17 bästa marknadsföringsgrader online att ansöka om nu

Spread the love

Digital marknadsföring är en hink med olika marknadsföringstekniker online som e-post, sociala medier, mobilappar, webbplatser, bloggar, videor, etc. Att tjäna en marknadsföringsexamen online kan säkra din karriär inom denna domän.

Digital marknadsföring har potential att växa till en marknad på 264,15 miljarder USD år 2030. Att tjäna en dedikerad examen och professionella certifieringar bör därför placera dig i topppositioner med de högsta intjäningsmöjligheterna.

Läs vidare för att lära dig varför du ska ta en marknadsföringsexamen online och upptäck sedan några framstående onlineinstitutioner där du kan ansöka.

Marknadsföringens roll

Marknadschefer eller chefer säkerställer uttömmande marknadsföring och medvetenhet om en produkt eller tjänst.

Ansvar för en marknadsföringsexpert

 • Marknadschefer måste implementera färdplanen för produktmarknadsföring som fastställts av ledarteamet.
 • Som marknadschef måste du designa, planera och bygga marknadsföringskampanjer online och offline.
 • Du kan också behöva övervaka den redaktionella kalendern och innehållet.
 • En content marketing manager arbetar nära med artikelskribenter, copywriters och SEO-experter för att öka organisk trafik och omvandlingsfrekvens.
 • Att hantera marknadsföringsbudgetar och spara pengar för verksamheten är också ditt ansvar.

Färdigheter hos en marknadsföringsproffs

 • Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikation
 • Kreativitet i visuell design och berättande
 • Projektledning
 • Marknadsföringskampanjer och annonsbudgetering
 • Ledarskap och övertygelse

Du kan förvärva dessa färdigheter genom år av erfarenhet. Men att få en marknadsföringsexamen online medan du arbetar ökar värdet på ditt CV och din portfölj. Du kan enkelt kräva nästa befordran eller byta jobb för att förhandla fram ett bättre lönepaket.

Marknadsföringsexamen online håller på att bli mainstream

Världsmarknaden för utbildning ser en stor övergång när det gäller leverans av lärandeinnehåll praktiskt taget från klassrum. Eftersom nya ämnen och deras examina går online har marknadsföring, särskilt Full Stack digital marknadsföring, övervägande varit en onlinekurs. Efter Covid-19-pandemin har det blivit mer mainstream på grund av följande skäl:

Prisvärdhet

Undervisningsavgiften och andra avgifter minskar drastiskt när du går från ett klassrum till en onlineexamen.

Tillgång till prestigefyllda institutioner

På grund av reseförbud under pandemin startade nya sessioner om marknadsföringsexamina i uppskattade högskolor online. Sedan har studenter, lärare och arbetsgivare funnit att denna form av utbildning är mer effektiv än lärande på campus.

Nu, i det nya normala, har de bästa globala universiteten fortsatt onlinemarknadsföringsexamen och attraherar kandidater från hela världen.

Flexibla scheman

Du kan arbeta medan du studerar och få en marknadsföringsexamen online. Du behöver inte lämna jobbet eftersom du kan välja inlärning i egen takt och dyka upp för onlinebedömningar enligt institutionens regler

  Wi-Fi-kameror gör mer än att bara spela in video

100 % onlinelabb

Offlinemarknadsföring håller på att bli föråldrad och digital marknadsföring fyller det tomrummet. Enligt en EarthWeb-rapport äger 6,64 miljarder människor en smartphone globalt. Därför blir e-postmarknadsföring, YouTube-annonser, annonser i spel, annonser i appar, Facebook-annonser, Twitter-annonser etc. viktigare än offlinereklam eller marknadsföring.

Sålunda är labarbeten för marknadsföringsexamen helt online och det finns inget behov av att interagera ansikte mot ansikte med utbildaren.

Online examen vs. Onlinekurser/certifieringar för marknadsföring

Den primära skillnaden mellan onlinecertifiering inom marknadsföring och en marknadsföringsexamen online är kursens innehåll och varaktighet.

En onlinemarknadsföringsexamen kommer att diskutera olika ämnen från allmän utbildning, engelsk kommunikation, företagsekonomi och för att inte tala om kärnmarknadsföringsämnen.

Tvärtom kommer en certifikatinriktad kurs huvudsakligen att diskutera de senaste teknikerna och verktygen för marknadsföring.

Om du redan arbetar som marknadsföringsproffs och vill ta en kampanj eller ta dig an fler utmaningar för att få bättre lön, bör du skaffa onlinecertifieringar.

Anta dock att du vill förstå marknadsföring från grunden och se dig själv på chefs- eller ledarskapsnivå i framtiden. I så fall bör du gå en kandidatexamen i marknadsföring. Då kanske du också vill få en MS

Företag ber dig ibland att få internationellt erkända certifieringar som Microsoft Advertising Certification, Google Analytics, OMCP Digital Marketing Certification, Google Ads Marketing Certification, etc.

