14 JPG till WebP-konverterare för att visa bilder i nästa generations format

Spread the love

Vill du porträttera rätt bilder på dina webbplatser? Prova dessa JPG till WebP-omvandlare för att skapa en effekt med dina bilder i alla aspekter.

Webbplatser är basen för företag. De har tillräckligt med kraft för att illustrera historien om ditt företag på bara några få svep.

Din webbplats måste vara presentabel för att hålla besökarna engagerade och stanna kvar på webbplatsen. Det vanligaste och enklaste sättet att få detta att hända är att använda bilder eller infografik på webbplatsen eftersom iögonfallande bilder presenterar historien om ett företag snabbt och effektivt.

Men räcker det med att lägga till bilder? Inte riktigt. Formatet, storleken, kvaliteten och nedladdningshastigheten för bilder gör stor skillnad för webbplatsens prestanda och besökarnas beteende. Som ett resultat föredrar de flesta innehållsskapare att visa nästa generations bildformat som WebP istället för vanliga JPG- och PNG-format.

Men nu kommer frågan: varför? Idag i den här bloggen kommer vi att diskutera betydelsen av WebP-bildformat och även titta igenom några av de bästa konverterarna du kan använda för att konvertera dina grundläggande bilder till WebP.

Vikten av att visa bilder i snabb hastighet på webbplatser

Om du redan är bekant med SEO och kundbeteende online, kanske du vet att hastigheten på din webbplats är en av de viktigaste faktorerna för dess prestanda. En långvarig laddning av webbplats och bild kan skada besökarnas engagemang och påverka din webbplats negativt. Utöver detta gör även bilder en stor inverkan på webbplatsens hastighet.

Läs också: Gratis bildkomprimeringsverktyg för att öka webbplatsens hastighet

Följaktligen räcker det inte att bara ha bra bilder för en ranking. Du bör också använda rätt bildformat och storlekar för effektiv prestanda. I genomsnitt tappar många stora webbplatser 10 % av besökarna för varje ytterligare sekund som det tar att ladda sidorna.

De flesta besökare förväntar sig att en sida laddas helt, inklusive bilder, på 8 till 12 sekunder. Därför föreslår de flesta SEO-experter att du använder nästa generations bildformat som JPEG XR, WebP, etc., eftersom dessa format förbrukar mindre data för att ladda utan att kompromissa med kvaliteten och hastigheten på webbplatsen.

Vad är WebP Image Format?

Du skulle ha märkt att jag har nämnt WebP-bildformat flera gånger, och att ha en fråga om vad WebP-bildformat är och vad som skiljer det från andra format är en praktisk tanke.

WebP är nästa generations bildformat. Detta bildformat används ofta bland webb- och innehållsskapare på grund av dess specifika egenskaper. WebP är ett bildformat som tillhandahåller förlustfria och förlustfria komprimerade bilder för webben. WebP är en öppen källkodsteknik utvecklad av Google som minskar storleken på komprimerade bilder utan att kompromissa med kvaliteten.

Vikten av att använda WebP-bildformat på din webbplats

WebP-bildformat är ett modernt och mer effektivt sätt att koda bilder. WebP-formatet minskar storleken på bildfiler, förbrukar mindre lagringsutrymme och ökar webbplatsens hastighet. Följaktligen blir din webbplats mycket snabbare och mindre lagringskrävande på grund av att du använder WebP-bildformat. När din webbplats blir snabbare påverkar det din webbplats prestanda positivt.

  8 bästa inköpsprogramvaruverktyg för små och medelstora företag

Hur använder jag WebP-bilder på din webbplats? Tja, för att använda WebP-bilder kan du antingen skapa nya bilder i grafikprogram som innehåller WebP-format eller konvertera dina befintliga JPG-bilder till ditt WebP-format.

Du kan prova dessa JPG till WebP-konverterare för att förbättra din webbplats.

Molnkonvertering

Cloud Convert är en bildkonverterare online som låter dig konvertera dina befintliga bilder till WebP-format.

När jag säger befintliga bilder betyder det inte bara bilder i JPG-format; du kan också konvertera PNG, JPEG och mer till WebP. Cloud Convert stöder mer än 200 format utan att förlora din kvalitet.

Dessutom är Cloud Convert en användarvänlig sida som knappt tar minuter att konvertera din bild. När det gäller prissättning låter sajten dig konvertera upp till 25 bilder gratis varje dag. Du kan dock behöva betala för det för att konvertera fler bilder dagligen.

