13 topprankade smarta kontraktsrevisionsföretag 2023

Låt oss utforska de bästa smarta kontraktsrevisionsföretagen som kan hjälpa dig att säkra ditt kryptoprojekt och skydda din kunds tillgångar.

Smarta kontrakt är självutförande digitala avtal i koder lagrade på en blockkedja. När dessa kontrakt väl har implementerats kan de inte ändras.

Sårbarheterna i smarta kontrakt är en viktig orsak bakom olika kryptobaserade hacks, bedrägerier och stölder. Till exempel stal hackare kryptotillgångar värda 480 miljoner dollar under första halvåret 2023.

Därför är det viktigt att granska smarta kontrakt innan du startar ditt kryptoprojekt. Låt oss börja med grunderna, håll utkik!

Vad är en smart kontraktsrevision?

Den smarta kontraktsrevisionen innebär en detaljerad analys av koder som finns i det smarta kontraktet. Som ett resultat hjälper denna process att upptäcka potentiella risker och brister innan koden distribueras i ett blockchain-nätverk.

Dessutom lämnar blockchain-projektens öppen källkod utrymme för olika sårbarheter. När sådana oreviderade kontrakt väl har implementerats har hackare lätt för att bryta mot säkerhetssystemet och komma undan med din kunds kryptotillgångar.

Dessutom tenderar ett projekt som slutför revisionsprocessen att få acceptans i kryptorymden. Dessutom är det mer sannolikt att granskade projekt drar till sig investerares uppmärksamhet.

Blockchain-säkerhet är en framträdande faktor som spelar en avgörande roll för framgången för ett kryptoprojekt. Av denna anledning är det viktigt att genomföra smart kontraktsrevision genom välkända företag.

Låt oss nu utforska listan över de bästa revisionsbyråerna för smarta kontrakt.

Hashlock

Hashlock är ett australiensiskt företag som fokuserar på smarta kontraktsrevisioner och blockchain-cybersäkerhet. Dessutom är de medlemmar i FinTech Australia och Blockchain Australia.

Detta företag genomför en rigorös revision för att upptäcka och rapportera smarta kontraktssäkerhetsproblem. Som ett resultat innebär deras revisionsprocess:

  • Sårbarhetsanalys
  • Fördjupad manuell kodgranskning
  • Stötande testning med hjälp av mjukvaruverktyg av industristandard
  • Utvecklingsrevisionsförslag för den första granskningen
  • Slutanalys och dess detaljerade rapport

Hashlock samarbetade med olika kryptoprojekt för att genomföra smarta kontraktsrevisioner på Ethereum, BNB Smart Chain (BSC), Polygon och Solana. Till exempel inkluderar några av dessa projekt Galna kartellerAria Land, BTAF Protocol, Jubi DAO, Verida Token(VDA), etc.

Den mest imponerande egenskapen hos Hashlock är dess enkla och väldefinierade revisionsrapporter. Till exempel täcker deras rapporter alla viktiga aspekter, såsom säkerhetsklassificering, kodkvalitet, beroenden, sårbarheter, genomförbara förslag och mer.

Hacken

Grundades 2017, Hacken erbjuder smarta kontraktsrevisionstjänster till över 1 000 kunder globalt. Dessutom har de granskat 1 200+ kryptoprojekt hittills.

Dessutom inkluderar deras stora kunder Huobi, Binance, DAO Maker och 1inch för att nämna några. Dessutom genomför de revisioner för ett brett utbud av blockkedjor som Ethereum, BNB Smart Chain (BSC), Polygon, Solana, Aptos och mer.

Deras kärnteam involverat i den smarta kontraktsrevisionen består av mer än 60 förstklassiga ingenjörer. Som ett resultat av detta rapporterades inga bedrifter under räkenskapsåret 2022.

För att få deras tjänst måste du först skicka ett offertformulär som beskriver ditt projekt, dokumentationsdetaljer, smart kontraktskällkod och mer. Hacken tar 5 till 15 arbetsdagar att slutföra sin smarta kontraktsrevision.

QuillAudits

QuillAudits har en bevisad meritlista för att säkra 850+ kryptoprojekt. Dessutom har deras revisionstjänst hjälpt till att säkra tillgångar värda över 30 miljarder dollar.

