18 bästa gruvplattformar för kryptovaluta [High Performing Pool]

Spread the love

Utvinning av kryptovaluta är gratis pengar, men bara om du är smart nog. Du kan tjäna genom att bidra till mjukvarutekniken som driver kryptoblockkedjan!

Till och med din persondator kan tjäna några dollar medan du tittar på dina favoritprogram på Netflix. I den här artikeln kommer jag att dela olika gruvplattformar för kryptovaluta för att du ska kunna tjäna lite passiv inkomst.

Gruvdrift är kryptovärldens livlina. Den validerar pågående transaktioner och sätter nya mynt i omlopp. I enkla termer löser en gruvarbetare några komplexa matematikproblem för att verifiera transaktionerna.

Det är den process genom vilken en gruvarbetare byter ut sin datorkraft och elektricitet mot blockbelöningen. Blockbelöning är incitamentet för gruvarbetaren att hjälpa till att upprätthålla blockchain-tekniken bakom kryptovalutor.

Enkelt uttryckt är blockchain grunden för allt krypto och NFT-universum. Det är en digital distribuerad reskontra som innehåller ett manipuleringssäkert register över varje post.

Följande avsnitt kommer att diskutera olika fördelar med kryptomining.

Fördelar med Crypto Mining

Om du är en krypto-miner, då kan det vara en ganska bra sidospelning. Med lite analys kan du generera passiv inkomst baserat på din datorkraft utan att något att göra åt det. Get–set–Glöm.

Därefter kan du vara en viktig del av kryptorörelsen, eftersom gruvarbetare är de främsta bidragsgivarna till att göra decentraliserad finansiering till verklighet.

Slutligen har du vetorätt för alla ändringar i nätverksprotokollen.

Minerad vs. icke-minerad kryptovaluta

En konsensusmekanism är en metod för att godkänna transaktionerna i ett decentraliserat system som en blockchain. Det hjälper också till att hålla systemet säkert från möjliga sårbarheter som en attack på 51 %.

En attack på 51 % är en situation där en dålig aktör kontrollerar mer än 51 % av blockkedjan. Denna majoritet ger bedragaren makt att forma protokollen enligt viljan. En konsensusmekanism håller makten decentraliserad. En sådan grad av decentralisering kräver enorma beräkningsmöjligheter och arbete för att utföra en attack på 51 %. I slutändan är en bedragare benägen att förlora mer än de skulle kunna vinna.

Det finns gott om konsensusmetoder som bevis-på-arbete, bevis-på-insats, bevis-på-kapacitet, bevis-på-aktivitet.

Beroende på typen av konsensusmekanism kan kryptomynt kräva gruvdrift eller annat.

Bryt kryptovaluta

Blockkedjor som använder en konsensusmekanism för bevis på arbete behöver mining.

De använder gruvarbetare för att godkänna posterna (transaktioner). När transaktioner går upp för verifiering börjar gruvarbetare tävla om att lösa ett 64-siffrigt hexadecimalt tal.

Den första som hittar lösningen sänder den till hela nätverket som bevis på arbetet. Denna seger ger belöningen till vinnaren medan andra väntar på nästa utmaning.

Denna process upprepas varje gång för ett blockvärde av transaktioner. Ett block är inget annat än en grupp transaktioner på totalt 1 megabyte i data.

Bitcoin och Ethereum, de två största kryptovalutorna, använder proof-of-work tillsammans med många andra. Därför behöver de gruvdrift för att kontrollera dubbelutgifter.

Den enda nackdelen med proof-of-work är energin som förbrukas och tiden det tar per transaktion, eftersom alla gruvarbetare utom vinnaren slutar slösa bort sin datorkraft för ingenting.

Icke-minerad kryptovaluta

Alla kryptor som inte använder proof-of-work är icke-brytbara som Ripple, Cardano, etc.

De använder mer energibesparande metoder för att validera transaktionerna. Proof-of-stake är ett sådant konsensusprotokoll som är ett alternativ till proof-of-work.

Insatsbevis tar bort tävlingen. Block bryts inte. Istället valideras de av intressenterna. Validatorer väljs slumpmässigt. De satsar sin del av krypto för att godkänna alla block. Och de förlorar sin insats (delvis eller fullständig) baserat på graden av tjänstefel.

