15 bästa PIM-programvaran för att hantera din produktdata effektivt

Programvara för produktinformationshantering (PIM) har blivit avgörande för moderna företag som vill frodas på den föränderliga e-handelsmarknaden.

När företag utökar sin produktportfölj kräver de en organiserad och centraliserad plattform för att hantera sin produktinformation effektivt.

Till detta visar sig PIM-mjukvaran vara till hjälp, vilket gör det möjligt för organisationer att effektivisera sin produktinformation.

Enligt Marknader och marknaderförväntas PIM-marknadens storlek nå milstolpen på 9 miljarder USD år 2025 eftersom efterfrågan på e-handelslösningar kommer att öka med tiden.

Låt oss diskutera vad PIM-programvara är, dess fördelar och några av de bästa PIM-programvaran för att hantera din produktdata effektivt.

Vad är PIM-programvara?

Programvara för produktinformationshantering (PIM) är en centraliserad mjukvarulösning för hantering som låter dig producera och hantera kommersiell produktinformation från en enda plats.

Detta robusta verktyg effektiviserar processen för hur du hanterar produktdata, vilket säkerställer konsekvens och tillgänglighet över hela distributionskanalen.

Från produktspecifikationer, tekniska data och produktbutik till katalogiseringsdetaljer, denna programvara ger dig all produktinformation du behöver från ett centralt nav.

PIM-programvara är som ett centralt arkiv för att spåra alla detaljer och data om dina produkter. Det gör det enklare för organisationer att hålla produktinformationen uppdaterad med hög noggrannhet och enkelt utöka produktutbudet.

Det här verktyget hjälper till att skapa tilltalande upplevelser i onlinebutiker, tryckta kataloger, sociala medier och marknadsplatser.

Det spelar ingen roll om du är en återförsäljare, distributör, e-handelsorganisation eller tillverkare; PIM-verktyget är användbart för alla typer av organisationer att hantera stora volymer av produkter och deras information.

Dessutom använder en organisations produktchefer och datateam vanligtvis detta verktyg för att samla in produktdata från olika källor och åtgärda eventuella rådande problem. Marknadsteam använder det för att hylla all data från distributionskanalen.

Fördelar med PIM-programvara

Att integrera ett PIM-verktyg i ditt företag erbjuder många fördelar samtidigt som du hanterar all produktinformation. Några fördelar med PIM-programvara är:

#1. Centraliserat ledningssystem

PIM-programvaran ger dig ett centraliserat hanteringssystem genom vilket du kan skapa, ändra och hantera din produktinformation. Det hjälper till att eliminera datasilos och redundans och säkerställer att alla intressenter har tillgång till uppdaterad produktinformation.

#2. Snabbare produktlansering

PIM-programvaran är avgörande när du vill påskynda tiden till marknaden för din produktlansering.

Det här verktyget låter dig förbereda all produktinformation och lansera produkten på marknaden genom en ingång. När du laddar upp en bild av din produkt kommer detta verktyg automatiskt att ändra storleken eller formatet enligt plattformen där de säljs.

#3. Lägre returfrekvens

Produktretur är ett stort problem för de flesta organisationer, men PIM-verktyg har varit effektiva för att minska avkastningen.

PIM ger konsumenter korrekt information när de köper en viss produkt, vilket hjälper dem att göra ett välgrundat val.

#4. Bättre datanoggrannhet

PIM-programvaran hjälper till att eliminera redundans, inkonsekvens och fel i produktinformation genom att implementera strikta datakvalitetsstandarder. Detta hjälper företag med stora kataloger i olika kanaler att upprätthålla konsekvent produktinformation och varumärkesintegritet.

#5. Förbättrad produktivitet

Detta hanteringsverktyg kan hjälpa dig att automatisera många redundanta datahanteringsuppgifter, vilket gör att teammedlemmar kan fokusera mer på produktiva aktiviteter.

Genom att effektivisera arbetsflödet kan teammedlemmarna engagera sig mer i att förnya nya produkter eller marknadsföra befintliga produkter.

#6. Bättre kundupplevelse

Detaljerad och korrekt produktinformation hjälper till att förbättra den övergripande kundupplevelsen. Kunderna kan snabbt gå igenom varje detalj, vilket leder till en högre konverteringsfrekvens.

#7. Förbättrad SEO

PIM-programvaran hjälper till att skapa nyckelordsrikt produktinnehåll för webbplatser och sociala medier. Det hjälper också till att öka SEO-kampanjer genom att optimera de nyckelord som är avgörande för SEO-resan.

