13 bästa Wi-Fi-kort för överlägsen anslutning för hem och kontor

De tekniskt avancerade Wi-Fi-korten är en utmärkt ersättning för trådbundna nätverkssystem. Dessa enheter möjliggör smidig anslutning i hemnätverk för att spela spel🎮 eller streama filmer🎞️och är genomförbara för kommersiell eller industriell nätverkskommunikation.

För nästan ett decennium sedan ansåg vi trådbundna nätverk snabbare och säkrare. Men med regelbunden forskning och utveckling i dess mekanism, har de senaste Wi-Fi-korten anpassats med hastighet och säkerhet.

Med den enkla anslutningen eliminerar Wi-Fi-kort risken för nätverksavbrott på grund av lossnade kablar eller hanteringsproblem. Tillsammans med trådlösa nätverk minskar de framgångsrikt stöket med kablar över rummet, särskilt i ett kontorsområde.

Wi-Fi-kort upprättar internetanslutning på stationära datorer utan användning av Ethernet-kablar. Det skapar portabilitet för systemen, som kan bilda anslutningar om de håller sig inom det trådlösa räckvidden.

Hur fungerar Wi-Fi-kort?

Wi-Fi-korten ansluts vanligtvis till datorn via en USB🔌-port eller de inbyggda PCIe-platserna på moderkortet. Den tar emot internetsignaler från routrar som är anslutna till ett kabelanslutet nätverk. Routers överför signalen i form av radiovågor, som Wi-Fi-kort tar emot och konverterar till datorer.

Wi-Fi-routrar har i allmänhet en räckvidd mellan 20m till 40m. Så, ett datorsystem inom routerns räckvidd kommer att ansluta till internet om ett Wi-Fi-kort är installerat med de matchade frekvensbanden.

Men för bästa anslutning är det absolut nödvändigt att använda den senaste Wi-Fi-kortteknologin som sänder signaler på standardversioner av 802.11ax eller Wi-Fi6. Detta påverkar nätverkets bandbredd avsevärt genom att öka internethastigheten och minska nedgångshastigheten.

Faktorer att tänka på när du väljer det bästa Wi-Fi-kortet

Många märken säljer Wi-Fi-kort, vilket gör det svårt för en nybörjare att avgöra vilka som uppfyller kraven. Tekniken bevittnar kontinuerliga förändringar i utvecklingen och driftsättningen av hårdvarumekanismen. Därför är det viktigt att känna till specifika funktioner som förbättrar prestanda i olika skeden.

När du installerar ett Wi-Fi-kort i din hem- eller kontorsdator kan du försäkra dig om några av dessa faktorer. Det kan förbättra internethastigheten, anslutningen och den övergripande nätverksupplevelsen.

  • Enhetskompatibilitet: Du måste kontrollera datorn innan du installerar Wi-Fi-kortet. Den bör ha en PCIe-plats för att sätta i kortet. En USB-port är ofta lämplig för många Wi-Fi-kort.
  • Tillgänglighet för drivrutiner för OS: När du väljer kortet måste du också ta reda på drivrutinernas tillgänglighet enligt operativsystemet installerat på datorn.
  • Nätverksstandard: De senaste Wi-Fi-korten är konfigurerade med IEEE-standard✅ 802.11ax-version för nätverkstyp, även känd som Wi-Fi6 eller Wi-Fi6E. Den fungerar på 2,4 GHz och 5 GHz, eller 6 GHz-banden. Några av de senaste korten är Wi-Fi7-teknik med 40 Gbps hastighet. Äldre versioner inkluderar 802.11ac som stöder 5Ghz-spektrum, 802.11n med 450 Mbps hastighet och andra g, a eller b är Wi-Fi1 som ger 11 Mbps hastighet.
  • Bluetooth-integration: Du kan verifiera om Wi-Fi-kortet har Bluetooth-integration. Många avancerade utvecklingar erbjuder den senaste versionen, 5.3, för filutbyte.
  • Antenn: Wi-Fi-kort har vanligtvis en enkel eller dubbel antenn📡 med enkel- eller dubbelbandskompatibilitet. Det spelar ingen roll om den är lång eller kort, men antalet antenner kan påverka nätverkets hastighet och anslutning. Wi-Fi-kort med enstaka antenner kan fungera framgångsrikt för system med hindersäkra routersignaler. Medan Wi-Fi-kort med två eller fyra antenner kan vara bättre för anslutning på flera våningar.

