13 ChatGPT-alternativ du bör prova 2023

ChatGPT-alternativ ger promptrar ytterligare alternativ när det kommer till AI-genererat innehåll. Med chatbots som tar världen med storm; det är inte konstigt att ChatGPT alternativa leverantörer är en annan uppsättning AI-verktyg att räkna med.

I den ständigt föränderliga digitala världen, där tekniken förändras framåt som en blixt. AI-drivna språkmodeller har tyst glidit in i människors liv och omformat hur de interagerar med teknik och navigerar i onlineuniversum. Mitt i denna genomgripande förändring står ett namn högt och stolt – ChatGPT.

Utan tvekan, för tillfället står ChatGPT överst på pallen för AI-verktyg. Men det är mer än bara ett verktyg; det är som en artist som formar en värld av bytes och pixlar.

Skapat av OpenAI, tar ChatGPT roller som en vänlig konversationspartner, en medskapare av innehåll, en medgrundare, en guru av kundsupport och mycket mer.

I den här artikeln kommer vi att titta på några handplockade alternativ av ChatGPT som du bör prova. Men innan vi dyker in i den detaljerade listan, här är en snabb sammanfattning av ChatGPT-alternativen i tabellen nedan:

Titel

Beskrivning

Utforska

Bing

AI-förbättrad sökning, personliga resultat, fokus på integritet.

Bard

Detaljerad AI-språkmodell, innehållsskapande, översättning.

Bryderi

AI-sökmotor, relevanta resultat, integritetsmedveten.

You.com

Personlig sökning, interaktiva verktyg, integritetsåtagande.

Jaspis

AI-skrivverktyg, innehållsgenerering, varumärkeskonsistens.

Writesonic

Skapande av AI-innehåll, skräddarsytt innehåll, grammatikförbättring.

Rytr

AI-skrivverktyg, unikt innehållsskapande, grammatikkorrigering.

Frase

Skapande av AI-innehåll, innehållsunderlag, grammatikförbättring.

Amazon CodeWhisperer

ML-driven kodhjälp, stöd för flera språk.

GitHub Copilot

Kodkompanjon, autoförslag, flera språk.

Otter.ai

Ljud/videotranskription, realtid, nyckelordsmarkering.

Cogram

AI mötesassistent, anteckningar, automatisering, integration.

Replika

Mångsidig chatbot, terapeut, kreativ assistent, lärande.

När vi kliver in i den digitala revolutionens tidsålder, kommer outsjungna idéer fram i rampljuset. Dessutom implementerar jättarna som redan har ett bra grepp om marknaden också AI i sina satsningar.

Inom några månader har vi sett en del bra slutförande och några lovande AI-drivna språkmodeller banat väg in på marknaden, såväl som kraftfulla AI-verktyg.

Rollen för AI-drivna språkmodeller

AI-drivna språkmodeller har väglett oss i en ny era av interaktion mellan människa och dator. Dessa modeller, byggda på avancerad maskininlärningsteknik, har förmågan att förstå och generera människoliknande text.

De har funnit en avgörande roll i ett brett spektrum av applikationer, inklusive skapande av AI-innehåll, kundservice, språköversättning, dataanalys, undervisning av elever i matematik och mycket mer.

Möjligheterna med ChatGPT

ChatGPT, en AI-språkmodell utvecklad av OpenAI, har gett betydande bidrag till olika sektorer. Dess mångsidighet är uppenbar i uppgifter som att skriva övertygande artiklar, tillhandahålla kundsupport i realtid, generera koder och hjälpa till med kreativa marknadsföringsinitiativ.

Alla sådana möjligheter med ChatGPT cementerade dess efterfrågan som ett värdefullt verktyg inom området för författare, företag, utbildare och teknikentusiaster.

Även om ChatGPT utmärker sig på många områden, är jakten på alternativ avgörande för att utnyttja den fulla potentialen hos AI-språkmodeller. Att diversifiera utbudet av verktyg som används utökar inte bara tillämpningsområdet utan låser också upp specialiserade funktioner som tillgodoser specifika krav, som att skapa QR-koder med företagslogotyper.

