15 bästa verktygen för att skapa bra presentationer online

Spread the love

Oavsett om du är student eller professionell behöver du skapa presentationer någon gång.

Presentationer låter dig förklara ett koncept, dela en idé och övertyga publiken med rätt blandning av text och stödjande grafik. Det är en ovärderlig färdighet som kan hjälpa dig på många sätt, som att presentera din produkt eller tjänst för investerare, visa ditt arbete för dina överordnade med en ny produkt eller presentera ditt uppdrag på college.

Att skapa en presentation är inte längre begränsat till Microsoft PowerPoint och Google Slides. Det beror på att moderna presentationsprogramlösningar är tillgängliga för att göra presentationer engagerande och enkla att skapa. De kommer med användbara funktioner och designelement och är superenkla att använda för alla.

Programvaran gör det möjligt för människor att presentera sina idéer oavsett var de är, vilket gör deras liv enklare. Detta förklarar förmodligen dess växande efterfrågan, särskilt i organisationer, på att spara tid och öka produktiviteten. För att inte nämna, scenariot för arbete hemifrån på grund av pandemin påskyndade användningen ytterligare.

Låt oss prata mer om det här verktyget, och sedan kommer jag att presentera den bästa onlinepresentationsmjukvaran för att skapa vackra presentationer.

Vad ska man leta efter i ett onlinepresentationsverktyg?

Innan du väljer ett presentationsverktyg online måste du leta efter några saker för att säkerställa att du får rätt programvara som passar dina behov och får jobbet gjort utan ansträngning.

Lätt att använda

Presentationsverktyget du väljer måste vara lätt att använda för alla. Det får inte ge människor svårt och passar alla med varierande teknisk kompetens. Det beror på att du inte kan spendera timmar på att lära dig verktyget och sedan investera fler timmar för att skapa. Detta verktyg syftar till att göra det enkelt och snabbt att skapa en presentation utan att ta mycket tid.

Välj därför alltid ett presentationsverktyg som är lätt att använda. Många verktyg nuförtiden erbjuder gratis provperioder, så du kan prova och bestämma om det är lätt att använda eller inte.

Funktionsrik

Ett bra presentationsverktyg måste vara rikt på funktioner för att stödja att skapa dina presentationer och få dem att se attraktiva ut. Det måste erbjuda olika format för att presentera och dela innehåll som folk skulle älska att engagera sig med.

För detta måste presentationsprogrammet tillhandahålla massor av fantastiska mallar, videor/ljudfunktioner, bilder, designelement och andra användbara medier att inkludera i ditt innehåll. Dessutom måste det vara enkelt att importera eller exportera till andra verktyg och stödja flera filformat.

Dessutom måste programvaran erbjuda utmärkt lagringskapacitet; därför är molnbaserad programvara ett bra alternativ. Det gör att du kan arbeta med projekten var och när du vill med en internetanslutning.

Flexibilitet

Presentationsmjukvaran måste erbjuda flexibilitet för att hjälpa dig att skapa dokument baserat på dina unika krav. Du måste kunna anpassa mallar, lägga till eller ta bort element och göra snabba ändringar på det sätt du vill med lätthet.

Samarbetsmöjligheter

Med effektivt lagarbete kan du öka dina framgångar. Det är därför samarbete är ett viktigt övervägande när du väljer ett presentationsverktyg. Den måste erbjuda funktioner som att dela presentationen för hela teamet, hantera presentationen och presentera deras feedback i realtid. Det är också användbart för personer som arbetar på distans.

Kompatibilitet

Dina teammedlemmar kan använda olika enheter och operativsystem för att fungera. Därför måste presentationsmjukvaran du väljer vara kompatibel över flera enheter så att människor kan se eller ändra dokumenten.

Budgetvänligt

Slutligen, välj ett presentationsverktyg inom din budget. Det är ingen idé att investera i programvara som är högt prissatt och som kommer med funktioner du inte behöver. Hitta en bra balans mellan vad du behöver och din budget för att bestämma det bästa presentationsverktyget för dig.

Du kan också jämföra olika tillgängliga verktyg med deras erbjudanden och kostnader för att välja det mest lämpliga. Och för detta är här en lista över de 9 bästa presentationsverktygen som du kan överväga.

Canva

Designa engagerande och kraftfulla bilder med Canvas presentationsverktyg. Oavsett om du är i skolan eller på jobbet, omvandla din idé till en fantastisk design och förbättra dess läsbarhet för att förmedla dina idéer effektivt.