Dessutom har denna firma också 5+ års erfarenhet av revision i Web3-utrymmet. Som ett resultat har de granskat över 800 000 rader med smarta avtalskoder.

Dessutom tillhandahåller QuillAudits revision för ett stort antal blockkedjor. Till exempel inkluderar de stora exemplen BNB Smart Chain (BSC), Solana, Ethereum, Polkadot, Polygon, Algorand och mer.

Kvaliteten på deras revisionstjänst har lockat fler kunder från olika ekosystem som DeFi och kryptospel, för att nämna några. Dessutom inkluderar deras kundbas Gameloft, Nord Finance, Dfyn, Polygon DAO, etc.

ConsenSys Diligence

ConsenSys Diligence erbjuder smarta kontraktsrevisioner specifikt för Ethereum-baserade projekt. Dessutom har de granskat över 100 blockchain-företag och upptäckt 200+ stora problem i smarta avtalskoder.

ConsenSys, grundat av Ethereums medgrundare Joseph Lubin, är ett av de mest pålitliga namnen i kryptorymden. Noterbart är att detta företag ligger bakom utvecklingen av en av de bästa kryptoplånböckerna, MetaMask.

Dessutom består ConsenSys Diligence av ett erfaret team av revisorer, forskare och utvecklare. Som ett resultat har de granskat framstående kryptoprojekt som Aave, 1inch, 0x, Lybra Finance, Uniswap och mer.

Efter avslutad revision tillhandahåller detta företag en rapport med en sammanfattning, omfattning, resultat och systemöversikt. Dessutom innehåller denna rapport även allvaret av varje problem och dess potentiella förbättringar.

CertiK

Grundades av professorer vid Yale och Columbia, CertiK är utan tvekan en av de mest föredragna revisionsbyråerna. Dessutom innehåller de AI-teknik, branschledande revisionsverktyg och metoder för bästa revisionsresultat.

I skrivande stund har CertiK granskat över 4 400 blockchain-baserade projekt. Dessutom har de rapporterat över 68 000+ revisionsresultat till sina kunder.

Noterbart är att detta företag, som grundades 2018, har fått acceptans av de bästa värdepappersföretagen. Till exempel inkluderar deras stora investerare Sequoia Capital, Tiger Global, Goldman Sachs, Binance, etc.

Dessutom är CertiK en av de rekommenderade smarta kontraktsrevisorerna av framstående börser som Huobi, Binance och OKEx. Dessutom erbjuder de revisionstjänster för populära blockkedjor som Ethereum, BSC, Polygon, Solana, etc.

Halborn

Growth hacker Rob Behnke och etiska hacker Steven Walbroehl grundade Halborn under 2019. Smarta kontraktsrevisioner är en viktig tjänst som de erbjuder sina kunder.

Deras revisionsrapport ger en grundlig analys av smarta kontrakt. Därför hjälper det att korrigera kodfel, designproblem och identifiera säkerhetsbrister. Dessutom har de expertis i att granska programmeringsspråk som Solidity, Python och Rust.

Halborns största kunder inkluderar ApeCoin, Avalanche, Bancor och BlockFi, för att nämna några. Dessutom är denna revisionsbyrå specialiserad på blockkedjor som Ethereum, Terra, Solana, NEAR, etc.

Dessutom har Halborns storlek vuxit under de senaste åren och det har ett team av 100+ bästa säkerhetsingenjörer. Slutligen tar det här företaget 2 till 4 veckor att slutföra en smart kontraktsrevision.

Antier lösningar

Antier lösningar är ett företag som erbjuder olika metaverse och blockchain-baserade tjänster. Noterbart är att de har fått ett rykte som en smart kontraktsrevision för sin kvalitet och effektivitet.

Viktigast av allt, de erbjuder sin revision för ett brett spektrum av industrier. De har till exempel kunder inom fastigheter, försäkringar, sjukvård, media & underhållning, bank & finans, transport och logistik.

Dessutom täcker deras granskning alla områden av kryptoekosystemet. De stora tjänsterna omfattar decentraliserad finans (DeFi), decentraliserad applikation (DApp), icke-fungibel token (NFT), initial coin offering (ICO) och blockchain-protokollrevisioner.

