14 bästa mat-/matlagningstermometrar för hem- och professionella kockar

Matlagningstermometrar🌡️ är avgörande för att göra god och hälsosam mat i hemmets eller restaurangens kök. Människor som följer en receptbok📖 stöter ofta på instruktioner som säger att man ska värma maten vid en viss temperatur under en bestämd tid.

Dessa mattermometrar är bärbara i storlek och bekväma att använda för att registrera temperaturer medan du lagar en måltid🍽️.

Enheten har flera fördelar vid mattillverkning. Du behöver bara föra in sonden mjukt i maten eller skanna ytan för att registrera temperaturen.

Det hjälper till att hålla jämn värme för att säkerställa att maten görs på rätt sätt. En matlagningstermometer eliminerar risken för överkokning eller underkokning av en maträtt för att få en behaglig arom, färg och smak samtidigt som näringsämnena bibehålls.

Jag har sammanställt en lista över de bästa tillgängliga matlagningstermometrarna🌡️på Amazon🛒. Ta en titt👀!

Alpha grillare

Mattermometern från Alpha Grillers har en lång justerbar sond som fungerar på avancerad teknik för snabba resultat.

Det är en sofistikerad vattentät💦enhet som har en digital display för temperaturavläsningar. Svarstiden är cirka 2–3 sekunder, vilket ger exakta avläsningar av den tillagade maten.

Tekniska specifikationer Varumärke Alpha Grillers Produktlängd 6,3 tum Vikt 2,4 ounces Svarstid3 sekunder Lägre läsning1o Fahrenheit Övre läsning300o FahrenheitBattery1 CR2032

Denna termometer är lämplig för grillrätter, kött, soppor eller vätskor, friterad mat🍲, godis🍬, etc., och hjälper dig att uppgradera ditt kök till ett smart kök!

Verktyget har en vattentät kapacitet med en IP66-klassning, så du kan alltid tvätta det under rinnande vatten efter användning utan att skada det. Efter tvätt kan du hänga den genom öglan eller fästa den på en järnyta.

Alpha Grillers har standardkalibrering till fabriksinställningen, men användare kan kalibrera om den efter behov. Den har en stor LCD, medan den blå bakgrundsbelysningen förbättrar skärmens ljusstyrka, vilket gör den enkel att använda även i mörker.

Biison

Biison-matlagningstermometern är gjord av robust TPU-material. Därför behöver du inte oroa dig för att termometern faller och går sönder. Eftersom enheten är motståndskraftig mot alla typer av vätska kan du rengöra den fritt under vatten💦.

Tekniska specifikationer VarumärkeBiisonProduktlängd6,88 tumVikt3,84 ouncesSvarstid3 sekunder Lägre avläsning-58o Fahrenheit Övre avläsning572o FahrenheitBatteri1 Litiummetall

Det här verktyget har ett brett temperaturområde på -58o F till 572o F, vilket gör det perfekt för kött🍗 mat. Så, ta fram en bra matlagningsapp och bli uppfinningsrik!

Den kan upptäcka temperaturen på varje tillagad, grillad eller bakad mat på mindre än 3 sekunder med en noggrannhet på (+/-) 1o Fahrenheit. Enheten är förkalibrerad, medan du kan omkalibrera den genom inställningarna.

Du kan byta denna Biison-termometer för att ge temperaturavläsningar i grader Celsius eller Fahrenheit. Det finns en möjlighet att låsa🔒temperaturavläsningen när du för in sonden i maten. Det skyddar ditt ansikte och ögon från värmen nära ugnen samtidigt som den noterar temperaturen.

Etekcity

Detta är en multifunktionell infraröd termometer eller värmepistol av Etekcity. Du kan kontrollera temperaturen på allt tillsammans med mat genom att skanna ytan genom laserstrålen.

Det rekommenderas dock att inte använda det på människor. Den har ett EMS-läge, vilket gör det bäst för professionella ändamål.

Tekniska specifikationerVarumärkeEtekcityProduktlängd6,1 tum Vikt6,4 ounces Svarstid0,5 sekunder Lägre läsning-58o Fahrenheit Övre läsning1130o FahrenheitBatteri2 AAA

Denna termometer använder infraröd teknik för att skanna temperaturen. Således, om du använder receptgeneratorer eller böcker som nämner matlagningstemperaturer, kommer du aldrig att gå med förlust!

För de mest exakta resultaten kan du ställa in emissivitetsvärdet mellan 0,1 till 1,0. På grund av emissivitetsområdet kan den därför upptäcka måltidens temperatur på 0,5 sekunder, även från ett avstånd av 17 tum.