Canvas presentationsprogram tillhandahåller hundratals layouter så att du kan få allt du vill ha för ditt ämne. Välj de perfekta typsnitten, färgerna och bilderna för att förklara din idé för dina kollegor och vänner. Det är lätt att komma igång; starta bara Canva i ditt system och sök efter presentationer för att börja skapa din design.

Bläddra bland presentationsmallar i olika teman och stilar och välj bland startdäck, utbildningsbilder, marknadsföringsbilder, kreativa presentationer och mer. Du kan också ladda upp dina logotyper, foton, om några, och några element du vill ha. Dessutom kan du lägga till bilder i vilka nummer du behöver och använda separata animationer för varje bild på kreativa sätt för att få din text och dina bilder att se otroliga och attraktiva ut.

  Hur man fixar ett Echo eller Google Home som inte ansluter till WiFi

Dessutom kan du lägga till musik och videor för en engagerande presentation. Prova Canvas olika presentationsfunktioner, som presentatörsläge, standardpresentation eller videoinspelning. Spara bilderna som PDF för att exportera dem som .pptx-filer.

Visme

Skaffa en onlinepresentationsskapare – Visme – för att enkelt skapa engagerande presentationer. Den erbjuder mer än 900 bildlayouter, miljontals ikoner, grafik, bilder och dussintals diagram för att visualisera siffror och data.

Designers har byggt Vismes onlinepresentationsskapare för alla med olika tekniska färdigheter för att hjälpa dem att skapa en bättre presentation för sina tittare eller publik. Du kommer att få anpassningsbara textblock, foton, ikoner, datavisualiseringsverktyg, bilder etc., för att snabbt bygga fantastiska och kreativa presentationer.

Vismes presentationsredigerare låter dig skapa perfekta bilder som kompletterar dina idéer. Dessutom kan du inkludera övergångar, popup-fönster, innehåll från tredje part som sociala medier och livewebbplatser, interaktivitet och animationseffekter. Visme ger dig också Presenter Studio för att spela in presentationen och dela med tittarna.

Dessutom kan du spela in video, ljud och skärm och få möjlighet att styra kameran på/av. På så sätt kan du presentera bilderna vid önskad tidpunkt och låta publiken se dem vid lämplig tidpunkt. Du kan också mata in dina varumärkesfärger och typsnitt för att skapa företagsinnehåll.

Därefter kommer Visme att generera en länk för din presentation för att tillåta att dela din presentation med vem som helst, och genom att komma åt länken kan de titta på dina videor eller filer. Dela enkla siffror, statistik och data i bilderna med grafer, widgets och diagram.

Visme är gratis, men du kan köpa stockbilder, illustrationer, linjer, karaktärer, former, ikoner etc. för att göra din presentation mer engagerande. Ladda också ned filen som redigerbar HTML5 eller PowerPoint för att hålla interaktivitet intakt och animationer för offlinepresentation.

Venngage

Gör vackra och professionella presentationer online med Venngage. Välkommen denna lättanvända programvara för att skapa presentationer online till din verktygslåda och lås upp alla verktyg du behöver för att skapa en attraktiv presentation.

Venngage hjälper dig att kommunicera med din publik på ett effektivt sätt, oavsett om du levererar en virtuell presentation eller håller en klass online. Med förgjorda layouter och anpassningsbara mallar kan du få din presentation att se fantastisk ut genom att ge liv åt varje innehåll.

Venngages in-house designers bygger spännande mallar åt dig så att du kan ha många alternativ att välja mellan. Du kan lägga till foton, anpassa diagrammen och enkelt ändra texten med dra och släpp-verktyget. Dessutom kan du även infoga talaranteckningar i presentationerna om du behöver dem.

Exportera dessutom din onlinepresentation till PDF eller PowerPoint och få den offline eller presentera din kreativitet från Venngages presentationsprogram. Du kommer också att få möjlighet att ladda upp typsnitt, varumärkesfärger och företagslogotyper och göra din presentation perfekt.

Få Venngage GRATIS i början för fem designer. Om du vill utöka din professionella design, gå med $16/användare/månad.

Zoho Show

Designa professionella bilder för att samarbeta med dina kollegor och leverera extraordinära presentationer när som helst och var som helst med Zoho Show. Det erbjuder kontextuellt och minimalistiskt användargränssnitt för att få relevanta alternativ för din uppgift som att redigera text, animera en bild och lägga till ett foto utan att hamna i komplexitet.