En översikt över marknadsföringsexamen online

Hela utbildningsprogrammet kommer att bero på institutionen. Du kan dock hitta några av följande vanliga:

Examen i ett ögonkast

 • Totalt 120 poäng för att få examen
 • Alternativ för kreditöverföring
 • Kredit timvis fakturering
 • Dynamiskt kursinnehåll relaterat till den aktuella marknaden
 • Praktikplatser
 • 4-årig examen (30 hp per år)

Kursinnehåll

 • Kärnaffärsämnen
 • Allmän utbildning
 • Teknikresurser
 • Professionell försäljning
 • Digital marknadsföring
 • Marknadsundersökning
 • Marknadsföring i sociala medier
 • Konsumentbeteende
 • Varumärkeshantering

Karriärväg

Med en online kandidatexamen i marknadsföring eller digital marknadsföring kan du bli:

 • Social media manager
 • Marknadschef
 • Marknadsundersökningsanalytiker
 • Medieplanerare
 • Produkt/varumärkesansvarig
 • Affärsutvecklingschef
 • Annons- och marknadsföringsansvarig
 • Ideell insamling

Intjäningspotential

Marknadschefer

Maj 2021-rapporten från US Bureau of Labor Statistics säger att årslönen för marknadschefer kan variera mellan $135,030 till $192,520. Och medianlönen är $63 920.

Marknadsundersökningsanalytiker och specialister

En annan byrårapport anger också att lägsta och högsta årslöner för marknadsanalytiker/specialister är 37 570 $ respektive 128 320 $. Samtidigt ligger medianlönen på 63 920 $ per år.

Nedan hittar du några prestigefyllda marknadsföringsgrader som du kan tjäna online:

Online marknadsföring Kandidatexamen: SNHU

Denna SNHU-examenskurs fokuserar på problemlösning och kreativitet inom sektorn för marknadsföring och digital marknadsföring. Du kan välja två koncentrations- eller specialiseringskurser som digital marknadsföring och sociala medier.

Dessutom kan du välja HubSpot Social Media Certification som en valbar kurs för att lära dig verktygen och teknikerna för marknadsföring på nätet. Detta kommer att hjälpa dig att visa enastående prestanda på arbetsplatsen.

Dessutom låter denna BS-kurs dig få en accelererad MS-examen från samma institution. Du kan spara mycket genom att överföra BS-poäng till MS-kurser.

Online BS i marknadsföring: ASU Online

Tjäna en examen online samtidigt som du lär dig från samma fakultet som undervisar studenterna på campus. That’s That ASU Online ger dig denna gyllene möjlighet. Vad som är mer intressant är att det inte kommer att nämnas någon online-examen på certifikatet.

  Öka din försäljning med smarta FOMO-marknadsföringsstrategier

Under utbildningen kommer du att lära dig avancerade ämnen som tillämpad marknadsföringsledning, marknadsledarskap, marknadsundersökningar, konsumentbeteende, B2B-marknadsföringsstrategi, konkurrenskraftig marknadsföringsstrategi och mer.

Online marknadsföringsexamen BS: WGU

Förbered dig för en spännande affärs- och marknadsföringskarriär genom att tjäna denna WGU-marknadsföringsexamen online ackrediterad av ACBSP. Utbildningsprogrammet är ett av de mest uttömmande på marknaden, med överkomliga studieavgifter per termin.

Du kommer att lära dig olika teorier från följande discipliner:

 • Marknadsföring
 • Affärskärna
 • Företagsledning
 • Allmän utbildning
 • IT-grunderna
 • Personalavdelning

Totalt blir det 41 banor. Dessutom kommer det att finnas ett Capstone-projekt där du kommer att planera, implementera och analysera en oberoende marknadsföringskampanj som ett projektarbete.

BS i marknadsföring: University of Minnesota Online

Ännu en uppskattad onlinemarknadsföringsexamen som erbjuds av University of Minnesota Online är högt värderad på arbetsmarknaden. Det är ett praktiskt program för att lära dig strategier och färdigheter för att identifiera anpassade kunder och behov.

Det är en 4-årig kandidatexamen med 100 % leverans av innehåll online, labbkurser och bedömningar. Det finns möjligheter till virtuell praktik efter avslutad kurs och före examensutdelningen.

Kandidatexamen i marknadsföring online: Indiana State University

Denna Indiana State University erbjöd BS i marknadsföringsexamen kommer att förbereda dig för utmaningarna inom B2B och B2c marknadsföring. Du kommer att bli berättigad att arbeta på högre positioner i medelstora företag, företag och ideella organisationer.

Du kommer att lära dig verktygen och teknikerna för att hantera en uttömmande marknadsföringskampanj online och offline. Som en kurskoncentration kan du ta upp ämnet Marketing Management.

BBA i marknadsföring online: UALR

Denna UALR-examen hjälper dig att utveckla de nödvändiga färdigheterna för att utmärka sig i karriärer som professionell försäljning, onlineannonsering och marknadsföringsledning. Utbildningen kräver att du slutför 120 timmars merit, varav 45 timmar i kurser på högre nivå, till exempel 3000 till 4000 nivåer.

Graden kommer att utbilda dig i avgörande discipliner som General Business, Professional Business, Marketing Major och Marketing Valives (Digital Marketing Emhasis eller Professional Sales Emphasis).

