13 plattformar för att få ikoner för din webbplats [Free and Paid]

Ikoner är den grafiska designen eller symbolen som representerar fantasi, verklighet eller handling.

Det här är användbara och visuella sätt att hjälpa människor att enkelt förstå ditt innehåll. De får det tråkiga projektet att se attraktivt och tilltalande ut för publiken.

Det kan dock vara en ganska svår uppgift att hitta licensierade gratisikoner – de flesta av ikonerna är tillgängliga gratis eller kräver ett premiumabonnemang för att ladda ner dem. För att hjälpa dig finns vi här med de bästa webbplatserna för att få gratis och premiumikoner.

Flatikon

Flatikon är en utmärkt sida för gratis ikoner. Den har en av de största databaserna med ikoner tillgängliga i olika format och storlekar. Ikonerna är helt gratis för personliga och kommersiella ändamål med tillskrivning till ägare av ikoner du använder.

Dess ikonbibliotek innehåller över 3 miljoner vektorikoner. Du kan också anpassa och redigera dessa ikoner.

Inte bara gratis, utan Flaticon erbjuder också ett brett utbud av premiumikoner. Och om du är en designer kan du också bidra med ikoner och tjäna pengar.

Envato element

En premiumlösning för seriösa varumärkestillverkare.

Envato element är ett onlinebibliotek med en miljon grafiska tillgångar, inklusive typsnitt, foton, mallar, ljudklipp, videofilmer, bilder och naturligtvis också typsnitt.

Du måste välja en månadsbetald prenumeration för att få tillgång till ikoner och andra tillgångar. Om du planerar att använda ikoner i ditt nästa projekt, oroa dig inte eftersom prenumerationen kommer med en kommersiell licens.

Dess tjänster erbjuder valuta för pengarna eftersom dess ikon och design är mycket attraktiv och unik. Den har ett brett utbud av högkvalitativa ikoner, med nya ikoner som ständigt läggs till. Sammantaget ett fantastiskt premiumerbjudande för fantastiska ikonpaket.

Iconfinder

Iconfinder är mycket populär, med över 2 miljoner användare. Det är som en sökmotor men för ikoner. Du kan ladda ner dem i formaten SVG, PNG, AI, ICO och ICNS.

Det låter dig också ladda ner ikoner i olika storlekar från 16px till 512px.

Om du bygger en designapplikation och vill hämta ikoner programmatiskt har du tur – du kan använda deras API för att komma igång på några minuter.

Freepik

Freepik fick många grafik.

  • Ikoner
  • Vektorer
  • Lagerfoton
  • Abstrakt bakgrund
  • Mockup

Om du arbetar med ett helt nytt projekt, kanske du vill utforska deras samlingar för att använda för konsekvens.

Ikoner8

Ville du redigera ikonerna innan du laddade ner dem?

Din önskan har gått i uppfyllelse. Ikoner8 låter dig färga om, lägga till effekter, överlägg, lägga till text innan du laddar ner dem. De kostnadsfria ikonerna är tillgängliga i dimensioner upp till 100×100 och finns i PNG-format, medan premiums har flera storlekar och alternativ.

Om du är en utvecklare kanske du vill använda deras API för att söka och få dina favoritikoner, musik, foton och vektorer.

Substantiv projekt

Substantiv projekt har en omfattande gratis ikonsamling av konstkvalitet som täcker allt från zebror till astronauter. Verktyget har sammanställt de olika ikonerna för mångfald, kvalitet och inkludering som är lätt att ladda ner och SVG- eller PNG-filer för att använda det.

Det stöder kreatörer från 120+ länder, kulturella gränser och överskrider språk. Det finns över 3 miljoner ikoner tillgängliga som täcker alla krav, inklusive styrelserum och klassrum. Det inkluderar också futuristisk teknologi, förnybar energi, växter, äventyr, iconathon (omdefinierar kvinnors samling) och rullstol.

Vecteezy

De Vecteezy gör det enkelt att hitta gratis ikoner. Den här sidan är bra om du inte gillar Illustrators inlärningskurva. Den har ett brett utbud av ikoner i alla kategorier. Det bästa med den här webbplatsen är att inte bara ikoner. Men det ger också gratis stockbilder.