Läs också: VPN-routrar för att säga adjö👋 till onlinebegränsningar.

Kolla in listan över de bästa Wi-Fi-korten som tagits fram speciellt för dig!

Ubit AX200

Ubit Wi-Fi-kortet ger smidig nätverksanslutning med en minimal latenshastighet så låg som 7,9 ms. OFDMA-tekniken hjälper till att minimera anslutningsfördröjning och ger en fantastisk upplevelse för spelindivider. Två antenner förbättrar denna kapacitet ytterligare för att erbjuda ett höghastighetsnätverk.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit)Max Speed2974MbpsBands6Ghz,5Ghz,2,4GhzBluetooth Version5.2Vikt1,55 ounces

Den stöder det senaste operativsystemet Windows 10/11 (64bit), och användare kan ladda ner⬇️ de kompatibla drivrutinerna direkt från webbadressen som anges i manualen.

Wi-Fi-kortet stöder alla tre spektrumbanden med en maxhastighet på 2974 Mbps på 6 GHz. 6Ghz-bandet täcker 14 kanaler på 80Mhz och 7 ytterligare kanaler på 160Mgz för att undvika överlappning. Detta möjliggör högre bandbredd för videor och VR.

Ubit Wi-Fi-kortet ger smidig nätverksanslutning med en minimal latenshastighet så låg som 7,9 ms. OFDMA-tekniken hjälper till att minimera anslutningsfördröjning och ger en fantastisk upplevelse för spelindivider. Två antenner förbättrar denna kapacitet ytterligare för att erbjuda ett höghastighetsnätverk.

Wavlink Wi-Fi-nätverkskortet har den senaste Bluetooth-integrationen med 5.3-versionen. Den fördubblar hastigheten med större täckning för att ansluta enheter. Detta Wi-Fi-kort är ett paket med den senaste tekniken som OFDMA, MU-MIMO, 1024-QAM och TWT för att leverera den högsta nedladdningshastigheten även i överbelastade regioner.


Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit), LinuxMax Speed2400MbpsBands6Ghz, 5Ghz, 2,4GhzBluetooth Version5.3Weight10.6 Uns

Den har det senaste Wi-Fi-protokollet för att skydda nätverket från obehörig åtkomst till nätverket. WPA3 säkerställer en krypterad väg för att skydda mot cyberattacker🤖.

Intel AX210-chipset ger tri-band Wi-Fi med en maximal hastighet på 2400 Mbps på 6 GHz, vilket förbättrar realtidsspel och uppslukande VR-upplevelser. Dessutom kan du placera kombinationen av två 5dbi-antenner var som helst runt datorn med hjälp av den magnetiserade basen för att hämta en stark signal från routern.

Detta Wavlink Wi-Fi-nätverkskort stöder Windows 10/11 och Linux OS, men för att gynna 6Ghz-bandet måste datorn ha Windows 11. Företaget erbjuder en tolv månaders produktgaranti med livstids teknisk support.

OKN

OKN Wi-Fi-kortet består av Bluetooth 5.3 med förbättrad LE-anslutning och LE-kanalhierarkifunktionen, vilket förbättrar batteritiden. Detta möjliggör också snabb anslutning med låg latens och ger bättre ljudöverföring över trådlösa enheter.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit)Max Speed2402MbpsBands6Ghz,5Ghz,2,4GhzBluetooth Version5.3Vikt3.88 Uns

Wi-Fi-6E-teknikcertifieringen möjliggör dubbelbandsstöd i kortet. Medan TCP genomgående med R2-funktioner, som inkluderar UL MU-MIMO, förbättrar UL-nätverkskapaciteten även under trängsel. Dessa improviserade funktioner förbättrar gigabithastigheten för fleranvändaranslutning med 80Mhz och 160Mhz.