Etekcity har en stor LCD-skärm med blå bakgrundsbelysning för att visa den registrerade temperaturen. Du kan också ändra temperaturenheterna alternativt. Skärmen stängs av på några sekunder för att spara ström och visar en signal för låg batterinivå. Den fungerar dock på två AAA-batterier🔋 som du enkelt kan byta ut.

Rouuo

Denna Rouuo matlagningstermometer är ett medellångt bärbart verktyg speciellt avsett för matlagning utomhus.

Det fungerar bra med varje måltid, oavsett om det är stekning, BBQ eller fritering, för att spåra temperaturavläsningarna. Denna IPX7-klassade vattentäta enhet är gjord av ABS-plast, som är okrossbar och långvarig.

Tekniska specifikationer Varumärke Rouuo Produktlängd 6,1 tum Vikt 2,8 ounces Svarstid3 sekunder Lägre läsning-58o Fahrenheit Övre läsning572o Fahrenheit Batteri1 Litiummetall

Den fungerar direkt för att visa avläsningarna, medan den gula🟨 bakgrundsbelysningen gör temperaturavläsningen lätt synlig. Det är trots allt svårt nog att följa appar för dietplaner, så du förtjänar en paus när det gäller ansträngning i köket!

Du kan fästa den med hjälp av den magnetiska basen, medan det hängande hålet på termometern har en flasköppnare för mångsidig användning.

Företaget bryr sig om att testa alla sina produkter innan leverans. Rouuo-termometern levereras med en kötttemperaturtabell för tillagningsreferens och fyra kardborreklistermärken för att hänga upp tabellen bekvämt.

ThermoPro

Mattermometern ThermoPro är populär bland kockar🧑‍🍳 för sina sensorer med högre precision och exakta avläsningar.

Det här smala verktyget i bärbar storlek har en 3,9 tums vikbar sond i rostfritt stål för att upptäcka temperaturen. Det tar cirka 3 – 5 sekunders insättning för att visa temperaturen med en sannolikhet på (+/-) 9o F.

Tekniska specifikationer Varumärke ThermoProduct Längd6,5 tum Vikt2,4 ounces Svarstid5 sekunder Lägre läsning-58o Fahrenheit Övre läsning572o Fahrenheit Batteri1 AAA

Du kan stänga av skärmen manuellt eller så stängs enheten av automatiskt inom tio minuter⌚. Den ultratydliga gula bakgrundsbelysta LCD-skärmen är liten men visar avläsningarna i större teckensnitt.

Det finns en intern magnet och ett hängande hål på ThermoPro för enkel förvaring, eftersom den kan hålla längre med tre års garanti från företaget.

ImSaferell

ImSaferells matlagningstermometer ser elegant ut när du hänger den i ditt kök genom designhandtaget eller den magnetiska basen. När du använder den kan du behöva vänta i ca. fyra sekunder för att få temperaturavläsningar nära (+/-) 2o F eller (+/-) 1o C.

Tekniska specifikationer VarumärkeImSaferellProduktlängd4,6 tumVikt3,21 ounces Svarstid5 sekunder Lägre avläsning-58o Fahrenheit Övre avläsning572o FahrenheitBattery2 Litiummetall

Sonden är gjord av 304 rostfritt stålmaterial, som är 4,6 tum lång och har en diameter på 1,7 mm. Därför är termometern säker för insättning i alla livsmedel och kan snabbt sättas in i härdat kött.

ImSaferells blå digitala display ger en djärv läsning för klar vision av kockarna under matlagning. Termometern har ett automatiskt system för att stänga av skärmen på tio minuter, även om en ”Hold”-knapp är tillgänglig för att registrera avläsningarna efter att maten tagits ut.

Kizen

Kizen-termometern har en stor skärm med blå bakgrundsbelysning och ser attraktiv ut med sin vita panel. Oroa dig inte för att den ska få oljemärken, eftersom du kan tvätta den under vatten💦utan att skada dess funktion.

Tekniska specifikationer VarumärkeKizenProduktlängd6,2 tum Vikt3,2 ounces Svarstid3 sekunder Lägre avläsning-58o Fahrenheit Övre avläsning572o FahrenheitBattery2 CR2032

Oavsett om du planerar en BBQ utomhus, grillar på bakgården eller gör godis🍭 för en träff, kan denna matlagningstermometer enkelt ta hand om ett perfekt recept. Den kommer förkalibrerad från företaget och kan leverera exakta temperaturdetekteringsresultat på 3 sekunder.