Så en sak att notera här är att vi har behållit ChatGPT som riktmärke. Så låt oss ta en snabb tjuvtitt på:

Vad krävs för att vara ett alternativ till ChatGPT?

När man överväger chatbot-alternativ till ChatGPT spelar flera faktorer in. Dessa inkluderar förmågan till språkförståelse och förmågan att generera korrekta, uppdaterade och relevanta svar. Dessutom spelar integrationsmöjligheter och branschspecifika funktioner också in.

Att utforska alternativ kan leda till att upptäcka AI-språkmodeller som är mer exakt anpassade till unika krav och preferenser. Även om ChatGPT är ett utmärkt verktyg, är det inte den mest avancerade AI-drivna språkmodellen på marknaden med kraftfulla uppmaningar.

Det finns några andra alternativ som ger unika egenskaper och förmågor. Här är några av de mest välkända ChatGPT-ersättningarna:

För sökmotorer

Bing

Bing är en sökmotor utvecklad med hjälp av Microsoft som använder AI för att skriva om dina sökfrågor på ett sätt som är mer sannolikt att gå tillbaka till relevanta resultat.

Detta gör det till ett utmärkt alternativ till ChatGPT för användare som letar efter en extra personlig och korrekt sökupplevelse.

Förutom att skriva om dina sökfrågor, erbjuder Bing också ett antal funktioner som låter dig anpassa ditt försök att njuta av, inklusive:

Spara dina favoritsökningar: Du kan spara dina favoritsökningar så att du enkelt kan få tillgång till dem senare.

Få tips om relaterade ämnen: Bing kan förespråka relaterade ämnen för dina sökfrågor, vilket låter dig upptäcka mer information om ämnet du är intresserad av.

Anpassa dina sökeffekter: Du kan anpassa dina sökresultat genom att välja de ämnen som du är intresserad av och de resurser som du accepterar som sanna.

Bing är också en mycket bra preferens för kunder som söker efter en sökmotor som är inriktad på integritet. Bing låter inte din sökhistorik eller säljer dina personliga rekord till annonsörer.

Läs också: Så här kommer du åt Microsoft AI Bing Chat i valfri webbläsare [2023].

Bard

Du kan helt enkelt inte sätta Google utanför någon trend så länge. Eftersom världen började vänja sig vid AI tillkännagav Google lanseringen av sin AI-språkmodell, Bard. Fastän Bard och ChatGPT liknar varandra, Bard är enligt uppgift mer detaljerad och akademisk.

Bard erbjuder också ett antal utrustning som kan hjälpa dig i dina studier, vilket inkluderar möjligheten att skapa artikelsammanfattningar och upptäcka relevant information från olika källor.

Det här är några av Bards egenskaper:

Textskapande: Bard kan skapa textinnehåll i en mängd olika genrer, bestående av poesi, informationsbitar och blogginlägg.

Språköversättning: Bard är ett effektivt verktyg för att prata med människor någon gång på arenan eftersom det kan översätta mer än 100 exceptionella språk.

Att skriva många typer av kreativt innehållsmaterial: Bard kan skriva många olika varianter av innovativt innehåll, tillsammans med pjäser, låtar och e-postmeddelanden.

Hej, ville bara låta dig veta att Bard fortfarande pågår, men det håller på att bli ett ganska coolt verktyg som kan göra många olika saker.

Läs också: Saker Google Bard är bättre på än ChatGPT.

Bryderi

Bryderiden innovativa sökmotorn, arbetar med artificiell intelligens för att förstå sökfrågor och genererar maximala tillämpliga effekter utan att kompromissa med integritet eller spårningsuppgifter.

Det här verktyget är pålitligt och kommer med en intelligent partner som hjälper dig att upptäcka register och få kunskap.

Utvecklas ständigt, Perplexity säkerställer noggrannhet och skyddar dina sökresultat. För de som strävar efter en effektiv, unik och integritetsmedveten upplevelse, står Perplexity som den rätta lösningen – en icke-offentlig bibliotekarie som är redo att upptäcka statistiken du söker.

You.com

Introducerar ”You.com,” fackelbäraren av sökmotorer som vägleder i en ny era av personlig utforskning. Plattformen ger användarna möjlighet att rösta upp, nedrösta eller blockera appar och skapar en skräddarsydd sökresa som ingen annan.