Även om proof-of-stake är miljövänligt, har det sina egna nackdelar så att det främjar insamling av krypto snarare än dess utgifter.

Så för närvarande, under överskådlig framtid, har proof-of-work (mining) inga starka alternativ.

Vem kan bryta kryptovaluta?

I allmänhet kan alla med en plånbok som stöds, internetanslutning och kraftfull hårdvara börja bryta kryptovaluta. Det beror också på vilken typ av kryptovaluta du väljer att bryta.

Du kan antingen gå med solo mining eller pool mining.

I solo löser du ensam för hashen, medan det mer är en gruppinsats i poolen. På samma sätt är den också baserad på den typ av hårdvara du har distribuerat, CPU, GPU eller de professionella ASIC-gruvarbetarna (applikationsspecifika integrerade kretsar).

Gå igenom den här guiden för att förstå kryptomining i detalj.

Crypto Mining-plattformar

Följande avsnitt kommer att diskutera några av de stora gruvplattformarna och verktygen som gör gruvprocessen enkel – att skära mycket av den tekniska installationen.

Innan du initierar, se till att du har en kryptovaluta-plånbok och gruvprogramvara som stöder ditt val av kryptovaluta.

Utan vidare, låt oss börja med några av de bästa gruvplattformarna.

Ecos

Ecos kallar sig en fullfjädrad kryptoinvesteringsplattform. Och när du ser deras bredd i kryptodomänen kanske du tänker likadant.

Den har en kryptovaluta-plånbok, utbyte, molnbrytningskontrakt och kryptoportföljer för investerare. Dessutom har ECOS en bekväm mobilapp. Den finns på App Store och Google Play.

Däremot är deras molnbrytningskontrakt endast för Bitcoin-brytning. Du kan skapa ett kontrakt som sträcker sig från USD 75 till USD 50000 giltigt i 15 månader till 50 månader.

De accepterar betalningar från kort och i några krypto: BTC, ETH, XRP och LTC.

  Hur man använder Microsoft Teams

Intressant nog kan du köpa en Bitmain Antminer från deras hemsida. Och det kommer att bryta Bitcoins på deras gruvanläggning. Slutligen kan du välja att få den skickad till din adress när det passar dig. De betalar dagligen för kontrakt för molnbrytning och gruvarbetare. All detaljerad statistik kan du se på ditt konto.

Huvudfunktionen hos ECOS-plattformen är att de tillhandahåller ett gratis molnbrytningskontrakt i 1 månad för att testa sin plattform!

StormGain

StormGain är en av de enklaste gruvplattformarna. Den har en gruvprocess med ett klick som inte äter från dina lokala resurser, och det är gratis. Men det finns en hake!

Som annonserats är detta en allt-i-ett kryptoplattform. Du kan köpa, sälja, handla, byta och mina. Mining är begränsad till Bitcoin och görs på StormGain-servrar.

Nu är fångsten, först, brytningen sker på 4 timmars skift. Så du måste klicka för att aktivera gruvarbetaren var fjärde timme. Dessutom, om du inte handlar på StormGain, är gruvhastigheten långsam i den utsträckningen att du skulle bryta en minimal 0,5 USDT (~USD) per gruvsession.

Och för det andra måste du öka din handelsnivå för att öka din gruvhastighet. Noterbart är att det finns ytterligare sex nivåer utöver förrätten. Den högsta nivån är VIP 3 för handlare som har 75 000 000 USDT handelsvolym per kalendermånad. Med denna toppnivå kan du ha en gratis gruvinkomst på nära 16 000 USDT per månad.

Handels-, bytes- och uttagsavgifter är specifika för mynttyp. Men insättningen är fri från någon provision.

StormGain har inbyggda applikationer för Android och iOS. Du kan också använda den som en webbapplikation.

Sammanfattningsvis är StormGain endast lämpligt om du gör allt med krypto. Fortsätt läsa för att veta om kryptoplattformarna om du är intresserad av att bryta ensam.

Slushpool

Slushpool är ett utmärkt ställe att kliva in för alla som siktar på poolbrytning.

Det är en av veteranerna inom bitcoin-brytning som för närvarande bryter cirka 3,5 % av alla bitcoins.

SlushPool tar ut en poolavgift på 2 % för att använda sin plattform. Den har också en 0% poolavgiftsalternativ för vissa ASIC-gruvarbetare som stöds.

