21 Praktiska Google-sökoperatörer för SEO och marknadsförare

Google kontrollerar 92 % av sökmotorernas marknadsandel globalt. Den behandlar miljarder frågor varje dag, närmare bestämt 8,5 miljarder sökningar per dag.

Det är 99 000 sökningar per sekund! 🤯

Så som SEO-specialist eller innehållsmarknadsförare är det avgörande för dig att gräva ner denna enorma hög med sökfrågor och hitta de som är relevanta för ditt företag och din målgrupp.

Inte när du har de fantastiska Google-sökoperatorerna.

Jag använder Googles sökoperatorer för att hitta relevanta frågor och filtrera bort onödiga sökresultat. Googles sökoperatorer är avancerade kommandon och tecken för Google Sök för att visa dig exakt vad du vill ha och inget annat.

Denna avancerade sökmetod från Google har hjälpt mig att minska min researchtid och enkelt analysera min konkurrents innehåll. I många fall har dessa Googles sökkommandon också hjälpt mig att hitta underservade ämnen.

Så låt oss utforska Googles sökoperatörslista som alla SEO-specialister och innehållsmarknadsförare måste känna till.

Om du bloggar som ett sidoliv, kan den här listan hjälpa dig oerhört att hitta några jävligt bra ämnen med låg konkurrens för en nybörjarwebbplats.

Sök operatörsregler

När du använder Googles sökoperatorer finns det huvudsakligen två regler att följa. Annars får du inte det resultat du vill ha.

  • Korrekt skiljetecken: Om du inte använder rätt skiljetecken ignorerar Google vanligtvis operatören och visar inte de förväntade resultaten.
  • Undvik utrymmen: Använd inte utrymmen före eller efter en operatör. Till exempel kommer site:adminvista.com.com att fungera, men site: adminvista.com.com kommer inte att fungera.
  • Dessa sökoperatorer är också alternativt kända som Dorks och används för Google Dorking. Så du måste vara försiktig med informationen du hittar hos dessa operatörer; missbruka det inte, annars kan du hamna i juridiska problem.

    De Google-sökoperatörer jag kommer att dela med mig av idag fokuserar dock främst på att undersöka din konkurrent för SEO och marknadsföringsändamål. Jag har också förklarat några användningsfall som kan hjälpa dig att förbättra dina marknadsföringsinsatser enkelt.

    Google sökoperatörslista

    Att veta hur man skapar perfekta Google-sökfrågor kan i hög grad påverka din effektivitet och din övergripande forskningsprocess. Sökoperatorer kan grovt delas in i två kategorier: Pålitlig och Otillförlitlig.

    ➡️ Pålitlig: Ger de förväntade resultaten.

    ➡️ Otillförlitligt: ​​Sökresultaten är hit-and-miss. Du kanske får de förväntade resultaten, eller så gör du det inte.

    Dessa Google-sökoperatörer kommer också att fungera med Google Chrome-alternativ, som DuckDuckGo, Bing, Yahoo, Brave och mer.

    Pålitliga Google-sökoperatörer

    -inurl:

    cache:

    allintext/intext:

    webbplats:

    filtyp:

    intitle/allititle:

    *

    • Ett jokertecken. Det kommer att matcha med alla ord eller fraser. Den måste kombineras med någon annan operatör.
    • Exempel: site:*adminvista.com.com

    info:

    • Hämtar all tillgänglig information om en specifik sida eller webbplats.
    • Exempel: info:adminvista.com.com

    ””

    |/ELLER

    OCH

    i

    ()

    källa:

    före efter:

    🔔 Obs: För före- och efteroperatörer, om du använder de fullständiga datumen, måste sökningen göras i formatet år/månad/dag.

    Otillförlitliga Google-sökoperatörer

    inanchor/allinanchor:

    runt (X)

    • Returnerar resultat där de två termerna/fraserna är inom (X) ord från varandra.
    • Exempel: seo AROUND(2) innehåll

    plats/plats:

    datumintervall:

    #…#

    🔔 Obs: För datumintervalloperatorn följs julianskt datumformat. Året följs av antalet dagar sedan årets början.

    Kraftfulla användningsfall för Google sökoperatörer för SEO och marknadsförare

    Så nu när du känner till alla pålitliga och opålitliga Google-sökoperatörer måste du förstå hur du använder dem. Om du inte vill komma ihåg dessa operatörer kan du till och med använda Google Advanced Search sida för din forskning.

    Jag rekommenderar dock att du använder Googles sökoperatorer eftersom det är mindre komplicerat att använda dem direkt när du skriver en sökfråga.

