22 bästa gratis programvara för podcastinspelning

Spread the love

Podcaster har nyligen blivit ganska populära, särskilt under nedstängningen, vilket ledde till en ökning av mediekonsumtionen på digitala plattformar. Många människor nuförtiden på YouTube och Instagram startar sina egna poddradioprogram om olika ämnen. Även RJ:er använder media ganska bra. Även om många heta sidor och varumärken använder rätt typ av utrustning för att producera en mängd olika poddsändningar för att stödja deras varumärkesimage, kan andra små innehållsskapare eller nybörjare tycka att det är en tråkig uppgift att spela in för en podcast. De skulle verkligen försöka spela in och skapa ett hädiskt innehåll. Podcaster kan inte spelas in på ett enkelt sätt, men en inspelningsprogramvara designad speciellt för podcastinspelning behövs för att fånga och presentera innehållet som det är med ljud i HD-kvalitet. Idag kommer vi att prata om flera gratis programvara för inspelning av podcaster som kan användas för att utföra uppgiften utan större problem. Men innan du listar podcastredigeringsprogramvaran gratis, låt oss veta om processen för att producera podcaster.

Bästa gratis programvara för inspelning av podcast

Har du en tanke på din egen podcast? Podcastinspelning är förmodligen enklare än du inser. Till att börja med behöver du ingen dyr utrustning. Du kan helt enkelt använda din dator eller smartphone. Så här går proceduren i allmänhet till om du inte använder en poddsändningsapp:

 • Anslut din dators mikrofon.
 • Installera en Linux-, Mac- eller Windows-ljudinspelare.
 • Du kan spela in dig själv när du pratar, sjunger eller spelar musik för att skapa en ljudfil som du kan spara på din dator.
 • En poddsändningswebbplats ska då få ljudfilen.

Du vill distribuera din podcast när du är klar med den. Genom steg-för-steg-instruktionerna kan plattformar som Podbean, Spreaker och Anchor hjälpa dig med värd och marknadsföring. Att skriva ett manus innan inspelningssessionen kan vara till hjälp, men många poddpresentatörer ägnar sig åt slentrianmässiga, oskrivna skämt med varandra om olika ämnen. Möjligheten att redigera inspelningar för att radera ett typografiskt fel är en bra egenskap hos samtida inspelnings- och redigeringsprogram. Nu är vi väl bevandrade med att skapa podcaster, låt oss prata om de olika gratisprogram för inspelning av podcaster som kan användas.

1. Adobe Audition

Adobe Audition har varit ett prima facie-val för proffs som letar efter den bästa ljudredigeringsmjukvaran för sina arbetsstationsdatorer. Denna digitala ljudarbetsstation (DAW) har en mängd olika förmatade ljud, som kan användas flitigt när du utvecklar och redigerar en podcast. Ett brett utbud av redigeringsverktyg, inklusive ljudmixning och eliminering av vitt brus, för att utföra nästan allt som krävs för att skapa ett felfritt ljudstycke för olika andra projekt som filmskapande, förutom podcaster. Adobe audition är ett välbevandrat val för många proffs. Handledningarna som tillhandahålls av Adobe har alltid varit ett plus för nybörjare att få tag på applikationerna utan att svettas ut för mycket. Därför kan Audition vara en bra applikation för olika typer av användare. Den är kompatibel med Mac och Windows. Verktyget erbjuder en 7-dagars gratis provversion och premiumversioner (20,99 USD/månad)

Funktioner:

 • Starka effekter för reverb och de-noise.
 • Möjliggör inspelning av hög kvalitet på mer än 32 spår.
 • Få åtkomst till Adobe Premiere-projekt i Audition.
 • Ger batchbearbetningsmöjligheter.
 • Övervaka livligt när du spelar in.
 • Bibliotek med (icke upphovsrättsskyddad) musik och effekter.

