16 Bästa Rent Collection Software för moderna hyresvärdar

Programvara för hyresuppbörd är nu ett måste för den moderna hyresvärden. Programvara för hyresinsamling gör inkassoprocessen smidigare och sparar tid samtidigt som den ger en betalningsinformation. Detta har drastiskt minskat de stressnivåer och frustrationer som de flesta hyresvärdar och fastighetsförvaltare brukar känna.

Att acceptera belopp i bråkdelar, vanligtvis i kontanter/checkar, etc., och att behålla stela insättningsalternativ är några av de vanligaste orsakerna till felaktig hyresuppgörelse. Ibland måste hyresvärdar betona att föra transaktionsregister och ha ett icke-funktionellt hyresavtal. Bristande hyresgästs trovärdighet leder också till betalningsproblem.

Därför, om du är en hyresvärd, har vi en speciellt skapad lista över den bästa programvaran för hyresinsamling som finns! Här är en praktisk tabell över programvaran som vi har listat i detalj nedan:

Titel

Beskrivning

Utforska

Baselane

Finansiella tjänster för hyresvärdar, hyresuppbörd.

Rentredi

Allt-i-ett-lösning för hyresuppbörd och hantering.

Azibo

Säker insamling av hyresbetalning, betalningsstatus i realtid.

TurboTenant

Fastighetsnotering, hyresuppbörd, inkomstkontroll.

Innago

Enkelt, flexibelt online hyresbetalningsverktyg med säkerhet.

Hyresvärdens studio

Hyresuppbörd, underhåll, skattedeklarationer med mera.

Dörrslinga

Funktionsrik programvara för fastighetsförvaltning med kryptering.

TenantCloud

Molnbaserad fastighetsförvaltning, betalningsspårning.

Betala hyra

Användarvänlig hyresuppbörd, räntefria lån.

Hemlane

Fastighetsförvaltning, reklam och spårning i realtid.

Pendo

Säkra bank-till-bank pengatransaktioner, påminnelser.

Nytta

Enkel inställning av hyresbetalning, aviseringar, flera lägen.

Rentec Direct

Gratis ACH-betalningar, hyresgästportal och fler funktioner.

Stessa

Autogenererade portfölj- och transaktionsrapporter.

Buildium

Uthyrningslistor, automatiserade fakturabetalningar, Resident Center.

RentRoom

Säker databas, betalningspåminnelser, flera konton.

Att få betalningar i tid från hyresgäster har alltid varit ett problem för de flesta fastighetslångivare. En studie i mars 2023 visar att mer än fem miljoner ägare i USA inte får sin förfallna hyra. Det leder till cirka elva miljarder skulder för nationen.

Att förlita sig på traditionella metoder för hyresuppbörd kommer alltid att hålla dig i dilemma och oro😥. Du kan kolla in ytterligare information om den bästa programvaran för hyresuppbörd för moderna hyresvärdar och fastighetsförvaltare nedan.

Implementering av lämplig programvara kan så småningom minska arbetsbelastningen och upprätthålla betalningsdisciplin. Så här kan du uppnå det.

Hur är Rent Collection Software användbart?

Fastighetsägare anställer antingen fastighetsförvaltare från tredjepartskällor eller arbetar själva för att hantera hyresgäster på deras egendom. Förutom reparation och underhåll av fastigheten är det hyresbetalningsuppbörden som fortsätter att utmatta givaren och mottagaren.

Vissa fastighetsägare förespråkar traditionella betalningssätt som kontanter eller checkar, som är lätta och informellt görs efter behag.

Processen kräver dock manuell assistans på förfallodatum, tillsammans med upprätthållande av detaljerade register. Otillgänglighet av kontanter eller personer i båda ändar och fel i signatur/nätverk/ eller datorsystem är också oundvikliga förhållanden som ofta uppstår vid hyresuppbörd.

Det senaste decenniet har vi sett höghastighetsinternet i varje hörn. Nu är majoriteten av individer aktiva användare av digitaliseringstekniker. Därför är det mer rimligt att använda en effektiv, pålitlig och ansvarsfull metod för att hantera investeringar💸 och intäkter.

Programvara för hyruppsamling är ett helt och hållet professionellt verktyg. Den innehåller de nödvändiga ramarna för formell kommunikation mellan hyresgästen och ägaren. Dessutom, när hyresvärdar använder programvara som redovisningsprogram för fastighetsförvaltning och programvara för hyresuppbörd, behöver de komma ihåg mindre samtidigt som de också har processen gjord i tid.

