1Mer SonoFlow SE-recension: Oslagbar till det här priset

Viktiga takeaways

 • 1More SonoFlow SE-hörlurarna erbjuder fantastiskt ljud, effektiv ANC och en bekväm design.
 • Med upp till 70 timmars batteritid (50 timmar med ANC) håller dessa hörlurar din musik i flera dagar.
 • De 40 mm dynamiska drivrutinerna levererar välbalanserat ljud, vilket gör dessa hörlurar till ett utmärkt val för sitt pris.

Om du inte har provat ett par 1Mores hörlurar eller öronsnäckor och du har ett skarpt öga för ljud till en knapp budget, vad har du gjort?

1More SonoFlow SE är en ultrabudget fokuserad uppsättning hörlurar som finslipar allt du vill ha: bra ljud, ANC som överträffar dyrare konkurrenter, utmärkt batteritid och bekväma att bära.

Du kommer att kämpa för att hitta bättre värde med nästan vilken annan uppsättning hörlurar som helst, vilket gör de trådlösa 1More SonoFlow SE-hörlurarna lätta att rekommendera till alla som vill ha bärbart ljud till en knapp budget.

1MER SonoFlow SE

1More SonoFlow SE-hörlurarna erbjuder exceptionellt värde, kombinerar kvalitetsljud, effektiv aktiv brusreducering (ANC) och en bekväm design. Viktiga funktioner inkluderar en imponerande 70-timmars batteritid (50 timmar med ANC), snabb laddning och välbalanserat ljud med 40 mm dynamiska drivrutiner. Även om de saknar avancerade ljudcodecs som LDAC, utmärker de sig i sin prisklass, medan 1More Music-appen lägger till anpassningsbara EQ-inställningar, vilket förbättrar den övergripande användarupplevelsen.

Batteritid Upp till 70 timmar

Märke 1More

Givarstorlek 40mm

Frekvenssvar 20Hz-20KHz

Anslutningstyp Bluetooth

Vikt 204g

Brusreducering Ja

Vikbar Ja

Anslutning Bluetooth 5.0

IP-klassificering N/A

Laddningstyp USB-C

Codecs som stöds AAC, SBC

Fördelar

 • Utmärkt värde
 • Bra ljud och ANC för priset
 • Långvarig batteritid
 • Hyfsad byggkvalitet
 • Anpassningsbara EQ-alternativ

Nackdelar

 • All plastkonstruktion är inte snyggast
 • Ingen IP-klassificering
 • Inget kabelanslutet alternativ

Lätt, men tillräckligt bra byggkvalitet

Gavin Phillips/MakeUseOf

Med en vikt på 240 g (8,47 oz) och en övervägande plastkonstruktion är 1More SonoFlow lätta att ta på och av; den lätta designen gör att du kan bära dessa burkar i timmar åt gången. Klämtrycket är precis rätt för mitt huvud, och jag tror att öronkuddarna och vadderingen är nästan identiska mellan den ursprungliga SonoFlow och SonoFlow SE. Det justerbara pannbandet har liknande dämpning och är bekvämt, och jag gillar hur öronkåporna rör sig lätt när du vrider på huvudet.

Jag tyckte faktiskt att 1More SonoFlow var mycket bekväm, och med tanke på att den nyare SonoFlow SE faktiskt använder samma design är detta ingen överraskning.

Precis som originalet fälls även SonoFlow SE ner snyggt. Men eftersom dessa är de mer budgetfokuserade syskonen finns det ingen extra väska denna gång. Inte heller finns det en färgad känsla inuti SonoFlow SE-öronkåporna, men den övergripande designen är bra och bekväm, och det är det som räknas mest.

Gavin Phillips/MakeUseOf

Den avskalade designen innebär också färre knappar. Du hittar strömbrytaren, volymkontrollerna och ANC-knapparna längst ner på den högra öronkåpan. Alla knappar fungerar bra och registrerar ingångar snabbt och smidigt.

Enastående batteritid, men LDAC- och Hi-Res-certifieringen är borta

Nu, med tanke på att SonoFlow SE är ännu mer budgetfokuserad än SonoFlow, saknas vissa funktioner i originalpaketet. Men 1More har varit smarta när det gäller vad man ska ta av sig, och de är pang på pengarna genom att välja batteritid framför en fancy Hi-Res-certifiering och Sonys LDAC-codec för högkvalitativ ljudströmning.

Gavin Phillips/MakeUseOf

Det var inte ett svårt val att göra; de flesta kommer att använda hörlurar som dessa med Spotify eller liknande, så vad är poängen med att försöka inkludera ljudalternativ av hög kvalitet?