Den har också en officiell mobilapp för iOS och Android. Appen kan användas som ett kontoövervakningsverktyg. SlushPool säger tydligt att du inte kan bryta med dess mobilapp.

Dess plattform har tvåfaktorsautentisering (2FA) för ökad säkerhet. Utöver de vanliga engångslösenorden kan du använda FIDO2-kompatibla fysiska autentiseringsenheter som TREZOR eller Yubikey.

Medan den lägsta utbetalningen är 0,001 BTC, betalar du en utbetalningsavgift på 0,0001 BTC för transaktioner lägre än 0,01 BTC. Detsamma gäller för utbetalningar av Zcash.

SlushPool har Bitcoin-gruvservrar över kontinenterna: USA, Europa, Kanada, Japan och Singapore. Zcash gruvservrar finns i USA och Europa.

Fantastisk gruvarbetare

Nästa på listan över kryptogruvplattformar kommer Fantastisk gruvarbetare, som liknar Cudo Miner. Det är ett gruvhanteringsverktyg för Windows- och Linux-användare.

Den kan användas kostnadsfritt för 2 gruvarbetare. Därefter börjar dess betalda plan, med början med 4 USD per månadsfakturering årligen.

Den har också ett molnabonnemang som erbjuder gruvhantering var som helst med bara en internetanslutning. Denna tjänst börjar med 4 USD per månad, fakturering årligen för 10 gruvarbetare. Den här tjänsten har en 30-dagars provperiod om du har mindre än 400 gruvriggar.

Det finns också månadsplaner som är lite dyrare än sina årliga motsvarigheter.

Awesome miner verkar vara en utmärkt lösning för stora gruvgårdar. Den har rik dokumentation och hjälpsektioner för att hjälpa användare på alla möjliga sätt.

Zionodes

Zionodes är utan tvekan den mest tillgängliga BTC-gruvplattformen vi stötte på. Denna plattform kommer in med det smidigaste användargränssnittet och hjälper dig att komma ombord och börja bryta på bara några sekunder. Det bästa är att deras instrumentpanel är dynamisk; du ser dina intäkter uppdateras varje minut.

Framväxten av denna plattform kan främst tillskrivas dess strategiska partnerskap med ViaBTC, och många fler framstående aktörer inom gruvindustrin. Sådana strategiska partnerskap säkerställer deras fotfäste i fjärrbrytning av bitcoin domän.

Vi rekommenderar den här plattformen eftersom du, när du köper från dem, är den enda ägaren av hårdvaran, och du behöver inte oroa dig för tillgången på datorkraft. Att vara värd för hårdvaran i datacentren hjälper dig att få en häpnadsväckande drifttid på 99,99 %, så effektivt, det finns inga underhållsavbrott.

De accepterar flera kryptobetalningsmetoder som USDP, TUSD, DAI, BUSD, USDT och USDC. Den ytterligare fördelen med att kunna lägga till dessa mynt i flera nätverk som Ethereum, Binance Smart Chain och TRON. Zionodes har sitt datacenter i Nordamerika, Sydafrika, Europa och Ryssland.

Dessutom, om du planerar att massbeställa från handelsbord du kan göra betalningen med bara några klick med MetaMask USDT ERC-token.

Sammanfattningsvis är Zionodes ett bättre alternativ till olika molnbrytningsplattformar eftersom det fungerar på fjärrbrytningsmoduler där du är ägaren till gruvarbetaren och kan använda den enligt din bekvämlighet.

Ledtråd! Registrera dig på marknadsplatsen och skicka dem en rad, så kan de ge dig gratis provåtkomst till den gruvarbetare du väljer.

BitFuFu

BitFuFu erbjuder både molnbrytning och värdprodukter. Detta är molngruvplattformen som är strategiskt investerad av BITMAIN.

För närvarande använder alla de listade produkterna på deras webbplats S19 Pro-gruvarbetare, flaggskeppsmodellen från BITMAIN. De samarbetar också med gruvplatser som Core Scientific och gruvpooler som Antpool.

På BitFuFus hemsida kan du välja antalet hashrate från 30 T till 500T eller ännu större bulks och planens varaktighet från 30 dagar till 360 dagar. Deras gruvmodell är att du kan välja att betala för endast 10 dagars elavgift i förskott och få följande avgifter avdragna enligt schemat eller betala i en klumpsumma.