Fördelar med att använda programvaran Rent Collection

För närvarande föredrar hyresvärdar och förvaltare att använda de senaste digitala teknikerna för att hantera fastigheter, hyresgäster och avgifter. Dessutom fungerar hyresinsamlingsmjukvaran online för att erbjuda en helt automatiserad process som du kan övervaka över vilken internetaktiverad enhet som helst.

Dessa är säkra verktyg med felfria mekanismer för att spåra betalningar från kort eller automatiska debiteringar från konton. Genom att använda detta formella system får du flera faciliteter. Programvaran sammanställer generering av transaktionsrapporter, avtalsinformation eller underhåll av fastighetsreparationsdetaljer, etc., på ett ställe.

Att implementera ett professionellt mjukvarusystem för att ta emot betalningar är alltid lämpligt. Det säkerställer framgångsrikt trovärdighet och transparens mellan hyresgästen och fastighetsägaren. Hyresvärdar eller företag inom fastighetssektorn kan hänvisa till listan över bästa programvara för hyresuppbörd.

Baselane

Baselane är ett avancerat finansiellt operativsystem som är speciellt utformat för att hjälpa oberoende hyresvärdar med finansiella tjänster. Företaget har utvecklat flera produkter som hyresuppbörd, hyresvärdsbank, bokföring, hyresbetalning, hyresförsäkring, lån mm.

Mjukvaruprodukterna är gratis utan dold kostnad för att använda någon specifik funktion. De tror på att underlätta fastighetsägare med den bästa finansiella tekniken. Det hjälper dem att uppnå högre avkastning och kontinuerlig tillväxt i hyresinvesteringsportföljer.

Hyresuppbördsmjukvaran erbjuder ett nollbalanskonto med räntor och andra faciliteter i deras interna banksystem. Du kan använda den för transaktioner eller få hyresbetalningarna direkt till ditt bankkonto.

Hyresgäster kan verkligen välja det automatiska betalningssystemet för snabb betalning. De kan logga in på vilken enhet som helst för att göra betalningar via ACH, eller betal-/kreditkort utan transaktionsavgift. Det finns inga högre gränser för transaktioner, och du kan återbetala beloppet inom två dagar.

Det finns alternativ för hyresrapporter och fakturor och du kan aktivera inställningar för sena betalningar med regelbundna aviseringar.

Rentredi

Ryan Barone skapade ursprungligen Rentredi ansökan om att hyresgäster ska säkra och omedelbart använda dokumentet till hyresvärdarna. Men efter kontinuerlig interaktion med fastighetsägare och förståelse för deras krav, gjorde han rigorösa utvecklingar för att bilda denna otroliga lösning.

Rentredi-applikationen utvecklas efter kontinuerlig interaktion med fastighetsägare och för att förstå deras krav. Denna allt-i-ett-lösning innehåller unika funktioner i hyresuppbörden för hyresgäster och fastighetsförvaltare eller ägare.

Instrumentpanelen visar alternativ för att hantera fastigheten, hyresgästkontroll, upprätthållande av hyresavtal, hyresbetalningar eller skicka påminnelser till hyresgästerna om förseningsavgifter. Hyresgästerna kan välja att betala automatiskt via ACH, bankkonto, kreditkort eller kontanter genom 90 000+ butiker.

Hyresvärdarna kan lägga till betalkonton på panelen gratis och påbörja transaktioner inom 4 – 5 dagar. Du kan också överföra hanteringsavgifterna till hyresgästerna, tillåta delbetalningar eller blockera det och skicka ett vräkningsbesked enligt villkoret.

Azibo

Azibo är en populär leverantör av fintech-lösningar. Dess samling av verktyg för uthyrning av företag föredras av många fastighetsägare, hyresgäster och förvaltare. Med mer än 20 000 registrerade medlemmar har deras plattform bearbetat över $250 miljoner i transaktioner.

Den har en säker och hyresbetalningsmetod med ett användarvänligt gränssnitt. Betalningarna accepteras direkt från betalkort, ACH-banköverföringar eller andra lägen. Systemet är fördelaktigt för fastighetsförvaltare som kan kolla upp betalningsstatus från hyresgäster i realtid.

Detta verktyg fungerar i tre enkla steg. Hyresvärdarna eller fastighetsförvaltarna i verksamheten måste logga in på hyresuppbördsappen och ange detaljerna i ett specifikt avsnitt. Du får alternativ att antingen skapa ett konto i appen för transaktioner eller lägga till ditt bankkonto direkt.

När processen är klar kan du be hyresgästerna att gå med i ditt Azibo-nätverk och börja göra betalningar. Applikationen är helt gratis med teknisk support.