Du kan också hänvisa till temperaturdiagrammet för köttmat, tillgängligt bredvid den digitala displayen. Kizen arbetar på ett enda batteri, men företaget tillhandahåller en extra🔋för nödsituationer. Om du funderar på några extra presenter på mors dag borde detta vara en säker vinnare!

Taylor

Taylor digital termometer har en elegant design mattermometer med en vikbar sond. Denna enhet har IPX7 vattentätningskapacitet för att säkerställa att den förblir säker efter tvätt i rinnande vatten eller doppat i diskhon.

Temperaturavläsningarna i mörka teckensnitt ser rena och synliga ut på den blå bakgrundsbelysta 0,5-tumsskärmen. Du kan också ändra enheterna från Fahrenheit till grader Celsius eller vice versa, beroende på vad som passar dig.

Tekniska specifikationer Varumärke Taylor Produktlängd8,35 tum Vikt4,48 ounces Svarstid3 sekunder Lägre läsning-40o Fahrenheit Övre läsning482o FahrenheitBatteri2 AAA

Det är ett trådlöst verktyg för användning i ugnen och kan programmeras för att känna igen temperaturen för fyra proteinkategorier eller smaker. Termometern kan också skicka meddelanden när din matlagning är klar.

Taylors digitala termometer fungerar på två AAA-batterier som du enkelt kan byta från baköppningen. En packning är också installerad för att skydda skåpet från vatten under tvätt.

Brapilot

Brapilot mattermometern har ett litet handstångsmäthuvud, medan sonden är lång och rak utan vikbar anordning. Du måste ta bort ett lock från sonden för att använda den för att registrera temperaturen. Med en noggrannhet på 0,1 kan denna termometer detektera temperaturen inom 2 – 4 sekunder efter insättning.

Tekniska specifikationer VarumärkeBrapilotProduktlängd8,2 tumVikt1,76 ounces Svarstid3 sekunder Lägre avläsning-58o Fahrenheit Övre avläsning572o FahrenheitBatteri1 CR2032

BraPilot har separata knappar för bakgrundsbelysning och operationer. Tryck på ”ON/OFF”-knappen🔛 för att använda enheten, som sätter på skärmen i tio minuter. På samma sätt trycker du på ”Ljus”-knappen för att slå på skärmens bakgrundsbelysning, som stannar i tio sekunder och stängs av automatiskt. Det är ett vattentätt verktyg och företaget erbjuder två års utbytbar garanti.

Funderar du på att uppgradera ditt kök? Varför inte göra det hälsosammare också, med dessa bästa portabla mixers för den hälsomedvetna👟!

Premiumutbud av matlagningstermometrar

Nedan är en lista över Amazon matlagningstermometrar som sträcker sig över $50 men är väl värda det! De har några unika egenskaper och design. Ta en titt👀!

Lavatools Javelin Pro termometer är mycket populär bland professionella kockar👨‍🍳 på restauranger och hotell. Den är NSF-certifierad för sitt högkvalitativa material, och företaget erbjuder även tre års garanti.

Den har också ett intelligent stabiliseringsvarningssystem för att registrera avläsningarna och meddela dig så att du undviker överkokning!

Tekniska specifikationer VarumärkeLavatverktyg Produktlängd 4,3 tum Vikt 4,6 ounces Svarstid3 sekunder Lägre läsning-40o Fahrenheit Övre läsning482o Fahrenheit Batteri1 Litiummetall

Det finns en rörelsesensorlampa som tänds när du tar upp den för temperaturregistrering. Dessutom har termometern en ultrakänslig japansk sensor som ger resultatet på 1 – 3 sekunder med (+/-) 9o F. Dess skärm är två tum lång och kan automatiskt rotera sin vy för kockens bekvämlighet.

Lavatools är IP65-certifierad stänksäker. Lavatools produkter följer internationella riktlinjer för livsmedelssäkerhet för att säkerställa att de är fria från bly, kvicksilver och andra skadliga kemikalier.

BtcLink-termometern är ett avancerat verktyg som ansluts till en mobilapplikation via Bluetooth. Den rostfria sonden fungerar på ett uppladdningsbart batteri🪫. När du väl tar temperaturen på maten skickar den avläsningen till Smart-appen på din mobiltelefon.

Tekniska specifikationerVarumärkeBtcLinkProduktlängd7,87 tumVikt3,84 ouncesSvarstid3 sekunder Lägre avläsning-4o Fahrenheit Övre avläsning212o FahrenheitBattery1 Litiummetall

Den här smarta appen, efter att ha fått avläsningarna, fortsätter att ge instruktioner till användaren om matlagningstiderna så att den inte blir bortskämd. Det är bäst att kontrollera temperaturer från -4o F till 212o F.

