16 Överväldigande Netflix statistik och data [2023]

Spread the love

Netflix har varit kungen av OTT ett tag nu, så det är vettigt att dyka djupt in i dess statistik och data.

Det finns inget som att sparka ifrån sig skorna, fylla popcornbaljan och titta på något coolt på Netflix efter en lång dag.

Med en hälsosam katalog har Netflix engagerande innehåll för alla typer av humör. Inte konstigt att det blev en av de största streamingsidorna i hela världen och dominerar OTT-branschen. Men har du någonsin undrat hur mycket det här företaget tjänar årligen? Eller hur många tittar på Netflix varje dag? Eller antalet titlar som streamingplattformen har?

Jag slår vad om att det finns många saker du inte vet om Netflix. Förbered dig på att bli upplyst. I det här inlägget avslöjar jag lite tankebloggande statistik och data om Netflix, vilket bevisar att det är det största streamingföretaget globalt.

Netflix – Titta mer, se bättre

Jag är ganska säker på att Netflix inte behöver någon introduktion, men det skadar inte att fräscha upp några grundläggande fakta. Stanna hos mig.

Netflix är en on-demand, over-the-top streamingtjänst som streamar filmer och TV-program producerade av Netflix Inc. Förutom att streama originalinnehåll, streamar den också prisbelönta program, anime, filmer, dokumentärer och mer, allt på ett lågt månadspris.

Du kan titta på dina ikoniska favoritprogram, som Friends, Big Bang Theory och That 70s Show, medan du tittar på några av dess klassiska original, som The Crown, Bridegerton och mer. Men det här är bara några titlar att nämna.

Plattformen är värd för hela 17 300 titlar i olika genrer, språk, målgrupper och platser. Det är ingen överraskning att Netflix kommer för några av de största produktionsnamnen i världen, inklusive Warner Bros, Disney och Paramount.

Läs också: Så här ändrar du Netflix-region med eller utan VPN

Dessutom har Netflix också börjat släppa några interaktiva spel. Dessa spel låter dig välja ditt slut, vilket gör berättelsen mycket anpassningsbar och interaktiv. Netflix var först med att anamma idén, så vi kan lugnt säga att streamingplattformen vet hur man överlever konkurrensen och alltid levererar något unikt och annorlunda för att hålla sin publik fast.

Låt oss se en del av den häpnadsväckande statistiken som bevisar att Netflix har och kommer att förbli en OTT-jätte, vad som än händer, åtminstone under nästa decennium eller så.

Netflix-prenumeranter

Netflix är en betald streamingwebbplats, så det finns ingen gratisversion. För att få tillgång till något innehåll på plattformen måste du välja från deras planer, där den grundläggande kostar $6,99 per månad.

Från och med andra kvartalet 2023 har Netflix ca 238,39 miljoner betalda prenumeranter över hela världen. Den upplevde en topp på cirka 5,89 miljoner prenumeranter jämfört med kvartalet innan.

  Vad är LAN och VLAN? En introduktionsguide

Källa: Statista

De flesta av dessa prenumeranter är koncentrerade till EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika), med nästan 80 miljoner av Netflixs totala globala abonnentbas i dessa regioner.

Vi kan förvänta oss att antalet prenumeranter bara kommer att öka från och med nu. Jag är ganska säker på att det kommer att komma med en idé att hålla de befintliga kunderna nöjda samtidigt som de lägger till fler till listan.

Globala intäkter

Netflix streamar några av de största tv- och filmsuccéerna i världen. Titlar som Black Mirror, House of Cards och de senaste programmen som Bridgerton och Stranger Things har hjälpt streamingwebbplatsen att tjäna mycket pengar.

För att inte nämna, de har också andra inkomstströmmar, såsom annonser, licensiering och merchandising. Allt detta ackumulerades till att Netflix genererade en total inkomst på 8,19 miljarder US-dollar under andra kvartalet 2023, en ökning från 7,97 miljarder motsvarande kvartal 2022.

År 2022 samlade företaget en årlig omsättning på cirka 31,6 miljarder US-dollar. Låt oss se vad 2023 har i beredskap för dem när det gäller årliga intäkter.

Ursprungligt innehållsutgifter

Medan de årliga intäkterna och betalda prenumeranter når nya höjder för Netflix, kan detsamma inte sägas om deras ursprungliga innehållsutgifter.

