16 bästa programvara för salongshantering och bokning för att förbättra kundupplevelsen

Alla företag och företag digitaliseras, hur skulle salongen då kunna hålla sig tillbaka? Låt oss se hur salongshantering och bokningsupplevelse förbättras.

Att hantera bokningen och tjänsterna på en salong kan vara en hektisk uppgift. Oavsett hur proffs du är på multitasking kommer du fortfarande att behöva någon som hjälper dig. Därför är det där salongsmjukvaran kommer till undsättning.

Som ni vet är tusentals salongsprogram tillgängliga online, och uppdateringen och införandet av ny programvara gör det ännu viktigare att välja rätt salongsprogramvara för verksamheten. I den här bloggen har vi tagit med några av de bästa salongshanterings- och bokningsprogramvaran för att förbättra din kundupplevelse och minska din börda.

Vad är Salon Management Software?

Salongsmjukvara är ett tekniskt verktyg som sänker bördan av att hantera verksamheten för salongsägare. Denna programvara kan hantera salongsägarens dagliga uppgifter som mötesbokningar, hålla koll på transaktioner, schemaläggning av anställda och mer.

Programvara för salongshantering är ett lättanvänt och flexibelt tekniskt verktyg. Denna programvara automatiserar så småningom processen och hanterar alla aspekter av verksamheten till en effektiv kostnad.

Hur fungerar Salon Management Software?

Det primära kännetecknet för programvara för salongshantering är att den fungerar på ett molnbaserat nätverk. Oavsett om du kommer från modebranschen eller fastigheter, kan du aldrig undgå utmaningen att hantera data.

Det är vad som hör till salongen. Före teknikens utveckling noterades de viktigaste uppgifterna för en salongsverksamhet antingen på papper eller Excel-ark, vilket tog tid och ansträngning att hantera och var tidskrävande.

Salongshanteringsmjukvaran innebar dock en stor revolution i detta traditionella system. Eftersom salongsmjukvaran är en molnbaserad applikation sparar programvaran tid och tillhandahåller centraliserad data för alla viktiga affärsfunktioner.

Fördelar med Salon Management Software

Nu har du en bra uppfattning om vad programvara för salongshantering är och hur de fungerar. Så låt oss kortfattat förstå deras fördelar.

Tidsbokning

Salongverksamhetens första och mest avgörande del är att hantera och notera möten. Men med hjälp av programvara för salongshantering kan kunderna enkelt schemalägga eller boka möten och låta ägaren omedelbart se förfrågan och hantera sitt schema.

Lagerhantering

Denna programvara låter företagsägaren spåra vilken produkt som används mest, vilka produkter du bör ha i lager med mera.

Personalschemaläggning

Att schemalägga anställdas uppgifter är ett grundläggande behov för en salongsverksamhet. Men förutom schemaläggningen måste du också spåra deras närvaro och prestanda. Denna programvara håller reda på prestanda och närvaro och erbjuder en automatiserad personaldatabas.

Tidsbokning

Genom att använda salongsmjukvara kan ditt salongsföretag ansluta till den digitala världen. Som ett resultat ger det ett automatiserat bokningssystem som låter dina kunder boka möten direkt från telefonen utan någon mellanhand. Detta bokningssystem minskar risken för avbokningar, överbokningar och uteblivna ankomster.

Marknadsföring

Att driva en salong är inte en piece of cake. De flesta salongsägare får inte tillräckligt med tid för att samla in kundinformation. Det är där salongsmjukvaran hjälper dig att hantera kundinformation och bygga en marknadsföringsstrategi.

Hur kan programvara för salongshantering hjälpa till att effektivisera det dagliga arbetet i en salong?

Som jag nämnde tidigare är det primära kännetecknet för programvara för salongshantering att den ger en centraliserad databas. Som ett resultat vaknar du med ett förplanerat schema utan ytterligare ansträngning.

Dessutom gör salongsmjukvaran alla viktiga dagliga uppgifter som att schemalägga personal, boka och skicka mötespåminnelser enkelt och säkert. Följaktligen kan du spara tid, förbättra effektiviteten och förbättra din verksamhet. Programvara för salongshantering fungerar som en personlig assistent för alla dina affärsbehov.