BtcLink-termometern är helt vattentät för rengöring under vatten. Ett bambuställ är basen där du kan ladda enheten via ett USB-gränssnitt. Den laddas helt på 20 minuter och kan fungera i upp till 36 timmar.

Chef iQ

Chef iQ är en populär smart matlagningstermometer som kombineras med mobilapplikationen. Företaget har en dedikerad app med förinstallerade recept för att hjälpa mattillverkare för första gången.

När du sätter in sonden i maten registrerar termometern och skickar detaljerna till laddningsbasstället, som vidare ansluter till smarttelefonen. Mobilappen analyserar matberedningen och instruerar för nästa steg av vändning eller färdigställande av receptet.

Tekniska specifikationer Varumärke Chef iQ Produktlängd8,2 tum Vikt2,16 pund Svarstid3 sekunder Lägre avläsning-58o Fahrenheit Övre avläsning572o Fahrenheit Batteri2 Litiumpolymer

Chief iQ:s laddningsbas är kommandostationen, som har integrerade röstvarningshögtalare och kan lagra tre sådana termometrar.

Den använder Bluetooth för att ansluta till termometern, medan WiFi📶-teknik delar detaljer på mobilappen. Termometern laddas på 10 minuter och kan arbeta kontinuerligt under de kommande 40 timmarna.

Om din make älskar att laga mat, är dessa teknikkunniga funktioner, sådana typer av termometrar, perfekta Alla hjärtans dag-presenter.

SGBID

SGBID-termometern är vattenskyddad med IPX6-certifiering. Den använder matsondmaterial av högsta kvalitet för att säkerställa måltidens säkerhet samtidigt som den registrerar temperaturen på mjölk🥛och andra livsmedel. Den stora LCD-skärmen med bakgrundsbelysning ger exakta avläsningar i svagt ljus.

Tekniska specifikationerVarumärkeSGBIDProduktlängd6,1 tum Vikt1,45 ounces Svarstid3 sekunder Lägre avläsning-58o Fahrenheit Övre avläsning572o FahrenheitBattery1 Litiummetall

SGBID är en liten, lätt matlagningstermometer med en vikbar sond och flasköppnare. Det är en ultrasnabb enhet som ger exakta avläsningar med (+/-) 2o F på tre sekunder, oavsett om du använder den över isvatten🧊 eller olja. Du kan också växla avläsningarna i båda enheterna.

Har du din termometer🌡️men känner du dig lat över att leta efter ingredienser? Prova dessa måltidspaketleveranstjänster 🚚 för att laga din egen mat!

Metris instrument

Metris Instruments erbjuder en 8-punkts infraröd matlagningstermometer med laserpistol, en av de bästa för att registrera temperatur utan att fysiskt röra ett föremål eller mat. Den är även lämplig för att mäta temperaturen i akvarier, pooler🏊‍♂️, reptilrum, terrarier, etc.

Tekniska specifikationer VarumärkeMetris Instrument Produktlängd 12 tum Vikt 2 pund Svarstid 1 sekund Lägre avläsning-76o Fahrenheit Övre avläsning932o Fahrenheit Batteri2 AAA

Metris Instruments har en lång temperaturregistreringskapacitet. Du måste trycka på utlösningsknappen för att skanna matytan med lasern, och inom en sekund visar LCD-skärmen de faktiska avläsningarna. Den har en noggrannhetsgrad på (+/-) 2 % eller (+/-) 4o Fahrenheit, beroende på vilket som är högst.

Välj de bästa matlagningstermometrarna🌡️

Onlinemarknaden har olika typer av matlagningstermometrar🌡️ med olika modeller, arbetsförmågor och funktioner. Så innan du öppnar dessa appar för måltidsplanering, ha först en praktisk gadget som ger dig rätt temperaturavläsning för perfekt tillagad mat! Läckert 😋.

Om du är villig att köpa en mattermometer för användning vid husmanskost, fundera då över vilka funktioner du behöver. Till exempel, om du vill köpa en temperaturmätare för flera användningsområden, skulle en infraröd lasertermometer vara ett bättre alternativ.

Nästa steg, vill du äta stekt🍟men nyttigt? Kolla in dessa fritöser för hälsosammare friterade måltider så att du njuter av alla dessa friterade snacks🍗utan att oroa dig för att vågen ska tippa åt fel håll!