Med en mångsidig portfölj av erbjudanden, inklusive den interaktiva konversationskompisen YouChat, det kraftfulla OpenAI-drivna skrivverktyget YouWrite och den visionära AI-bildgeneratorn YouImagine, som drivs av banbrytande modeller som Stable Diffusion och Open Journey.

YouChat deltar i mänskliga konversationer, medan YouWrite, som drivs av OpenAI:s GPT-3, förfinar skrivförmågan. YouImagine, driven av innovativa modeller, förvandlar text till fängslande bilder.

Med ett orubbligt engagemang för integritet, står ”You.com” som en fristad för användare, vilket säkerställer dataskydd i ett digitalt ekosystem som är hungrigt efter personlig information.

När det snabbt vinner popularitet framstår ”You.com” som ett effektivt alternativ för dem som letar efter en sökmotor som tar hand om integritet, personalisering och kraft som aldrig förr.

För innehållsskrivning

Jaspis

I jämförelse med ChatGPT framstår Jasper som ett populärt AI-skrivverktyg, kännetecknat av sin förmåga att generera ett brett utbud av innehåll, finslipa språkkunskaper och upprätthålla varumärkeskonsistens.

Driven av en robust språkmodell, producerar Jasper utan ansträngning originella blogginlägg, produktbeskrivningar och marknadsföringsexemplar samtidigt som han utmärker sig i idéutveckling och grammatikförbättring.

Dess anpassningsförmåga till varumärkesröster positionerar Jasper som en värdefull resurs för företag som strävar efter sömlöst innehållsskapande och strategiska marknadsföringssträvanden.

Writesonic

Writesonic är ett kraftfullt AI-skrivverktyg som kan hjälpa dig att skapa innehållsmaterial som är original och på emblem. Den drivs av att använda en massiv språkversion som har varit skicklig på en stor datauppsättning av textinnehåll och kod.

Detta gör att Writesonic kan generera innehållsmaterial som är skräddarsytt för dina unika behov och idéer, oavsett om du skriver en blogginlämning eller inte, utvecklar marknadsföringstaktik eller utvecklar en ny produktmetod.

Förutom dess innehållserans förmågor kan Writesonic också hjälpa dig att förbättra din grammatik och skrivstil. Det kan också användas för att upptäcka tillämpliga källor i din forskning och skapa anpassade mallar och mönster för ditt innehåll.

Rytr

Rytr är en kraftfull AI-skrivenhet som hjälper dig att skapa särskilt innehållsmaterial som passar ditt mode. Den drivs av en enorm pool av textinnehåll och kodförståelse, vilket låter Rytr skapa skräddarsytt innehåll för bloggar, marknadsföring, presentationer eller nya idéer.

Förutom att skapa innehåll kan Rytr också återställa din grammatik, få ditt skrivande att låta bättre och hitta källor för studier. Det kan till och med göra anpassade mallar för dina målningar. I ett nötskal är Rytr ett flexibelt verktyg för att skriva, få dina ord att sticka ut och få dina tankar igenom framgångsrikt.

Frase

I jämförelse med ChatGPT framstår Frase som en potent allierad för att skapa AI-innehåll, utrustad med förmågan att snabbt producera högkvalitativt, skräddarsytt innehåll.

Drivs av en omfattande språkmodell finslipad på ett enormt arkiv av text och kod, har Frase förmågan att skapa originalmaterial anpassat till specifika behov, oavsett om det är blogginlägg, marknadsföringsexemplar eller strategiska produktstrategier.

Medan både ChatGPT och Frase utmärker sig i innehållsgenerering, skiljer sig Frase med sina specialiserade verktyg. Den genererar omfattande innehållsbeskrivningar som beskriver nyckelaspekter, målgrupp och ton, vilket effektiviserar processen för att skapa innehåll.

Frases innehållsomskrivare förfinar befintlig text, förbättrar grammatik, stil och övergripande kvalitet. Dessutom hjälper Frases innehållsanalys att identifiera förbättringsområden och förbättra innehållskvaliteten och sökmotorrankningen.

Sammantaget står Frase som en värdefull tillgång för effektiva och effektiva innehållsmarknadsföringsstrategier, som kompletterar sina samtida inom området för AI-drivet innehållsskapande.