Convertio

Om du letar efter en gratis bildkonverterare kan du enkelt lita på Convertio. Denna online gratis bildkonverterare är snabb och snabb att komma åt. Du kan få din önskade bild i webbformat med bara några klick.

Konvertering av bilder i Convertio kan göras i 3 enkla steg. Du kan ladda upp din bild i JPG-format från din dator, Google Drive, URL eller DropBox eller genom att dra den till webbplatssidan. Välj sedan WebP-formatet, vänta på processen, och snart kan du ladda ner din bild i ditt WebP-format.

Utöver detta stöder Convertio över 200 format. Därför kan du också använda den för andra format.

Ezgif

Ezgif är en webbsida för bildkonvertering som inte bara låter dig konvertera dina befintliga bilder i WebP-format utan också hjälper dig med mer än så på grund av dess mångsidighet.

Detta verktyg är inte begränsat till endast bilder; du kan också använda GIF och videor. Därför låter Ezgif dig skapa och konvertera GIF:er och videor i WebP-format.

Ezgif stöder även andra bildformat, inklusive PNG, HEIC, AVIF, etc. Som jag nämnde tidigare är denna sida helt gratis. Filuppladdningsstorleken är dock begränsad till 50 MB.

FreeConvert

FreeConvert är en webbapp som låter dig konvertera dina befintliga bilder i olika format, inklusive WebP. Men det som gör den speciell från andra på den här listan är dess app. FreeConvert har sina egna iOS- och Android-appar i respektive appbutiker.

Att använda FreeConvert är inte raketvetenskap. Du behöver bara ladda upp filen, välja ett format och ladda ner resultatet efter att processen har slutförts.

Utöver detta är filuppladdningsstorleken på denna webbplats upp till 1 GB. Därför kan du enkelt ladda upp dina filer och konvertera dem utan att oroa dig mycket för storleken.

Pixelied

Att hitta en webbplats som låter dig konvertera din bild är ganska enkelt. Men att hitta en sida som låter dig konvertera och redigera dina bilder på samma plats är som körsbäret på kakan. Pixelied ger dig exakt alla dessa funktioner.

Pixelied är en gratis webbsida som låter dig konvertera dina befintliga bilder till andra format utan att förlora bildkvalitet och installera ytterligare programvara eller verktyg.

  Åtgärda Forza Horizon FH5-fel 0x803FB107

I likhet med andra webbplatser, även på Pixelied, behöver du bara ladda upp filen, välja format och ladda ner den efter processen. Men du kan också använda snabbredigeringsverktyg för att förbättra dina bilder.

Online-Konvertera

Online-Convert är en gratis WebP-konverterare online som låter dig konvertera alla dina JPG, PNG, GIF och andra bildformat till WebP på några minuter.

Att använda denna bildkonverteringswebbplats är inte en svår uppgift. Du behöver bara ladda upp bilden och vänta på magin. Förutom att konvertera bilder låter webbplatsen dig också ändra storleken på bilden, lägga till färgfilter, beskära och mer.

Du kan enkelt ändra alla dessa egenskaper hos din bild med lätthet. Sammantaget, om du letar efter en okomplicerad och enkel bildkonverterare, kan du lita på den här webbplatsen.

11 zon

11zon är en enkel och enkel bildkonverterare tillgänglig online. Det är en helt gratis och användarvänlig webbplats. Du behöver inte tänka två gånger innan du provar den här sidan.

Nyckelfunktionerna i 11zon låter dig konvertera obegränsade bilder till WebP-format utan att slösa bort din tid. Den funktion som jag gillade mest på den här webbplatsen är dess multipla filkonvertering och förhandsvisning.

11zon låter dig ladda upp flera filer samtidigt för att konvertera och spara dem i WebP-format. Utöver detta kan du också se förhandsvisningar av alla valda bilder och enkelt lägga till eller ta bort dem från listan.

XConvert

Vad kan vara bättre än att konvertera dina befintliga bilder till WebP-format med högupplöst kvalitet och mindre lagringsstorlek? Det är vad XConvert gör för dig. XConvert är en gratis online JPG till WebP-omvandlare.

Som de flesta webbplatser kommer även Xconvert med unika funktioner. Denna sida låter dig konvertera flera JPG-filer till WebP samtidigt.

