14 bästa låtskrivare för musiker och innehållsskapare [2023]

Just nu är lyriska videor kända på alla andra sociala medieplattformar. Letar du också efter sätt att skapa dem enkelt? Fortsätt läsa för att ta reda på det.

Från rullar till TikTok, det kanske inte finns en social medieplattform där du inte hittar en lyrisk video när du surfar. Från sorgliga låtar till tunga baslåtar, lyriska videoskapare är mycket efterfrågade. Dessa videoskapare har inte lämnat någon sten ovänd för att se till att deras videor lockar tittare.

Inom det breda utbudet av new age-yrken har lyrisk videoskapande kommit i rampljuset. Innehållsskapare använder låtskrivare för att skapa innehåll som är mycket omtyckt av andra. I den här artikeln kommer vi att diskutera vad lyriska videor är och varför de är så populära på hjul och TikTok. Vi kommer också att diskutera några av de bästa lyriska videoskaparna för musiker och innehållsskapare.

Vad är lyriska videor?

En lyrisk video är en sorts video som kör en låt i bakgrunden medan orden visas. Vi kan också säga att lyriska videor är musikvideor vars primära visuella element är typografi snarare än berättelser eller musiker som spelar låten. Med introduktionen av musikvideor har alla typer av band använt dem som kreativa verktyg.

En lyrisk video är mycket mer kreativ och driver din fantasi till nya höjder. Innan de släpper den officiella videon släpper band ofta en låt med texten först. Lyriska videor tilltalar indieartister eftersom de kan produceras med mindre pengar och låter lyssnare lära sig låtens ord.

En lyrisk video är ett utmärkt alternativ för rullar och TikTok av ett antal anledningar. Innehållsskapare kan utveckla en mängd spännande och tittare attraherande koncept med rätt kombination av låt, text och bakgrund. Nedan finns några anledningar till att lyriska videor är så populära på dessa plattformar.

  • Istället för att hämta felaktiga texter från andra källor, kommer en textvideo att hjälpa din publik att förstå de explicita texterna i musiken.
  • Att göra lyriska videor är inte en svår uppgift. Du kan skapa en snabbt och lägga upp din musik på sociala medier. Det är inte bara lätt, utan det sparar också tid.
  • Det kostar lite att göra en lyrisk video. Det råder ingen tvekan om att det inte behöver vara dyrt att göra en hel lyrisk video.
  • Lyriska videor kan hjälpa dig att använda din musik för att förmedla en berättelse genom att använda animation.
  • En lyrisk video kan hjälpa din musik att bli viral redan innan den officiella videon släpps.

Låt oss komma till listan över de bästa lyriska videotillverkarna för att hjälpa dig.

Veed.io

VEED är beredd att hjälpa till med vilken typ av video du än vill skapa, inklusive lyriska videor. Lägg till ljud och bild och ta till och med bort den rivande bakgrundsmusiken. Med andra ord kommer dina lyriska videor att verka oklanderliga, polerade och vackra, tack vare VEEDs breda urval av verktyg. Var redo för din publik att applådera dig!

VEED är helt och hållet en onlinevideoredigerare som fungerar direkt i din webbläsare. Alla webbläsare, som Safari, Microsoft Edge, Chrome, Mozilla Firefox, etc., kan starta VEED. Du behöver inte spendera timmar på att lära dig komplicerad programvara eller fylla upp din enhet med klumpiga applikationer. Du måste skicka in dina tillgångar i valfritt format, och den resulterande filmen kan laddas ner direkt från webbläsaren.

Flixier

Flixier anser sig vara unik eftersom det är den snabbaste onlinetillverkaren av lyrisk video. Eftersom den är molndriven slutförs all rendering på deras servrar, vilket garanterar att dina filmer alltid är tillgängliga för nedladdning inom tre minuter eller mindre. Det betyder också att den fungerar utan problem på vilken maskin som helst, vare sig det är en helt ny Mac, en föråldrad Windows-bärbar dator eller en billig Chromebook.

Du kan göra mycket mer med Flixier än att lägga till texter till videor. Du kan välja bland över tusen teckensnitt, skapa animerad text, lägga till övergångar och animerade överlägg och även använda Flixiers samling av rörelsegrafik för att inspirera användare att gilla, dela och prenumerera på din kanal. Dessutom kan du klippa, beskära och klippa filmer och sedan lägga bilder ovanpå för att göra fantastiska ljudcollage.