Dessutom granskar detta företag framstående blockkedjor som Ethereum, BSC, Cosmos, TRON, Cardano, Solana, etc. Av denna anledning har de samarbetat med kryptoplattformar som Alchemy Pay, fastnode.io, GetBlock, Nownodes, Nexo, etc.

Antier Solutions har också en stor kundbas från kryptorymden. Deras kunder inkluderar CoinTrade, 5ireChain, Tarality, Weownomy Platform och mer.

Chainsulting

Grundades 2017, Chainsulting är ett Web3 konsult-, säkerhets- och mjukvaruutvecklingsföretag. Detta företag har över 6 års branscherfarenhet och har erbjudit sin service till 420+ kunder.

Detta tyskbaserade företag tillhandahåller smarta kontraktsrevisioner för de främsta blockkedjorna. De blockkedjor som stöds är Ethereum, Solana, Hyperledger, EOS, Tezoz, Polygon och BSC.

Dessutom är revisionsrapporten för Chainsulting accepterad och tillgänglig på en av de bästa kryptoplattformarna, CoinMarketCap. Som ett resultat har deras rapport ett gott rykte bland kryptogemenskapens medlemmar.

Dessutom följer detta företag tyska säkerhetsstandarder och teknik för att tillhandahålla kvalitetsrevisionsrapporter. Av denna anledning är deras anmärkningsvärda kunder 1inch, ApeCoin, Agave, Apollo Currency, etc.

I skrivande stund håller Chainsulting på att byta namn till softstack.io.

SlowMist

Etablerat 2018, SlowMist är ett välkänt säkerhetsföretag som erbjuder blockchain-säkerhet. Dessutom är de den första kinesiska revisionsbyrån för smart kontraktssäkerhet som är listad på Etherscans rekommendationslista.

Noterbart var att deras smarta kontraktsrevisionsrapporter uppskattades och erkändes av flera kryptobörser som OKX. Dessutom har deras team 10+ års erfarenhet av nätverkssäkerhet.

Denna firmas erfarenhet och expertis inom smart kontraktsrevision har hjälpt dem att få många partners. Till exempel har de samarbetat med kända namn som Binance, Huobi, Crypto.com, imToken, OKX, PancakeSwap, etc.

SlowMist har genomfört smarta kontraktsrevisioner för över 1 500 kunder. Dessutom täcker deras tjänst toppblockkedjor som Ethereum, Aptos, EOS, Klaytn och Solana.

Quantstamp

Quantstamp är ett välkänt företag med expertis inom blockchain-säkerhet med över 500 smarta kontraktsrevisioner. Dessutom har de hjälpt sina kunder att säkra tillgångar värda över 200 miljarder dollar.

Detta företag har granskat blockkedjor, inklusive Solana, Avalanche, Ethereum, Flow, BSC, Cardano och mer. Dessutom spelade deras smarta kontraktsrevision en avgörande roll för att säkra DApps som Curve, OpenSea och Maker.

Dessutom genomförde Quantstamp även revisioner för stora namn i NFT-området, som Decentraland, The Sandbox, Axie Infinity, SuperRare, Nifty Island, Zora, NBA Top Shot och mer.

Dessutom inkluderar deras kunder från DeFi-utrymmet Compound, Arbitrum, Chainlink, SushiSwap, Lido, xDAI, BadgerDAO, etc.

OpenZeppelin

OpenZeppelin består av ett team av säkerhetsexperter som genomför smarta kontraktsrevisioner. Detta företag, som grundades 2015, har framgångsrikt granskat mer än 370 kryptoprojekt.

De smarta kontrakten som granskas av OpenZeppelin har tillgångar värda över 15 miljarder dollar. Dessutom arbetar detta företag med över 30 populära blockchain-nätverk från kryptorymden.

Dessutom påpekar de om frågorna i smarta kontrakt är kritiska, höga, medelhöga eller låga. Dessutom lägger de till anteckningar som inkluderar expertförslag och rekommendationer.

OpenZeppelin är betrodd av de populära namnen från kryptoekosystemet. Till exempel inkluderar deras kundbas Coinbase, Ethereum Foundation, Matter Labs, Aave, Optimism och mer.

ChainSecurity

ChainSecurity är en smart kontraktsrevisionsbyrå som har verkat inom blockchain-sektorn sedan 2017. Dessutom tillhandahåller de revisionstjänster till Web3-projekt och DeFi-protokoll, för att nämna några.

