14 bästa AI- och maskininlärningspodcaster för att hålla dig uppdaterad

Spread the love

Ny och avancerad teknik dyker upp på marknaden dagligen, även när vi pratar. Och en av de mest kritiska drivkrafterna bakom den tekniska revolutionen är artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML).

63 % av organisationerna planerade att behålla eller öka sina AI- och ML-utgifter under 2023, och den globala marknadsstorleken för ML-plattformar förväntas överstiga 3 136 miljarder USD år 2028, och växa med en CAGR på 33,6 %.

Oavsett om du är en affärsman eller en student som vill lära dig mer om dessa toppteknologier för att kickstarta din karriär, är det viktigt att hålla dig uppdaterad med de senaste AI- och ML-trenderna.

Podcasts är ett bekvämt och sömlöst sätt att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna, insikterna, nyheterna och ständiga förändringar inom detta växande område.

Podcastbranschen har vuxit enormt, främst på grund av dess höga bekvämlighet och lättillgänglighet. En annan stor fördel med podden som medium är dess multi-tasking-förmåga, vilket gör att du kan lyssna på dina favoritpodcast-avsnitt när du är på språng, oavsett om du tränar, gör dagliga sysslor eller pendlar.

Dessa fördelar rapporterar att podcastbranschen kommer att vara värd 4 miljarder dollar år 2024.

Den här artikeln utforskar några av de mest lyssnade AI- och ML-podcasterna.

Så om du vill minska inlärningstiden och ansträngningen, här är de bästa AI- och ML-podcasterna för att försöka släcka din inlärningstörst.

Dataskeptiker

Data Skeptic, som lanserades 2014 och värd Kyle Polich, är en av de mest populära och äldsta podcasterna för artificiell intelligens och maskininlärning som hjälper lyssnare att förstå alla detaljer i denna datadrivna värld.

Värden håller intervjuer och detaljerade diskussioner med sina gäster och AI-experter varje fredag ​​om ämnen kring big data, maskininlärning, statistik, datavetenskap och artificiell intelligens.

Med hundratals avsnitt sedan den första lanseringen och miljontals nedladdningar är Data Skeptic allmänt erkänd som en av de mest auktoritativa källorna om AI, ML, datavetenskap och liknande ämnen.

Podcasten pågår under olika säsonger, var och en undersöker specifika ämnen som artificiell intelligens, Natural Language Processing, Ad-Tech och mer. Värden intervjuar och pratar med branschfolk och aktiva forskare relaterade till den säsongens tema för att extrahera och dela djupa och värdefulla insikter.

Du kan komma åt och lyssna på plattformen på Google Play, Spotify och Apple Podcast gratis.

TWIML AI Podcast

TWIML AI Podcast, tidigare känd som This Week in Machine Learning and Artificial Intelligence, är värd av Sam Charrington, en eftertraktad talare, branschanalytiker, kommentator och tankeledare.

Podcasten syftar till att göra AI och ML mer tillgängliga för publiken och förbättra deras liv genom att intervjua de bästa AI-forskarna, innovatörerna och utövarna.

Förutom AI och ML täcker podcasten andra kritiska teknologier, inklusive Natural Language Processing, Deep Learning, Computer Science, Neural Networks, Analytics och Data Science.

Du kan lyssna på podcast-avsnitten baserade på olika ämnen, serier eller spellistor som du antingen kan se på deras officiella hemsida eller på plattformar som Spotify, RSS, Apple Podcast, YouTube, Podcast Addict, Castbox och Pocket Casts.

  9 bästa Microsoft WSUS alternativa patchhanteringsverktyg för SMB

Podcasten har över 7 miljoner nedladdningar och erbjuder andra viktiga erbjudanden, såsom evenemang och konferenser, onlineträffar och studiegrupper och utbildningsresurser.

Inlärningsmaskiner 101

Learning Machines 101 är en AI- och ML-baserad podcast som syftar till att tillhandahålla tillgänglig information relaterad till hur maskiner och enheter använder AI- och ML-algoritmer.

Dessa maskiner som vi använder i våra dagliga liv idag kan innefatta bankbedrägerier och skräppostdetektering, röstigenkänningssystem och chatbots som erbjuder smarta och relevanta köpförslag.

Det gör det lättare att förstå den komplexa och fascinerande världen av artificiell intelligens genom att undersöka följande:

  • Arbetet med dessa AI-baserade enheter och system.
  • Ursprunget till dessa AI-baserade system.
  • Sätt att göra dessa system mer mänskliga.
  • Sätt att göra dessa system mycket smartare.

Värden, Richard M. Golden, förklarar de grundläggande koncepten för AI och underhållande fungerande AI-baserade enheter genom denna podcast. Du kan lyssna på den på Apple, Google, iTunes och Stitcher.

The Talking Machines

The Talking Machines är värd av Neil Lawrence och Katherine Gorman och är en podcast som öppnar dörrar till en värld av maskininlärning genom att ge insiktsfulla och tydliga samtal och intervjuer med experter på området.