2022 rapporterade streamingplattformen att ha spenderat 16,7 miljarder US-dollar på innehåll, medan video-on-demand-tjänsten 2021 spenderade mer än 17 miljarder US-dollar. Original som Stranger Things och megasuccéserien The Crown tog upp mycket av Netflix budget, men vi klagar inte. Showen motiverade pengarna som spenderades på det.

Även om innehållsutgifterna för 2023 ännu inte har avslöjats, tyder prognosen på att det skulle kunna spendera cirka 7 miljarder US-dollar på sitt ursprungliga innehåll, vilket skulle ranka det på 5:e plats bland globala medieföretag, som Paramount, Disney, Warner Bros. Discovery, och Comcast. Bra jobbat, Netflix!

Global marknadsandel

Netflix har mött en tillströmning av konkurrens på marknaden. Fler och fler OTT-plattformar dyker upp och tävlar om användarnas uppmärksamhet, med några gamla vapen som Disney+ som också vinner mark.

Men Netflix håller sitt namn som den ledande streamingplattformen i USA, eftersom plattformen under kvartal 1 2023 klarade en marknadsandel på 44,21 %ned 5,56 % från första kvartalet 2022.

Källa: Similarweb

Ja, det finns en nedgång, men den har ändå lyckats ligga före kunderna. Och med Netflix som släpper hits efter hits, är det säkert att anta att det skulle kunna njuta av OTT-plattformen nummer 1 under några år framöver, trots de strider som det måste utkämpa angående exklusivt innehåll, prisstrategi, överkomlighet och mer.

Innehållsbibliotekets storlek

Netflix har en omfattande biblioteksstorlek, med över 1500 original, inklusive några av de största programmen som Money Heist (min favorit), Queen’s Gambit och Stranger Things. För att inte glömma det mest populära originalet på Netflix hittills, Squid Game.

Det har den åtminstone 17 300 titlar i alla dess internationella bibliotek i oktober 2022. Förutom originalen har dess katalog olika gamla och nya klassiker som håller oss klistrade vid våra skärmar i timmar.

  Filtrera Google Sheets-data utan att ändra vad medarbetare ser

Förutom TV-program och filmer har Netflix även anime och interaktiva spel. Om det finns någon ny OTT-trend där ute, så har Netflix det säkert.

Prenumeranttillväxt under covid-19-pandemin

Covid-19-pandemin knuffade oss bakom de låsta dörrarna, bort från livet på utsidan. I en tid då många branscher upplevde driftstopp, fann OTT-plattformar som Netflix sin tid att lysa.

Människor som en gång hatade tanken på att sitta sysslolös och bläddra igenom Netflix-titlar, fann sig själva göra precis det för vad mer kunde de göra?

Handla om 26 miljoner liknande uttråkade människor hittade till Netflix när det fick ytterligare användare den 1:a 2020. Denna siffra har getts av både Wall Street och de interna prognoserna.

Genomsnittligt antal strömmande timmar per prenumerant

Personligen kan jag enkelt göra 12 timmar Netflix om du föreslår en bra show för mig. Men Netflix-prenumeranter spenderar i genomsnitt ca 3,2 timmar per dag att titta på innehåll på OTT-plattformen.

Källa: Backlinko

Det är 6 miljarder timmar varje månad! Och jag skyller inte på dessa människor; Netflix har några riktigt coola saker att visa.

Oscarsnomineringar

Oscars eller Oscarsutmärkelser är de mest prestigefyllda utmärkelserna inom underhållnings- och filmbranschen, som ges för konstnärliga och tekniska meriter.

Alla som har vunnit en Oscar har vunnit i livet. Det är det ultimata priset om du har skapat, regisserat, skådespelat eller arbetat på något sätt i filmbranschen, så det är inte konstigt att Netflix också tävlar om dess validering. Och det blir det.

Netflix har tjänat ca 35 nomineringar fram till 2021, därefter har det skett en nedgång. År 2023 hade den fått 15 nomineringar. Men dessa siffror säger mycket om kvaliteten på innehållet som plattformen levereras med.

Emmy Awards

Efter Oscarsgalan är Emmy Awards de mest prestigefyllda skådespelarutmärkelserna som finns. De är en del av ”Triple Crown of Acting” av en anledning.

2022 nominerades Netflix för en jättestor 105 Emmy-priser, varav de vann 26 priser. Men det här är ingenting. De presterade mycket bättre under de föregående åren, tjänade 129 nomineringar och vann 44 Emmys.

Även om det kan ha skett en nedgång, ser Netflix säkert att studsa tillbaka med sitt senaste utbud av spännande innehåll.