6Ghz-bandet sträcker sig i frekvenserna 5,925 – 7,125. Detta inkluderar 7 kanaler i 160Mhz, 14 i 80Mhz, 29 i 40Mhz och 60 i 20Mhz för att flytta från kanalrush och generera bättre hastighet.

Detta OKN Wi-fi-kort har en högre kompatibilitetsgrad. Den stöder alla PCIe-platser och är även bakåtkompatibel med IEEE 802.11a/g/b/n/ac Wi-Fi-standarder. WPA3-krypteringen skyddar mot skadlig programvara, medan kortet även täcker WPA2 och WEP.

Fenvi

Fenvi Wi-Fi-kortet stöder många routermärken, såsom ASUS, Arris, Netgear och TP-Link. Den låter dig njuta av streaming av 8K-filmer och ladda ner/uppladdning av stora filer utan buffringsproblem. Denna högpresterande Wi-Fi-nätverksadapter kan ge en berömvärd upplevelse jämfört med Ethernet-anslutning.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows XP/10 (64bit), Chrome, LinuxMax Speed2974MbpsBands5Ghz, 2,4GhzBluetooth Version5.1Weight9 Uns

Anslut flera enheter till systemet, eftersom OFDMA-tekniken, i kombination med 2×2 MU-MIMO-antenner, skapar småbandsenheter för att undvika nätverksfördröjning. Problem med nätverksstörningar är lösta tack vare AX3000 Intel-kretsuppsättningen i denna Wi-Fi6-adapter. Det erbjuder 40 % snabbare hastighet än Wi-Fi5📶-kortet.

Fenvi stöder 2,4GHz och 5GHz band och fungerar perfekt på alla versioner av Windows OS (exklusive 11) tillsammans med Google Chrome och Linux.

TP-Link Wi-Fi6-kortet levereras med ett standardfäste och ett lågprofilfäste för att uppfylla de specifikationer som krävs enligt datorn. Den har också två signalförstärkande högförstärkningsantenner för att samla nätverksanslutning inom ett brett spektrum.


Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit)Max Speed2402MbpsBands5Ghz, 2,4GhzBluetooth Version5.0Vikt3.2 Uns

Med det här kortet behöver du inte kompromissa med en uppslukande virtuell verklighet eller spelupplevelse. Användaren får ultralåg latens med snabba nedladdningar och smidig videoströmning.

TP-Link är ett populärt och pålitligt varumärke inom trådlösa nätverk. Den erbjuder banbrytande säkerhet med sin senaste WPA3-standard som ger individualiserad lösenordskryptering för att säkra nätverket under transaktioner.

De har också en inbyggd mekanism för att minska överdriven värme, vilket hjälper till med stabil anslutning med högre hastighet. De guldpläterade entreprenörerna skyddar chipet från oxidation och levererar bästa prestanda.

QFly

QFly Wi-Fi6E-kortet erbjuder tri-band stöd med 2400 Mbps hastighet vid 6 GHz frekvens. Vid denna frekvens är det mindre störningar för att ge smidig kommunikation och nätverksprestanda. Det högre bandet säkerställer snabb dataöverföring och nedladdning med lägsta nätverksfall, vilket ger dig sömlös videoströmning av 4k/8k och den ultimata upplevelsen i VR/AR-spel.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit)Max Speed5400MbpsBands6Ghz,5Ghz,2,4GhzBluetooth Version5.3Vikt6.38 Uns

MU-MIMO och OFDMA-tekniken möjliggör kommunikation med flera enheter med högre svarstid och nätverksgenomströmning.

Du kan installera QFly Wi-Fi-kortet på ett system med Windows 10/11🧑‍💻 OS i vilken PCIe-standard som helst, medan företaget också tillhandahåller standard- och lågprofilfästen för att anpassa sig till alla datorstorlekar. Du kan ladda ner den kompatibla drivrutinen för kortet direkt från direktlänken till intels webbplats som ges med manualen.