Att välja rätt programvara för salongshantering och bokning är lika knepigt som att lösa en ekvation. Men den här listan över de bästa mjukvaran för salongshantering och bokning gör det enkelt för dig. Beroende på dina behov och storlek hjälper den här listan dig att hitta rätt alternativ för ditt företag.

Salonist

Hur känner man igen perfekt programvara för salongshantering? Inga tips? Översikten av Salonist kan berätta. Salonist är en molnbaserad mjukvara för betald salongsbokning med alla avancerade funktioner som varje salongsföretag kan behöva.

Salonist hjälper salongsägare att få sina företag online och låter dem boka kundmöten online och tillhandahålla tjänster i enlighet med detta. Nyckelfunktionerna hos en Salonist inkluderar medlemshantering, export av data för framtida bruk, integrerat onlinekassaregister, kalendersynkronisering, sökning och intelligenta vyer och mer.

Min favoritfunktion med denna programvara är att den låter dig länka ditt företag till Facebook och andra sociala medier. Som ett resultat kan dina kunder enkelt boka online när som helst och var som helst på några sekunder.

MioSalon

MioSalon är en berömd programvara för spa- och salongshantering. Anpassning av denna programvara kan snabbt accelerera och automatisera varje affärsverksamhet på en bråkdel av tiden. Marknadsföring är den primära egenskapen som gör att denna programvara sticker ut från liknande programvara.

Dessutom fungerar färgkodade möteskalendrar, POS-lösningar och sms- och e-postmarknadsföringsfunktionerna i denna programvara som en körsbär på kakan. Om du letar efter mjukvara som hjälper dig i alla aspekter av verksamheten kan MioSalon anses vara det bästa alternativet. Den innehåller alla grundläggande och avancerade funktioner som lagerhantering, automatiska påminnelser, en onlinebokningswidget och mer.

Mangomint

Mangomint-programvara kan anses vara en av de dyraste salongsmjukvaran på den här listan. Det är dock av uppenbara skäl. Ledningen har i stor utsträckning använt salongsprogramvara med viktiga funktioner som lagerhantering, fakturering och försäljning, personalhantering och mer.

Förutom detta inkluderar det också marknadsföringsfunktioner som medlemstjänst, automatiserade kampanjer, schemaläggning och mer. Mangomint är en ansenlig programvara om du har en stor budget.

Shedul

Alla föredrar inte högljutt glitter, och om du är en av dem är Shedul speciellt designad för dig. Shedul är en kraftfull och enkel programvara för salongshantering. Det här verktyget kommer med grundläggande funktioner som enkelt kan förbättra din verksamhet.

Shedul kan vara ett avsevärt verktyg om du är helt ny på programvara för salongshantering. Denna programvara kommer med ett lättanvänt gränssnitt. Därför kan du snabbt lära dig hur du använder och använder praktiska funktioner. Shedul har alla viktiga funktioner som kalendersynkronisering, lagerhantering, onlinebokning och möten med mera.

Zinoti

Znoti är en molnbaserad programvara som används av över 22 000 salongsföretag i 50 länder. Zenoti hjälper salonger, spa, medspas och fitnesscenter att förbättra sin verksamhet och effektivisera verksamheten.

Znoti har en inbyggd kalender och dra-och-släpp-gränssnitt, vilket gör det lätt att använda och märkbart. När det gäller funktioner kan Zinoti utan tvekan hantera hälften av ditt arbete. Denna programvara låter dig bara boka möten, hantera anställdas scheman, göra lagerhantering etc., men du kan även ta emot betalningar och skicka fakturor elektroniskt.

Eftersom den här mjukvaran har en mobilapplikation för iOS och Android blir det ännu effektivare för användare att boka möten och hantera verksamheten. De andra avancerade funktionerna inkluderar smart marknadsföring, digital formgenerering, anpassad rapportering och mer.

Phorest

Phorest salongsmjukvara anses vara en allt-i-ett-lösning för alla salonger, och detta kan lätt motiveras eftersom mer än 155 000 hår- och skönhetsspecialister använder det för sina företag.

