15 världskartfrågesporter [Free Geoguessr Alternatives] för att testa din geografi

Spread the love

GeoGuessr är en omtyckt typ av pedagogiskt spel som lanserades 2013 och låter spelare sätta sin geografiska expertis på det ultimata testet.

Du vet förmodligen redan allt som finns att veta om det om du är en älskare av pedagogiska spel. Det erbjöds utan kostnad tidigare. Från och med 2019 är det nu en betaltjänst på grund av Googles beslut att höja priserna för dess Maps API.

Efter prisökningen vände sig flera utvecklare till alternativ till Google Maps, som OpenStreetMap. GeoGuessr har dock bestämt sig för att fortsätta använda Googles karttjänster.

På grund av den dyra avgiften letar dock många spelare av GeoGuessr efter de bästa gratisalternativen. Om du ser dig själv bland dem har vi sammanställt en lista över de 15 bästa geografibaserade triviaspelen som liknar GeoGuessr som du kan spela just nu.

Geoguessr är ett geografibaserat spel, som sagts tidigare, och det kommer att använda Google Street View för att testa spelarnas förmåga att identifiera sin omgivning i olika delar av världen.

Spelare kommer att få en karta att titta på. Spelare har tillgång till en mängd olika spelalternativ under spelets gång.

Trevor Rainbolt, ofta känd som Rainbolt, är en spelare från USA som tävlar i GeoGuessr. Rainbolt publicerar videor som pekar ut var populära musikvideor och virala videor finns.

På TikTok lägger Rainbolt upp sina videor och korta videoinnehåll under aliaset ”Georainbolt”. Utöver det lägger han upp videor på YouTube.

Under epidemin började Rainbolt finslipa sina GeoGuessr-förmågor genom att titta i fyra till fem timmar varje dag, fokusera sin uppmärksamhet på igenkännbara landmärken som skyltar och telefonstolpar och observera andra spelares liveströmningar.

Vilka är målen för Geoguessr?

GeoGuessr kan vara ett värdefullt verktyg för lärare för att uppmuntra eleverna att utveckla ett intresse för kulturer och länder i andra regioner och de kritiska tänkande färdigheter som krävs för att analysera geografiska och kulturella landskap.

Spelare drivs naturligt att återvinna sin tidigare kunskap om geografiska distinktioner, ekosystem, deras invånare och andra ämnen medan de försöker lösa ett problem eller överträffa en väns höga poäng i spelet.

Till exempel kan spelare börja gissningen med att bestämma vilken halvklot de tittar på. Spelare befinner sig på södra halvklotet när solen är placerad söder om kameran.

De kan också basera sin förutsägelse på tips från miljöns geografi, såsom jorden, växterna eller vädret.

På GeoGuessr har spelare också möjlighet att skapa sina kartor. Detta gör att eleverna kan utveckla sin grundläggande förståelse för geografi och bekanta sig med nya platser.

Dessutom kan lärare uppmuntra eleverna att skapa kartor som har någon form av personlig betydelse för dem. När du spelar det här spelet kommer eleverna att förvärva värdefulla överförbara färdigheter som visuell analys, lokalisering och tolkning av bevis och forskningsfärdigheter.

Hur gör man bra i GeoGuessr?

Du kan prestera bra med de nedan nämnda tipsen och tricken från GeoGuessr.

Eliminera länder

Det första du behöver göra är att avgöra vilka länder som inte har Google Street View-täckning. Eftersom GeoGuessr använder Google Street View, med en grundläggande förståelse för vilka Google Street View inte täcker länder och platser kommer du att kunna tillämpa en elimineringsprocess för att förbättra dina förmågor.

Om du spelar ett typiskt spel hamnar du oftast i enorma länder som USA, Ryssland eller Australien. Länder i mindre skala har lägre sannolikhet att växa fram.

Lär dig att hitta platser med hjälp av skuggor

Undersök skuggorna runt dig för att avgöra vilken region av världen du befinner dig i. Detta är ett smart drag. Kontrollera kompassen på din GeoGuessr-skärm för att bestämma riktningen som motsvarar norr (den röda punkten pekar norrut). Undersök var dina skuggor faller och agera därefter.