Du kommer att få allt som logotyper, bilder och ikoner på ett ställe. Dessutom finns filtret i den vänstra rutan för att ställa in orientering och innehållstyp. Det finns också en premiumplan för att få ytterligare funktioner som redigering och premiumikoner. Det föreslår också ikoner enligt din sökning för att göra det enklare för dig.

GraphicBurger

GraphicBurger är hem för premiumkvalitetsikoner och andra resurser som erbjuds gratis för användarna. Sajten ser väldigt enkel och grundläggande ut men värdig nog att vara med på listan.

Det finns partier med ikoner som du kan ladda ner utan någon registrering. Det finns också betalikoner som låter dig ladda ner i PNG-, SVG- och EPS-format.

Förutom ikoner har den också UI-kit, texteffekter, bakgrund och några andra grafiska kit som du enkelt kan ladda ner.

Iconshock

De Iconshock har mer än 2 miljoner professionella ikonbibliotek och 400+ ikonuppsättningar i mer än 30 stilar. De flesta av dem är SVG och anpassningsbara. Det här stora utbudet av stilar och mönster inkluderar iPhone-ikoner, Flat Icons, Real Vista-ikoner och många fler.

Iconshock har ett mycket gott rykte bland formgivarna för sin rena och professionella design. Webbplatsens huvudgränssnitt är ganska användarvänligt och det tar ingen tid att söka efter önskade ikoner.

Dess långa lista med olika kategorier av ikonen är designad för att passa ditt projekt. Därför en av de bästa webbplatserna för att få gratis ikoner.

Iconstore

Om du precis har börjat och är villig att skapa fantastisk design eller tjänster genom att använda ikoner, så har den här webbplatsen en enorm samling till att börja med. Du kan få tillgång till deras bibliotek, som hjälper dig att lägga till skarpa element till dina projekt.

De Iconstore är unik från andra webbplatser eftersom den fokuserar på unika och originella ikonpaket. Men det är inte allt. Du kan gå djupare och söka efter ikoner baserat på kategorier, som teknik, underhållning, sociala medier, spel och handgester.

Det bästa med den här sidan är att det inte finns några premiumplaner; därför är allt gratis för sina användare.

UXWing

UXWing har kommit med lösningar på allt krångel i ikonsökning. Det är en av de populära webbplatserna för gratis ikoner. Det ger högkvalitativa ikoner som är designade av proffs.

Ikonerna är tillgängliga i komprimerade SVG- och PNG-format. När det gäller mångfald finns det mer än 50+ kategorier.

Men om du inte hittar en ikon kan du till och med skicka in förfrågningar om den. Sammantaget en av de bästa webbplatserna för att få en gratis ikon för ditt nästa projekt.

Pngtree

På mycket kort tid, Pngtree har samlat miljontals unika grafiska mönster på sin sajt. Du kan enkelt söka från ikonbiblioteket online och välja det som passar bäst för dina projekt.

Du kommer att få PNG-bilder, bakgrund, mallar, illustrationer och de viktigaste ikonerna. Ikonerna är endast tillgängliga i PNG- och PSD-format. Kom ihåg att tillskrivning krävs för gratismedlemmar, medan premiumanvändare inte behöver kreditera författaren.

Det kommer att ge dig ett brett utbud av val för ditt projekt. Men om du vill donera för ikoner och konstverk av god kvalitet är du mer än välkommen.

Effektivisera

Effektivisera ikoner är en av de bästa platserna att hitta premiumikoner. Du får ett brett utbud av alternativ för ikoner som är grupperade i 53 kategorier och 720 underkategorier. Alla tillgängliga ikoner är anpassningsbara eftersom de alla är i flera filformat. De tillhandahåller också vektorbaserade ikoner som kan ändras storlek utan att förlora kvalitet.

Du kanske har hört talas om deras populära ikonpaket, Nova.

Slutsats

Ikoner finns överallt; det finns miljontals ikoner som du kan hitta. Men kvaliteten är viktigare än siffrorna. Designkostnaden för ikoner kan konsumera en stor del av din budget. Så det är smart att spara pengar genom att få färdiga ikoner från ovanstående sajter.

Men om du fortfarande vill försöka få en anpassad ikon designad för dina behov kan du försöka Fiverr eller Upwork.