2. Fräckhet

Djärvhet är en av de bästa gratisprogram för podcastinspelning. Denna plattform med öppen källkod är gratis och tillgänglig på alla stationära datorer. Förutom inspelning kan du utföra redigering som brusreducering, ljudutjämning och grundläggande trimning och klippning. Denna programvara är utformad för att spela in ljud av olika filformat som WAV, AIFF, MP3, AU, FLAC och Ogg Vorbis. Den är kompatibel med Windows-, Mac- och Linux-datorer och kan inte användas som webbläsartillägg. Användargränssnittet är ganska föråldrat, men denna öppen källkod är värt att prova.

Funktioner:

 • Enkelt gränssnitt.
 • Upp till 32-bitars, 44,1 kHz-inspelningar.
 • Verktyg för konfigurerbara blekningseffekter, brusreducering och förstärkning.
 • Spectrogram och Plot Spectrum view för att analysera frekvensen.
 • Dubba över befintligt ljud för att skapa flerspårsljud.
 • Helt gratis.
 • Lätt att använda på grund av tillgången på massor av online tutorials.

3. Hindenburg Journalist Pro

Den digitala ljudarbetsstationen (DAW) Hindenburgs Journalist Pro lämpar sig bäst för poddar och radiosändningar. Den spelar in okomprimerat ljud för att ge det utgående ljudet av högsta kvalitet. Du behöver bara en mikrofon för att spela in en podcast. Det är också bäst lämpat för personer som vill spela in intervjuer och arbeta i bitar av inspelningar, som kan slås samman. Du kan spela in på mobila och stationära enheter (Windows, Mac, iPhone och iPad). Programvaran erbjuder fjärrinspelning genom integration med Skype, FaceTime och Google Hangouts. Om du vill spela in en intervju och enkelt redigera den är Hinderburg det bästa valet eftersom den spelar in presentatörens och gästernas röster på separata spår. Dessutom kan du redigera ljud som att trimma, kombinera, utjämna, korrigera ljud och sänka brus. Hinderburg erbjuder olika verktyg för andra podcasters, inklusive Journalist Pro. Journalist Pro är tillgänglig i en 30-dagars provversion och betalversioner (engångsavgift: $375 eller hyra i tre till tolv månader).

  Reme.IO är en enkel påminnelsetjänst som fungerar med din e-post

Funktioner:

 • Enkel installation, inspelning och redigering.
 • Underlättar tillägg för fjärrinspelning.
 • Publicera enkelt på Podbean och Buzsprout.
 • Stöder alla större typer av ljudformat.

4. Aufonisk

De flesta podcastinspelningsapplikationer gör inte bara uppgiften utan har omfattande redigeringsfunktioner. Aufonisk är en i sitt slag. Applikationen erbjuder olika filter för att redigera ljudet med anpassningsbara funktioner som kan användas i en bra mix på råinspelningen. Appen kanske inte kan tillhandahålla en inspelningsfunktion på skrivbordet. Ändå är Auphonics funktion ganska lätt, särskilt för de som är amatörer inom redigering, såsom normalisering, ljudåtergivning och brusborttagningsuppgifter genom dess Auphonic Edit mobilapp (tillgänglig för Android och iOS). Du kan spela in ljud av nominell 48kHz kvalitet med navigeringsmarkeringar. Den är kompatibel med Windows och Mac-system. Användare får en gräns på 2 timmars gratis redigering varje månad som följande poäng kan överskrida:

 • $11 för 9 timmar/månad
 • $24 för 21 timmar/månad
 • $49 för 25 timmar/månad
 • $99 för 100 timmar/månad

Funktioner:

 • Taligenkänning och översättning på mer än 80 språk.
 • Exporter till SoundCloud, YouTube, Dropbox och Google Drive.
 • Automatisk borttagning av överhörning, noise gate och audio ducking.
 • Högkvalitativ inspelning på mobila och stationära appar.