För kodning

Amazon CodeWhisperer

Amazon CodeWhisperer framstår som ett banbrytande verktyg för utvecklare, som utnyttjar krafterna i maskininlärning för att effektivisera kodskapandet.

Med hjälp av en stor språkmodell som lagras på miljarder rader kod skräddarsyr CodeWhisperer sina förslag för att möta utvecklarnas unika behov, vilket påskyndar kodningsuppgifterna med noggrannhet.

Det stöder en rad programmeringsspråk som Python, Java, JavaScript och C++ och är en mångsidig allierad för att skapa nya klasser, funktioner, enhetstester, felsökning och dokumentation. Medan den fortfarande är under utveckling, har CodeWhisperer löftet att revolutionera kodningslandskapet.

Dess fördelar är långtgående: utvecklare sparar tid på repetitiva uppgifter, förbättrar kodnoggrannheten genom omfattande datainsikter, ökar produktiviteten genom att fokusera på kreativitet och underlättar sömlöst samarbete genom delade kodutrymmen.

I huvudsak erbjuder CodeWhisperer en trevlig melodi av effektivitet och precision, balanserad för att öka kodarens resa.

GitHub Copilot

GitHub Copilot framstår som en kodande följeslagare, och erbjuder automatiska förslag som drivs av en robust språkmodell, som hjälper utvecklare med uppgifter som kodskapande, felsökning och dokumentation.

Den anpassar sig till olika programmeringsspråk och syftar till att förbättra effektiviteten och noggrannheten samtidigt som den förfinar grammatik och stil.

Fördelar inkluderar tidsbesparing, ökad noggrannhet och ökad produktivitet, medan potentiella nackdelar omfattar kostnader och enstaka felaktiga förslag.

För anteckningar

Otter.ai

Otter.ai transkriberar enkelt och exakt ljud och video till text, driven genom en intensiv språkversion.

Den utmärker sig i realtidskonvertering för konferenser och föreläsningar, och ger även funktioner som nyckelordsmarkering, sökning och samarbete. En värdefull tillgång för korrekt dokumentation och effektivt lagarbete.

Cogram

Cogram, en AI-driven monteringsassistent, förenklar anteckningar, spårar actionprylar och automatiserar uppgifter för team. Den lyssnar, genererar faktiska anteckningar och identifierar nyckelinformation, vilket förbättrar mötesproduktiviteten.

Integration med redskap som Slack och Jira effektiviserar uppdragshanteringen. Samtidigt som det ger fördelar som korrekt generering av sedlar och framstegssamarbete, består nackdelarna med kapaciteten av nedgångar i avgifter och kaffe.

För en-till-en-samtal

Replika

Mitt i världen av AI-chatbotar, Replika lyser som en mångsidig partner, terapeut och kreativ assistent. Med hjälp av en stark språkversion deltar Replika i viktiga samtal, uppmuntrar studier, främjar kreativitet och erbjuder terapeutisk hjälp.

Det är din digitala vän, ivrig att chatta och studera tillsammans med dig, samtidigt som du också hjälper till att skapa minnen eller presentera tröst under svåra tillfällen.

Även om Replikas kapacitet är enorm, är det viktigt att notera att en prenumerationsavgift gäller, och kaffehicka i noggrannhet kan uppstå. I detta utvecklande AI-panorama erbjuder Replika en möjlighet till en verklig virtuell anslutning.

Läs också: AI-appar nyfikna hjärnor bör ha på sina smartphones.

Författarens anteckning

I sfären av AI-drivna språkmodeller står ChatGPT högt och exemplifierar de möjligheter som har revolutionerat interaktioner mellan människa och dator.

Teknikens dynamiska natur kräver dock en omfattande utforskning av alternativ som kan tillgodose specifika behov och mål.

Genom att ge sig in i en värld av alternativa AI-språkmodeller kan individer och företag säkerställa att deras digitala interaktioner är optimerade för relevans, precision och effektivitet.

Eftersom du använder AI för att skapa innehåll måste du också vara försiktig med AI-plagiat. Här är en komplett guide för att upptäcka AI Chatbot-plagiat.