Netflix skuld

Allt är dock inte alltid bra på Netflix. Trots en häpnadsväckande årlig intäkt, fantastiskt innehållsutbud, skyhöga månatliga prenumerationer och ökande utmärkelser är det knä-djupt i skulder.

Källa: Companiesmarketcap

Enligt bolagets senaste finansiella rapporter, dess totala skulden har rapporterats till 14,46 miljarder dollar. Skulden har stadigt minskat sedan 2020, och trenderna visar att de är på rätt väg att rensa sina skulder. Men eftersom de har en kassareserv på 7,83 miljarder dollar, är dess nettoskuld mindre på cirka 6,61 miljarder dollar.

Lokalisering av innehåll

Netflix dominerar den globala OTT-marknaden, med dess innehåll tillgängligt i cirka 190 länder. Det är nästan alla länder i världen! De flesta av dessa länder tycker om innehåll på sitt modersmål pga Netflix streamar innehåll på 62 framstående språk i världen.

  Hur man löser in ett presentkort på ett Microsoft-konto

Medan vissa språk är lika vanliga som japanska, franska, spanska och hindi, är vissa lika sällsynta som quechua, sanskrit, nepali, tjeckiska, persiska, jiddisch, assamiska och wolof.

Översättare över hela världen kan tillhandahålla olika översättningar, där du kan byta språk med bara några klick. Detta gör Netflix tillgängligt och roligt för människor från olika länder, språk och etniciteter.

Global expansion

Som tidigare nämnts, Netflix finns i 190 ländernästan alla länder i världen. Innehållsbiblioteket i alla dessa länder varierar dock beroende på olika faktorer, inklusive dessa regioners censurpolicy.

Netflix USA ser väldigt annorlunda ut från Netflix Indien eller Netflix Thailand. Det kan finnas variationer, men dess exklusiva original finns i nästan alla länder utom några.

OTT-plattformen är tyvärr inte tillgänglig i Kina, Krim, Nordkorea, Ryssland och Syrien. Jag tror inte att jag behöver nämna skälen, så jag låter det vara där.

Prenumerantgeografi

Även om Netflix är tillgängligt i de flesta länder över hela världen, kommer de flesta av dess prenumeranter från EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika), med 79,81 miljoner abonnenter i detta område under andra kvartalet 2023.

Källa: Statista

Näst på tur är USA och Kanada, som står för cirka 75,57 miljoner abonnenter, följt av Latinamerika och Asia Pacific med 42,47 respektive 40,55 miljoner.

Netflix Jämställdhet

OTT-plattformen ligger före kvinnorättskurvan. Under de senaste åren har Netflix börjat fokusera mer på kvinnliga artister, vilket låter kvinnliga skådespelare och regissörer lysa igenom. Så mycket att mellan 2018 och 2021, mer än hälften (det är 55 %) av alla filmer och serier innehåller antingen en tjej eller en kvinna som ledare eller medledare.

Många av dessa kvinnor kommer från underrepresenterade ras/etniska grupper. Så Netflix bidrar inte bara till att stödja kvinnor, utan representerar också marginaliserade samhällen.

Kvinnliga direktörer

På tal om att Netflix stödjer kvinnor, 2021 var 26,9 % av regissörerna på Netflix-filmer kvinnormedan mer än hälften av serierna på plattformen, cirka 54,75 %, hade färgade kvinnor i huvudroller eller medhuvudroller.

Dessutom har antalet färgade kvinnor som serieregissörer ökat från 5,6 % 2018 till 11,8 % 2021. Detta bevisar att kvinnor blomstrar som skådespelare, kreatörer och regissörer.

Netflix intäkter per användare

En gång i tiden kan Netflix ha varit en lyxprenumeration, men nu är det en hushållsvara, med olika hem som har minst ett konto.

Källa: Demandsage

I genomsnitt, en användare betalar cirka 11,76 USD på månadsbasis globalt. Sedan 2016 har den vuxit med 26,13 %. Medan den globala genomsnittliga månadsinkomsten per betalande användare 2017 var 9,43 USD, har den stadigt ökat, och varje år i rad upplevs en topp.

Avslutande tankar

Netflix är den ledande OTT-plattformen i hela världen av en anledning. Den har en fantastisk titelsamling, exklusivt innehåll och konkurrenskraftiga priser. Denna statistik bevisar att även om plattformen kan ha upplevt ökande konkurrens de senaste åren, ligger den fortfarande före kurvan och har alltid idéer i rockärmen för att ligga före konkurrenterna.

Kolla sedan in dessa sociala medier statistik och trender.