Newfast

Newfast Wi-Fi6-kortet lockar många teknikkunniga företag och hushåll för sin superblixtsnabbhet inom trådlös anslutning. Denna tri-band PCI Express-adapter ger upp till 5374 Mbps hastighet, vilket passar 4k-videoströmning eller onlinespel. Du kan ansluta den till vilken dator som helst med Windows 10/11 OS som har vilken standard PCI-kortplats som helst på moderkortet.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit)Max Speed5374MbpsBands6Ghz, 5Ghz, 2.4GhzBluetooth Version5.2Weight8.4 Uns

Det finns sällan några effekter av miljöförhållanden⛈️🌦️🍃☀️ över anslutning eller hastighet. Detta Wi-Fi-kort tål temperaturer mellan 0oC och 80oC och luftfuktighet upp till 50 % till 90 %.

Det finns en integration av Bluetooth 5.2-versionen, som kommer att förbättra din upplevelse med dubbel hastighet och fyra gånger täckningsområdet. Detta hjälper till med anslutning till flera enheter🖱️, nätverksflexibilitet, enkel fildelning, lägsta latens och energibesparing.

Cudy

Cudy Wi-Fi6-kort säkerställer minimal nätverksavbrottshastighet med testad latens på 8ms. Dessutom hanterar revolutionerande OFDMA eftersläpningen med 75 %, vilket passar onlinespelare🎮 för att uppnå en exceptionell spelupplevelse.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit)Max Speed5400MbpsBands6Ghz, 5Ghz, 2.4GhzBluetooth Version5.2Vikt35.27 Uns

Den är utrustad med Bluetooth 5.2 för att enkelt kunna ansluta alla trådlösa enheter, medan AX210 med 6Ghz-band stöder alla IEEE 802.11ax/ac/a/b/g/n-routrar. Kortet är säkrat med avancerad WPA3-teknik för att skydda nätverket när du surfar, e-shoppar🛍️ eller onlinespel.

Du kan lita på 1024-QAM, 160Mhz bandbredd och två 5dbi högförstärkningsantenner för en okrossbar nätverkssignal och hög erkännbar hastighet.

Intresserad av Wi-Fi 6 och 6E-routrar istället? Tja, här är en snabb lista över överlägsna Wi-Fi 6- och 6E-routrar för oavbruten anslutning.

Youbo

Oavsett om du har Windows, Mac, Linux, Yosemite eller Hackintosh datorsystem i ditt hus eller kontor, är Youbo Wi-Fi-kortet ett kompatibelt verktyg för att skapa en trådlös anslutning. Den stöder även Apple Bluetooth-tangentbord, Handoff, Trackpad🖲️, Continuity, AirDrop eller Instant Hotspot.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10 (64bit) och lägre, Hackintosh, Linux, Mac 10.7 – 12, YosemiteMax Speed1750MbpsBands5Ghz, 2.4GhzBluetooth Version4.0Weight7.05 Uns

När du använder AirDrop på din iPhone kommer den automatiskt att ansluta till datorns Bluetooth för att länka till andra enheter. Därför är anslutningen i peer-to-peer-enheter snabbare och säkrare för fildelning.

Företaget tillhandahåller fyra antenner med detta Wi-Fi-kort. Tre antenner fungerar för att ansluta Wi-Fi-nätverket, medan den fjärde är för Bluetooth 4.0. Kortet erbjuder upp till 1300 Mbps hastighet vid 5 Ghz och 450 Mbps vid 2,4 Ghz.

Ziyituod

Wi-Fi6E (Gig+)-tekniken i Ziyituod-kortet möjliggör tre gånger snabbare internethastighet än den äldre Wi-Fi5 i hemnätverk. Företaget ser till att tillhandahålla en drivrutins-CD💽 med paketet, eftersom detta tri-band är kompatibelt med Windows 10/11, där Windows 11 är nödvändigt för att använda 6Ghz ofta.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit), Linux 5.2+Max Speed5400MbpsBands6Ghz, 5Ghz, 2.4GhzBluetooth Version5.2Weight7.05 Uns

Det finns två 6dbi-antenner för att stabilisera nätverket. Du får även ett lågprofilfäste och Bluetooth USB-kabel i förpackningen. Bluetooth 5.2 ger mer kapacitet med hastighet och försumbar nätverksminskning samtidigt som den har den avancerade tekniken Isochronous Channel-funktionen för lågenergiljud.