Denna programvara kommer med flera unika funktioner. Till exempel låter den dig synkronisera kalendrar, hjälper dig med e-post- och SMS-marknadsföring, tillåter 24/7 bokningar, anpassningsbara formulär, skanning av streckkoder och mer. Phorest är lättanvänd programvara till ett rimligt pris.

Salongsledning

Vad händer om du kan automatisera din salongsverksamhet för $9 per månad? Ja, du läste rätt. Salon Management-appen är en budgetvänlig programvara för salongshantering.

Salongsägare väljer den här för att minska utebliven ankomst och få verksamheten att växa. Den här programvaran gör det med sina högpresterande funktioner som lagerhantering, kundrelationshantering, enkel åtkomst och mer.

Från schemaläggning av möten, fakturering och personal till att få feedback och e-postmarknadsföring, den här programvaran är en plats för alla dina behov.

Boulevard

Boulevard är den ultimata programvaran för salongshantering med grundläggande funktioner men unik touch. Denna molnbaserade programvara passar alla salongs- och spaföretag oavsett storlek. Oavsett om du är en ny eller stor verksamhet kan du lita på Boulevard.

Vi ska inte bortse från att Boulevard kan bli dyrt för nya företag. När det gäller funktionerna, ja, Boulevard är utan tvekan bäst med viktiga funktioner som anpassningsbara betalningar, in- och utcheckningar, schemaläggningsuppgifter, personalbehörigheter och mer.

Denna programvara innehåller också premiumfunktioner som återbetalningshantering, gruppbokning, streckkodsskanning, väntelista, etc., för stora företag. Anpassningen av Boulevard kan enkelt ge ditt företag en lyxig och tidsbesparande touch.

Rosy Salon programvara

Den här är en budgetvänlig programvara för salongshantering med avancerade funktioner. Rosy Salon Software är en molnbaserad programvara med unika funktioner som kostar cirka 29 USD per månad.

Varje plan för denna programvara inkluderar online-klientschemaläggning, mötesschemaläggning 24/7, enkel och snabb kommunikation med SMS- och e-posttjänster, automatiserade påminnelser, lagerhantering och mer.

Men det som gör den ännu mer kompatibel för dig jämfört med andra appar är Google-integrering och anpassningsbara lojalitetsprogrammeringsfunktioner.

Programvara för salongsbokning

Innan vi landar på listan med programvara för salongsbokning, låt oss kortfattat förstå skillnaden mellan programvara för salongbokning och hantering. Programvara för salongshantering är ett tekniskt verktyg som används för att hantera och underlätta de dagliga uppgifterna för ett salongsföretag.

Samtidigt är salongsbokningsprogram ett verktyg som endast används för att hantera dina möten och bokningsschema.

Utnämnt

Appointy är en allt-i-ett programvara för schemaläggning av salonger som underlättar schemaläggning, marknadsföring och hantering av din salongsverksamhet. Denna programvara är kompatibel med olika företag, inklusive skönhets-, hår- och tatueringsstudior.

Appointy har ett lättanvänt gränssnitt. Som ett resultat kan dina kunder enkelt boka tider och få automatisk bekräftelse och textbaserade påminnelser på ditt schema. Förutom att göra det enkelt att boka möten kan Appointy också hjälpa dig med marknadsföring.

Denna salongsprogramvara tillhandahåller flera marknadsföringsfunktioner som kan hjälpa dig att locka nya kunder och göra befintliga lojala. Marknadsföringsfunktionerna inkluderar anpassning av erbjudanden och rabatter, tillhandahållande av presentkort, intagsformulär, etc.

Fyrkantiga möten

Vill du hantera scheman för flera anställda själv? Prova Square Appointments för att få en personlig assistent direkt på skrivbordet.

Square Appointments är en perfekt boknings- och schemaläggningsprogramvara med innovativa funktioner för teamschemaläggning.

Att installera programvaran är ganska mer hektiskt än att hitta en. Men det är där Square bryter mot normerna. Square Appointments är en bokningsprogramvara som är lätt att ställa in med flera ytterligare funktioner för att minska din börda.