5. ProTools

ProTools är ett av de äldsta och bästa podcast-DAW-programvaran som finns. Du kan spela in ett nytt avsnitt av din podcast med denna programvara. Professionell ljudinspelning och redigering är möjlig med denna programvara. Verktyget erbjuder många funktioner, som att mixa flera spår och applicera effekter på dina inspelningar. Dessutom kan du dela ditt arbete via Avid Link-appen eller samarbeta med andra teammedlemmar via molnet. ProTools kan vara skrämmande för nybörjare i podcaster. Månadsplaner börjar på $29,99. macOS och Windows-system är kompatibla.

Funktioner:

 • Blanda flera spår.
 • Samarbeta med andra genom molnet.

6. Garage Band

Nästa på listan över bästa gratisprogram för podcastinspelning är Apples Garage Band. Det är ett gratis musikredigeringsprogram som används mest i musikproduktion. Den erbjuder enkla ljudinspelnings- och redigeringsfunktioner. Du kan också balansera och komprimera ditt ljud. Programvaran har ett omfattande bibliotek med effekter och plug-ins. Programvaran finns även som iOS-app. Garage Band kan endast användas med Mac- och iOS-enheter, till skillnad från de flesta podcastingprogram som nämns ovan.

Funktioner:

 • Justera ljudnivåer, effekter och mer med smarta kontroller och ljudmixning.
 • Mobil inspelningsapp för iOS.
 • Helt obegränsat.
 • Enkelt användargränssnitt och lätt att använda.
 • Tillgång till en omfattande ljudsamling för ljudeffekter.
 • Helt gratis.

7. Podbean

Förutom att vara en gratis värdplattform för podcast, Podbean är en gratis programvara för inspelning av podcast. Det är en av de bästa podcast-redigeringsprogramvaran gratis. Den har också redigeringsprogram utan kostnad, inklusive klippning, sammanfogning och delning av ditt ljud, på din mobila enhet. Den har ett bibliotek med 50+ bakgrundslåtar för olika stämningar och stilar. Du kan använda ljud- och ekoeffekter. Med dess kostnadsfria plan skapar du en podcastwebbplats och publicerar upp till fem timmars ljud. Med hjälp av annonser och premiuminnehåll gör Podbean det också enkelt att tjäna pengar på din podcast. Dessutom har du ett beskyddaralternativ där kunder kan ge dig regelbundna donationer. Appen finns i olika versioner: gratis, obegränsat ljud ($14/månad), Unlimited Plus ($39/månad) och Business ($129/månad).

Funktioner:

 • Lätt att använda gränssnitt.
 • Exportera och importera via Podbean.
 • Kombinera med andra redigeringsverktyg.

8. Restream

Om du känner att nya och konsekvent utvecklande applikationer kanske inte passar för en podcast-inspelare, kanske du vill ompröva att titta på Strömma om. Det är också en av de bästa podcastredigeringsprogramvaran gratis. Det kan bara vara en webbläsarbaserad redigerare, men dess sömlösa funktioner som anpassning via instrumentpanelens gränssnitt utan att sändas gör det till en mycket mer tekniskt staplad applikation. Bortsett från allt detta kommer ljudspårsdelningsfunktionen att hjälpa dig att arbeta självständigt med innehåll från separata användare. Restream är en av de gratis programvara för podcastinspelning som är värd nog att prova. Verktyget finns i olika versioner: Basic ($0), Standard ($19/månad), Professional ($49/månad), Premium ($99/månad) och Business ($299/månad). De första planerna är anpassade för privatpersoner, medan de två sista är för industrier.

Funktioner:

 • Inspelning utan att gå live.
 • Spara inspelningar med upp till 10 GB molnlagring.
 • HQ 48kHz ljud.
 • Avbrytning av ekot.
 • Stereoljud.