Dessutom låter webbplatsen dig välja utdatafilstorlek och kvalitet för bättre och önskade resultat. Du kan också ändra bildupplösningen om det behövs. XConvert är en fantastisk plattform för att anpassa din bild samtidigt som du konverterar den till WebP-format.

TinyImg

TinyImg är en webbsida för bildkonvertering online som ger de bästa resultaten i WebP-formatet. Du kan använda den här webbplatsen för att konvertera JPG- och PNG-bilder till WebP-format eller vice versa. Denna användarvänliga sida erbjuder också sin app gratis.

Nu kommer till funktioner, TinyImg är en snabb och effektiv bildkonverteringswebbplats, eftersom den låter dig konvertera upp till 10 bilder samtidigt. Se dock till att varje bild inte är mer än 3 MB.

Utöver detta låter webbplatsen dig konvertera bilder gratis endast under en begränsad tid. Du kan behöva teckna ett abonnemang för att använda det regelbundet.

Konvertera online gratis

Att konvertera bilder från JPG till WebP kan vara hektiskt på grund av uppladdningsstorleken. Därför är det viktigt att hitta en webbplats som låter dig ladda upp bilder med stora lagringsstorlekar. Därför, med detta i åtanke, har jag lagt till Online Convert Free till listan.

Online Convert Free är en gratis webbsida för bildkonvertering online. Uppladdningsstorleken på denna webbplats är 100MB vilket är ganska lagom för normala bilder. Att använda denna webbplats är lika enkelt som dess namn. Det tar bara några minuter för dig att få det önskade resultatet.

  8 bästa GPU-stödfäste

AnyConv

AnyConv är den bästa platsen för att konvertera dina JPG-bilder till olika format, inklusive WebP, DOT, DST, GIF och mer. Du kan dra slutsatsen att AnyConv är en mångsidig webbplats.

När det gäller WebP är webbplatsen inte begränsad till endast JPG. Du kan också konvertera GIF, JPEG, PNG, SVG och andra bildformat till WebP. Du kan konvertera bilder till andra format genom att bara klicka på två knappar: ”Välj fil” och ”Konvertera”. Är det inte enkelt?

Zamzar

Zamzar är den mest anförtrodda och använda webbsidan där du kan gå och konvertera dina JPG-bilder till WebP online gratis under en begränsad period. Som de flesta liknande webbplatser är det inte så svårt att använda Zamzar.

Du behöver bara ladda upp en fil, klicka på ”Konvertera” och vänta tills den är klar. Men det skiljer sig fortfarande från andra eftersom det låter dig ladda upp din fil och göra andra uppgifter utan några bekymmer. Den här sidan skickar ett e-postmeddelande till dig när din fil är klar.

Den maximala filstorleken i Zamzar för gratisanvändare är 200 MB, och den låter dig konvertera 50 filer per månad. Du kan dock ta ett betalabonnemang för bättre filstorlek och konverteringssiffror.

iLoveIMG

Du skulle ha märkt att de flesta webbplatser här låter dig konvertera JPG-bilder till WebP-format, men den här webbplatsen är motsatsen. iLoveIMG är en gratis webbsida som låter dig leka med bilder med dess fantastiska funktioner.

Denna webbplats är populärt känd för sitt redigeringsverktyg. Om du har ett företag kan den här webbplatsen hjälpa dig med allt. Från att redigera bilder till att konvertera deras format, du kan enkelt lita på iLoveIMG. Webbplatsen låter dig konvertera och spara flera filer tillsammans. Du kan spara mycket tid genom att använda denna sida.

Bulk Images to WebP Converter

Bulk Images to WebP Converter är en fantastisk webbplats som låter dig konvertera bulk JPG, PNG, GIF och andra bilder i WebP-format. Detta verktyg är ganska enkelt och lätt att använda.

Den här webbsidan fungerar utan att gå via servern. Det låter dig konvertera bilder direkt i WebP-format. Den maximala filstorleken är 30 MB. Utöver detta kan du också välja WebP-kvalitet, ändra storlek på bilder, välja nedladdningsformat med mera.

Slutord

WebP är ett modernt bildformat som stöds av de flesta webbläsare. Därför är det viktigt att välja JPG till WebP Converter för webbplatser. Men du kan också ha tvivel om säkerheten för dina data när du laddar upp dina bilder i dessa omvandlare. Därför har den här bloggen nämnt alla säkra och pålitliga gratis JPG till WebP Converter-appar.

Kolla sedan in de kostnadsfria verktygen för att konvertera JPG till PNG.