Kapwing

En annan gratis Lyric-videoskapare med ett lättanvänt användargränssnitt är Kapwing. Det kommer aldrig att lägga till en vattenstämpel till din video och är enkel men ändå effektiv. Med det här hjälpsamma verktyget kan du enkelt lägga till musik, ändra videobakgrunden, välja önskat texttypsnitt, färg och storlek och tajma texttexten för att få din sångfilm att leva.

Appens primära skärm är uppdelad i två huvudrutor: ändra textrutor och skapa videor. Dess användargränssnitt är enkelt att förstå. Den har också en omfattande musiksamling med mer än 4000 distinkta låtar. Dessutom kan du till och med använda den för att slå upp vissa ord och fraser i texterna.

Animaker

Animaker är ett annat gratis onlineverktyg som låter dig skapa animerade lyriska videor med flytande typografi. Allt du behöver göra är att välja den textvideodesign du gillar mest, redigera dina texter med ett av 40+ teckensnitt, 60+ övergångseffekter och 60+ kinetiska typografieffekter och sedan ladda upp eller omedelbart publicera din video på YouTube.

Med en enkel knapptryckning kommer du att kunna omvandla dina dagliga talade ord till musik, vilket är den främsta fördelen med detta verktyg. Efteråt kan du skapa eller lyssna på musik med den inbyggda mikrofonen. Upp till nio låtar kan spelas in och sparas samtidigt på en plats. Faktum är att du kan ladda upp det på olika sociala medieplattformar också.

Flexclip

En av de bästa gratis Lyric-videoskaparna online är FlexClip. Även om den är ganska kraftfull är den enkel att använda. Du kan enkelt göra en fantastisk lyrisk video i din webbläsare med hjälp av FlexClip. Det finns ingen anledning att ladda ner eller installera någonting. Webbverktyget erbjuder också ett gratis musikbibliotek och massor av text- och videoeffekter som kan ta din lyriska video till nästa nivå.

Du kan snabbt förvandla en enkel kärlekssång till en snygg annons tack vare programvaran som gör att du kan använda din mikrofon, en grafikplatta och skärmdumpsverktyg på ett och samma ställe. Tre teman är tillgängliga för FlexClip-textapplikationen: sång, film och tv-program. Detta tema låter dig producera texter och videor på vilket sätt du än väljer.

Onlinetjänsten Promo Lyric Video Creator tillhandahåller en samling verktyg för att skapa och ladda ner musikklipp. Du kan använda bilder från det inbyggda biblioteket med digitalt material för att göra en film. Med den här tjänsten kan du klippa dina filmer, välja typsnitt och färger och bestämma var undertexterna ska placeras.

Mer än 4 000 lätt anpassningsbara teman finns tillgängliga på denna webbplats, vilket gör det enklare att producera lyriska videor. Du kan också komma åt 100 miljoner HD-filmer och fotografier från den här webbplatsen på grund av integrationen med Getty Images.

Videobolt

Strömmande skärmar, bildspel, musikvisualiserare, företagslogotypintro och outros och filmer för employer branding kan nå nästa nivå skapande med videoredigeringsplattformen Videobolt.

Onlineapplikationen låter användare göra anpassade Instagram-berättelser och YouTube-videointros. Användare kan också använda Videobolts onlinevideoredigerare och ladda ner vattenmärkta videoförhandsvisningar med ett gratis konto.

Skapandet av rutinmässiga sociala medier, försäljnings-, reklamfilmer eller företagsfilmer, såväl som skalbarheten av skräddarsytt, datadrivet videoinnehåll, täcks alla av Videobolt. Videobolt är ett enkelt dra-och-släpp-gränssnitt som även de utan erfarenhet eller specialiserad utbildning i videoredigering kan använda. Mer än 1 800 skickliga mallar från erfarna experter finns tillgängliga på Videobolt.

YouTube Movie Maker

Den mest fantastiska appen för att skapa textvideor för en persondator betraktas som YouTube Movie Maker. Det finns flera verktyg tillgängliga för att skapa lyriska videor och karaokevideor. Teckensnitt, färger, storlekar, bakgrunder, specialeffekter och andra möjligheter är bland dessa.

Det finns två inställningar för lyrisk videoskapare. Wizard-läget är för amatörer, medan det fullständiga läget är för experter. Mer betydelsefullt är att webbplatsen har massor av steg-för-steg videoinstruktioner. Innan du börjar skapa din lyriska video kan du titta på dessa instruktionsvideor som de har laddat upp.

Steve AI

Steve AI är ett annat utmärkt alternativ om du vill göra olika lyriska videor, inklusive animerade. AI skapar videor med hjälp av dina texter och manus. Den producerar lyriska videor snabbt och effektivt utan några problem med vattenstämplar. Du kan också upptäcka otroliga verktyg för att redigera videor och dela din berättelse.