#8. Stöder skalbarhet

Antalet produkter kommer att öka i takt med att ditt företag växer, och PIM-programvaran kan skalas efter din verksamhets tillväxt. Det kan stödja komplexa datastrukturer, ett stort antal SKU:er och olika språk och regioner.

Så här är den bästa PIM-mjukvaran jag har hittat åt dig som du kan använda för att hantera din produktdata.

Akeneo

Anses vara en ledande PIM-programvara, Akeneo utnyttjar banbrytande teknik och AI-kapacitet för att göra det möjligt för företag att hantera sina produkter effektivt.

Huvudsyftet med detta verktyg är att ge en konsekvent och imponerande produktupplevelse till alla konsumenter på alla plattformar. Akeneo hjälper dig också att visa upp en konsekvent produkthistoria på varje plattform och göra produkten synlig för alla potentiella kunder.

Oavsett om du byter från B2B till D2C eller migrerar till en e-handelsplattform, hjälper detta verktyg dig att upprätthålla strikt produktdatakvalitet på varje kanal. Det är också effektivt för att utveckla en PXM-strategi genom att utnyttja sitt stora resursbibliotek och utbildning från experter.

Informatica

Informatica är en fantastisk PIM-mjukvara utformad för att skapa engagerande produktupplevelser på olika marknadsplatser och få hög avkastning.

Verktyget förenklar övervakningen och hanteringen av produktinformation genom automatisering och låter dig lansera produkter snabbt vid varje kontaktpunkt för handel.

Med Informatica kan ditt försäljnings-, marknadsförings- och driftteam arbeta tillsammans för att förbättra den totala produktiviteten med stor marginal.

Denna PIM-mjukvara låter dig leverera rätt produkt till kunder genom att dela all produktinformation över distributionskedjan genom en API-baserad lösning.

Det bästa är att du kan börja använda det gratis innan du börjar med ett månadsabonnemang.

Talkoot

Designad speciellt för att tillgodose företag i DTC, Talkoot är ett mycket effektivt PIM-verktyg som effektiviserar din produkthantering och gör att du kan skapa engagerande produktberättelser.

Denna PIM-lösning tänjer på gränsen för traditionell produktdatahantering med automatisering av produktinnehåll och låter team fokusera på att skapa produktberättelser med hög konvertering.

Talkoot tillhandahåller en ledande AI-copywriter som låter ditt team skapa en egen kopia för din produktlinje och publicera den efter recensioner. För att minimera fel kontrollerar den ständigt efter juridiska riskanspråk, felplacerade varumärken, partiska språk etc., för att säkerställa högkvalitativt produktinnehåll.

Viktigt är att det också låter dig komma åt allt innehåll skrivet över en produktlivscykel tillsammans med annan tillhörande information och hjälper dig att upprätthålla konsekvens.

Försäljningslager

Försäljningslager är ett utmärkt PIM-verktyg på den globala marknaden som har vunnit många utmärkelser för att göra det möjligt för organisationer att enkelt hantera all data från ett ställe.

Den här aspekten hjälper dig att identifiera och förbättra produktdata från ett enda fönster som kommer att driva mer försäljning och en bättre produktupplevelse.

Denna specialiserade B2B-mjukvara levererar funktionalitet i företagsklass, och förmågan att automatisera delning av digitala produktkataloger över plattformar i realtid fungerar som bevis.

Försäljningsskiktet hjälper dig att sömlöst ansluta din produktkatalog till alla affärskanaler, appar och marknader. Denna faktor ökar vår organisations effektivitet vid varje kontaktpunkt.

Att koppla din produktkatalog till dina kanaler, app eller marknadsplats görs enkelt med det här verktyget och förbättrar din organisations effektivitet vid varje kontaktpunkt.

1WorldSync

När du börjar använda 1WorldSync PIM-verktyg, du kommer aldrig att leta efter andra för orkestrering och integration av ditt produktinnehåll.

1WorldSync använder en effektiv process som omedelbart identifierar, validerar och sprider ditt produktinnehåll och säkerställer att de levereras sömlöst i din detaljhandel, distribution och e-handel.

Oavsett mängden produktdata och innehåll kan detta verktyg harmonisera allt över alla kanaler. Denna harmonisering säkerställer att konsekvens upprätthålls i alla kanaler.

1WorldSync kan integrera ditt ERP med en enda datakälla och säkerställa att produktinnehållet följer GS1-standarderna.

