14 bästa spelfångstkort för att spela in dina spelsessioner

Spread the love

Ett Capture Card krävs om du vill spela in högupplöst eller standarddata från PS4, Xbox One eller Wii-liknande enheter.

Capture Card är populärt bland spelare som spelar in olika spelvideor. Dessa fångstkort kan spela in högkvalitativ livestreaming och konvertera DVD-skivor till HD-format. Dessa inspelningsvideor kommer att sparas efter inspelningen och kan senare laddas upp på internet.

Men med så många spelfångstkort på marknaden kan användarna ha svårt att välja ett. Här är en lista över några Game Capture Cards som hjälper dig att bestämma vilket du behöver för din nästa spel- och streamingupplevelse.

Vad är ett Game Capture Card?

Ett spelfångstkort är en enhet som spelar in eller strömmar video och ljud från en annan källa. Om du till exempel vill fånga gameplay från din Xbox One behöver du ett inspelningskort som ansluts till konsolens HDMI-port eftersom din Xbox One inte kan fånga och strömma spel samtidigt.

Streaming, fånga och dela hela spelet är möjligt med ett Capture Card och andra tillbehör, som en HDMI-kabel. Du kan spara ett spännande PlayStation-spel för senare granskning eller uppladdning till dina sociala medieplattformar.

Varför använder människor Game Capture Cards?

Att använda ett fångstkort har flera fördelar om du är en streamer eller en YouTuber. Till att börja med kan du spela in eller strömma högupplösta bilder med inspelningskort, vilket är viktigt för alla som vill skapa innehåll av professionell kvalitet.

För det andra kan vissa fångstkort spela in eller strömma video från flera enheter samtidigt, vilket gör dem idealiska för inställningar med flera kameror.

Capture-kort förenklar också inspelning av kommentarer eller andra ljudkällor, eftersom de vanligtvis inkluderar inbyggda mikrofoningångar. Den låter dig ansluta en mikrofon direkt till inspelningskortet och spela in ljud av hög kvalitet för att komplettera ditt spelmaterial.

Game Capture Card vs. Window and Display Capture med programvara

Spelfångst och visning eller fönsterfångst är de två lägena för att spela in ditt spel. Den största skillnaden är att spelfångst bara spelar in ditt spelfönster. Det kommer inte att fånga något utanför din spelskärm. Om du minimerar spelskärmen kommer den att fortsätta spela in just det spelet.

  Topp 5 Open Source-verktyg för att hantera OpenStack Server

Å andra sidan kan visning eller fönsterinspelning vara allt som körs på skärmen, som en webbläsare, meddelanden, filmer eller mer. Det betyder att vad du än gör på din bildskärm kommer den att fortsätta spela in.

Även om flera fångstkort finns tillgängliga på marknaden är det viktigt att få de bästa för din installation. Här är några bra fångstkort på marknaden.

Elgato HD60 S+, Extern

Detta Game Capture Card låter dig fånga ditt spel i 1080p 60fps. Dela nu ditt spelande i enastående visningskvalitet. Plug-and-play-funktionen gör det lättare att använda. Spela dina Xbox One X-, Xbox Series X/S-, PlayStation 5- och PlayStation 4 Pro-spel i deras ursprungliga format. Använd teknik med ultralåg latens för att förbättra ditt arbetsflöde.

Den har ett obegränsat inspelningsläge. Nu kan du spara timmar av bilder till din hårddisk. Den har också en flashback-inspelningsfunktion som låter dig gå tillbaka i tiden och sparar episka ögonblick retroaktivt.

Rybozen 4K Audio Video

Du kan nu spela in videokällor med upplösningar på upp till 1080p, och den är lämplig för alla HDMI-enheter som PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360, DVD-skivor, Wii U, DSLR, säkerhetskameror, kamera och set-top-boxar.

Det finns inget behov av en extern drivrutin eftersom den är plug-and-play. När den är ansluten känner enheten igen sig som en webbkamera. Den kan automatiskt upptäcka inmatning och justera utgång. Ingen CPU-användning, valfri ljudinspelning.