Från affärsförslag till startplaner och försäljningspresentationer, Zoho tillhandahåller förinstallerade mallar som kan täcka alla dina behov. Den erbjuder en arbetsyta för samarbete för att skapa presentationer online på ett mer produktivt sätt med dina teammedlemmar.

Du kan importera PPS-, PPSX-, PPT-, ODP- och PPTX-filer för att arbeta med dem utan formateringsproblem. Exportera dessutom filer i PPSX-, ODP-, PDF-, HTML- och PPTX-format för att presentera eller dela med vem som helst. Intressant nog låter verktyget dig styra presentationen med din smartklocka och mobiltelefon samtidigt som du sänder din kreativitet på smarta TV-apparater.

Underhåll dina tittare med videor och ljudpresentationer som snabbt förmedlar din poäng. Du kan använda funktioner som anpassade bildspel, presentatörsvy och mer för att leverera presentationer med kraft. Dessutom kan du publicera dina bilder online och visa dina idéer för en bredare publik. Registrera dig och börja använda onlinepresentationsmjukvaran GRATIS.

Lucidpress

Bli en bättre berättare med Lucidpresss onlinepresentationsskapare. Det förvandlar din text och data till utmärkta visuella presentationer med lätthet. Du får grundläggande såväl som premiummallar för att få din presentation att se fantastisk ut.

För att stödja ditt innehåll kan du anpassa mallarna efter ditt behov och ladda upp varumärkesfärg, logotyper etc. Lucidpress kommer också med en intuitiv och dra och släpp-redigerare för att skapa utmärkta bilder snabbt utan några problem.

Dela varumärkestillgångar och mallar med ditt team för att kontrollera vem som kan utföra vilket jobb i varje bild genom att tilldela varje medlem för varje arbete. Dessutom kan du använda programvaran på vilken enhet du har utan någon nedladdning, och alla dina designs kommer att vara säkra och lagrade i molnet.

Dessutom tillhandahåller Lucidpress en avancerad automatiseringsfunktion så att du kan lägga till information till mallarna automatiskt. Den integreras med verktyg från tredje part för att ge allt du vill ha till hands. Du kan också överföra text från GDoc och importera en presentationsfil från Facebook, Unsplash eller Dropbox och hålla fokus på arbetet.

  Hur man laddar ner videor från Reddit

Använd programvaran GRATIS eller betala så lite som $3/månad för att få obegränsade förmåner.

Genialt

Få din publik att säga ”WOW” till dina presentationer när du skapar dem via Genialt. Oavsett om du vill göra infografik, presentationsbilder eller annat fantastiskt innehåll som samarbetar med ditt team eller individuellt, använd Geniallys onlinepresentationsprogram.

Du kan skapa vackra affärsförslag, underlag, rapporter och många fler användbara marknadsföringsdesigner med Genially. Dessutom hjälper verktyget dig att skapa interaktiv infografik som kan förmedla ditt innehåll på ett bättre sätt. Du kan också inkludera externa länkar, ljud, videor etc. i din presentation och omvandla vilken bild som helst till interaktivt innehåll.

Fånga allas uppmärksamhet i din videouppspelningspresentation och engagera dina tittare på djupet. Gör inlärningen enklare för eleverna med interaktiva inlärningssessioner som säkerställer framgång i alla miljöer. Du behöver inte vara proffs för att arbeta med Genially; det gör att du blir ett proffs samtidigt som du använder de nödvändiga verktygen. Den erbjuder också enkel hantering så att du kan fokusera på arbetet.

Genially är GRATIS för alltid med obegränsade vyer, skapelser, resurser och mallar. Om du letar efter premiumresurser och andra alternativ, gå med $7,49/månad. För studenter är det återigen GRATIS men kostar dig 1,25 USD/månad om du behöver fler förmåner.

Bitbar

Bitbar hjälper dig att skapa animerade videopresentationer och låter din video tala till din publik å dina vägnar. Välj bland många videopresentationsmallar och anpassa bilder, färger, musik, bilder, text etc. för att göra din presentation engagerande.

Du kan enkelt exportera dina presentationer från e-post, sociala medier eller möten till det här verktyget. Dessutom gör Biteable ditt arbete så enkelt att du kan känna dig super bekväm samtidigt som du skapar en unik presentation eftersom det håller komplexiteten på avstånd.