  10 roliga läsappar för barn du bör ladda ner

Om skuggpunkten är vänd mot norr, så skiner solen från söder, vilket indikerar att du med största sannolikhet befinner dig på norra halvklotet.

Använd skript och språk

Skripten och språken du möter kan vara några av de mest talande indikatorerna på din plats i världen. Till exempel kan du dra slutsatsen att du nu är i Ryssland om du ser att folk använder det kyrilliska skriften.

Många språk, som bulgariska, kazakiska, ukrainska, makedonska, vitryska och dussintals andra, använder också det kyrilliska alfabetet för att skriva sina alfabet.

Ta en titt på Bilar

Vänja dig vid tanken att trafiken kommer att se olika ut i varje land du besöker. Du kan säkert dra slutsatsen att du inte befinner dig i USA om du ser en övervägande del av motorcyklar eller skotrar. Om bara ett fåtal skotrar är utspridda kan du vara i en europeisk nation.

Om du befinner dig i Öst- eller Sydostasien är sannolikheten att ett stort antal skotrar omger dig. Å andra sidan, om du ser en övervikt av motorcyklar med mindre motorvolymer (i intervallet 100 till 150 cc), kan du vara i Sydamerika.

Gissa en plats från en bild

Denna metod är lite lik GeoGuessr men med en liten twist. Här måste du gissa platsen för platsen genom att titta på bilden. Det finns flera gratis geoguessr-alternativ som uppfyller detta syfte.

City Guesser

City Guesser är en webbplats som låter användare utforska videor som tagits medan de promenerar, kör bil eller flyger över webbplatser över hela världen. Det är ett geografibaserat webbläsarspel som syftar till att ge spelare en unik rese- och gissningsupplevelse över hela världen.

Den gick upp den 13 augusti 2020 och har lockat hundratals geografifantaster dagligen sedan dess.

City Guessers stadsmiljöer och rörliga klipp ger dig mycket mer information att arbeta med jämfört med GeoGuessr, som ofta placerar dig på en landsväg utan annat än den omgivande vegetationen och vädret som vägleder dig.

Försvinn

Get Lost är ett spel för geografisk utforskning med procedurgenererade gatukartor. Om du vill spela detta spel, till skillnad från de andra alternativen, måste du registrera ett konto först. Det här spelet är inte ett öppet-och-spel-spel. Analysera fotografierna av gathörnen för tips som kan hjälpa dig att fastställa din position.

För att göra en utbildad uppskattning, klicka på kartan var du än tror att den är. Det blir fem omgångar totalt.

Din poäng i spelet bestäms av hur nära din förutsägelse är den faktiska platsen som visas i gatuvyn. Tekniken för att bestämma poäng är relativt okomplicerad, och det högsta möjliga poängsumman för varje omgång är för närvarande satt till 5 000.

Geostatisk

I ett nötskal, Geostatic är ett online geografifrågespel som är gratis att spela och har en mängd olika spelalternativ. Du kan spela Geotastic själv eller med andra online.

Du kan anpassa din upplevelse efter dina preferenser på grund av de många anpassningsalternativ som finns tillgängliga för de olika speltyperna.

Utöver det finns det ytterligare jakter med höga poäng, utmaningar och säsongsbetonade lägen att delta i.

Dessutom, på helgen som infaller på den sista dagen i månaden, är de värd för ett live community-evenemang på Twitch. Den exakta dagen och timmen kommer att offentliggöras i förväg och det kommer att vara möjligt att hitta den på hemsidan, i evenemangsvisaren, på sociala medier eller till och med på den officiella Discord-servern.

Kurragömma

Hide and Seek World (HaSW) har en mer underhållande användarupplevelse än andra eftersom den sätter dig mot andra onlinespelare i en tävling om att komma så nära Street View-bilden som möjligt.

Du kan antingen skapa ditt eget spel som du och dina vänner kan delta i eller gå med i ett offentligt spel som redan spelas på Find Wolly. Wolly är HaSWs maskot för artificiell intelligens.

Var dock medveten om att gratisutgåvan endast tillåter dig att delta i två offentliga spel per dag, men det finns inga sådana begränsningar för privata spel.