Varje torsdag sätter värdarna sig ner med branschexperter för att förstå vad som är nytt i branschen, den senaste trenden och nyheter relaterade till maskininlärning, och få värdefulla svar på dina frågor.

Du kan lyssna på de senaste avsnitten på Apple Podcast, Spotify, Stitcher eller Art19.

Datavetenskap hemma

Amethix Technologys produkt, Data Science at Home, är en podcast om artificiell intelligens, maskininlärning och algoritmer.

Showen har varit värd av Dr Francesco Gadaleta sedan 2015, som har en Ph.D. i virtualiseringsbaserade säkerhetsmotåtgärder i programvarukörningssystem från universitetet i Leuven.

Dr. Gadaleta är värd för podcasten Data Science at Home i soloavsnitt och intervjuar även några av de främsta branschexperterna och inflytelserika personerna inom AI och ML.

Podcasten är känd och rankad bland de bästa datavetenskapspoddarna, och får sponsorer från flera branschledare.

Hjärninspirerad

The Brain Inspired podcast dyker djupt ner i artificiell intelligens och neurovetenskap som arbetar tillsammans.

Paul Middlebrooks är värd för podcasten, en forskare och neurovetare själv för att utforska djupet av AI och neurovetenskap och hur neuroforskare använder AI-verktyg för att förstå hur den mänskliga hjärnan fungerar.

Värden pratar med de bästa hjärnorna i branschen för att lära sig om de nyaste teorierna om AI och hjärnor, spjutspetsforskning och vad som ledde experterna till detta område av AI och neurovetenskap.

Paul utforskar ytterligare följande frågor genom podden:

  • Hur skiljer sig ML från djurtänkande?
  • Vikten och nivån av förståelse för hjärnorna för att utveckla stor AI.
  • Kan AI hjälpa oss att förstå hjärnans funktion och hur den fungerar?

Därför är den hjärninspirerade podcasten perfekt för alla som är en neurovetare, en AI-proffs eller någon som vill lära sig om förhållandet mellan de två och hur de arbetar tillsammans.

Lex Fridman Podcast

Vid MIT är Lex Fridman en forskare om artificiell intelligens, maskininlärning och interaktion mellan människa och robot och är värd för Lex Fridman-podden.

  15 Program för tidsregistrering för team

Han genomför flera intervjuer med branschexperter och samtal kring intelligensens, medvetandets, maktens och kärlekens natur. Denna podcast syftar till att ge ett nytt perspektiv på AI, AGI, robotik, datavetenskap, neurovetenskap, djupinlärning, psykologi, filosofi, kognitiv vetenskap, matematik, fysik och mer.

Några av de främsta industriella och populära namnen som programledaren, Lex Fridman, har intervjuat i podcasten inkluderar Elon Musk, Joe Rogan, Mark Zuckerberg, Dan Carlin och Sam Harris.
Du kan lyssna på Lex Fridman-podden på Spotify, Apple Podcasts och RSS-flöde.

The Radical AI Podcast

Radical AI-podden är en podcast som skapar professionella, engagerande, tillgängliga och engagerande avsnitt inom artificiell intelligens-etik.

Podcastvärdarna, Dylan Doyle-Burke och Jessie ’Jess’ Smith intervjuar radikala människor för att föra fram radikala idéer kring AI-etik genom engagerande, tillgängliga och samarbetande podcastintervjuer.

Den utforskar framtiden för AI-etik, som representerar olika radikala berättelser, idéer och röster för samhällen och individer som designar, använder och engagerar sig i den ständigt utvecklande AI-tekniken.

Så anta att du vill få fler insikter om att förstå AI-etik och de radikala idéer, berättelser och händelser som är relaterade till den. Då är Radical AI-podden perfekt att lyssna på på Spotify, iTunes, Apple Podcasts och iHeart Studios.

AI Podcast

En mångårig journalist, Noah Kravitz, är värd för AI-podden som utforskar effekten av artificiell intelligens på dagens dag och ålder, en podcastintervju i taget.

Noah intervjuar experter från olika sektorer, som naturbiologer, astrofysiker, mjukvaruingenjörer, startupgrundare och datavetare, för att förstå hur AI används inom sina respektive sektorer.

Således tar värden in nya berättelser som sätter ljus på den utbredda adoptionen av AI varannan vecka genom denna podcast.

AI-podden har fått nästan 3,4 miljoner lyssningar, och du kan höra den på Spotify, Apple Podcasts, iTunes, Stitcher, PodBean, Pod Bay, Amazon Music, Google Play Music och många andra plattformar.

Du kan också hitta podcastsammanfattningarna av programmets senaste avsnitt i deras webbplats Show Notes-sektion.

AI i Business Podcast

Om du är en företagsledare eller en professionell professionell som vill lära dig möjligheterna att integrera artificiell intelligens i din affärsverksamhet, är AI i Business Podcast det rätta valet.