TurboTenant

TurboTenant tjänstgör i alla 50 delstater i USA. Det har en stark inverkan på fastighetsmarknaden, med mer än 55 000 hyresvärdar som har tillgång till deras mjukvarutjänster. De har skapat ett effektivt fastighetslistningssystem på flera webbplatser. Det hjälper fastighetsförvaltare och ägare att enkelt få kontakt med genuina hyresgäster.

Deras hyresuppbördsprogram finns tillgänglig som gratis och betald version. Medan premiummedlemmar (ägare) får möjlighet att se över den potentiella hyresgästens inkomst. Både hyresvärdar och hyresgäster kan komma åt verktyget via mobilapplikation och online i webbläsaren.

Hyresvärdar har frihet till hands med automatiska påminnelser om sena betalningar, spårning av betalningen, snabba kvitton, väntande rapporter och utgifter. Företaget har en koppling till Stripe och Plaid för att hålla nätverket och databasen säkra i systemet. Hyresgäster kan använda kreditkort, ACH eller autopay-system för att betala hyran.

Innago

Innago sätter det motsatta tillvägagångssättet att fokusera programvaran på hyresgästernas förbättringar snarare än att betona hyresvärdarna. Detta onlineuthyrningsbetalningsverktyg är enkelt, intuitivt, flexibelt och prisvärt, med funktionsbara funktioner som underhållsförfrågningar, hyresförsäkringar, utgifter och rapportering, säkerhet och moln, etc.

Hyresuppbördspanelen erbjuder säker och säker dataöverföring med ett transparent betalningsspårningssystem. Ägarna och hyresgästerna använder dess genomförbarhet och användarvänlighet för automatisk betalning eller för att ta emot betalningsaviseringar. De kan betala på ett valt datum genom att helt enkelt klicka på en knapp👆 som anges i e-postmeddelandet.

Med flera egenskaper på panelen kan du införa separata inställningar för sen betalning eller genomdriva avgifter baserat på procentuella standardinställningar.

Hyresvärdens studio

Hyresvärdens studio är ett standardnamn bland leverantörer av tekniska lösningar för fastighetsägare och hyresgäster. De är ett decennium gammalt företag och reformerar regelbundet verktyget på basis av feedback från kunder. Gränssnittet för denna hyresinsamlingsprogramvara är ganska utarbetat, med de flesta parametrar som anges på instrumentpanelen.

Programvaran inkluderar funktioner som hyresuppbörd, underhåll, skatterapporter, screening och mycket mer. Det är gratis att använda för tre fastighetsenheter, och senare måste du prenumerera på betalversionen. Det pålägger dock transaktionsavgifter för varje betalning.

För snabba och enkla hyresbetalningar kan hyresgästerna välja automatisk debitering från konton, medan fastighetsförvaltare kan skicka dem snabba fakturakvitton med en knapptryckning. Du kan också skicka avgiftspåminnelser, tillåta delbetalning och automatiska förseningsavgifter vid manuella betalningar av hyresgästen.

Dörrslinga

Dörrslinga ger första prioritet åt det enkla att hantera fastighetsverksamheten. Eftersom de är fastighetsägare förstår de verkligen de väsentliga kraven för en utsedd programvara, såväl som kryphål i den befintliga. De har uppnått höga betyg⭐ från varumärken som Capterra eller Crowd och visades upp på Forbes, Fortune, NBC och andra sådana portaler.

Det är en funktionsfull programvara med flera sektioner som syftar till att hantera din egendom. Det är ett prisvärt verktyg som integrerar ett redovisningssystem, listor, dokumentation, teknisk support och många andra nödvändiga parametrar för att hjälpa ägare och hyresgäster.

En anmärkningsvärd egenskap hos det här hyresinsamlingsverktyget är 256-bitars krypteringen av militärkvalitet av alla transaktioner. Beloppet skickas direkt till kreditkortsprocessorn utan att passera programvaruservern. Det säkerställer hyresgäster och chefer om säkerheten för hyresbetalningar.

TenantCloud

TenantCloud är erkänt bland de bästa mjukvaruföretagen för fastighetsförvaltning och har mottagit flera utmärkelser från Front Runners, Capterra, Leader och andra. De har tagit fram en molnbaserad tjänstemodell som underlättar fastighetsägare, hyresgäster och serviceproffs för tilldelning, förvaltning och intäkter från hyresfastigheter.