Välj mallar efter ditt ämne och låt dina tittare förstå innehållet utan mycket förklaring. Du kan göra din videopresentation visuellt tilltalande genom att bläddra i biblioteket för att lägga till logotyper, texter och scener. Dessutom kan du anpassa färger som passar ditt varumärke och bli ett proffs på att attrahera publik. Verktyget har också funktioner som hjälper dig att hålla ditt innehåll tydligt, enkelt, kort, kraftfullt och sött.

Uppgradera för att utforska din kreativitet mer för bara 19 USD/månad. Biteable är GRATIS för alltid med obegränsad export, 4 miljoner bilder, animationer, klipp och en vattenstämpel.

Renderskog

Varför ägna hela natten åt att förbereda bilder när du har ett verktyg för att göra det åt dig inom en viss tid. Använda sig av Renderskog att ta dina tittare på en vacker resa med dina attraktiva och kraftfulla bilder.

Utforska designelement och presentationsbilder för att hitta den perfekta matchningen för ditt projekt. Oavsett om du har krav på företagsgranskning eller introducerar ett nytt modemärke, har Renderforest mallar som passar dig. Den tillhandahåller enkla redigeringsverktyg, tusentals bildbanker och många fler.

Blås liv åt dina presentationer genom att anpassa bilder enligt dina designbehov. Denna onlinepresentationsskapare fungerar i följande enkla steg:

 • Välj presentationsmallar som är tillgängliga i bildförhållandet 16:9 som uppfyller dina designstandarder.
 • I varje presentation kan du lägga till upp till 100 bilder. Det gör att du kan inkludera så många bilder du vill och förmedla varje detalj i din presentation.
 • Använd kraftfulla redigeringsverktyg för att anpassa bilderna med bara några få klick. Du kan också lägga till bilder och redigera dem med designelementen.

Bingo! Din presentation är nu klar. Renderforests onlinepresentationstillverkare är GRATIS för upp till 300 MB och upp till 1 minuts videor med ett begränsat antal musikspår, vattenstämplar och obegränsad 360p-videoexport. Och du kan dela det med ditt team eller din publik. Du kan också ladda ner den som en PDF- eller JPG-fil för att presentera offline.

Beautiful.ai

Du behöver inte vara ett designproffs när du skapar bilder; använda sig av Beautiful.ai – ett expertverktyg för att enkelt skapa dina presentationer. Det hjälper dig att hålla ditt team redo för varumärkesbyggande, få ditt företag att se bra ut och spara timmar på att designa.

Beautiful.ai erbjuder eleganta mallar, så att du har en ritning enligt dina designbehov för att göra presentationer. Detta onlinepresentationsverktyg gör det enkelt att starta, designa, anpassa och avsluta presentationer på nolltid och imponera på din publik.

Tilldela varje medlem designbehoven för separata sektioner under ett enda konto och synkronisera äntligen alla detaljer. När du väl har registrerat dig har du miljontals moderna ikoner och bilder. Eftersom varje bild är unik och kreativ på sitt eget sätt, så låt den prata med din publik via rätt typsnitt, logotyp och färger med det här verktyget. Den animerade presentationsmaskinen tillhandahåller också idiotsäkra funktioner för att överraska dina tittare.

Få allt du behöver för att starta din kreativitet GRATIS och få obegränsade bilder, mer än 2 miljoner ikoner, foton, anpassade teman, PowerPoint-import och många fler. Om du behöver mer, gå med en betald plan som börjar på $12/månad.

Maglr

Maglr är ett webbaserat verktyg som kan hjälpa dig att skapa bra och engagerande innehåll. Presentationsverktyget kan hjälpa dig att skapa bra försäljningspresentationer.

Lämna ett bestående intryck på teamet med en visuellt engagerande presentation.

  Hur man avinstallerar BetterDiscord på PC

Verktyget ger dig fullständiga tyglar över presentationen och låter dig köra showen.

Några av dess nyckelfunktioner är:

 • Styr huvudpresentationen
 • Dela din presentation med dina kollegor
 • Presentera presentation online eller offline
 • Begränsa alternativen för kollegor
 • Hantera presentationen från ett ställe
 • Kontrollera tillgängligheten till presentationer
 • Skicka push-meddelande för att informera om uppdateringar
 • Dela presentationen direkt med kunderna

Microsoft Sway

Microsoft har redan försett världen med ett av de mest använda presentationsverktygen, PowerPoint. Microsoft Sway är en förbättring av det redan fulländade receptet för PowerPoint.