Mycket bättre är den utmärkta 70-timmars batteritiden som SonoFlow SE har, som håller din musik spelad i dagar efter dagar, vilket är den sanna egenskapen de flesta vill ha. Batteritiden sjunker till cirka 50 timmar när du använder ANC, men som med de flesta hörlurar kommer du att upptäcka att din upplevelse är någonstans i mitten, beroende på volym, ANC-användning etc.

Gavin Phillips/MakeUseOf

Praktiskt är att SonoFlow SE ärver SonoFlows utmärkta snabbladdningsfunktion, som ger avsevärda fem timmars uppspelning på en snabb fem minuters laddning.

SonoFlow SE använder Bluetooth 5.0 och SBC- och AAC-codec, så din musik låter fortfarande bra.

Observera också att SonoFlow SE inte har någon IP-klassning, så ta inte ut dessa i regnet.

Bra ljudkvalitet och ANC för priset

Nu, med tanke på priset på SonoFlow SE – i detaljhandeln för cirka $ 55 – är ljudkvaliteten förstklassig. Återigen är detta något förväntat eftersom ljudkvaliteten på SonoFlow var bra, och den nyare modellen använder samma 40 mm dynamiska kompositdrivrutiner med ett 20Hz till 20KHz frekvensområde.

Gavin Phillips/MakeUseOf

Den levererar i spader. SonoFlow SE är för det mesta välbalanserade, och, viktigare, de har inte en tung ”V”-formad stämning som överbetonar bas och diskant. Det är inte en helt neutral eller platt stämning, eftersom dessa inte är referenshörlurar. Med tanke på antalet hörlurar och öronsnäckor till det här priset som ser bra ut men låter fruktansvärt, har 1More drivit sin utveckling till rätt områden.

SonoFlow SE låter bra när den testas mot en rad musikgenrer. Jag har lyssnat på Geeses utmärkta 3D Country, och SonoFlow SE återskapar troget albumets vridna melodier, dynamiska tempoväxlingar och växlar mellan sång, harmonisering och rakt rop. Jag testar alltid alla hörlurar och öronsnäckor med ett Crosby-, Stills- och Nash-album (eller CSNY), och SonoFlow SE återskapar mestadels troget trions liltande harmonier och eleganta, sammanflätade melodier. Det är inte riktigt hela utbudet, som du kan förvänta dig till det här priset, men likaså wow till det här priset.

Det andra området som SonoFlow SE slår kraftigt över sin vikt är aktiv brusreducering. 1Mores hörlurar och öronsnäckor levererar tyst ANC som kraftigt överträffar de dyrare konkurrenterna. Jag tyckte att SonoFlow SE ANC kunde hantera bakgrundsnyheterna om ett hektiskt kafé, men som de flesta hörlurar är bussens nedre mullret tydligare. Ändå är den övergripande prestandan bra.

Det finns också ett genomgående ANC-läge som fungerar som det ska; överbetoningen och ytterligare förstärkning från pass-through-lägen är överlägsen oavsett hörlurar, och det är inte annorlunda här.

EQ-anpassningsalternativ i appen 1More Music

1More Music-appen är ett användbart extraverktyg för SonoFlow SE-hörlurarna, med anpassade EQ-alternativ, ANC-växling och det något nischade Soothing Sounds (en katalog med milda, naturbaserade ljud för bakgrundsljud).

När det gäller de anpassade EQ-verktygen är 1Mores erbjudande bra, vilket ger dig kontroll över tio olika frekvenser och möjligheten att spara flera anpassade stämningar. Det är väl värt att använda om du slutar välja SonoFlow SE, och det är också hur du kommer att få firmwareuppdateringar.

SonoFlow SE-hörlurarna ger utmärkt valuta för pengarna

1More SonoFlow SE ANC-hörlurarna säljs för $55 och är en absolut stjäla.

Visst, de har inte LDAC eller Hi-Res-ljud, men för de flesta är det extrafunktioner, inte krav. Med tanke på de pengar som sparas på dessa hörlurar utan dessa funktioner, tillsammans med 70 timmars batteritid, anpassade EQ-alternativ och fantastisk ljudkvalitet, är det svårt att se var nackdelarna med SonoFlow SE är.

Om du letar efter budgethörlurar rekommenderar jag starkt att du provar SonoFlow SE; du kommer inte ångra det.

1MER SonoFlow SE

1More SonoFlow SE-hörlurarna erbjuder exceptionellt värde, kombinerar kvalitetsljud, effektiv aktiv brusreducering (ANC) och en bekväm design. Viktiga funktioner inkluderar en imponerande 70-timmars batteritid (50 timmar med ANC), snabb laddning och välbalanserat ljud med 40 mm dynamiska drivrutiner. Även om de saknar avancerade ljudcodecs som LDAC, utmärker de sig i sin prisklass, medan 1More Music-appen lägger till anpassningsbara EQ-inställningar, vilket förbättrar den övergripande användarupplevelsen.