Fastighetsförvaltarna kan förbättra sina affärsresultat genom att använda panelen för att samla in betalningar, lista fastigheterna och granska hyresgäster. Du kan spara, extrahera eller sortera betalningssiffrorna med respektive egenskaper i verktyget och lägga till ett eller flera bankkonton för att ta emot betalningarna direkt.

Be din hyresgäst om automatisk betalning eller manuella transaktioner online, och ställ in panelen för delbetalning eller förseningsavgifter. De ger också alternativ att erbjuda rabatter och återbetalningar till hyresgästen från programvaran. Det tillåter också att dela avtalet med flera hyresgäster samtidigt med automatisk fakturering.

Betala hyra

Betala hyra är en framstående teknisk lösning med enkel funktion och syftar till att skapa sund bondage mellan ägare och hyresgäster. Den är tillgänglig i tre specifika abonnemangsplaner som har särskilda funktioner och avgifter för att uppfylla behoven hos deltids- och heltidshyresvärdar.

Användargränssnittet för deras hyresuppbördsverktyg är lätt att förstå, med stora avsnitt som visas på instrumentpanelen. Det är mobil-, flik- och skrivbordsvänlig programvara, och hyresgäster kan överföra pengar direkt med ACH eller kreditkort.

RentCred är en mycket uppskattad tjänst som ges till hyresgäster, där företaget hjälper dem med räntefria lån och krediter för att betala beloppet i tid. Andra funktioner inkluderar skydd av personliga detaljer för båda parter, spårning av viktiga dokument, insamling av hyra, räkningar, parkerings- eller sopavgifter, etc.

Hemlane

Hemlane har ett stort nätverk av proffs som arbetar över hela landet för att möta kraven från fastighetsmäklare, förvaltare, hyresvärdar och hyresgäster. Du behöver inte oroa dig för vräkningsformaliteter eller samordning av fastighetsreparationer.

De har designat en välplanerad programvara för fastighetsförvaltning samtidigt som de erbjuder att annonsera fastigheterna på de 30 bästa uthyrningswebbplatserna. Verktyget innehåller allt-i-ett-funktioner på en portal där instrumentpanelen visar realtidssiffror för sena betalningar, hyreskontrakts utgång, underhållsarbeten, hyresgäster, etc.

Hyresuppbörden och redovisningsprocessen är tillämplig med omedelbar bankverifiering på alla amerikanska banker. Hyresvärdarna eller förvaltarna kan acceptera antingen hel eller partiell betalning med förseningsavgifter på daglig eller månadsbasis, medan verktyget automatiskt påminner hyresgästerna om förfallodatum.

Du kan direkt lagra transaktionskvitton på portalen och spåra vanliga intäkter från hyresbetalningar online.

Pendo

Pendo programvara för fastighetsförvaltning tar hand om onlinebetalningar, hyresgäster, fastighetsförvaltning, listor och mycket mer på en enda plattform. Den fick priset för årets RMA-trendsättare 2017. Sedan dess har de arbetat rigoröst med att sammanställa effektiva parametrar i mjukvaran och hjälpa hyresvärdar att spara tid för produktivt arbete.

PendoPay, hyresinsamlingsportalen, erbjuder säker nätverksanslutning för bank-till-bank-pengartransaktioner. Den har ett sömlöst system för hyresgäster att schemalägga sina månadshyror och undvika förseningsavgifter. Om de väljer manuell betalning med engångslösenord kommer programvaran att skicka påminnelser via e-post.

Mjukvaran är aktiverad med ett e-säkerhetssystem på banknivå för att skydda användarnas data under autogirobetalningar. De tar minimalt betalt för transaktioner, vilket gör dem till ett föredraget val för många hyresvärdar och förvaltare.

Nytta

Nytta betjänar gör-det-själv-hyresvärdar och deras hyresgäster avsevärt utmärkt erfarenhet och samarbete under hyresuppbörden. Deras webbplats utbildar också potentiella hyresvärdar och hyresgäster med guider, artiklar, resurser och lagar om nödvändig information relaterad till fastighetsförvaltning.

Denna online-mjukvara för hyresinsamling underlättar processen för hyresbetalning. Som hyresvärd behöver du skapa ett betalkonto på portalen. Du kan ställa in beloppet som hyra tillsammans med sena betalningsavgifter. Dina hyresgäster kommer att få besked om alla avgifter i förväg och kan välja att betala genom flera lägen.

Instrumentpanelen får omedelbart betalningskvittot, medan hyresgästerna också underlättas med funktionerna Autopay och CreditBoost för en stressfri procedur. Det tar tre dagar att bearbeta beloppet på banken, medan FastPay-funktionen om den är tillvald kommer att överföra💵 betalningen på en arbetsdag.