  Hur man länkar till specifik text på en webbsida

Du kan också övervaka gruvprocessen genom att klicka på länken från din personliga sida på BitFuFu för att hoppa till tredjeparts gruvpoolers backstage-hanteringssystem för att undersöka gruvarbetarens prestanda.

De har en iOS- och Android-app som låter dig hålla ett öga på marknaden och lägga dina beställningar enligt det senaste priset.

Ledtråd! De erbjuder exklusiva erbjudanden på sina mobilappar och hänvisningsavgifter på upp till 3 %.

Bitfly (Ethermine.org)

Bitfluga är där du kan bryta sex kryptomynt: ETH, ETC, ZEC, BEAM, RVN och ERG. Var och en har olika domännamn och inställningsinstruktioner som matchar det specifika myntet.

Den tar ut en standardavgift på 1 % i poolen oavsett vilket mynt du bryter. Den har appar från tredje part för övervakning som stöds på Android och iOS.

Bitfly har specifika konfigurationsguider beroende på operativsystem, grafikkort och mynt.

När du klickar på Start Mining tar det dig till serverdetaljerna och alternativen för gruvprogramvara. Efter det laddar du bara ner det föredragna gruvverktyget och ställer in gruvprogramvaran för att starta gruvdrift.

Den har gruvservrar i Europa, Asien och USA.

Bitfly skryter med omedelbara utbetalningar. Den har också en Discord-kanal, en plats för att dela kunskap med andra gruvarbetare. Detta kan vara användbart om du är ny på gruvområdet.

CryptoTab webbläsare

Detta är ett unikt koncept för att bryta kryptovaluta medan du surfar. Den har inbyggda gruvfunktioner.

CrytoTab webbläsare lovar automatisk algoritmbyte för att öka vinsten. På samma sätt garanterar den ingen överhettning eller batteriladdning när du surfar med den interna webbläsaren.

Det konverterar alla belöningar i Bitcoin. Minsta utbetalning som anges är 0,00001 BTC. Du kan tjäna på din gruvmaskinvara samt få provision för hänvisningar.

Den här webbläsaren är tillgänglig för Windows, Mac, Android och iOS.

Detta rekommenderas för icke-tekniska användare som vill ha en minsta smak av cryptocurrency mining.

Cruxpool

En mycket modernt utseende webbplats som säger: ”Stabil och förutsägande intäkter från kryptogruvdrift.”

Du kan bryta ETH, ETC, BEAM och Ravencoin på Cruxpool. Och de lägger till nya mynt när vi pratar om detta.

Men när du går till deras gruvsida visar de bara två gruvpooler, ETH och ETC.

Dessa två är de största av deras pooler. Men deras hjälpsektionen visar de andra två gruvpoolerna, Beam och Ravencoin.

Cruxpool tar ut en poolavgift på 1 %.

Deras snabbstartsguide är detaljerad och användbar för att ställa in gruvdrift Ethereum och Ethereum Classic. Det hjälper till att börja med olika operativsystem (Windows och Linux).

Minsta utbetalningar är:

Ethereum – 0,01 ETH
Ethereum Classic – 0,1 ETC
Ravencoin – 50 RVN
Beam – 1 BAM

HashCity

Du kan bryta 14 kryptovalutor med HashCity.

Det som är bra med den här plattformen är att du inte har någon utbetalningsavgift som med SlushPool.

Poolgruvavgiften är 1 %.

Du kan hitta startguider genom att klicka på knappen ”Hur man startar” mot varje kryptovaluta.

Till exempel, när du klickar på ”Hur man börjar” för Litecoin, kommer detta att dyka upp:

Du kan direkt hitta lämpliga gruvarbetare och andra filer från det här avsnittet.

På samma sätt kan du ladda ner detaljerade instruktioner för varje kryptomynt för att ställa in gruvdrift med HashCity.

De har en HashCity-app för Android och en Telegram-kanal för poolmedlemmarna.

NiceHash

Nicehash är den mest kompletta av de pooler/tjänster vi har granskat hittills. Men dess webbplats kan lätt överväldiga en ny gruvarbetare.