Verktyget kan användas för att inte bara skapa fantastiska presentationer utan även nyhetsbrev och dokumentation inom några minuter.

Den har följande funktioner:

 • Integrering av enheten och webben gör att du kan lägga till media var som helst
 • Smart motordesign för samman presentationen vackert
 • Dynamisk design ser bra ut på alla enheter och skärmar
 • Anslut Sway med Office 365 och OneDrive för att få en ännu bättre upplevelse

Powtoon

Powtoon är ett verktyg som kan användas för att skapa videor och presentationer. Det här är ett bra sätt att engagera din publik och ett roligt sätt att presentera din produkt för dem.

Programvaran är inte bara för företag som vill marknadsföra sitt varumärke, utan också ett pedagogiskt verktyg som används av lärare och ett personligt verktyg för att engagera familj och vänner.

Några av dess nyckelfunktioner är:

 • Byggd för alla, från nystartade företag till stora företag
 • Ett annat förhållningssätt till presentationer
 • Färdiga mallar
 • Skapa en presentation inom 20 minuter

Bilder

Alla förlitar sig på att använda PowerPoint på sina datorer för att skapa sina presentationer. Om du vill att din presentation ska sticka ut behöver du ett annat verktyg.

Bilder hjälper dig att skapa professionella presentationer för att skilja dig från mängden.

Det är en molnbaserad programvara som säkerställer att du kan arbeta med den var som helst i världen och på vilken enhet som helst.

 • Skapat presentationer är alla enhetsvänliga
 • Skapat presentationer är privata
 • Ger alternativ för att dela presentationer
 • Analysera prestandan av din presentation
 • Laddar upp videor och animationer till din presentation

Prezi

En bra presentation kan göra stor skillnad i livet för en professionell och det är alltid bra att ha rätt verktyg för jobbet.

Prezi är en webbaserad plattform som kan användas för att skapa engagerande och iögonfallande presentationer. Eftersom det är webbaserat kan verktyget användas var som helst och när som helst.

Höjdpunkter

 • Skapa professionella presentationer
 • Skapa och anpassa med många mallar och alternativ
 • Samarbeta med teammedlemmar
 • Användning över PC eller handhållna enheter
 • Analysera ditt arbete efter att det har skapats med Prezi Analytics

Haiku däck

En bra presentation gör hela skillnaden. Haiku däck är ett utmärkt verktyg som kan användas för att designa en fantastisk presentation.

Verktyget är mycket lätt att använda och är molnbaserat, vilket gör det tillgängligt via din PC, iPad och iPhone.

En gratis testversion av programvaran är tillgänglig för att uppleva programvaran. Om du gillar programvaran kan du låsa upp fler funktioner genom att välja ett månatligt abonnemang, prissatt till $19,99 per månad.

Bonus: 5 tips för att göra utmärkta onlinepresentationer

Att ha ett presentationsverktyg som fungerar smidigt och kommer med fantastiska funktioner är coolt, men du måste veta hur man skapar presentationer som utmärker sig. Här är några snabba tips för att skapa presentationer online om du är nybörjare.

 • Utforma innehållet: Välj en rubrik och använd punkter för att förklara saker i punkter eftersom ingen kommer att läsa de stora bitarna av stycken. Lägg till innehåll som är relevant för ämnet du ska prata om, beskrivet på enklast möjliga språk. Du kan också ge exempel där det är möjligt och hålla dina introduktioner spännande och slutsatser lovande.
 • Lägg till grafik: En lång, vanlig text kan se tråkig ut. Gör din presentation engagerande genom att lägga till lämpliga videor, bilder och andra element till olika bilder.
 • Håll det enkelt: Att lägga till grafik är bra, men din presentation behöver inte vara en skissbok full av färger och designelement. Det måste göras strategiskt. Vilka bilder, videor och designelement du än väljer måste vara subtila och komplettera texten och placeras bra utan att ge en överväldigande känsla för tittaren.
 • Tajming: Att bestämma presentationslängden är avgörande. Gör det inte för kort att folk antar att du inte har ansträngt dig tillräckligt eller för länge att de känner sig uttråkade och förvirrade. Hitta en mellanväg för att förmedla ditt innehåll, med tanke på tiden.

Slutsats 👩‍💻

Att skapa presentationer har blivit mycket enklare med introduktionen av onlinepresentationsprogram. Det gör den övergripande processen enklare och enklare att skapa engagerande bilder med designelement och värdefulla funktioner. Så välj ett presentationsverktyg baserat på dina krav och budget.