GuessWhere utmaning

GuessWhere Challenge är ett otroligt (geo challenge) frågespel som går ut på att gissa slumpmässiga platser. Den kommer att transportera dig till en okänd plats var som helst i världen.

  Hur man tar bort DoorDash-konto

Spelet kommer att visa dig en panoramavy, och sedan måste du hitta den på en karta. Ju närmare du kommer det faktiska svaret med din gissning, desto fler poäng får du.

Delta i fem omgångar fördelade på fem distinkta arenor. Kan du slutföra geo-questen, stiga till toppen av listan med höga poäng och få alla prestationer?

Öva dina geografiska kunskaper, åk på en virtuell resa, bekanta dig med nya platser och ta dig an olika spännande geoutmaningar!

Var är jag

Where Am I är ett annat spel där du måste gissa var du är. Du kommer att starta spelet på ett helt slumpmässigt ställe var som helst i världen, och det är ett relativt enkelt spel överlag. Här har du bara en ögonblicksbild från Google Street View till ditt förfogande, som du kan ändra för att avgöra var du är.

Du kan utöka den globala kartan genom att föra muspekaren i insättningen. Senare kan du klicka på kartområdet som motsvarar där du tror att du tog panoramabilden. Ansökan kommer omedelbart att informera dig om i vilken grad ditt antagande avviker från bildens faktiska inställning.

Öppna webbadressen på skrivbordsversionen av din webbläsare för att testa den själv. Du kan också använda mobila webbläsare för att spela spelet. Den större skärmen är dock idealisk för att lokalisera platsen.

World Geography Games

World Geography Games erbjuder en mängd roliga och informativa frågesporter som barn kan spela. Studenter, vuxna och till och med äldre medborgare kan spela dem för att testa och förbättra deras geografiska kunskaper.

Deras frågesport online kommer att sätta dina kognitiva förmågor på prov genom att ställa frågor om en mängd olika länder över hela världen.

Du kommer att upptäcka all information du behöver på ett och samma ställe. Oavsett om det skulle vara att studera till ett prov, söka efter en gratis resurs på en interaktiv whiteboard eller söka efter din nästa semesterplats.

Den här webbplatsen erbjuder en mängd gratis utbildningsverktyg som kan vara till hjälp för instruktörer i grundskola, gymnasieskola, hemundervisning, läxhjälp och handledningssituationer.

Sheppard programvara

Du kommer att utveckla en mental karta över världens kontinenter, nationer, städer och landskap om du spelar geografispelen som utvecklats av Sheppard Software.

Den här webbplatsen täcker frågesporter om en mängd olika länder och kontinenter från hela världen. Det inkluderar Europa, Afrika, USA, de olika regionerna i USA, huvudstäderna i Afrika, Mexiko, Karibien, Mellanöstern, Central- och Sydamerika och många andra länder och kontinenter.

Spel är ofta strukturerade i nivåer, och för att gå vidare till efterföljande nivåer måste du först slutföra den för närvarande aktiva nivån.

Seterra

Med Seterra-appen kan du skaffa dig geografisk kunskap samtidigt som du har roligt. Det finns flervalsfrågor som täcker geografierna för varje nation och kontinent globalt.

Med den här plattformen kommer du att lära dig om många ämnen, som nationella huvudstäder, städer, floder och sjöar. Förutom olika frågesporter erbjuder Seterra några geografiska utskrifter i form av PDF-kartor över olika nationer och städer.

Seterra ger tillgång till ett större utbud av spellägen än vad GeoGuessr gör. Seterra erbjuder totalt nio olika spellägen. Det inkluderar inlärning, visar alla, multipel, val, stift, stift hård, typ, typ enkel och typ med automatisk komplettering. På grund av detta är Seterra ett förbättrat alternativ till GeoGuessr.

lekGeografi

Det finns flera spännande kartor över världens geografi som ingår i playGeography. TeachMe är företaget som äger plattformen.

TeachMe är en unik plattform som erbjuder pedagogiska spel och applikationer med miljontals användare. playGeography erbjuder upp till 92 olika geografiska kartor och mer än 12 000 olika frågor.

På playGeography, som är ganska likt GeoGuessr, kan du välja mellan en av fem olika spelstilar att spela. De speltyper som finns tillgängliga på varje plattform är dock något distinkta.