Det är en hashhastighetsmarknadsplats, ett verktyg för kryptogruvdrift och en kryptoutbytesportal – blandad i ett.

Gruvdrift kan inte vara enklare om du har Windows 10. Se den här videon för mer information:

Med Nicehash har du två alternativ, antingen använd deras in-house gruvapplikation: NiceHash Quickminer, eller så kan du använda valfri 3:e parts miner-applikation med NiceHash Miner.

Beroende på hårdvara – CPU/GPU eller ASIC – kan du hitta detaljerade tutorials för att börja mining med dem.

NiceHash OS (NHOS) liknar det vi har COS med CoinFly. Du kan ansluta obegränsat antal gruvriggar gratis med NHOS. Det är en extra fördel jämfört med COS, som kommer att börja ladda mer än 4 riggar.

NiceHash är kompatibel med ett antal pooler: F2Pool, SlushPool, 2Miners, etc.

Nicehash har även en mobilapp för Android och iOS.

Enkel BTC-brytning

Enkel BTC-brytning erbjuder en problemfri gruvupplevelse med ett molngruvkontrakt. Cloud mining låter dig köpa en viss mängd hashkraft för avtalsperioden.

Processen är att registrera sig med ett e-postmeddelande och sedan underteckna ett kontrakt för att starta Bitcoin-brytning.

Minsta utbetalning är 0,0001 BTC, och deras plattform säkerställer omedelbara och automatiska betalningar.

Denna plattform stöder brytning av BTC, ETH och LTH.

ZHash.pro

ZHash.pro erbjuder poolbrytning till en poolavgift på 0 %.

Du kan bryta 4 mynt med dem: ZEC, ZEN, BTG och TENT.

Processen att bryta är enkel och kräver ingen registrering. Man behöver bara en plånbok som stöds och kan välja vilken server som helst. Efteråt, konfigurera din miner-programvara, och du är klar.

De har gruvservrar i Europa, USA och Asien.

Detaljerade instruktioner finns tillgängliga med alla fyra poolerna enligt gruvhårdvaran.

De har också en Discord-kanal för att få hjälp från andra poolmedlemmar.

Men poolstorleken, åtminstone på oenighet, verkar liten med bara 89 onlinemedlemmar jämfört med Ethermine, som har 7 371 onlinemedlemmar på samma plattform.

Små pooler är inte nödvändigtvis en dålig sak, och utbetalningarna är större jämfört med stora pooler. Sannolikheten att hitta ett block kan dock vara mindre med mindre pooler på grund av det lägre poolhashratet.

  Microsofts kromdrivna kant har ett mörkt läge, så här aktiverar du det

För att åsidosätta eventuella farhågor med ZHash.pro kan du kolla in deras senaste utbetalningslista för varje pool.

Minsta utbetalningar är 0,01 ZEC, 0,1 ZEN, 0,05 BTG och 0,5 TENT.

K1Pool

K1Pool har möjlighet att gå för en solo gruvupplevelse. Du kan individuellt hitta blocken och hålla hela belöningen för dig själv.

Men solo mining rekommenderas endast om du har kraftfull hårdvara eller bryter kryptovalutor med minsta nätverkssvårigheter.

Du kan bryta 16 kryptovalutor med K1Pool. Den har servrar i Kina, Europa och USA.

Du måste skapa ett konto för att komma igång. Efteråt kan du konfigurera enligt din hårdvara och serverplats.

Man kan också bryta med hashratet köpt på NiceHash. De har en separat NiceHash-kontrollpanel för det.

De har en nedladdningssektion för nästan alla större gruvprogram. Deras nedladdningsportal hjälper till att välja den bästa gruvmjukvaran enligt gruvalgoritmen.

Varje poolsida består av viktig information om just den poolen, såsom minimiutbetalningar, poolhashrate, utbetalningsfrekvens.

De har också en discord- och telegramkanal för att få hjälp från poolmedlemmarna. Baserat på antalet discord-kanaler verkar K1Pool också vara ny inom gruvsfären.

Ändå är användargränssnittet rent och har mycket information för att hjälpa nybörjare – värt ett försök.

MinerGate

Minergate har 7 aktiva gruvpooler för att komma igång. Du kan bryta ETH, XMR, LTC, ZEC, bland andra. Det lovar en gruvprocess med ett klick.