9. Logic Pro X

Logic Pro X är också en av de bästa podcastredigeringsprogramvaran gratis. Det har varit en av de mest välrenommerade ljudredigeringsprodukterna. Ljudredigeringsfunktionerna i det här verktyget är mer avancerade. Logic Pro X är designad och bäst lämpad för proffs som skapar ljud för större projekt som fullängdsfilmer. Den erbjuder podcastredigeringsfunktioner som att lägga till ljudeffekter, använda antika EQ och återskapa akustiska inställningar. Detta kan vara svårt för nybörjare eftersom det kräver tidigare färdigheter i ljudredigering för att producera podcaster. Logic Pro X körs endast på Mac med macOS 10.13.6 eller senare versioner. Verktyget är tillgängligt för en 90-dagars gratis provperiod, och du kan köpa den kompletta versionen för $199,99.

Funktioner:

 • Erbjuder verktyg för att göra ljudinspelningar av hög kvalitet.
 • Bibliotek med plugin-program och ljud.
 • Möjliggör inspelning av ljud vid 24-bitar/192 kHz.
 • Rymmer mer än tusen stereo- eller surroundljudspår på tidslinjen.

10. RINGR

RINGR är en av de bästa mobila podcastinspelningsapparna och kan nås via webbläsare. Den erbjuder en enkel inspelningsprocedur. Denna fjärrinspelningsplattform kommer automatiskt att synkronisera och kombinera dina ljudfiler till en färdig inspelning som du kan ladda ner. Grundplanen börjar på $7,99/månad, Premium-planen kostar $189,99/månad, och Enterprise-planen kan aktiveras och anpassas genom att kontakta teamet. En skräddarsydd affärslösning är också tillgänglig genom att kontakta teamet. Det är tillgängligt på Mac- och Windows-datorer (webbläsarbaserade) och iPhone och Android mobila plattformar.

  Infoga anpassat antal rader i Excel med detta enkla makro

Funktioner:

 • Konferenssamtal med fler än fyra deltagare.
 • Diskreta spårinspelningar (för Premium-medlemmar)
 • Upp till 48 kHz ljudinspelningar (för Premium-medlemmar)
 • Enterprise instrumentpanel för användare i företaget.
 • Ingen tidsbegränsning för inspelning eller lagring.

11. Alitu

Alitu är ett inspelnings- och redigeringsprogram för podcast skapat speciellt för podcastare. Det passar bäst när du spelar in individuellt eller med gäster. Det är enkelt att spela in din podcast på din PC. Allt du behöver göra för att spela in på distans är att dela den unika URL:en. Ljudet från gästerna och poddsändarna spelas in separat, vilket gör redigeringen enkel. Den tillhandahåller verktyg för både automatiserad och manuell ljudredigering. Efter inspelningen kommer Alitu automatiskt att sänka bakgrundsljudet och höja ljudstyrkan. Du kan ladda ner eller publicera direkt av värden efter inspelning. Tillsammans med en sju dagars provperiod har Alitu ett månadspris på $32. Verktyget har en begränsad samling filter och plugin-program.

Funktioner:

 • Spela in i en annan applikation och publicera den i Alitu.
 • Tar bort bakgrundsljud automatiskt.
 • Publicera på valfri podcast-värdplattform.

12. Skördemaskin

Skördeman är populär bland musiker för sin multitrack-inspelningsfunktion. Verktyget fungerar effektivt för gäster för dina podcasts eller experiment med musik och andra ljudeffekter i kreativitetssyfte när du använder det regelbundet. Multitrack-redigering låter dig redigera de olika komponenterna individuellt, vilket sparar mycket tid på mikronivå. Reaper kan användas till en reducerad licens på $60, inklusive en 60-dagars provperiod. Om dina intäkter överstiger 20 000 USD/år måste du köpa en kommersiell licens för 225 USD. Den är tillgänglig på Windows, Mac och Linux-system.

Funktioner:

 • Bearbetning av ljud internt i 64 bitar.
 • Accepterar över 200 plugin-program och tillägg från tredje part (för extra ljudeffekter)
 • Anpassningsbar hud och layout.
 • Stöder ljud- och MIDI-routing på flera kanaler.