BacheloBachelor’ssketing Online: Franklin University

Denna kandidatexamen i marknadsföring från Franklin Unversity har fått IACBE-ackreditering. Det betyder att du kommer att lära dig det senaste innehållet som kommer att förbereda dig för nuvarande och framtida affärs- och konsumentmarknadsföringsutmaningar.

Det är ett examensprogram på 124 timmar. Du kan välja mellan 6 veckor och 12 veckors kurslängder. Dessutom kan du överföra upp till 76 % krediter för att spara pengar och tid.

Online BBA i marknadsföring: Brenau University

Att attrahera och behålla kunder eller konsumenter är en stor utmaning för alla företag. Brenau Universitys BBA i marknadsföring förbereder dig för att svara på denna utmaning och hjälpa ditt företag att växa sina intäkter.

Kursens innehåll är mycket uppdaterat och du kommer att lära dig av verkliga marknadsföringsutmaningar och fallstudier. Detta är ett 4-årigt utbildningsprogram utformat för att göra dig skicklig i konsumentbehov, designa produkter, utveckla marknadsföringsplaner och mer.

BBA i marknadsföring: New Mexico State University

New Mexico State University erbjuder denna BBA i marknadsföringsexamen med en kurs i strategisk marknadsföring. Kursinnehållet för på campus och online är detsamma. Det är ett omfattande 4-årigt utbildningsprogram med fokus på discipliner som:

 • Informationsteknologi
 • College Algebra
 • Affärer och kommunikation
 • Kalkyl
 • Makroekonomiska principer
 • marknadsföringsprinciper
 • Konsumentbeteende
 • Finansiell analys och marknader
  Tar Quest Diagnostics Walk Ins?

För att klara examen behöver du tjäna totalt 120 poäng på 4 år.

Marknadsföring: Isenberg School of Management

Om du vill slutföra en marknadsföringsexamen online kan Isenberg School of Management vara ett bra alternativ. Det erbjuder en stor marknadsföringsexamen som hjälper dig att växa i ditt yrke.

Kursen ger dig en flexibel inlärningsmiljö för ojämförlig AACSB-ackrediterad utbildning.

BBA i marknadsföring: Temple University

Temple University erbjuder BBA i marknadsföring online genom Fox School of Business. Det låter dig förbereda dig för en framgångsrik marknadsföringskarriär genom att ha en gedigen förståelse för marknadsföringsaktiviteter.

Kursen ger dig möjlighet att möta samtida marknadsföringsutmaningar med en aktiv och upplevelserik läroplan. Du studerar också ekonomi, psykologi, statistik och dataanalys för att förstå det aktuella marknadsscenariot.

BA i företagsekonomi (marknadsföring): WSU Global Campus

För att komma in i dagens snabba karriärlandskap kommer denna marknadsföringsexamen från WSU att hjälpa dig i stor utsträckning. Det gör att du kan utveckla en stark bas på affärsgrunderna och lära dig om konsumentbeteende, marknadsundersökningar, internationell marknadsföring och ledning.

Kursen ges i ett 7-veckorsformat där du ska genomföra två eller fyra 7-veckorskurser under en 16-veckors termin.

Titta också på dessa onlinekurser i marknadsföring som erbjuds av framstående edTech-plattformar.

Marketing Essentials MicroBachelors Program: edX

Den här edX-kursen hjälper dig att driva din karriär framåt genom att lära dig konsumentbeteende, prisstrategi, marknadssegmentering, etc. Kursen kommer att ta tre månader att genomföra om du investerar 7 – 9 timmar i veckan.

BSc marknadsföring: Coursera

Coursera hjälper dig att uppnå en BSc Marketing-examen som erbjuds av University of London. Programmet är 100 % online och tar 36 – 72 månader att genomföra.

Grunderna i digital marknadsföring: Google Digital Garage

Google Digital Garage erbjuder kurser i Grunderna i digital marknadsföring för proffs som vill implementera kunskapen för sin verksamhet eller karriär. Den har 40 timmar långt läromaterial i egen takt och ger dig ett erkänt certifikat.

Diplomerad marknadsföringsledning: Alison

Du kan också välja Diploma in Marketing Management av Alison. Den består av 12 moduler som täcker 45 viktiga ämnen och kan genomföras inom 10 timmar.

Online kurs i digital marknadsföring: Edureka

Denna Edureka-kurs hjälper dig att få betydande kunskap om olika aspekter av digital marknadsföring. Denna certifieringskurs består av 30 timmars onlinekurser som leds av instruktörer och fungerar som en inkörsport för din karriär.

Slutord

Hittills har artikeln diskuterat relevansen av en marknadsföringsexamen online i dagens globaliseringsperspektiv. Det har också avslöjat några mycket forskning online marknadsföring grader du kan fortsätta.

Dessutom har du också lärt dig om några onlinecertifieringar och mikrokurser tillgängliga på edTech-plattformar. Du kan välja ditt val beroende på dina professionella och personliga åtaganden.

Du kanske också är intresserad av att veta de bästa innehållsmarknadsföringskurserna.