Det fungerar med både Windows och Mac OS. Höghastighets USB 3.0-teknik och överlägsen teknologi med låg latens gör livestreaming till Youtube, Twitch, Facebook, OBS, Twitter, Potplayer och VLC enklare.

Den kan fånga en enkanalig HD HDMI-videosignal och är baserad på höghastighets USB 3.0-teknik. När du spelar ett livespel finns det ingen fördröjning. Du kan använda mikrofoningången på Kedok-fångstkortet för att lägga till externa kommentarer medan du spelar ett spel. Tänk på att det bara fungerar med 3,5 mm TRS standardmikrofonheadset.

EVGA XR1 lite

Du kan spela in i 1080P/60FPS och spela i 4K/60FPS. Den har låg latens och liten storlek.

Den är idealisk för att fånga och strömma PC-/konsolspel, eller så kan du ansluta den till din DSLR-kamera för ett webbkameraalternativ av god kvalitet. Den har en USB 3.0 Type-C-port. Detta Capture Card är OBS-certifierat.

FILMSHOP 4K HDMI-video

USB 2.0 Video Capture Card har en maximal ingångsupplösning på [email protected] och en maximal utgångsupplösning på 1920×[email protected] Det låter dig samtidigt fånga video- och ljudsignaler och spela in högupplösta 30 fps-videor direkt till din hårddisk utan fördröjning.

HDMI Video Capture Card med HDMI loop-out-port har överlägsen teknologi med låg latens, så det finns ingen fördröjning när du spelar livespel.

Njut av gameplay med dina vänner medan du spelar in videor med HDMI-signal loop-out-funktionen för realtidsströmning på Twitch, YouTube, OBS, Potplayer, VLC och andra plattformar, och spela in videor direkt till din dator eller smartphone. Det finns ingen komprimering eller fördröjning i utgången.

  5 Resurser för att lära dig Pine Script och skapa Tradingview-indikatorer

MYPIN 1080P HDMI-video

HDMI Game Video Recorder spelar in video och spel i 1080P-upplösning och sparar dem på ett USB-minne eller en extern hårddisk. Men eftersom det inte stöder livestreaming kommer det inte att fungera med OBS Studio, VLC, Youtube och andra liknande program.

Du kan få videon var som helst, när som helst, genom att direkt ansluta ett USB-minne (FAT32). Detta fångstkort har en mikrofoningång och kan användas för att lägga till externa kommentarer till spel, men det spelar inte in partychattar. Den är enkel att använda och sparar videor till en USB-enhet, men den fungerar inte direkt med en PC.

TKHIN spelvideo

TKHIN-spelvideoinspelningskortet är byggt med ett smart chip av högsta klass och ett snyggt och kompakt skal av aluminiumlegering. Det stödjer [email protected] HDMI-ingång och plug-and-play-funktioner gör att enheten kan arbeta direkt med strömmande media som OBS.

Idealisk för livestreaming, spelsändningar, videoinspelning, konferensrum och andra liknande applikationer.

Du kan länka ljudvideoinspelningsenheten till dina hörlurar via 3,5 mm ljudutgången. Du kan också ansluta videoinspelningsenheten till en 3,5 mm mikrofon via portarna för att enkelt streama och spela in din röst.

AVerMedia GC513 Live Gamer är lämplig för alla streamare, oavsett om de är hobbyister, innehållsskapare, nybörjare eller väl erfarna. Detta fångstkort låter dig njuta av 4K-spel medan du redigerar i 1080p60.

Tack vare den fördröjningsfria integrerade passthrough-funktionen kan LGP2 spela in fantastiskt spel i Full HD 60 fps utan irriterande fördröjning och i 4Kp60.

LGP2:s portabilitet är en utmärkande egenskap. Det kan därför enkelt konfigureras för att spela in spel var du än är – oavsett om det är på din iPhone eller en PC-turnering, dina alternativ är obegränsade.