13. ecamm Call Recorder för Skype

ecamm Call Recorder för Skype är inte ett program för inspelning av podcast utan används främst för att spela in Skype-konversationer. Det här programmet är bäst lämpat för podcastare som regelbundet gör intervjuer via Skype-samtal. Efter inspelningssessionen kan du exportera inspelningen som en HD-video eller en MP3-ljudfil. Men eCamm kan inte vara ett bättre val om du vill spela in och redigera med samma plattform eftersom plattformen inte erbjuder ljudredigeringsverktyg, effekter eller plug-ins. Den kan bara användas som ett extra verktyg för att hjälpa poddsändare att genomföra fjärrintervjuer. Programmet kostar 39,95 USD.

Funktioner:

 • Enkel inställning av inspelningssession.
 • Exportera inspelningar till användare som ljud- och videofiler.
 • Perfekt för att använda Skype för att genomföra intervjuer.
 • Kräver inga förkunskaper om ljudinspelning.

14. Riverside

En annan av de bästa podcastredigeringsprogramvaran gratis är Riverside. Det är en av de bästa podcastinspelningsplattformarna eftersom du kan bjuda in och spela in upp till 7 personer till din podcast var som helst. Du kan också spela in i okomprimerad 48kHz ljudupplösning och upp till 4K videoupplösning. Kvaliteten på inspelningen kommer inte att påverkas eftersom dessa spelas in lokalt på din enhet. Instabila internetanslutningar, förseningar och störande bakgrundsljud påverkar inte inspelningens kvalitet. Med Riversides Magic Editor kan du redigera ditt ljud, anpassa din podcast och göra din podcast till en enda, kort delbart innehåll. Riverside har ytterligare funktioner som podcast-transkription, livestreaming och enkel uppladdning till andra plattformar som Spotify. Riverside är kompatibel med Mac- och Windows-datorer (webbläsarbaserade) och iOS-, iPad- och Android-enheter.

Funktioner:

 • Användarvänligt gränssnitt.
 • Upp till 16-bitars, 48 ​​kHz WAV- eller MP3-ljudinspelningar.
 • Separata ljud- och videoinspelningar för varje deltagare.
 • Verktyg för att skapa klipp och magiska redigerare.
 • Lägg till liveljudeffekter med hjälp av mediakortet.
 • Producentläge (Producenter kan ändra inställningar i bakgrunden och delta i inspelningar utan att spela in dem)
 • Call-ins och streaming i realtid.
 • Automatiska redigeringsfunktioner.
 • Skärmdelningsprogram.
 • Område för kollaborativ tillverkning som används av företag.

15. Podcastle

Podcastle är den bästa AI-drivna gratisprogramvaran för podcastinspelning och gör det möjligt för medieproducenter att skapa, redigera och dela innehåll. Detta program möjliggör inspelning av hög kvalitet. Dessutom underlättar det en inbyggd ljudredigerare till Magic Dust, ett magiskt brusreduceringsverktyg. Programvaran låter dig ha fjärrintervjuer med upp till 9 deltagare. Spår spelas in separat för varje deltagare med hjälp av multitrack-inspelningsverktyget. Dessutom kan du konvertera text till ljud med deras revoice-verktyg och vice versa. Verktyget har 14 otroligt realistiska röstskal. Podcastle erbjuder en gratis plan med färre funktioner. När den betalas årligen är dess Storyteller-plan $11,99, och dess Pro-plan kostar $23,99.

Funktioner:

 • Högkvalitativ inspelning.
 • Bullerborttagningsverktyg.
 • Multitrack inspelningsverktyg.

16. QuickTime

Snabb tid är programvaran för videoinspelning och redigering som medföljer Apple-datorer. Det är en av de bästa podcastredigeringsprogramvaran gratis och perfekt för nybörjare. Den kan spela in din kamera, ljud och skärm, men den innehåller också grundläggande videoredigeringsverktyg för att trimma och ändra din video i segment. Även om det är ett Mac-baserat program kan QuickTime laddas ner till specifika versioner av Windows 7 eller Windows Vista. Men det är bättre att använda det på ett Mac-skrivbord.