Du kan installera kortet över vilken som helst av PCIe-platserna, och detta Wi-Fi6E-kort är också kompatibelt med befintliga Wi-Fi6-routrar.

Ubit AX210N

Ubit AX210N Wi-Fi-kortet är explicit designat med följeslagare RF, vilket gör det kompatibelt med standard 6Ghz för Wi-Fi-teknik och Wi-Fi-allians. 6Ghz-bandet har 60 kanalförlängningar i 160Mhz frekvens, 29 kanaler i 80Mhz, 14 i 40Mhz och 7 i 20Mhz.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit), Chrome, LinuxMax Speed5400MbpsBands6Ghz, 5Ghz, 2,4GhzBluetooth Version5.2Weight4.2 Uns

Detta Wi-Fi-kort är också utrustat med strålformningsteknik som närmar sig med utökad täckning och fokuserade trådlösa signaler i nätverket. Bluetooth 5.2 möjliggör också snabb och stabil anslutning med enheter som stöds när du är inom räckhåll🏢.

ASUS PCE-AX 1800

ASUS är ett pålitligt varumärke inom segmentet bärbara datorer och kringutrustning och rankas högt när det gäller moderkort och spel🕹️. ASUS Wi-Fi6-kortet levererar 1800 Mbps hastighet konsekvent, även under trängsel på nätverket.


Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10 (64bit)Max Speed1800MbpsBands5Ghz, 2,4GhzBluetooth Version5.2Vikt2.72 Uns

Två kraftfulla antenner och OFDMA- och MU-MIMO-tekniken säkerställer också denna kontinuerliga trådlösa anslutning. Systemet hanterar bandbreddstilldelningen till flera enheter för att få den snabbaste hastigheten med enkel nätverkskoppling.

Du kan ansluta till flera enheter som en peer-to-peer-anslutning via Bluetooth 5.2, vilket möjliggör snabb fildelning och okrossbar anslutning. WPA3-säkerhetsfunktionen ger en extra fördel genom att skydda nätverket från externa attacker.

Gigabyte

Gigabyte Wi-Fi-kortet ryms med Bluetooth 5.2-versionen av MU-MIMO TX/RX och AORUS 2Tx2R enkelantenn📡fäste på fästet. Det garanterar den ultimata trådlösa internetupplevelsen i den omgivande regionen. Detta kort är integrerat med avancerad Wi-Fi6E-teknik och stöder IEEE 802.11ac-standarden.

Tekniska specifikationer OS-stödWindows 10/11 (64bit)Max Speed2400MbpsBands6Ghz, 5Ghz, 2,4GhzBluetooth Version5.2Weight11.2 Uns

Tri-band-systemet kan leverera en maxhastighet på 2400 Mbps, vilket är bäst för obegränsade 4k-videor och onlinespel med VR. 6Ghz-bandspektrumet ger exceptionell nätverksupplevelse med låg latens för snabb nedladdning/uppladdning av stora filer.

Slutord

Kontinuerliga framsteg i den nya tiden av Wi-Fi📶-teknik har inbäddade funktioner som skapar säker krypterad anslutning. De senaste trådlösa teknikerna ger effektiva höghastighetsnätverk med extremt låga latensfaktorer.

Du kan välja ett lämpligt Wi-Fi-kort beroende på dina krav, såsom operativsystem, routerkompatibilitet och nätverksområde.

Det är tillrådligt att välja ett avancerat nätverkskort som stöder alla IEEE-standarder och dubbla eller tri-band spektrum. Ett Wi-Fi-kort med de senaste Bluetooth- och säkerhetsintegreringarna är också ett väsentligt krav.

Kolla också in dessa andra Wi-Fi-routrar för hem- och kontorsbruk.