Det finns tusentals unika videomallar, enkel textändring och redigering av video och rika grafiktillgångar, utmärkt röst- och musikval, enkelt samarbete och ett smart program som hanterar skapande och synkronisering av videor.

Motionbox

Kortare versioner av längre filmer kan skapas med Motionbox, vilket gör dem idealiska för delning på sociala medier och andra plattformar. Förloppsmätaren och den inbyggda undertextfunktionen är utmärkta. De mer framträdande filmerna kan snabbt omvandlas till skrift så att blogginlägg enkelt kan skapas! Det hjälper till att spara mycket tid.

När du skapar bra videomaterial vill du utnyttja din chans att få kontakt med en världsomspännande publik. Motionbox hjälper dig att få kontakt med publiken och skapa videon. Det bästa sättet att garantera att alla kan njuta av dina videor är att lägga upp en video med undertexter, vilket gör ditt material tillgängligt för alla.

Typito

På Typito kan du göra lyriska klipp som är både animerade och live-action, och kombinerar fantastisk grafik med musik eller andra ljudspår för att förvandla dem till upplevelser. Det bästa är att dina plånböcker också kommer att le; det tar bara några minuter.

Om du letar efter ett enkelt sätt att snabbt lägga till en undertext eller SRT-fil till en video, har Typito dig täckt. Typito erbjuder allt från enkel dra-och-släpp-redigering, 500+ gratis mallar och 20+ videoformat till liveförhandsvisningar.

Media.io har täckt dig oavsett om du är en designer som söker efter ett verktyg för att förverkliga din kreativa vision eller en påverkan på sociala medier som försöker blända dina följare med material av hög kvalitet.

Skapa vackra video-, ljud- och bildfiler av alla storlekar med hjälp av dess robusta redigerare och kompressor. Du kan också ändra dina filers bakgrunder eller oönskade delar med tecknad grafik eller olika effekter.

Med denna robusta samling verktyg kan du snabbt producera engagerande pedagogiska klipp eller grafik och omvandla dem till olika filtyper, vilket säkerställer enhetskompatibilitet och tar bort ineffektiva inlärningsparadigm.

Genom att eliminera distraherande aspekter och sätta ditt material i centrum i dina filmer, gör verktyget för bakgrunds- och brusreducering också att du kan producera polerade, professionella videor. Detta förbättrar avsevärt inlärning och bibehållande av nya idéer.

Nova AI

Nova AI översätter automatiskt språk och lägger till undertexter till videor för alla plattformar. Du kan automatiskt transkribera, översätta och lägga till undertexter till videor med kraften i Nova AI för mer prisvärd redigering. För att skapa undertexter och transkriptioner som kan modifieras för innehåll och stil, identifierar artificiell intelligens (AI) mänskliga talmönster.

Nova AI transkriberar mer än 40 språk, inklusive spanska, arabiska och mandarin, till undertexter som automatiskt kan översättas till hundratals andra språk. När du är klar med redigeringen kan du bränna undertexterna i din film på plattformen eller ladda ner dem som SRT- eller TXT-filer.

Canva

Du kan skapa attraktiva videor som matchar ditt musikspår med Canvas gratis musikvideoskapare online. Med Canva kan du producera animerade musikvideor som får din publik att röra på dig eller göra lyriska videor med vältajmad text i stämningsskapande typsnitt.

Dessutom kan du ge storytelling din fulla kraft genom att använda Canvas sofistikerade audiovisuella redigeringsmöjligheter. Du kan hitta en mängd olika stockfilmer i dess mediesamling, inklusive lugnande havslandskap som är perfekta för ett pianosolo, neonbakgrunder för elektropoplåtar och söta pasteller för vaggvisor i barnstugan.

Du behöver bara skicka in dina videoklipp, musik och bilder för att börja skapa en video. Musikvideoskaparen kan hantera dina animerade videobehov. Använd animationseffekter för att fängsla din publik. För att vidareutveckla konceptet för din musikvideo kan du också använda grafik, klistermärken, vektorer och andra grafiska designkomponenter.

Slutsats

En lyrisk video är ett fantastiskt sätt att engagera din publik djupare. Det är trots allt sällsynt att hitta en musikentusiast som aldrig har läst en favoritlåts ord. En lyrisk video har många fördelar.

Vem som helst kan använda dessa bästa låtskrivare för att förbättra eller lägga till låttexter till sina videor. Du kan använda dem för att göra videor som är mer benägna än vanliga musikklipp att få likes på sociala medier.

Om du gillar att komponera musik, bör du kolla in dessa AI-musikgeneratorer.