Funktioner:

 • Personlig anpassning av ljudfiler med trimningsmöjlighet.
 • Kombinera olika ljudfiler med hjälp av dra och släpp-funktionen.
 • Skapa podcaster med video och skärminspelning.
 • Inbyggd och helt gratis på Mac.

17. Zencastr

Nästa på listan över gratis programvara för podcastinspelning är Zencastr. Denna webbaserade podcast-inspelare kan spela in intervjuer i förlustfri 16-bitars 44.1k-kvalitet. Zencastr delar upp och spelar in ljudet för varje gäst för att undvika kvalitetsbortfall under inspelningen. Soundboard-funktionen i programvaran gör att du snabbt kan lägga till intros och outros till nya podcasts. Zencastr redigerar automatiskt varje intervju du spelar in. Tillgänglig i både en gratis och en betalversion, månatliga medlemsavgifter börjar på $20. I gratisutgåvan kan du bara spela in max 8 timmar ljud/månad och bjuda in max två gäster åt gången.

  iLock förhindrar obehörig åtkomst till appar på din Mac

Funktioner:

 • Kräver ingen installation.
 • Studiokvalitetsinspelningar av intervjuer gjorda på distans.
 • Röstchatt i appen med Zencastr.
 • 10 timmars automatiserad efterproduktion per månad.

18. Zooma

Förutom att koppla ihop det sociala distansarbetet, Zoom är en av de bästa gratisprogram för podcastinspelning. Zoom var inte designad för att vara ett inspelningsverktyg för podcast. Röstinspelningsfunktionen är ett praktiskt tillägg till videosamtalstjänsten. Det är lätt att använda, rimligt prissatt och kan spela in ljud och video. Inspelningarna är inspelade som MP4-video- och M4A-ljudfiler, men kvaliteten kanske inte blir som förväntat. Dessutom konverteras och lagras filer bara när din Zoom-konferens har avslutats. Om du inte spelar in en säkerhetskopia kan det finnas risker för att filer raderas. Med den kostnadsfria Zoom-planen kan du spela in så länge du vill med upp till två besökare, men eventuella ytterligare gäster kan bara spelas in i 40 minuter. Betalda planer börjar på $149,90/år och når så högt som $240 för stora företag. Den är kompatibel med Windows-, macOS-, Android- och iOS-enheter.

Funktioner:

 • Spela in upp till 100 personer.
 • Internetinspelningsupplösning på upp till 1080p.
 • Whiteboard och skärmdelningsverktyg.
 • Transkriptioner tillgängliga.
 • Stöd för molnlagring.

19. Högtalare

En av de bästa podcastredigeringsprogramvaran gratis är Spreaker. Poddprogrammet Högtalare är ganska effektiv på sina sätt, och du kan spela in ljud av högsta kvalitet. Den erbjuder funktioner som mikrofonkontroller och auto-ducking. Spreaker låter dig vara värd för livepoddsändningar, spela in ljud och återpublicera det. Du kan redigera inspelningen efter att sessionen är över. Inspelningar kan importeras och tidigare avsnitt kan kombineras med det aktuella. Hela podcasten kan delas på andra plattformar, inklusive Spotify, Apple Podcasts och Podchaser. Intressant nog ger den detaljerad information om hur framgångsrik avsnittet var. Det finns en begränsad gratis plan. Det har också betalversioner: On-Air Talent ($8/månad), Broadcaster ($20/månad), Anchorman ($50/månad) och Publisher ($120/månad).

Funktioner:

 • Tillåter Skype-inspelning.
 • Tjäna pengar på poddar.
 • Ge omfattande analyser av föregående avsnitt.