Elgato HD60 X

Den här enheten spelar in i 4K30 HDR10 eller 1080p60 HDR10 kvalitet, samt 4K60 HDR10, 1440p120 och 1080p120 med VRR passthrough. Detta Capture Card kräver ingen ytterligare installation av drivrutiner.

Du kan streama till vilken plattform som helst, inklusive OBS, Streamlabs, Vmix, Zoom, Microsoft Teams, YouTube, Twitch, Facebook Gaming och andra.

DIGITNU

Denna har en upplösning för videokälla på upp till 1080p vid 60 fps (bilder per sekund) och är lämplig för alla HDMI-enheter som PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Wii U, DSLR, DVD, säkerhetskamera , Kamera och digitalbox.

Höghastighets USB 3.0-teknik och överlägsen teknologi med låg latens gör livestreaming till Youtube, Twitch, OBS, Facebook, Twitter, VLC och Potplayer enklare.

MOYOON

MOYOON HDMI-infångningskort är tillverkat av aluminiumlegering och designat med avancerade smarta chips, med HDMI-ingångsupplösning upp till [email protected] och videosignalinspelning upp till 1080p 60fps. Det ger en högkvalitativ och felfri upplevelse för spelarna.

  Hur man ansluter till en PC med Bluetooth

Med en extra mikrofonljudingång gör detta 4K HDMI-infångningskort det möjligt för spelentusiaster att streama, spela in och integrera sin röst i spelet. Det behövs ingen drivrutin eller ytterligare kraft, och funktionerna är redan inbyggda i nuvarande programvara för en smidig övergång.

Försvagande trådar 4K HDMI

Audio Capture Card har en maximal ingångsupplösning på [email protected] och en utgångsupplösning på [email protected] Nu kan du spela in videor direkt på din hårddisk utan tidsfördröjning. HDMI Video Capture är lämpligt för enheter med HDMI-utgång, som PS4 och Switch.

USB-inspelningskortet stöder 1080P 60fps högkvalitativ inspelning och livestreaming. Audio Video Capture Card kan samtidigt fånga HDMI-video och ljud och överföra video- och ljudsignaler till datorer och smartphones för lagring och förhandsvisning.

MOYOON Capture Card USB 3.0

K capture-kortet är tillverkat av aluminiumlegering och har ett smart chip av högsta klass. Med höghastighets USB 3.0-teknik eliminerar spelinspelningskortet förseningar och förenklar och snabbar upp livestreaming, delning och inspelning.

Stöder HDMI-ingångsupplösningar på upp till [email protected] och videosignalinspelning på upp till 1080p 60fps för högkvalitativ och felfri spelvideo och strömmande media.

Papeaso Capture Card

Vårt HDMI-videokort har en ingångsupplösning på 3840×[email protected]en maximal utgångsupplösning på 1920×[email protected]och en upplösning på [email protected] Fånga högupplösta videor med 60 bilder per sekund med mycket låg latens direkt till din hårddisk.

Dess gränssnitt med dubbla ändamål Stöder USB- och Type-C-gränssnittsdatorer/mobiltelefoner/surfplattor för datainsamling och inspelning samtidigt som de uppfyller olika gränssnittskrav.

MYPIN 1080P HDMI

HDMI Game Video Recorder spelar in video och spel i 1080P-upplösning och sparar dem på ett USB-minne eller en extern hårddisk. Eftersom det här fångstkortet inte stöder livestreaming fungerar det inte med applikationer som OBS Studio, VLC och Youtube.

Anslut nu ett USB-minne (FAT32) för att få videon var som helst, när som helst.

Slutord

Som du kan se är det här några bra spel Capture Card-alternativ för att få en sömlös streamingupplevelse. De kommer alla med några unika funktioner och är ganska lätta att använda. Du kan använda dem och enkelt bli en streamer.

Du kanske också vill utforska de bästa GOG-spelen gratis.