Denna firma tror på professionell metodik för att tillhandahålla djupa utredningar och kvalitetssäkring för sina kunder. Av denna anledning har de lagt till en stor kundbas, inklusive MakerDAO, Compound, Curve Finance, Rarible, Uniswap, etc.

ChainSecurity består av ett team av experter inom blockchain-säkerhet. Till exempel är de flesta teammedlemmar utexaminerade och doktorander från Europas främsta universitet, ETH Zürich.

PeckShield

Grundades 2018, PeckShield är ett blockchain-säkerhetsföretag med seniora forskare och säkerhetsproffs. Teamet består till exempel av experter med erfarenhet från Microsoft, Qihoo 360, Intel, Alibaba med flera.

Detta företag har genomfört revisioner för ett brett spektrum av områden inom blockchain-utrymmet. Dessutom har de associerats med många kryptobörser, plånböcker, DApp, gruvpooler och DeFi.

PeckShields framstående prestationer inkluderar upptäckten av BatchOverflow-kryphålet på Ethereums smarta kontrakt. Noterbart är att detta företag har enorma kunder, inklusive BNB Chain, Avalanche, dYdX, Polygon, ParaSwap, etc.

Vanliga frågor

Vilka är stegen som ingår i en smart kontraktsrevision?

De viktigaste stegen inkluderar:

1) Dokumentinsamling: Det första steget är att samla in viktiga projektdokument som kodbas, whitepaper, teknisk dokumentation, etc.
2) Dokumentgranskning: Här granskar teammedlemmarna de inlämnade dokumenten för att hitta projektets omfattning och tekniska specifikationer.
3) Smart kontraktsgranskning: Blockchain-säkerhetsexperten granskar varje rad med smart kontraktskod för att upptäcka säkerhetsproblem.
4) Revisionstestning: De smarta kontrakten testas manuellt och automatiskt med branschstandardiserade revisionsverktyg.
5) Inledande rapport och förslag: Efter testning skapar teamet en första rapport baserat på testresultatet. Dessutom ger de förslag för att åtgärda problemen.
6) Omvärdering: Revisionsbyrån interagerar med projektets utvecklingsteam för att åtgärda alla säkerhetsbrister som upptäckts i sin första rapport.
7) Slutlig revisionsrapport: Efter att ha åtgärdat de befintliga problemen, tillhandahålls en detaljerad slutlig revisionsrapport till kunderna.

Vilken typ av säkerhetsbrister kontrolleras i en smart kontraktsrevision?

De viktigaste säkerhetsbristerna som kontrollerades under en smart kontraktsrevision består av:

1) Återinträdesattack: Denna attack inträffar när de smarta kontraktsfelen skickar externa samtal till ett opålitligt kontrakt, vilket leder till att pengar tappas.
2) Front-running: Dåligt skapade koder hjälper bedragare att känna till information innan blockchain-transaktioner och dra nytta av den.
3) Logikfel: Dessa fel är den vanligaste formen av sårbarhet, inklusive stavnings- och grundläggande kodningsfel.
4) Heltalsöverflöde och underflöde: Här utför det smarta kontraktet felaktigt utförande av aritmetiska operationer, vilket resulterar i felaktiga beräkningar.
5) Tidsstämpelberoende: Kontrakt som i hög grad förlitar sig på tidsstämplar kan gynna gruvarbetare att manipulera i viss utsträckning.

Kan en smart kontraktsrevision göras på egen hand?

Ja, det är möjligt om företaget har ett välerfaret blockchain-säkerhetsteam och de nödvändiga verktygen. Det är dock svårt att matcha revisionskvaliteten hos de bästa revisionsbyråerna som har arbetat med stora kryptoprojekt.

Slutgiltiga tankar

Sammanfattningsvis är det obligatoriskt att granska ditt projekts smarta kontrakt för att undvika framtida hacks och attacker. Se dessutom till att kvalitetsrevision utförs av branschexperter.

Alla smarta kontraktsrevisionsföretag som listas i den här artikeln tillhandahåller branschstandardiserade revisionstjänster. Slutligen är det upp till dig att utvärdera och välja den tjänst som passar bäst för ditt kryptoprojekt.

Utforska sedan de bästa kryptosatsningsplattformarna.