa, etc. FITIV har också avancerade verktyg för kroppsimpedansanalys för bättre konditionsspårning.

Förutom personliga utmaningar och effektiva träningsplaner erbjuder appen audiovisuell Live Exercise Coaching som fungerar som din personliga virtuella tränare.

FITIV är kompatibel med ett stort antal smartklockor, inklusive Fossil, F45, Wahoo, Suunto, Polar och många andra modeller.

Ladda ner för: Android | iOS

Sömnspårare

Leap Apps’ Sleep Tracker

Leap Apps’ Sleep Tracker vet att sömn spelar en viktig roll i vår övergripande kondition. Därför låter det användare spåra sitt sömndjup, anpassa smarta larm, lyssna på lugnande ljud och allt annat som behövs för bättre sovsessioner.

Oavsett vad som stör din goda sömn, analyserar appen dina sömncykler och ger dig detaljerade rapporter om dina månatliga/årliga sömntrender.

Ladda ner för: Android | iOS

BättreSleep

BättreSleep förbättrar din sömn och främjar höjningen av ditt humör genom att spåra dina sömnmönster, erbjuda 300+ avkopplande ljud och hjärnvågor och hjälpa dig att skapa hälsosamma nattliga vanor.

Appen kan också berätta historier som sträcker sig från fantasi till sagor till mystik, precis som våra mormödrar brukade göra.

Den har flera andra praktiska funktioner som läggdagspåminnelser, andningsövningar och sömnrörelser, för att förbättra dina tupplurar, sömn och allt som kommer med slutna ögon.

Ladda ner för: Android | iOS

Sömncykel

Uppgradera kvaliteten på din sömn med Sömncykel – en AI-driven app för sömnspårning som är utrustad med många funktioner. Dessa inkluderar smarta larm, sömntypsdetektering, avkopplande ljud, olika skräddarsydda sömnprogram, etc.

Du kan para ihop appen med Wear OS eller Google Fit för enkel synkronisering. Med Sleep Cycles online-säkerhetskopieringsfunktion behöver du inte oroa dig för att förlora någon av dina data.

Ladda ner för: Android | iOS

Slutord

Som framgår av diskussionen ovan är hälsoövervakning en viktig uppgift för att säkerställa din goda hälsa. Och med våra smartphones som når nyare tekniska höjder för varje dag som går, blir deras sensorer allt kraftfullare.

Dagens smartphones är kraftfulla enheter som kan spåra våra utomhusaktiviteter, sömncykler, hjärtfrekvenser, blodtryck, kalorier etc. och hjälpa oss att få exakt information om vår hälsa. Vad mer är, de kan till och med tillhandahålla dietplaner, träningsprogram och till och med professionell coachning för att du ska komma tillbaka i form.

I den här artikeln informerade vi dig om en hel del hälsoappar som kan säkerställa både din fysiska och mentala hälsa. Hoppas att de kommer att tillfredsställa den friska buffen i dig och motivera dig att uppnå den form du alltid velat ha. Lycka till!

Att vara hälsosam handlar om att hitta rätt balans mellan bra träning och en balanserad kost. Nu när du vet allt om att spåra din hälsa kanske du vill kolla in några Meal Kit Delivery Services för att laga dina egna hälsosamma måltider och säkerställa allsidig hälsa.