    Vissa operatörer är inte särskilt fördelaktiga i sig, men att kombinera dem med andra kan öppna upp en mängd information för dig.

    Så låt oss se hur SEOs och marknadsförare kan använda dessa operatörer och trimma deras researchtid genom att hämta exakt de Google-resultat de vill ha.

    #1. Hitta sårbara/oavsiktligt indexerade sidor

    Många hackare utnyttjar dessa operatörer och försöker hitta data eller dokument som av misstag laddats upp online. Om något konfidentiellt affärsdokument avslöjas av misstag, kan en hackare med svart hatt hitta det och använda det mot dig.

    Till exempel en PDF som innehåller databasuppgifter eller ett Excel-ark med inloggningsuppgifter för dina anställda. En hackare kan få obehörig åtkomst till ditt system om de hittar dessa detaljer.

    Även dina konkurrenter kan göra detta för att få ett försprång över dig.

    Operatörssträng: webbplats:[website] filtyp:[pdf/xls/html/etc.]

    Nu kan du kontrollera vilka dokument som inte ska finnas på internet och avindexera dem genom att lägga till webbadresserna till din robots.txt-fil. Lägg bara till en x-robots noindex-tagg för att lösa detta.

    #2. Hitta vilken typ av inlägg din konkurrent skriver

    Med kombinationen av korrekta operatörer kan du stjäla din konkurrents innehållsstrategi. Du kan kontrollera vilket innehåll de oftast skriver och sedan replikera det.

    Om jag till exempel söker på site:pcmag.com kan jag snabbt se att de skriver många produktrecensionsinlägg och teknikfokuserat innehåll.

    Det är något som adminvista.com också gör.

    Alla innehållsmarknadsförare och SEO:er vet att de bästa sökorden att rikta in sig på är informationssökord som ”hur man…”, ”vad är…”, etc.

    Så låt oss säga att jag vill se hur många how-to eller what-is-inlägg PCMag har; Jag kan snabbt göra det.

    Operatörssträng: webbplats:[website] intitle:[ “how to” OR “what is”]

    Dessutom kan du verifiera dessa webbadresser för deras trafik med hjälp av ett tävlingsforskningsverktyg som Semrush, Ahrefs, Mangools eller mer. Prioritera de söktermer som får mycket trafik.

    Du vill inte rikta in dig på frågor som inte får trafik, eller hur?

    Att skriva gästinlägg på en webbplats med hög domänauktoritet och säkra Dofollow-bakåtlänkar kan vara ett bra sätt att öka din ranking på Google. Dina konkurrenter gör redan det, varför gör inte du det?

    Operator String: intitle: ”skriv för oss” inurl:write-for-us

    Här vill jag bygga bakåtlänkar för ett adminvista.com-inlägg på Google Ads, så jag söker efter webbplatser som talar om Google Ads och accepterar även gästinlägg.

    Nu kan jag helt enkelt maila dessa webbplatser och fråga dem om jag kan skicka ett gästinlägg.

    #4. Upptäck sammanlänkningsmöjligheter

    Interlinking är en av de största parametrarna för sidrankning. Det hjälper till att föra vidare den söta SEO-länksaften från en topprankad sida till en lågrankad, och så småningom öka dess ranking.

    Med hjälp av Googles sökoperatorer kan du enkelt hitta sidor att länka ihop. Låt oss säga att jag har ett nytt inlägg om Big Data, och jag vill skanna igenom gamla adminvista.com-inlägg för att se kontextuella sammanlänkningsmöjligheter.

    Operatörssträng: site:adminvista.com.com intext:” big data”

    På så sätt kan jag enkelt hitta gamla inlägg och länka mitt nya inlägg om Big Data, vilket skapar kontextuella sammanlänkningsmöjligheter.

    #5. Hitta relevanta listor som inte nämner ditt varumärke

    Låt oss säga att du har ett Shopify-baserat företag. Du har en prenumerationsapp för Shopify, som Recurpay. Appen hjälper Shopify-säljare att skapa produktpaket och sälja dem som prenumerationer.

    Genom att använda rätt Google-sökoperatörer kan du hitta webbplatser med hög auktoritet som skriver listor om Shopify-relaterade ämnen. Och kontrollera sedan om dessa listor nämner din app. Om de inte gör det, be dem att inkludera din app i listan.

    Operatörssträng: bäst [topics/benefits related to your brand] -” [brand name]”

    Det här är några riktigt bra topprankade webbplatser, och genom att presentera din produkt i deras listor kan du få organisk trafik och öka försäljningen.