Denna podcast är främst för företagsledare med en icke-teknisk bakgrund, vilket gör att de kan hitta AI-möjligheter och anpassa de avancerade AI-algoritmerna med en strategi för att leverera maximal avkastning på investeringen (RoI).

Podcastvärden och VD:n för Emerj Artificial Intelligence Research, Daniel Faggella, intervjuar de bästa AI-cheferna, datavetarna, operationschefer, dataansvariga och medgrundare varje vecka från Fortune 500-företag och unicorn-startups.

Dessa intervjuer hjälper företagsledare att förstå AI:s bästa praxis och upptäcka trender och användningsfall, vilket möjliggör praktiskt AI-antagande i deras verksamheter.

Daniel har varit värd för några ledande AI-företagsledare från företag som Facebook, DeepMind, Nuance och IBM. Podcasten är tillgänglig på iTunes, Apple Podcasts, Stitcher och SoundCloud.

Data Crunch Podcast

Data Crunch Podcast ger de senaste nyheterna och konversationerna kring artificiell intelligens, big data, maskininlärning och analyser, och håller dig uppdaterad med de senaste AI-trenderna.

Värdarna, Colin West, Van Ginkel och Remi Gould, dataexperter från Missing Link Technologies delar med sig av sina insikter, analyser, expertis, observationer och lärdomar som datavetare och analytiker.

De intervjuar också de bästa AI-ledarna i branschen för att förstå och lyfta fram olika aspekter av AI och ML, såsom Quantum Machine Learning, Earth Intelligence och dataanalys.

  Quantum Computing – Alla vanliga frågor besvarade

Showen täcker också ämnen som datastrategi inom utbildningssektorn, effektivisering av byggprocessen med AI och användning av AI för att göra utvecklare mer effektiva.

Därför tar denna mycket värdefulla AI-podcast in intellektuella samtal om AI i vardagen. Du kan lyssna på Data Crunch-podden på Spotify.

AI Med AI, en CNA-podcast

Andy Ilachinski och David Broyles är värdar för AI med AI-podcast, som utforskar de senaste artificiell intelligens genombrott och autonomi, tillsammans med deras militära implikationer.

Denna podcast är en produkt av CNA:s flera andra podcasts. CNA är en ideell och oberoende forsknings- och analysorganisation dedikerad till landets säkerhet och säkerhet.

Det är en av de unika podcasterna och är inte lätt tillgänglig på medieplattformar. Däremot kan du lyssna på poddarna direkt på deras hemsida.

Förra veckan i AI

Last Week in AI är en artificiell intelligens-baserad podcast av Skynet Today som ger veckovisa AI-diskussioner och sammanfattningar om den avancerade utvecklingen inom områdena AI, robotik, djupinlärning och mer.

Podcast-avsnitten fokuserar i första hand på de senaste AI-nyheterna och hur AI-, NLP- och ML-system och lösningar förändrar dagens miljö.

Så om du är någon som älskar att hålla sig på toppen av AI-trenderna och konsumera alla de senaste nyheterna som kan störa världen, är Last Week in AI-podden för dig.

Du kan lyssna på den på Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts eller PodBean-appen.

Göra data enkel

Making Data Simple är värd för AI Martin, IBM VP of Data and AI Development.

Podcasten syftar till att erbjuda det senaste tänkandet om artificiell intelligens, big data och dess konsekvenser för företaget från flera experter från flera branschexperter.

Värden pratar med och intervjuar de bästa experterna i branschen, i syfte att göra förståelsen för AI och dess lösningar över branscher så smidig som möjligt.

Det är en av de högst rankade programmen på Apple Podcasts, med betyget 4,3 av 5. Så återigen, det här är en av de idealiska podcasterna om du vill lära dig om de senaste AI-trenderna och lösningarna som används av individer, företag och experter över hela världen.

Slutord

AI, Machine Learning, NLP, datavetenskap och chatbots är några av de senaste modeorden i branschen, som automatiserar flera affärsverksamheter och stör vårt sätt att arbeta. Det finns ingen stopp när det kommer till AI-implementering, eftersom AI-marknadens storlek förväntas växa med 120 % varje år till 38,1 % CAGR mellan 2022 och 2030.

Och om du är en AI-expert, en AI-entusiast eller någon som är sugen på att lära dig mer, är podcaster det bästa sättet att dyka djupare och lära dig om de senaste AI-trenderna.

I den här artikeln diskuterade vi några av de bästa artificiell intelligens och ML-poddsändningar som ger insikter i topptrender, nyheter, implementering av AI i flera sektorer och mer, med insikter från de bästa AI-experterna och forskarna.

Så se till att du kollar in dessa AI-podcaster för att utöka din AI-horisont och kunskap och få insikter i de hetaste AI-nyheterna och uppdateringarna.

Kolla sedan in poddsändningsverktyg för att komma igång med poddsändning.