20. Ankare

Ankare är den bästa gratisprogramvaran för podcastinspelning från Spotify. Du kan spela in och importera ljud och video från din telefon, surfplatta eller dator. Den laddas upp och synkroniseras automatiskt över alla enheter. Den erbjuder redigeringsmöjligheter som att trimma och dela spår samtidigt som du bokmärker platser där det behövs och byter namn på segment. Du kan också gå tillbaka och göra ändringar efteråt. Du kan till och med lägga till kompletta Spotify-ljudspår till dina inspelningar. Det ger gratis hosting. Dessutom kan du dela den på plattformar som Apple Podcasts och Pocket Casts. Du kan tjäna pengar på dina podcasts genom lyssnardonationer och annonser via Anchor Sponsorships.

Funktioner:

 • Laddar upp podcaster och publicerar dem omedelbart till Apple Podcasts och Spotify.
 • Obegränsad hosting för ingenting.
 • Använder Spotifys analyser.
 • Gratis hosting.

21. SquadCast

En annan podcast redigeringsprogram gratis är SquadCast. Det är ett webbläsarbaserat inspelningsverktyg som gör podcasting enkelt. Besökare kan använda en länk för att komma åt ett virtuellt grönt rum innan de kommer live. Den kan spela in videor. Det låter deltagarna dela skärmen. Den betalda versionen av SquadCast innehåller WAV-ljudfiler. Endast 10 personer är tillåtna på premiumplanerna, medan endast 4 deltagare är tillåtna på grundplanerna. SquadCast är uteslutande webbaserat. Beroende på hur många timmar du har tillgängliga för ljudinspelning är dina alternativ följande:

 • 20 USD/månad i 2 timmar
 • 20 USD/månad i 5 timmar
 • $50/månad i 12 timmar
 • $150/månad i 25 timmar

Följande kostnader tillkommer om du spelar in video:

 • $5/timme för $40 varje månad
 • 100 $/månad i 12 timmar
 • 300 $/månad i 25 timmar

Den är kompatibel med Windows och Mac operativsystem. Verktyget stöds inte helt på iOS och Android. Den saknar en dedikerad mobilapp, även om Safari-stöd för iPhones är tillgängligt i beta. Varken livestreaming eller publikfunktioner är tillgängliga på SquadCast.

Funktioner:

 • Högupplöst fjärrinspelning med 1080p HD-video och okomprimerat ljud upp till 48kHz.
 • Unik spårinspelning.
 • Integrering av Auphonic för automatisk ljudredigering.
 • Dolby-integration för bättre ljudinspelning.

22. BounceCast

BounceCast är också en av de bästa podcastredigeringsprogramvaran gratis. Den använder artificiell intelligens för att spela in och redigera podcaster och exporterar WAV-, MP3-, AIFF-, FLAC- och Ogg Vorbis-filer. Du kan spela in din podcast på din telefon eller dator med appen. Programvaran har en smart ljudkontrollfunktion som hjälper dig att balansera ljudets volym och klarhet. Den ger avancerade förslag om inspelningskvalitet och till och med varningar för att hjälpa dig att fixa mikrofonens placering och ändra ingångsnivån. Dessa funktioner är fördelaktiga för nybörjare. BounceCast stöder smart avläsning av den färdiga inspelningen och modifierar ditt ljud, som att minska irriterande ljud. Appen har inbyggda redigeringsverktyg för att anpassa arbetet och göra manuella ändringar. Verktyget är tillgängligt i gratis och premiumversioner ($99/år).

Funktioner:

 • Importera förinspelat ljud.
 • Automatisk nivellering.
 • Ljudåterställning.

***

Ovan är några av de uppdaterade och mest äkta gratisprogramvara för podcastinspelning för din PC. Vänligen dela din feedback i kommentarsfältet nedan och nämn alla applikationer som vi kan ha missat någon gratis programvara för podcastredigering. Hör av dig till oss vid eventuella frågor. Låt oss också veta vad du vill lära dig härnäst.