De har en intern gruvarbetarapplikation: MinerGate XFast, som de kröner som den snabbaste i gruvindustrin. Denna applikation stöder brytning av 5 mynt. I övrigt ska gruvservrarna konfigureras manuellt.

Processen är ganska enkel, till att börja med. Du kan bläddra i deras poolsektion och välja önskad pool, som länkar till applikationens nedladdning eller serverinformation.

MinerGate tar ut upp till en poolavgift på 1,5 % beroende på kryptomyntet och belöningssystemet. De har också en MinerGate-kontrollapp för Android.

SimpleMining

SimpleMininig liknar Coinfly genom att den har ett mining-OS.

Du kan använda deras tjänster gratis med en gruvrigg i 30 dagar.

Användargränssnittet är tillräckligt enkelt med användbar information för att komma igång.

Man kan registrera sig hos dem och sätta in beloppet för att fortsätta använda deras tjänster efter provperioden.

Kolla detta för en bra videohandledning för att använda SimpleMining OS:

CudoMiner

Cudo gruvdrift tillhandahåller mjukvarulösningar för brytning av kryptovaluta.

Dess Cudo gruvplattform hjälper till med automatiserad gruvdrift med minimal manuell konfiguration. Det ståtar med att hantera 100 000-tals gruvriggar och ASIC-gruvarbetare med en enda plattform.

Den har en automatisk myntväxlingsfunktion som håller sig till den mest lönsamma algoritmen för att bryta för bästa möjliga vinst.

De har också ett CudoOS för dedikerade gruvriggar. Inställningen liknar de gruvoperativsystem som vi har sett i den här artikeln.

Du kan bryta 9 mynt med deras automatiserade brytning när detta skrivs och över 100 kryptovalutor med manuell konfiguration.

Den har en telegramkanal med över 6,5k medlemmar. Användargränssnittet är utmärkt, och det finns massor av artiklar som hjälper dig att komma runt kryptomining.

De har en provisionsbaserad prismodell, så inga förskottsavgifter. Deras gruvprogramvara är tillgänglig för stora stationära operativsystem, inklusive Windows, Linux och Mac.

BetterHash

BetterHash är ett automatiserat gruvverktyg exklusivt tillgängligt för Windows OS från och med nu. Den upptäcker din hårdvara och väljer den bästa algoritmen för maximala vinster.

Kolla in den här videon för att få en introduktion till automatiserad gruvdrift med BetterHash:

Du kan bryta 9 kryptovalutor med BetterHash, inklusive den berömda BTC, ETH, XMR, ZEC.

Det finns två gruvlägen: manuell och vinstväxling (automatisk).

Även om det inte finns någon gruvavgift för något kryptomynt, finns det en uttagsavgift för Bitcoin (för konton utan myntbas) och FIRO.

Sammanfattning 👨‍🏫

I och med att kryptovaluta blir ett hushållsbegrepp, är kryptogruvdrift på den högsta nivån någonsin. Det finns otaliga kryptogruvplattformar för att hjälpa både en teknisk nybörjare och professionell gruvarbetare.

Även om det verkar logiskt att lägga den lediga beräkningskraften vid gruvdrift, är en viss grad av teknisk skicklighet avgörande för att göra vinster och undvika förluster. När du väljer någon kryptogruvplattform förblir de kritiska faktorerna stödda mynt, gruvalgoritmer, belöningssystem, minimiutbetalning, uttagsavgift och användarrecensioner.

Alternativt bör du överväga att skaffa dedikerad hårdvara som Antminer.

Trots sin popularitet är kryptogruvdrift inte för alla – särskilt den med ineffektiv hårdvara bör undvika gruvdrift.

Även om molnkrypteringsbrytning verkar vara den enklaste metoden att bryta, är utbetalningarna inte garanterade. Det är ungefär som att investera på aktiemarknaden. Och när du väl har skrivit på ett kontrakt är du skyldig att betala beloppet oavsett eventuell gruvinkomst.

Så rådet som följer med molnbrytning är: fortsätt med försiktighet och gräv djupt innan du kliver in i denna spännande värld av passiv inkomst.

Vill du lära dig mer om krypto? Här är 7 onlinekurser i kryptovaluta för nybörjare till avancerad nivå.
Vill du ha lite gratis krypto? Här är 7 sätt att tjäna gratis kryptovaluta.