Rentec Direct

Rentec Direct teamet har arbetat i flera år för att skapa en av de högst rankade fastighetsförvaltningsprogramvaran i USA. Tillsammans med kontohantering och hyresuppbördssystem får användarna också en professionell webbplats, filhanteringsverktyg, hyresannonser, hyresgästscreening och många fler funktioner i en port.

Mjukvaran är tekniskt gratis för både hyresvärdar och hyresgäster eftersom den inte tar ut någon extra transaktionsavgift för betalningar om det görs via ACH. Fastighetsinnehavarna kan skapa ett internt konto för omedelbara pengaöverföringar, som är enkelt att sätta upp och helt gratis.

En unik hyresgästportal är tillägnad hyresgästen för att betala hyran, granska hyresavtal, ansöka om förfrågningar om hushållning, beställa försäkring och kontrollera aviseringar.

Stessa

Stessa har byggt upp ett berömvärt rykte bland fastighetsägare, som har laddat ner appen och gett den ett femstjärnigt betyg🌟 på App Store, Google Play, Capterra och andra portaler. Mjukvaran fungerar trovärdigt med automatiskt genererade, välorganiserade portfölj- och transaktionsrapporter dygnet runt.

Fastighetsförvaltarna kan starta ett gratis konto för kontanthantering för att sömlöst hantera fastighetsaffärer och generera årliga procentuella avkastningssatser också. För att starta programvaran behöver du hyresgästens e-post och hyresavtal.

Nu när du ställer in betalningsbeloppet kommer hyresgästen att få ett e-postmeddelande om att han går med i portalen. Du kan enkelt avaktivera deras konto efter vräkning. Dess instrumentpanel är lämpligt utformad för att ge fullständig information på en sida och skickar automatiska meddelanden om betalningar gjorda av hyresgästen.

Buildium

Buildium etablerades för nästan två decennier sedan av två fastighetsförvaltare som djupt analyserade de grundläggande behoven hos förvaltare som hanterar flera fastigheter och specifika uppgifter. Du kan kolla in lämpliga fastigheter från listan över portföljer, till exempel bostäder, kommersiella, samhälleliga, prisvärda eller studentbostäder.

Det finns en lång lista med funktioner som är aktiverade i denna fastighetshanteringsprogramvara, som 1099 e-filing, uthyrningslistor, Open API och mycket mer. Hyresuppbördssystemet online ber hyresgästerna att föredra automatiserade fakturabetalningar, vilket sparar tid och undviker förseningsavgifter.

Resident Center får ange kreditkort eller bankkonton för snabba pengaöverföringar, som även skickar betalningsinformation till hyresvärdarna efter betalningar.

RentRoom

RentRoom är både ett appstöd och ett skrivbordsbaserat fastighetshanteringsverktyg. De säkrar databasen över Google Cloud-systemet för högre säkerhet för användarens data. Du kan använda denna programvara för att ta emot betalningar, interagera med hyresgäster, analysera underhåll, anpassa rapporter, hyra ut och marknadsföra fastigheten.

Verktyget skickar automatiskt betalningspåminnelser nära betalningsdatum, medan hyresvärdar kan anpassa dem. De säkerställer att tillhandahålla ett säkert system för alla transaktioner och tillåter ägarna att lägga till flera bankkonton på panelen.

Den har en enkel procedur för att använda programvara för fastighetsförvaltning, där användaren måste ladda ner verktyget och ansluta till bankkontot. Betalningen är enkel med ett enda klick, eller så kan du välja autobetalningssystemet. De har ett team av medarbetare som hjälper hyresgästens grupp med teknisk support.

Hur du ska välja en programvara för hyruppsamling

Med förändrade tider och traditioner blir det absolut nödvändigt att följa det nya arbetssättet. Programvara för hyresuppbörd är mycket efterfrågad inte bara bland fastighetsförvaltare eller hyresvärdar, utan även hyresgästerna tycker att det är bekvämt att göra onlinebetalningar, ta upp underhållsförfrågningar, hyresavtal, rapporter, kvitton, etc.

Listan här visar de bästa verktygen inom fastighetsförvaltningssektorn. Vissa av dem är gratis att använda, medan andra erbjuder premiumtjänster till en lägsta prisklass. Men förutom budgeten måste du också överväga de funktioner du behöver när det kommer till att välja den som passar dig bäst.

Nästa steg, slösa inte din tid på att undra om din egendom är i säkra händer; prova istället dessa hyresgästscreeningsplattformar för trygga hyresvärdar.