Plytix

Plytix är ett kraftfullt PIM-verktyg som ger dig ett centraliserat system genom vilket du enkelt kan redigera, hantera, ersätta, översätta och optimera din produktinformation.

Du kan också betrakta det som ett samarbetsverktyg som låter dig integrera all din produktdata på ett ställe och göra den tillgänglig för alla team.

Med den här produkten behöver ditt produktteam inte spendera timmar på att skapa innehåll eftersom du kommer att integrera OpenAI i verktyget. Det låter dig automatiskt generera högkvalitativt och engagerande innehåll för produktsortimentet och öka produktiviteten för ditt team.

PIMworks

Utan tvekan, PIMworks är ett utmärkt PIM-verktyg som låter dig helt enkelt hantera produktupplevelser för alla dina produkter. Det gör det möjligt för dig att skapa personliga innehållsupplevelser för alla dina konsumenter och sprider dem även omedelbart till interna och externa kanaler.

PIMworks använder kraftfulla automationsverktyg som extraherar produkter från alla webbplatser och marknadsplatser och besparar ditt team från att utföra dessa uppgifter manuellt.

Verktyget integrerar även avancerad datahantering för att effektivisera arbetsflödet och hjälpa dig att hantera produktinnehåll såväl som team med lätthet.

Container

Det är enkelt att hantera din produktinformation Containersom tillhandahåller en användarvänlig plattform för att samla alla produktdata, bilder och filer på ett ställe.

Detta kraftfulla PIM-verktyg hjälper till att minska fel och optimera produktdatakvaliteten, inklusive produktbeskrivning, data, bild, storlek, etc.

Kontainer säkerställer automatisk synkronisering av information där all produktinformation är länkad till rätt packshot, video och filer.

Det bästa är att all information lagras i molnet på ett säkert sätt. Du kan använda produktdata när som helst för att leverera bilder och data för att möta kundens krav eller beställningar.

Gepard

PIM-lösningen Gepard fungerar som en välkänd e-handelslösning som har hjälpt många företag att hantera produktrelaterad information från en enhetlig plats.

Gepard har konstruerats på ett sådant sätt att det låter dig distribuera all produktinformation med några få klick. Vidare sprids data till alla distributionskanaler i en fastställd datastruktur på olika språk.

Gepard kan hjälpa dig att förbättra och berika all din produktinformation genom att göra det möjligt för dig att uppdatera produktinnehåll sömlöst.

Dessutom utnyttjar den en intelligent datakartläggningsalgoritm som modifierar all din produktinformation enligt återförsäljarens krav och håller den uppdaterad därefter.

OneTimePIM

Överväga OneTimePIM om du letar efter det bästa PIM-verktyget för att effektivt distribuera din produktinformation till alla e-handelsplattformar.

Du kan ansluta det här verktyget till vilken e-handelsplattform som helst via API eller inbyggd koppling. Den har också förmågan att ansluta till ditt företags affärssystem.

Att berika din produktinformation kommer att vara en bris för dig, och äran går till den inbyggda mediahanteraren och automatiska databladsfunktionen. Dessutom är det känt för sin imponerande kundsupport och personalutbildningsfunktioner med paketet.

Syndigo

Tillförlitlig av ledande varumärken och återförsäljare över hela världen, Syndigo kan vara ett exceptionellt val som en PIM-mjukvarulösning.

Detta är ett molnbaserat PIM-verktyg som kontinuerligt utvärderar ditt produktinnehåll och modifierar det med hjälp av unika integrationstekniker för att optimera prestandan.

Syndigo låter dig ha fullständig kontroll över allt produktinnehåll och data och hjälper dig att få synlighet och effektivitet från skapande till försäljning.

Du får också en effektiv Master Data Management-konfiguration som låter dig hantera informationsflödet och koppla produkt-, kund- och platsdomäner.

InsightSoftware

InsightSoftware är en omfattande och smidig PIM-lösning som eliminerar all ofullständig, inaktuell och icke-berikad produktinformation och säkerställer konsekvens i alla kanaler.

Det här verktyget använder en robust dataintegration som upptäcker och modifierar produktinnehåll för att säkerställa att alla kunder får korrekt information.

InsightSoftware spelar också en viktig roll för att effektivisera dina marknadslanseringsaktiviteter och förenkla hanteringen av komplexa kalkylblad.

Verktyget ger ditt team en centraliserad plattform för att hantera produktinformationen och modifiera utdata beroende på datakrav och branschföreskrifter.

Amplifi.io

Med Amplifi.io vid din sida kan du skapa en enda plattform där du kan visa upp din produkt på marknadsplatser, återförsäljare, distributörer och i slutändan kunder.