    #6. Hitta relevanta diskussionsämnen och forum för communityn

    Forumwebbplatser som Reddit, Quora, IGN och fler är fantastiska plattformar för att marknadsföra ditt varumärke och interagera med de direkta användarna av din produkt.

    Du kan snabbt hitta diskussioner och frågor som ställs inom din nisch och sedan gå med.

    Operatörssträng: site:website.com intitle:keyword

    Du kan delta i dessa konversationer från din varumärkesprofil och erbjuda en lösning. Du kan till och med länka till din webbplats/artikel/video om användaren vill hitta mer information.

    Jag rekommenderar dock att du inte överpromoverar ditt varumärke eftersom communitymoderatorerna kan tänka sig att det spammas och förbjuder ditt konto.

    #7. Upptäck icke-HTTPS-indexerade sidor

    HTTP är ett nätverksprotokoll som krypterar data som utbyts mellan en användares webbläsare och en webbplats server och håller den säker. Därför måste varje webbplats ha ett SSL-certifikat.

    Med ett par operatörer kan du hitta icke-HTTPS-sidor på din webbplats som har indexerats, avsiktligt eller oavsiktligt.

    Operatörssträng: webbplats:[website.com] -inurl:https

    Efter att ha använt denna operatörssträng bör du alltid dubbelkolla sidorna i sökresultaten. För ibland, när du besöker den faktiska sidan, kommer du att landa på HTTPS-versionen. Webbsidan kanske redan är omdirigerad till HTTPS-versionen.

    Om du kollar din egen webbplats och hittar några indexerade HTTP-sidor, besöker du de faktiska sidorna, men de är fortfarande inte säkra, kontrollera sedan ditt SSL-certifikat.

    #8. Kontrollera om duplicerat innehåll/plagiat

    Du kan använda ett plagiatkontrollverktyg för att söka efter dubblettinnehåll på din webbplats. Men om du inte har budgeten kan du använda den här enkla operatorn för att hitta duplicerat innehåll.

    Operatörssträng: ”duplicerat innehåll du vill kontrollera.”

    Vem vet, du kanske hittar vissa webbplatser som stjäl och publicerar ditt innehåll på nytt utan tillstånd eller tillskrivning!

    #9. Hitta marknadsföringsverktyg med gratis provperioder

    Med hjälp av Googles sökoperatorer kan du enkelt hitta SaaS-verktyg eller andra verktyg som har en gratis provperiod. Sök bara efter det primära nyckelordet för verktyget du letar efter och kombinera det med några andra operatorer.

    Operatörssträng: ”sökord” intext:gratis provperiod ELLER inurl:gratis provperiod

    Om du letar efter ett specifikt verktyg och vill kontrollera om det har en gratis testversion – ersätt bara verktygsnamnet med nyckelordet i operatorsträngen. Till exempel: ”semrush” intext:gratis provperiod ELLER inurl:gratis provperiod

    #10. Hitta sociala profiler för Outreach

    Att nå människor via profiler på sociala medier är ett utmärkt sätt att bygga affärsrelationer och få tag i eventuella kunder. Vet du bara deras namn? Det är allt. Det är allt vi behöver.

    Operatörssträng: [name] webbplats: twitter.com | site:facebook.com | site:linkedin.com

    Du kan sedan kontakta personerna direkt via sociala medier och bygga upp en professionell repertoar. Du kan lägga till ännu fler sociala medier som Instagram, TikTok och mer.

    #11. Sök efter relevanta bilder för dina inlägg

    Du behöver inte ens en Google-sökoperatör för detta. Du kan hitta relevanta bilder för dina sociala medier eller blogginlägg med hjälp av Googles Avancerad bildsökningssida.

    Lägg till detaljerna och gör Googles avancerade sökning. Google ger dig alla relevanta bilder som matchar dina sökkriterier.

    Slutgiltiga tankar

    Googles sökoperatorer är superkraftiga om de används på rätt sätt. Du behöver bara en handfull operatörer för att göra din forskningsprocess snabbare och mer effektiv.

    Inte alla av dem är användbara i sig själva, så du måste kombinera dem med andra operatörer som vi använde en kombination av operatörer för att hitta kostnadsfria testversioner av verktyg för e-postmarknadsföring.

    Jag använder mest site, intitle, inurl, -, och””, för min innehållsforskning, och jag rekommenderar att du också använder dem för din forskning.

    Utforska Googles sökoperatörslista och lek med dem för att hitta de exakta sökresultaten du vill ha.

    Kolla sedan in Googles söktrick för att hjälpa dig att bli bättre på onlinesökning.

    var den här artikeln hjälpsam?

    Tack för din feedback!