Du kan anpassa utmaningsnivån för varje spelläge. För att inte tala om att varje spel har en tidsgräns, och ju större din poängsumma blir, desto snabbare kan du svara på varje fråga.

Ducksters

Ducksters är ett trivia- och frågesportspel med fokus på geografi. Det omfattar flera platser över hela världen, inklusive alla kontinenter, huvudstäder och nationella flaggor, bland annat. Den täcker också alla delstater i USA, komplett med kartor, huvudstäder och flaggor för varje stat.

  Hur man gör en masugn i Minecraft

Den här webbplatsen erbjuder en mängd olika aktiviteter, inklusive ordsökningar, ordsökningar med kartor, korsord och mer.

Du kan spela pussel online i aktivt läge eller ladda ner en tryckt version som du kan använda i skolor eller på fester för ungdomar. Det finns också geografiordsökningar som ingår i Ducksters.

Det utmanar spelarna att hitta alla geografiska fraser för en viss plats gömd i ordsökningsrutnätet. Det finns en spelversion som du kan spela online. I den kan du jämföra dina resultat med andra spelares resultat.

GeoPuzzle

När du spelar GeoPuzzle kan du ha kul samtidigt som du lär dig namnen på länder och stater, samt var dessa länder och stater ligger. Efter registrering kommer du att ha tillgång till mer än 100 000 olika områden där du kan välja att göra dina pussel.

För att starta spelet, välj en region från kartan eller listan och undersök dess flagga, vapen och kanske ännu mer information för att hjälpa dig att studera geografi.

Världskartan Quiz

World Map Quiz finns att ladda ner på Android- och Windows-system och har anpassats till 16 olika språk.

Att ladda ner den här applikationen bör inte försenas det minsta om du är intresserad av en utmärkt pedagogisk resurs eller bara vill kunna titta på en karta och veta exakt var sakerna finns.

Olika spellägen kan hjälpa dig att lära dig var nationerna befinner sig samt flaggor och huvudstäder i dessa länder. Som om det inte vore nog finns det även ett läge där du kan spela med städer och hav.

Tillgängliga lägen i World Map Quiz är Landsnamn, Elimination, Kapitalläge, Flaggaläge, Gissa namn, Stadsnamn och Hav och hav.

Kartlåda

Map Box är en viktig geo-gissningswebbplats byggd i samarbete mellan Mapbox, OpenStreetMap, Wikidata och Svelte. När du öppnar den här webbplatsen kommer du att se ett enkelt användargränssnitt med en knapp där ”Låt oss komma igång” står skrivet.

När du klickar på det kommer de att presentera en karta på höger sida, vilket ger dig fyra alternativ. Så det är ett enkelt MCQ-quiz med geokartor. Efter att ha valt kommer det att visa om det är korrekt eller inte. Skillnaden för denna webbplats är dess information om det landet efter resultaten.

Zoomtastic

Zoomtastic är ett enkelt alternativ till GeoGuessr som är otroligt informativt. Registrering eller skapande av ett konto är inte en förutsättning för att använda det. Du får en bild av en nation på måfå. Då har du bara trettio sekunder på dig att bestämma landets namn.

Till skillnad från GeoGuessr, som inkluderar cirka fyra olika speltyper, erbjuder Zoomtastic bara ett enda spelalternativ.

Kartan kommer gradvis att zooma ut allt eftersom timern räknar ner, vilket ger fler ledtrådar som kan hjälpa dig. Under de sista tjugo sekunderna av testet kan du välja rätt alternativ bland de fyra givna alternativen.

Du är fri att spela utan några tidsbegränsningar. Om du har en hög poäng kommer du att anses vara en av de bästa spelarna i spelet. Dessutom kommer det att inkludera ditt namn i listan över de 100 bästa spelarna på webbplatsen.

Slutsats

Alla spel vi just nämnde är jämförbara med GeoGuessr, även om vissa är smidigare än andra. Men de testar alla dina kunskaper om internationell geografi. Detta är en sak som de alla har gemensamt med dessa appar. Därför, gå vidare och ge dessa bästa gratisalternativ till GeoGuessr en chans.

Därefter kan du läsa om de bästa Google Maps-alternativen.