Amplifi.io ger dig en egen AI-igenkänning, indexering och taggning så att du kommer att kunna hitta bilder som matchar dina produkter för att visa upp.

Du kan använda Amplifi.io:s publiceringskontroller för att hålla produktinnehållet uppdaterat och leverera på avsedda kanaler. Från videor och bilder till info och kopiering, denna PIM-mjukvara förser dig med ett marknadsföringskit för att sömlöst sprida all information som behövs för att sälja produkter effektivt.

Pimcore

Om du letar efter den bästa PIM-mjukvaran, överväg Pimcore. Den centraliserar och harmoniserar din tekniska, marknadsförings- och försäljningsproduktinformation.

Detta är en öppen källkod PIM-plattform som enkelt integreras med ditt befintliga IT-system och hjälper dig att dela alla dina digitala produkter till vilken kanal som helst.

Pimcore gör det möjligt för dig att upprätthålla företagsdatakvalitet och datastyrning för all din produktinformation och minimera alla typer av fel. Den använder också avancerad digital tillgångshantering för att hantera alla produktbilder, video, ljud och dokument.

Inriver

En av de bästa PIM-lösningarna på marknaden, Inriver erbjuder dig en rad funktioner som gör att du kan hantera din produktdata effektivt.

Med det här verktyget kan du berika produktinnehåll med text, bilder och videor. Detta erbjuder en uppslukande produktupplevelse skräddarsydd för dina köpare.

Inriver ger dig en enda plattform för allt ditt produktinnehåll och förenklar processen med att införa produktdata från vilken källa som helst.

Dessutom kan du effektivt leverera produktinnehåll över alla digitala och tryckta kanaler så att produkterna kan nå alla dina målköpare.

Produktinformationshantering (PIM) kontra produktdatahantering (PDM)

PIMPDMProduct informationshanteringssystem hjälper dig att lagra information om ett företags produkter på ett centraliserat sätt. Produktdatahantering ingår i en programvarukategori som används för att hantera produktdata i en produktlivscykel (från koncept till kassering och service). Den är utformad för att organisera och hantera information för försäljnings- och marknadsföringsändamål. Den fokuserar på att förbättra produktdata, distribuera information och upprätthålla konsistens över försäljningskanaler. Den är avsedd för ingenjörs- och produktutvecklingsteam. Den hanterar tekniska data, såsom CAD-filer, designspecifikationer och materialförteckningar för att upprätthålla ett smidigt flöde i produktutvecklingsprocessen. PIM hanterar produktinformation, såsom beskrivningar, videor, marknadsföringsinnehåll, bilder och prissättning. PDM hanterar tekniska produktdata, såsom tekniska specifikationer, relaterad dokumentation och designfiler. Den används av försäljnings-, e-handels- och marknadsföringsteam. Den används av ingenjörs-, tillverknings- och produktutvecklingsteam. Den fokuserar på att förbättra kundupplevelser, förbättra marknadsföringsinsatser och öka försäljningen. Den fokuserar på att optimera produktutvecklingens livscykel och säkerställa samarbete, korrekt versionskontroll och spårbarhet.

Punkter att tänka på när du väljer en PIM-lösning

PIM-system kan påverka din organisations marknadsförings- och försäljningsresultat. Så överväg några punkter innan du väljer ett PIM-system.

  • Tänk på användare: Du kan bestämma hur många användare som kommer att använda verktyget och vilka färdigheter de har. Detta kommer att säkerställa att användare kan använda verktyget utan komplexitet.
  • Funktioner: Bestäm vilka funktioner du behöver i ditt PIM-system. Några vanliga, måste-ha funktioner inkluderar data onboarding, kvalitetskontroll, tillgångshantering, flera integrationer och mer.
  • Utmaningar: Ta reda på vilka utmaningar du står inför när du hanterar produktinformation. Kontrollera om PIM-systemet kan lösa dessa utmaningar.
  • PIM-underhåll: Inspektera hur PIM-systemet hanterar skalbarhet och underhållsproblem.

Slutsats

PIM-programvaran hjälper dig att hantera din produktdata effektivt. Med tanke på att det finns många alternativ tillgängliga på marknaden kan det vara en knepig uppgift att hitta den bästa PIM-mjukvaran.

Den bästa PIM-mjukvaran hjälper dig att begränsa dina val och hitta den perfekta baserat på dina krav.

Kolla sedan in den bästa programvaran för produktadoption för att effektivisera kundintroduktionen.