Denna programvara erbjuder dig en gratis anpassningsbar bokningswebbplats som aldrig vilar. Istället låter det dig öka dina bokningar eller kunder genom integrationer med sociala medier. Utöver detta låter programvaran dig anpassa avbokningspolicyn, undvika dubbelbokningar och mer.

Du är OnTime

You’reOnTime är programvara för salongsbokning och schemaläggning att föredra om du hanterar din salong ensam. Men varför? Tja, You’re On Time är gratis för ensamanvändare. Därför kan du enkelt komma åt alla högtoppsfunktioner utan kostnad.

Dessutom är denna programvara integrerad med försäljningsställe, där du kan hantera fakturamöten, sälja produkter och mer. Denna boknings- och schemaläggningsprogramvara innehåller även marknadsföringsfunktioner, vilket gör den ännu mer tillförlitlig.

Fresha

Fresha är den perfekta lösningen för alla salongsledningsutmaningar, särskilt schemaläggning av möten och bokningar. För närvarande används Fresha av över 80 000 företag, 300 000 stylister och proffs.

Denna bokningsprogramvara har ett lättanvänt gränssnitt och är kompatibel med alla enheter, oavsett operativsystem. Som ett resultat kan du uppleva sömlösa möten och bokningsscheman.

Dessutom, genom att anpassa Fresha, kan du glömma flera dagliga funktioner i ditt företag, eftersom denna programvara hanterar de flesta av dem. Från att boka tider till att hantera betalningar, Fresha gör allt.

Noona

Vill du lägga till ett bokningsalternativ på din webbplats och sociala medier? Ingen fara, Noona har täckt det åt dig. Noona är en boknings- och schemaläggningsprogramvara som erbjuder en gratis grundversion. Du kan dock alltid välja premiumversionen för ytterligare funktioner.

Noona samlar all din viktiga data på ett ställe. Från kunders telefonnummer till ditt schema kan du lita blint på den här programvaran. Denna programvara erbjuder marknadsföring, onlinebokning, automatiska påminnelser och mer. Dessutom kan du alltid integrera bokningslänken med flera plattformar.

Bookeo

Varför ska du oroa dig för kunder när du kan gå för Bookeo? Bookeo är en molnbaserad bokningsprogramvara som håller dig och din kund uppdaterade angående schemat. Denna programvara kanske inte har avancerade funktioner som andra liknande program, men det är alltid bekvämt om du bara vill ha bokningsprogram.

De viktigaste funktionerna i Bookeo inkluderar en möteskalender i realtid, webbplatsintegration med olika webbplatser, en centraliserad databas, etc. Det jag gillade mest med denna programvara var dess affärsanalys. Den här funktionen ger djupa insikter med detaljerad statistik och diagram över ditt företag för bättre tillväxt.

MyCuts

Jag har dig täckt om du letar efter en budgetvänlig bokningshanteringsapp. MyCuts är en onlinebokningshantering och schemaläggningslösning för varje salongsägare. Från frilansare till småföretag, MyCuts är allmänt älskad av människor.

Det främsta skälet som gör MyCuts så populärt är enhetsstöd. Denna programvara är tillgänglig på stationära och mobila enheter för iOS och Android. Som ett resultat blir det lätt att komma åt och hjälper användaren att spåra möten, kunddata och lagerhantering.

Utöver detta kommer denna programvara med flera andra avancerade funktioner, vilket gör det ännu mer sannolikt att det kommer att användas. Till exempel inkluderar MyCuts automatiska SMS och e-postpåminnelser, behåller data om din kund som behov, allergier, kontaktuppgifter och mer.

Slutsats

Att leda en salongsverksamhet med så mycket konkurrens kan vara utmanande. Dessutom blir den här verksamheten ännu mer komplicerad när du hanterar all din data, personalschemaläggning, bokningar och mer själv.

Därför, för att hjälpa dig rädda dig från den här utmaningen, har jag idag, i den här bloggen, handplockat den bästa programvaran för salongshantering och bokning som kan underlätta ditt företag.

Du kan också utforska några av de bästa mjukvarorna för kundupplevelsen för att få ditt företag att växa.